X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.

Podali mi dwa parametry tylko:
    Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
    PAPP-A = 2,23 mlU/ml

Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
    Jak ja wytrzymam?
    Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:38

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki śluz szczególnie rano w kolorze niemalże cytrynowym.

U mnie na obiad gnocchii z duszonymi warzywami w pomidorach z puszki bo mięso do tej pory bleee. Jadłabym tylko owoce, warzywa i nabiał, czasem jakąś wędlinę. Mój to już jęczy, że mało mięsaaa.

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę mięsa...

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Dziewczyny w piatek robilam badanie PAPPA i wyniki online mialam miec, dzisiaj z ciekawosci sie zalogowalam patrze i sa! Zdziwilam sie bo w internecie pisali ze ok 10 dni sie czeka. Tylko te wyniki jakies niekompletne sa.

Podali mi dwa parametry tylko:
    Wolna podjednostka B-HCG = 30,20 ng/ml
    PAPP-A = 2,23 mlU/ml

Wyczytalam w internecie (no przeciez!), ze to lekarz musi wprowadzic do komputera i wyjdzie prawdopodobienstwo trisomii chromosomow. Wizyta za 2 tygodnie (!)
    Jak ja wytrzymam?
    Orientuje sie ktoras w takich "suchych" wynikach?
    Pójdziesz do lekarza to się wszystkiego dowiesz a tymczasem relax ;)
    Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiast ;)

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach pomyśleć. Już jakiś czas jestem w domu i nie mogę się do niczego zorganizować. Bałagan to już chyba zaakceptowałam. Wnerwia mnie to okropnie ale jakoś nie wiem jak się zabrać do roboty.
    Jutro chyba na jakieś zakupy wyskoczę i coś mi się wydaje, że jak dla siebie nie znajdę nic ciekawego to na pewno mały lokator coś dostanie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Pójdziesz do lekarza to się wszystkiego dowiesz a tymczasem relax ;)
    Ech te kobiety w ciąży to by chciały wszystko od razu natychmiast ;)
    No wiem, wiem ze lekarz wszystko oceni i powie :) tylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec :D i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dziewczyny ...dziś kaszlnelam i rwa kulszowa mi się odezwala ;( jecze stekam;( ledwo laze....

Witamy się w 12tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka współczuję:-(

Moje ciasto z Maślanki nie wyszło :-( Mam zakłada z porzeczkami chyba za ciężkie porzeczki do tego ciasta a takiego smaka sobie zrobiłam wrrr

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    No wiem, wiem ze lekarz wszystko oceni i powie :) tylko to tak sie dluzy ten czas, jeszcze 2 tygodnie. Ale to jest tak jak piszesz, ze od razu by sie chcialo wiedziec :D i mysle, ze nie tylko ja tak mam! Pomyslalam, ze nie szkodzi zapytac, noz widelec ktoras z Was robila i miala podobne wartosci czy cuuus, na diagnoze przeciez nie licze, to oczywiste ;)
    No dobra... chcesz to masz.... myślę że dzidzia przepiękna, co prawda z lekko zadartym noskiem ale i tak będziecie kochać. W dodatku myślę, ze charakter bardziej po mamie niż po tacie, za to po tacie kolor oczu ;)

mmargol lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Strazaczka współczuję:-(

Moje ciasto z Maślanki nie wyszło :-( Mam zakłada z porzeczkami chyba za ciężkie porzeczki do tego ciasta a takiego smaka sobie zrobiłam wrrr
    a mi się udało z porzeczkami, tylko robiłam w takiej długie, wysokiej foremce więc wyszło bardzo wysokie. Jak się skuszę na to ciasto ponownie to dam mniej tłuszczu i upiekę w płaskiej blaszce.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim gratuluje witam się z Wami zaczynając 12 tydzień jupiii :D
    Ze mnie też się dziś okropnie leje masakra, ale czytałam, że to normalne ;)

Asienka1184, Behemottka lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    No dobra... chcesz to masz.... myślę że dzidzia przepiękna, co prawda z lekko zadartym noskiem ale i tak będziecie kochać. W dodatku myślę, ze charakter bardziej po mamie niż po tacie, za to po tacie kolor oczu ;)
    hihihi wygralas :D

Sophia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam w płaskiej blasze miałam w planie w tej wysokiej no trudno jutro będę miała rafaleo od mamy:-) sama zezre blachę o cukrowa zapomnę na jeden dzień hahahah marzy mi się żartuję z umiarem będę jadła i pewnie przyklei się rodzinka :-)
    Spać......

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani niczym posmarowac;( ani wygrzac termoforem;( dobrze że jutro wizytę mam u gina może poradzi cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzialyscie ta Candles88? Niby studentke medycyny? Boże jedyny. .. wg mnie troll jak nic

Wysłany: 1 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Strażaczka A może tak trochę prysznicem ciepłym? Skoro nie termofor... Może na trochę pomoże...
    IDE Kochana spróbować.Może ukoi

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Aniu a co się dzieje, że nie możesz karmić?
    Kiedyś o tym pisałam, ze mam borelioze. W 2011 roku ukąsił mnie kleszcz. I od tego czasu moje wyniki z Igm są w dalszym ciagu dwukrotnie podwyższone, pomimo brania antybiotyków.
    Wiem, ze są rożne opinie na temat karmienia. Wyczytałam tez w jednej z dokumentacji medycznej, ze krętki bolerii (mogą a nie musza) przedostawać sie z mlekiem matki. Dziecko w tym wypadku moze dostać w pierwszych Tyg życia sepsy,
    Wiec raczej nie zdecyduje sie na karmienie. Nawet, jeśli były to nieliczne wypadki.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ona od nas??

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ