X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.

Podali mi dwa parametry tylko:
    Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
    PAPP-A = 2,23 mlU/ml

Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
    Jak ja wytrzymam?
    Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:38

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki śluz szczególnie rano w kolorze niemalże cytrynowym.

U mnie na obiad gnocchii z duszonymi warzywami w pomidorach z puszki bo mięso do tej pory bleee. Jadłabym tylko owoce, warzywa i nabiał, czasem jakąś wędlinę. Mój to już jęczy, że mało mięsaaa.

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę mięsa...

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.

Podali mi dwa parametry tylko:
    Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
    PAPP-A = 2,23 mlU/ml

Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
    Jak ja wytrzymam?
    Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach?
    Pójdziesz do lekarza to się wszystkiego dowiesz a tymczasem relax ;)
    Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiast ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach pomyśleć. Już jakiś czas jestem w domu i nie mogę się do niczego zorganizować. Bałagan to już chyba zaakceptowałam. Wnerwia mnie to okropnie ale jakoś nie wiem jak się zabrać do roboty.
    Jutro chyba na jakieś zakupy wyskoczę i coś mi się wydaje, że jak dla siebie nie znajdę nic ciekawego to na pewno mały lokator coś dostanie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Pójdziesz do lekarza to się wszystkiego dowiesz a tymczasem relax ;)
    Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiast ;)
    No wiem, wiem ze lekarz wszystko oceni i powie :) tylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec :D i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dziewczyny ...dziś kaszlnelam i rwa kulszowa mi się odezwala ;( jecze stekam;( ledwo laze....

Witamy się w 12tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka współczuję:-(

Moje ciasto z Maślanki nie wyszło :-( Mam zakłada z porzeczkami chyba za ciężkie porzeczki do tego ciasta a takiego smaka sobie zrobiłam wrrr

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    No wiem, wiem ze lekarz wszystko oceni i powie :) tylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec :D i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste ;)
    No dobra... chcesz to masz.... myślę że dzidzia przepiękna, co prawda z lekko zadartym noskiem ale i tak będziecie kochać. W dodatku myślę, ze charakter bardziej po mamie niż po tacie, za to po tacie kolor oczu ;)

mmargol lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Strazaczka współczuję:-(

Moje ciasto z Maślanki nie wyszło :-( Mam zakłada z porzeczkami chyba za ciężkie porzeczki do tego ciasta a takiego smaka sobie zrobiłam wrrr
    a mi się udało z porzeczkami, tylko robiłam w takiej długie, wysokiej foremce więc wyszło bardzo wysokie. Jak się skuszę na to ciasto ponownie to dam mniej tłuszczu i upiekę w płaskiej blaszce.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim gratuluje witam się z Wami zaczynając 12 tydzień jupiii :D
    Ze mnie też się dziś okropnie leje masakra, ale czytałam, że to normalne ;)

Asienka1184, Behemottka lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    No dobra... chcesz to masz.... myślę że dzidzia przepiękna, co prawda z lekko zadartym noskiem ale i tak będziecie kochać. W dodatku myślę, ze charakter bardziej po mamie niż po tacie, za to po tacie kolor oczu ;)
    hihihi wygralas :D

Sophia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam w płaskiej blasze miałam w planie w tej wysokiej no trudno jutro będę miała rafaleo od mamy:-) sama zezre blachę o cukrowa zapomnę na jeden dzień hahahah marzy mi się żartuję z umiarem będę jadła i pewnie przyklei się rodzinka :-)
    Spać......

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani niczym posmarowac;( ani wygrzac termoforem;( dobrze że jutro wizytę mam u gina może poradzi cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie ta Candles88? Niby studentke medycyny? Boże jedyny. .. wg mnie troll jak nic

Wysłany: 1 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Strażaczka A może tak trochę prysznicem ciepłym? Skoro nie termofor... Może na trochę pomoże...
    IDE Kochana spróbować.Może ukoi

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Aniu a co się dzieje, że nie możesz karmić?
    Kiedyś o tym pisałam, ze mam borelioze. W 2011 roku ukąsił mnie kleszcz. I od tego czasu moje wyniki z Igm są w dalszym ciagu dwukrotnie podwyższone, pomimo brania antybiotyków.
    Wiem, ze są rożne opinie na temat karmienia. Wyczytałam tez w jednej z dokumentacji medycznej, ze krętki bolerii (mogą a nie musza) przedostawać sie z mlekiem matki. Dziecko w tym wypadku moze dostać w pierwszych Tyg życia sepsy,
    Wiec raczej nie zdecyduje sie na karmienie. Nawet, jeśli były to nieliczne wypadki.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ona od nas??

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ