X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie.
    Ja robię w diagnostyce i tak napisane więc tak pisze.

Dokładnie jest tak:
    Tsh:
    0,440 uIU/ml (0,270-4,2)

SORY jestem w normie jakiś oczoplas dostałam

Ft4:
    1,06 ng/dl (0,93-1,70)

Ja kojarzyłam te normę do 4,2 i sie zdziwiłam, ze jest az taka roznica :)

żabka04 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Żabka moje też pyskuje. Czasem ma takie teksty, że szok.
    Ciągle się obraża i zamyka w pokoju. :/

Teksty są najbardziej irytujące a takie przemadrzale to już wogole nerwy mnie biorą.
    Ona ma rację a ty głupia jesteś!:-(
    Nie przetłumaczyć trzeba olać i udawać że się nie słyszy bo wdrażać się w kłótnie bez sensu.
    U nas tak jest jak coś nie po jej myśli albo ty masz rację nie ona to taki płacz dosłownie histeria drze się na ulicy jak wariatka że tylko ja wziąść złapać i nastrzelac do tyłka:-(

Nie wiem co to będzie jak junior będzie na świecie.
    Wszyscy mi mówia że będzie jeszcze gorzej.
    Jestem trosze pod tym kątem zniesmaczona?
    Rozmawiałam z mężem mówię jak może być,co mówią mi (tę doświadczone mamy) to on mówi że nasza córka tak nie będzie miała że to wymyśla ludzi.
    Jestem zła.
    On w pracy i cwaniakuje to ja się z nią będę uzerac :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od 7 na nogach ale biefalam zalatwialam sprawy i dopiero zladowalam do domu, dopadl mnie taki vol kregoslupa ze chyba sie zaraz zes....m masakra! Polozylam sie ale to nic nie daje....koszmar macie jakis sposob na ten bol bo eyrobic nie idzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:19

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak byłam u Endo miałam tsh 3,2, zaczynałam od dawki 25 przed ciążą chociaż tsh miałam w normie ale nie poniżej 2. Teraz mam 100 eutyrox, tsh z wczoraj 2,2.

Macioszczyczka gratulacje :) mam pytanko bo ty chyba na piłce ćwiczysz ? Bo nie wiem jakie ćwiczenia robić kręcenie biodra i i ruch przód tył ? Czytałam turlanie przód tył tzn tylko nie wiem że siedzę na piłce i kawałek podjzezdzam przód tył ?

Może ktoś wie :p

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy klade się na plecach na piłce i schodzr góra dół ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie wiem czy moge dolaczyc do dyskusji tak na koniec..? :)
    Czytam Was niemalze od poczatku, czasem cos "polajkuje" ;)
    Przede wszystkim gratuluje wszystkim tym, ktore maja juz swoje Szczescia przy sobie!
    My pod koniec czeerwa mieliśmy sytuacje mocno awaryjna, szyjka bardzo skrocona i lezenie plackiem przez prawie miesiac.....dla kogos takiego jak ja co ma energii za 5 osob..tragedia! Ale dalysmy z Zośką rade! ;) a teraz to w sumie moglaby juz wychodzic powoli ;)))
    Pozdrawiam; )

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja ostatnio jak byłam u Endo miałam tsh 3,2, zaczynałam od dawki 25 przed ciążą chociaż tsh miałam w normie ale nie poniżej 2. Teraz mam 100 eutyrox, tsh z wczoraj 2,2.

Macioszczyczka gratulacje :) mam pytanko bo ty chyba na piłce ćwiczysz ? Bo nie wiem jakie ćwiczenia robić kręcenie biodra i i ruch przód tył ? Czytałam turlanie przód tył tzn tylko nie wiem że siedzę na piłce i kawałek podjzezdzam przód tył ?

Może ktoś wie :p

Mi na porodowce kazali kręcić biodrach na piłce.

Spadam ide obiad robić.
    Będę was podczytywac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się nam dobrze spało! dobrze że mamy takie ogromne łóżko, nie chcę go jednak przyzwyczajać do spania razem z nami. Może właśnie potrzebował więcej bliskości, kogoś obok jak śpi. Lodówka znowu pusta, nie wiem co dziś zrobić na obiad, chyba pozostaje ryż z owocami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po raz drugi, wy musicie tyle produkować? :P Ej jak ja mam was nadrabiać :D

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po raz drugi, wy musicie tyle produkować? :P Ej jak ja mam was nadrabiać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z pogody i zanim maly przyjdzie na swiat piore wszysykie pluszaki mojej corki i kocyki zeby byly odswiezone a nie zakurzone poki cieplo to eszysyko ladnie wyschnie, jutro jak wstawia mi....drzwi wejsciowem uff ostaynie wycinki i kurzenie to pierwsze co wstawie do prania to posciel, bo, przez te remonty wszystko malo swieze i obkurzone :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wzielam pierwsza porcje tego antybiotyku, fujjjj jaki ohydny w smaku :/ w niedziele 2 dawka i koniec antybiotyku, we wtorek powtorze badania mam nadzieje ze bedzie ok ..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela potem będzie mniej, bo każda będzie odsypiała nieprzespane noce. :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    jak się nam dobrze spało! dobrze że mamy takie ogromne łóżko, nie chcę go jednak przyzwyczajać do spania razem z nami. Może właśnie potrzebował więcej bliskości, kogoś obok jak śpi. Lodówka znowu pusta, nie wiem co dziś zrobić na obiad, chyba pozostaje ryż z owocami.
    Foxiku mi mama ciagle mówiła ze chciała przede wszystkim praktyczne obiady robic... Tym sposobem próbuje sie uczyć gotować praktycznie. Przed wczoraj zrobiłam zupkę, do której wrzuciłam dodatkowa pierś z kurczaka, a wczoraj ta pierś wykorzystałam do potrawki... Nie miałam nic poza marchewka, cebula i fasola szparagowa z puszki i wyszło naprawde pysznie...
    I bardzo szybko....
    Podobnie można robic z innymi rzeczami np. Karkówka albo jakaś pieczeń która pózniej można przerobić i dorobić tylko sosik....

Swoją droga... Stosujesz jakaś dietę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie fasolka po bretońsku tylko muszę ją najpierw nałuskac bo to świeża z ogródka.
    Na pomorzu w końcu się wypogodziło, słońce i wiatr aż miło, pierwsze pranie się suszy a drugie pierze :)
    Foxiku pewnie, że malutkowi lepiej się śpi u boku mamusi, mój pewnie też będzie lądował u nas w wyrku :)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojego endokrynologa, okazuje się że jest na urlopie a Pani z recepcji nie spotkała się z taką sytuacją :(
    No nic, pozostaje mi się jutro na oddziale zapytać i poprosić o konsultację endokrynologa - mam nadzieję, że nie będą krzyczeć na ciężarną lub kobietę w połogu...
    Ta kobitka też mi tak radziła, bo nie widzi innej opcji, twierdzi, że powinni powiedzieć
    Ach tam! gapa ze mnie, że nie pomyślałam o tym wcześniej :/

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Foxiku mi mama ciagle mówiła ze chciała przede wszystkim praktyczne obiady robic... Tym sposobem próbuje sie uczyć gotować praktycznie. Przed wczoraj zrobiłam zupkę, do której wrzuciłam dodatkowa pierś z kurczaka, a wczoraj ta pierś wykorzystałam do potrawki... Nie miałam nic poza marchewka, cebula i fasola szparagowa z puszki i wyszło naprawde pysznie...
    I bardzo szybko....
    Podobnie można robic z innymi rzeczami np. Karkówka albo jakaś pieczeń która pózniej można przerobić i dorobić tylko sosik....

Swoją droga... Stosujesz jakaś dietę?
    niby kazali mi przestrzegać diety, ja jem ostrożnie i lekkostrawnie, nic smażonego, wzdymającego i ciężkostrawnego, mięso lub rybę gotuję na parze, duszę lub w piekarniku w foli :) póki co tylko po pomidorach były sensacje żołądkowe :)

tęsknię za kawą, wczoraj sobie pozwoliłam na cappuccino

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    niby kazali mi przestrzegać diety, ja jem ostrożnie i lekkostrawnie, nic smażonego, wzdymającego i ciężkostrawnego, mięso lub rybę gotuję na parze, duszę lub w piekarniku w foli :) póki co tylko po pomidorach były sensacje żołądkowe :)

tęsknię za kawą, wczoraj sobie pozwoliłam na cappuccino
    A inka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka to nie kawa :D
    nie ma grama kofeiny! :D

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka jest super na laktacje :)

Kornelia85, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ