X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis pizza objadlam, a maz chce mi wynagrodzić męki i zamówił dziewczynę która ma mi zrobić masaż (okropnie boli mnie odcinek ledzwiowy) i przy okazji jemu (kontuzja ręki).

Chyba mu sie smutno zrobiło bo wczoraj miał mi te boczki pomasowac a zaczął od "uderzenia dla żartów) co mnie tak zdenerwowało ze odwróciłam sie i powiedziałam ze juz nie chce tego masażu....
    I caly wieczór juz sie nie odzywalismy i voila!:)

Wiec dzis relaks :)

AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawialam dzisiaj z kolezanka, opowiadala, ze jak lezala po terminie na patologii to lekarz zalecal pajacyki i polowa ciezarnych na patologii skakala a pozniej to juz seria pykniec☺ale takie atrakcje tylko w wadowicach☺

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki powiem wam ciekawostkę wiecie ile km zrobilam juz w ciąży 720 :)
    Na gwiazde dostalam zegarek ktory mierzy kroki i monitoruje sen no i wczoraj zegarek powiedział, iż wydreptalam już 720 km. A nasze malenstwo zostalo poczete dokladnie 24 grudnia :) Niezle co :)

Sabina, claudiuszek, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to co zaczynamy robic pajacyki?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Claudiuszek to co zaczynamy robic pajacyki?

Tylko nie wiem czy jestem w stanie sie podniesc z ta dodatkowa masa☺

mhsvi09k4211dm8g.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś oprócz mnie ma w przyszłym tygodniu CC? :) Jak nastrój? :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was poczytam, ale najpierw zamelduje jak sytuacja u nas po wizycie:
    Hania przybrała!!!!!!! Jeeeeeee - Kamień spadł mi z serca: 2645g :):):):)
    Szyjka bardzo mocno skrócona. Do skierowania na 15.09 na ciecie dr dopisal adnotacje: lub wcześniej w razie nasilenia bólu spojenia bądź skurczy. To tak gdyby akurat jego w tym dniu nie było.
    W sobotę mam przyjechać na ktg i jeżeli wyjdą silne skurcze (bo nawet u niego na usg mnie złapał) to podejmie decyzje czy czasem nie tniemy w sobotę, bo Hania jest bardzo nisko główka i może sie okazać za późno 15.09. na cc.
    A teraz idę zjeść ciacho i na szybka drzemkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:22

mmargol lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u mojej gin, bo teraz musze czesto chodzić. I co powiedziała? Ze moja szyjka ma sie cudownie, ma 2 cm według niej i mam małe rozwarcie na opuszek! Czyli nic sie nie zmienia, powiedziała, ze na pewno 2 tygodnie pochodzę jeszcze! I co najlepsze, pyta na kiedy mam termin i mowie, ze z okresu na 15.09 a z usg tych pierwszych na 6.09. Wzięła te usg i tak patrzy, liczy na tym kołku i mowi, ze wszystkie te początkowe usg idealnie pokazują termin na 6.09. I oznajmiła mi, ze ja jestem juz w 38tc5d i ze zaraz kończę 39 tc!!!! Ide do niej w poniedziałek po ktg i powiedziała, ze da mi skierowanie do szpitala na 5.09, zeby cos juz myślec z ta moja ciaza, tzn kończyć ja. Ale zdziwiłam sie, ze to prawie skończony 39 tc. I juz w ogole sie pogubiłam w tym wszystkim, ale to by wyjaśniało ta 2 tygodniowa różnice tzn ze Marcel jest o dwa tyg ciagle wiekszy! Ciekawe, jak to rozwiążą w szpitalu? Powiem Wam ze poszłam na spacer, całkiem długi i umieram ze zmęczenia... Po tym leżeniu, to ja nie daje rady i bola okrutnie pachwiny.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też tak mam, a CC robią 6 dni przez terminem z okresu, bo podobno dwa tygodnie różnicy to standard, że powyżej nalezy się martwić i przyspieszać. Pewnie co lekarz/szpital, to inna teoria. Ja od początku mam dziecko o 2 tyg. wyprzedzające swój wiek z okresu.

7v8rskjo33075qwi.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Czy któraś oprócz mnie ma w przyszłym tygodniu CC? :) Jak nastrój? :)
    Ja mam we wtorek, 30.08 jesli syn nie zdecyduje sie wczesniej zawitac☺ nastroj bardzo zmienny, z jednej strony boje sie, a z drugiej doczekac nie moge. Boje sie tez tej wczesniejszej akcji, ze nie bede w stanie zdecydowac czy to juz czy jeszcze nie. Ale samej cesarki sie nie boje-dlatego, ze nie mam zilonego pojecia jak to jest

mhsvi09k4211dm8g.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Ja też tak mam, a CC robią 6 dni przez terminem z okresu, bo podobno dwa tygodnie różnicy to standard, że powyżej nalezy się martwić i przyspieszać. Pewnie co lekarz/szpital, to inna teoria. Ja od początku mam dziecko o 2 tyg. wyprzedzające swój wiek z okresu.
    Ale np będąc u lekarza to podajesz wiek z usg czy z okresu? Bo ja juz zgłupiałam i moja gin dzisiaj wpisała mi w kartę 38 tc, zamiast 37, ktory dopiero sie zaczyna. Zwariować z tym mozna. Ale dobrze, pójdę do tego szpitala i moze cos wykombinują zeby szybciej poszło :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przeszłam oprócz moejgo ginekologa jeszcze przez 3 innych w ciązy i wszyscy mi tłumaczyli, że najwazniejszy jest termin z ostatniej miesiączki i tego sie trzymali. Mówili, że gdyby mała była większa o 3-4 tygodnie na usg to by trzeba wziąć pod uwagę, a tak to licza tygodnie według okresu. Myślałam, że mnie wcześniej pokroją, ale w sobotę teraz mam skończone 39 tygodni, czyli niejako już w trwającym 40 zrobią mi CC.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Ja mam we wtorek, 30.08 jesli syn nie zdecyduje sie wczesniej zawitac☺ nastroj bardzo zmienny, z jednej strony boje sie, a z drugiej doczekac nie moge. Boje sie tez tej wczesniejszej akcji, ze nie bede w stanie zdecydowac czy to juz czy jeszcze nie. Ale samej cesarki sie nie boje-dlatego, ze nie mam zilonego pojecia jak to jest

Oj to łączmy się kochana :) U mnie dokładnie to samo ze wszystkim co napisałaś :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

mmargol lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze i czekam na wizyte u gina. Po zmianie diety przytylam tylko 1kg w 2,5 tyg. Ciesze sie bo nie chce miec 8 na przodzie.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to juz niebawem pyk :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziały pogodę na jutro?! ja umrę na nowordkach tam bez takiej pogody jest Sahara a plus pogoda to koniec świata będzie.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Widziały pogodę na jutro?! ja umrę na nowordkach tam bez takiej pogody jest Sahara a plus pogoda to koniec świata będzie.
    o tym samym pomyślałam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w moim mieście robią CC jak nic się nie dzieje trzy dni przed terminem porodu.

Dziewczyny, które macie już dziecko, dużo odpoczywacie?
    Bo ja praktycznie wcale i powiem Wam, że dzisiaj czuję się taka zmęczona, że nie mam siły nawet jeść zrobić. W dodatku mąż tak działa mi na nerwy, że sam jego widok mnie wkurza. Ile rzeczy w domu jest zaczęte, a nie pokończone. Szlak mnie trafia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Mysza to juz niebawem pyk :)

oby...chociaż do końca sierpnia
    Edit...to już tylko 6 dni, oj nie zdążę raczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:04

‹‹ 2166 2167 2168 2169 2170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ