X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka

ja waze 88 kg o zgrozo, nigdy w zyciu takiej wagi na oczy nie widzialam, przed ciazami wazylam 64 kg a teraz sie czuje jak jakis masakryczny wieloryb !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, tak samo z brwiami, regulację robiłam 2x rzadziej, teraz znowu zarosłam, a sama nie potrafię sobie tego zrobić i chodzę do kosmetyczki, teraz boję się że prędko się nie wybiorę tak samo z fryzjerem, pewnie dopiero przed chrzcinami Małego (planujemy na przełom września/października - o ile matkę chrzestną znajdziemy).

a tak swoją drogą można farbować włosy przy KP? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zastanawiam jak ja jutro dam rade zrobic cokolwiek w kuchni na corki urodziny...juz sie boje, jeszxze jutro Now sie nie wyspie bo drzwi montowac beda....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf

ja chrzciny robie w przyszlym roku przy okzaji swiat wielkanocnych, nie mam zamiaru wmtym roku sie tym zajmowac, uroczystosc nie ucieknie naprawde :) a odkad paznokcie w lutym zdjelam w sensie zel to m8je brwi kosmetyczki w ciazy nie widzialy..takze ja to dopiero wygladam jak lump spod biedronki..pomijajac zarosniete nogi ktore mam problem ogolic :/

• marta258 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj rano ważyłam i jest równo 10 kg na plusie, więc myślę że nie przekroczę 12 kg :)

Zostało jeszcze równo 3 tyg do powitania na świecie Antosia, już nie mogę się doczekać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad kupieniem chusty, ale kompletnie nie orientuję się w temacie, widzę że przedział cenowy jest bardzo różny. Ktoś się orientuje w temacie? Biorąc pod uwagę bardzo malutkie dziecko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +17 kg i na liczniku równo 80. Utrzymuje to od 2 tygodni i mam nadzieję ze nic więcej nie przybędzie.

A co do golenia to w nogi zaangazowalam męża, a w kroczu daje radę do połowy :D ostatnio nawet odpuscilam przed wizytą bo to naprawdę wiele energii pochłania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z nosidełkiem wiem, z chustą też fajnie na spacer wyjść, choć boję się o swój kręgosłup , niby to tylko 2,8 kg ale np po nocnych maratonach, tańcowaniach i chodzenia po mieszkaniu czuję się jak emerytka, tak samo jak karmię czuję jak bicepsy się wyrabiają :D

chyba będę musiała się dowiedzieć jak to wygląda z tym chustowaniem, żeby dziecku krzywdy nie zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem chusty nie uzywalam jakos sie bałam nie wiem czemu dziwak ze mnie :) teraz tez nie kupuje i nie ebde uzywac. a nosidelko to jak na wycieczki jezdzilismy to bralismy i moj maz mala nosil ale to juz jak ona troche wieksza byla i stabilniejsza pozycje utrzymywala

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie w momencie tak fatalnie czulam ze az meza zaalarmowalam... zrobilo mi sie duszno, goraco, ciemno przed oczami rece zaczely mi sie trzasc myslalam ze padne normalnie, polezalam zjadlam kanapke i jest lepiej ale i tak czuje takie mrowienie w rekach ;/ pewnie to po tym antybiotyku ktory musialam wziac na czczo i po nim nie jest 1,5 godziny ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Witajcie.Z tego względu ,że mam ciśnienia ciągle wysokie ,wczoraj 171\103 cesarkę prżyspieszaja na jutro .
    Strazaczka, to moze dobrze?
    Zobaczysz syzbciej swoje malenstwo :):)
    I Ty sie w koncu lepiej poczujesz, bo ta koncowka ciazy faktycznie bardzo ciezka jest, dla Ciebie widze ze wyjatkowo.
    Trzymaj sie, jutro maluszek Ci to wynagrodzi :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik Szymka gotowy :)
    Ja na wadze mam wg karty ciąży 12kg no ale ... 15 mam na plusie od początku ciąży mam nadzieję że ani deko więcej chociaż od ostatniej wizyty mam 1,5 więcej z dziś ale to chyba woda muszę jutro się zwazyc to zobaczę. Ja zauważyłam że jak dużo chodzę i jest gorąco to waze więcej pewnie dlatego że pulchne a jak mam dzień leżenia to waze mniej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos napadlo i od rana sprzatam!
    Caly dol z podlogami juz skonczony, gora tez. Zaraz wypastuje podlogi u gory, wywiesze drugie pranie i mam jeszcze w planach poprasowac to, co sie uzbieralo.
    Zatrzymajcie mnie :D

Za to nie mam obiadu hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po porodzie brakuje tylko 4 kg do wagi wyjściowej, a szkoda bo chciałam zawsze przytyć i w ciąży wreszcie ważyłam tyle ile chciałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, widze ze my z waga podobnie. Ja mam 81 teraz ehh, a przybylo ok 22:/
    Niby duzo wody sie zbiera, ale nie ma co na nia zrzucac, zobaczymy po porodzie ile zejdzie, ale im, ze bedzie dieta i ciezka praca co najmniej do konca roku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie proszę jak ta aplikacja licząca skurcze się nazywa?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pora na bobasa

mysza0406 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zamierzasz jej teraz użyć ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ