X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasuj na siedzaco z obnizona deska o wiele latwiej :)
    sarcia123 wrote:
    Ja wam powiem ze prasowanje zostawiac sovie na sam koniec tl byla największa durnota, teraz nie mam na to sily bo jestem puchnieta i wssystko mnie boli :(

Jotc, sarcia123 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka liste pytan dla gina ze jak mnie nie przegoni to napewno sie zmeczy :), ale to ostatnia wizyta i wole sie go dopytac wszystkiego :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

bisacz, mmargol lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po zjedzonym obiadu moj M juz chcial mnie sila na porodowke zawozic hehe :) A dopiero co mowilam ze nie siadam na kanape to M mnie przekonal abym do niego na chwile usiadła i co usiadlam na 5 minut aby mnie po obiadku pomizial po plecach. Wstalam i poszlam do
    lazienki bo poczulam ze mam spore upławy nie zdazylam dojść do lazienki a M krzyczy Kochanie wody Ci odeszly!!! Wiec musialam go przekonywac ze latam w samych majtkach i to sa uplawy a na kanapie faktycznie zostawilam maly mokry slad :/
    Ale tego sporo na majtkach nie ma plama na jakies 4 cm i noc po nogach nie pocieklo, już tak mialam, teraz te uplawy naprawdę bywaja spore a ja nienawidze wkładek, ubieram teraz jak gdzies idziemy ale w domu wole zmienic majtki.
    Co do spodni ja mam 2 pary luznych coazowych które nosze w spódnicach moje opuchniete nogi mnie prerazaja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:53

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jak tam u was??????
    Wstałas?????
    Daj znak.........

Ja dola załapalam i płakać mi się chce.
    Ale to przez rodzinkę.
    Jak ja się cieszę w takich sytuacjach że mieszkam daleko od nich i już nie doprowadzają mnie do płaczu codziennie.
    Ahhhhhhhh.....
    SORY za smecenie ale tak się cieszyłam że mama moja przyjeżdża do pl że pomoże mi jak będę w szpitalu i co wkurzyla mnie jednym SMS:-(
    Nie odmówiła pomocy na szczęście ale wiem że chyba szybko stanę na nogi bo pewnie się z nią pokloce :-(
    Ahhhh co ma być to będzie nie?
    Obym jutro wróciła z wizyty od gina szczęśliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    PYTANIE

dziewczyny moze wy podpowiecie co oge kupic na urodziny mojej mcorci mna 4 urodziny ?? Bo w ciazy jakies odmozdzenie mam chcialam jej kupic jej posciel i konika pony, to tescie ukradli moj pomysl i kupili malej...a ja teraz nie mam alternatywy..hmmm

Mój sobie zażyczył zestaw dentysty z PlayDoh ;;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin współczuję ale sama widzę po sobie ze coraz więcej tego:-(
    Głupie uczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza sobie zazyczyla domek mały dla barbie,barbie mamę,barbi córkę i Kena tatę.
    To co ze ma domek wielki domek dla lalek z kinderKrafta wysoki jak ona i ma lalki.
    Tłumacze że po co jej dwa domki ma ten wielki można coś innego kupić itd.
    Wymyśliła że barbie będą chodzić od domu do domu na kawkę.
    Ja się nie znam:-(

Ale właśnie pisalyscie o tych prezentach....
    Mieliśmy z mężem jej kupić nowy fotelik do auta i podkładkę żeby były na dwa auta a ten obecny fotelik wyczyścić i zostawię dla juniora i wlasnie pomyślałam że poczekam do października (urodziny jej) pewnie kasę dostanie to jej kupię.
    Na zabawki brak już miejsca za małe mieszkanie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 15:05

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka glupie bo czuć nagle jak poleci nie jest tego sporo wiec pewna jestem ze to nie wody. Nie jest też codziennie czasem w ciągu dnia jak chodze czasem jak siedze w jednej pozycji i mam naprzyklad nogi szeroko rozstawione.
    Jeszcze trochę choć nie wiem jak po porodzie zniose te podpaski i wieczne chodzenie w nich dla mnie to udręka ale dam radę.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to z rana lubi tak lecieć potem to już rzadko ale widzę że jest tego więcej.
    Sama się nakręciłam czy to nie wody:-(

Przyzwyczaili się do podpasek bo będziesz musiała.
    Najgorzej po samym porodzie takie wielkie te podpaski :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    A i zapomniałam dodać, że witam się dziś w pracy 38 tc, chociaż tu w szpitalu według nich jest to początek 37 tygodnia... Aż dziwne. Nie mogę doczekać się jutra!
    Bo oni liczą skończone tygodnie, a skonczony u Ciebie to będzie 37 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też czasem tak poleci, że się nakręcam, że może to już. A tu jednak nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podpowiedzi, brykne do zabawkowego pozn8ej i cos wyniore ta mata do tanczenia fajny pomysl :) a zestaw do ciastoliny z play doh mala ma bo na swieta jej kupilismy akurat...

nooomz uplawami to jest masakra chwilami wrazenie jak by ci cos chlupmac chcialo, cieplo sie zrobi i uczucie ze cos sunie na zewnatrz nienawidze tego uczucia:/ a coraz czesciej wiecej uplawow mam..

moja mina na podpaski poporodowe mniej wiecej taka : o.O :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to, prawda, ze licza skonczone tygodnie no jak np. Wypada 34+3 to oni beda liczyc ze to jest 34 tc, mimo ze mow sie ze jest sie w 35 tc, dla mnie to tez chinszczyzna z tym liczeniem mimo ze to druga ciaza :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pytalam sie gina mowil ze uplawy wieksze to norma ale jesli poczuje ze leci po nodze jechac na IP bo wtedy oznacza większą ilość. Jesli tylko na majtkach i przebija na spodnie to niestety nosic wkładkę bo to uroki ciąży. A czuje te uplawy chwile przed zanim wyleca bo to tak jakby napiecie w srodku ktore wypycha je, nie wiem coezko opisac to uczucie ale to tak jakby samoistne zacisniecie miesni kegla i wtedy czuje takie wypchniecie uplawow.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Bo oni liczą skończone tygodnie, a skonczony u Ciebie to będzie 37 :)
    To fakt.
    U mnie w szpitalu to jeszcze inaczej. Liczą od tyłu, od wyznacZonej daty porodu. Wg nich ja będę mieć donoszenia ciążę dopiero w sobotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciuchami to faktycznie jest problem, w większości wyglądam jak wieloryb, w miarę dobrze w spodniach ciążowych ale to niezbyt wygodna alternatywa dla luźnych sukienek

Foxik 43kg... to faktycznie mogłoby Ci trochę zostać po ciąży :)

zrobiłam fasolkę po bretońsku i sama jej nie jem :( boję się, że mi brzuch rozsadzi a tak lubię

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja niby sierpniowa ,ale musze sie chyba do was zapisac bo nic sie nie dzieje...bedzie wrzesien:P

Skali89, AJrin, Sabina, Broszka lubią tę wiadomość

marcianka86
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Stardust, ładny masz kształt brzuszka. :) Pisałam do Ciebie dzisiaj odnośnie dni adaptacyjnych w żłobku. To jest Wasz pierwszy raz dzisiaj? Ile lat ma synek?
    Widziałam, nawet już pisałam ale coś mi przerwalo i nie mogłam wrócić :) Hubert ma zajęcia adaptacyjne od zeszłego czwartku. Pierwsze dwa dni siedziałam z nim godzinę, a na dwie zostawał sam. Od poniedziałku zostaje sam na 3h. W żłobku niby nie jest źle. Babki mówią że jak mu znikam z oczu to po minucie się uspokaja i cały ten czas już jest ok. Ale cała drogę w samochodzie płacze że nie chce. A jak go oddaję "ciociom" to już masakra w ogóle. Ale podobno to tak z reguły wygląda przez pierwsze 2 tygodnie.. Jest coraz lepiej bo dziś już przynajmniej nie płakał jak po niego przyjechałam tylko pokazywał mi czym się bawił :) a Hubert ma 2 lata zaraz

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Czesc dziewczyny ja niby sierpniowa ,ale musze sie chyba do was zapisac bo nic sie nie dzieje...bedzie wrzesien:P
    Hejka :)
    Jeszcze parę dni masz :) anuz z zaskoczenia Cię weźmie :)
    My już mamy parę maluszków także jesteśmy wymieszane :)

Sabina lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ