WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.
Podali mi dwa parametry tylko:
Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
PAPP-A = 2,23 mlU/ml
Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
Jak ja wytrzymam?
Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach? -
nick nieaktualny
-
Też mam taki śluz szczególnie rano w kolorze niemalże cytrynowym.
U mnie na obiad gnocchii z duszonymi warzywami w pomidorach z puszki bo mięso do tej pory bleee. Jadłabym tylko owoce, warzywa i nabiał, czasem jakąś wędlinę. Mój to już jęczy, że mało mięsaaa.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.
Podali mi dwa parametry tylko:
Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
PAPP-A = 2,23 mlU/ml
Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
Jak ja wytrzymam?
Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach?
Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiast -
Strach pomyśleć. Już jakiś czas jestem w domu i nie mogę się do niczego zorganizować. Bałagan to już chyba zaakceptowałam. Wnerwia mnie to okropnie ale jakoś nie wiem jak się zabrać do roboty.
Jutro chyba na jakieś zakupy wyskoczę i coś mi się wydaje, że jak dla siebie nie znajdę nic ciekawego to na pewno mały lokator coś dostanie. -
Sophia wrote:Pójdziesz do lekarza to się wszystkiego dowiesz a tymczasem relax
Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiasttylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec
i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:No wiem, wiem ze lekarz wszystko oceni i powie
tylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec
i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste
mmargol lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Strazaczka współczuję
Moje ciasto z Maślanki nie wyszłoMam zakłada z porzeczkami chyba za ciężkie porzeczki do tego ciasta a takiego smaka sobie zrobiłam wrrr
-
Sophia wrote:No dobra... chcesz to masz.... myślę że dzidzia przepiękna, co prawda z lekko zadartym noskiem ale i tak będziecie kochać. W dodatku myślę, ze charakter bardziej po mamie niż po tacie, za to po tacie kolor oczu
Sophia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie zrobiłam w płaskiej blasze miałam w planie w tej wysokiej no trudno jutro będę miała rafaleo od mamy:-) sama zezre blachę o cukrowa zapomnę na jeden dzień hahahah marzy mi się żartuję z umiarem będę jadła i pewnie przyklei się rodzinka
Spać......Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Aniu a co się dzieje, że nie możesz karmić?
Wiem, ze są rożne opinie na temat karmienia. Wyczytałam tez w jednej z dokumentacji medycznej, ze krętki bolerii (mogą a nie musza) przedostawać sie z mlekiem matki. Dziecko w tym wypadku moze dostać w pierwszych Tyg życia sepsy,
Wiec raczej nie zdecyduje sie na karmienie. Nawet, jeśli były to nieliczne wypadki.Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny