X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf mi się już płaskie ktg nie zdarza, w 30 tygodniu po lekach tak, ale teraz to jakiś skurcz się zawsze zapisze.

A co do wielkości malucha to moja też od początku o 2 tygodnie wieksza, ale liczą termin z OM. I ja dokładnie wiem kiedy miałam owulacje i jakby po tym liczyć to termin wychodzi 2 dni wcześniej niż OM. Więc myślę że ona po prostu genetycznie taka duża i nie ma co tu terminu zmieniać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o dzieci to ja 39 mąż 42 a synuś 44,5 także chyba poszedł w dziadków, zresztą ze wzrostem też bo już od jakiś 3 lat wyglądamy przy nim jak liliputy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was podziwiam ze Wy tyle robicie. Ja to jak dłużej pochodzę, albo postoje to tak mnie kluje ze ze strachu się kładę od razu. Nie wiem czy to przez to leżenie czy co, ale boję się ze tej szyjki już nic nie mam.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na moje 170 mam stope 36/37 moja mama nizsza o glowe ma 35. Ale u mnie problem bo mam pletwy nie stopy i ciezko dobrac buty bo wszystko bardzo wąskie. Wiec kazda moze zazdroscic i narzekać na swoje ;)
    Moj M wyciągał mnie na spotkanie z jakas swoja kumpela na drugim koncu miasta ale odmowilam i pojechal sam. Chcial abym jechala ale ja sie nie czuje na spotykanie z laskami jak ja wygladam jak słoń i balon opuchnieta.
    Za to zmobilizowalam sie o zrobilam sobie domowe spa :) jestem calusienka ogolona do tego zeobilam peeling calego ciała a teraz siedze z maseczka na twarzy i robie paznokcie, wiec i gimnastyke zalicze ;)

Behemottka, alinka, mmargol, marta258 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko ale ty od początku masz problem z szyjką i ja pewnie tez miałabym stracha na Twoim miejscu przed większym wysiłkiem. Ja juz wcześniej pisałam, że nie zazdroszczę mamom, które mają leżące ciąże ja pewnie utyłabym ze 30kg i nabawiła się depresji przedporodowej, nawet jak planuję urlop to musi być wypoczynek aktywny.

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy mozna jeść ser camembert w ciąży? całą ciążę nie jadłam, a mam teraz straszną ochotę. Wy jecie?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    dziewczyny czy mozna jeść ser camembert w ciąży? całą ciążę nie jadłam, a mam teraz straszną ochotę. Wy jecie?
    Ja nie jem, zresztą nie lubię. Można jeść tylko przetwory z mleka pasteryzowanego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, ja jadłam :) ale tak jak bisacz pisze - z mleka pasteryzowanego :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:

Można bez problemu jeśli mleko pasteryzowane. Czyli coś jak Prezydent tak, ale już w sklepiku specjalistycznym, gdzie sprowadzają z Francji, trzeba pytać czy pasteryzowane :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja mam jak Ty. Siły zero. W dodatku nie odzyskalam sił po szpitalu a już mam antybiotyk. Chodzić nie mogę wcale. Brzuch twardy, syna czuję w kroczu i pochwa cały czas kluje. Teraz to mam nadzieję, ze dotrwam do poniedziałku. Żeby być zdrowsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was robiła zakupy przez internet w tesco? teraz jak nie mogę wyjść na większe zakupy okrutnie ubolewam, bo mąż na bieżąco kupi jakiś chleb czy wędlinę, a większych zapasów brak przez zepsuty samochód :(

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę i sama nie wiem co bym zjadła :-P

A mały tak się wierci, że szok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Pirelko, podziwiam Cię jak tak jak i Dzierzbę i inne mamusie wieloraczków. Ja czasami nie daję rady z jednym bobasem, a co dopiero z dwójką, ogromny szacun! :)

Jak ma się dwójkę, to zupełnie inaczej się na to patrzy, w ogóle nie myśli się o tym, że jest dwójka, że inni mają jedno i jak dać radę. Po prostu się robi, są dwa i po kolei się o nie dba :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Pewnie mnie nie pamiętacie, bo udzielałam się tylko na początku poprzedniego wątku wrześniówek...Ale postanowiłam, że podzielę się naszym szczęściem.
    Laura przyszła na świat 23 sierpnia (termin na 4.09) SN, waga 3720, wzrost 55cm, godz. 20.00. W porównaniu do pierwszego poród szybszy, ale niestety boleśniejszy. Ufff, wreszcie mamy to za sobą :):):) Moje krocze ochronione, doskwiera mi jedynie okropny ból miednicy. Jutro kontrola w szpitalu. Trzymajcie się dzielnie wrześnióweczki!!! :)
    ec9605366aab8c15.jpg

Behemottka, pirelka, AJrin, Angela89, alinka, żabka04, mmargol, Broszka, stardust87, Pysiaczek89, LewandowskaAnna, Malutka92, violett, Sabina, Skali89, marta258, Madziuuuula, kamciaelcia, bisacz, bbeczka91, martta, Dariah lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Kochana Pirelka nie napisała mi wiadomości, a nasze szalone tempo nie pozwala mi spamiętać strony na której napisała o dziewczynkach... Pisałam do niej (do Ciebie Pirelko) zeby dała info, ale opieka poporodowa z pewnością nie pozwoliła byc na bieżąco wiec czekam aż dojdzie do siebie i da znac :)
    Już napisałam ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Bbeczka widze +25 mozemy sobie przybic :) tylko ze ja juz 100 dobilam o zgrozo mam wpisane w karte ciąży wiec ukrywam ją przed M ;)
    Co do siadania dzieki rozbawilas mnie nie tylko ja tak siedze przez to unikam siadania na kanapie jak juz to albo sypialnia i leze albo krzeslo przy stole. Jak raz zobaczylam swoje odbicie z brzuchem w takim rozkroku przy zgaszonym ekranie tv, przerazilam sie jaka ja locha jestem :/ i już nie siadam na kanapie ;)
    Co do rozstępów jak pisalam jesze mam troche do porodu więc cieszyć sie nie ma co. Slyszalam przypadki ze podczas porodu potrafia sie pojawic wysiłek plus parcie robi swoje.

Ja mam na plusie 16, ale ostatnio u lekarza M. podejrzał cyferki na wadze i skomentował: "to Ty już więcej ważysz niż ja!" Myślałam, że uduszę ;) tym bardziej, że w domu, rano, na czczo, na golasa, po toalecie ważę mniej... i tego się trzymam:P

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja czesto zmawiam ale akurat nie w tesco tylko w K&M i sobie cenie to gdy jestem chora. Mysle ze nie ma wiekszego ryzyka jesli chodzi o papiery i rzeczy z dlugim terminem nie wiem jak tesco z miesem i warzywami ale warto zaryzykować skoro nie macie auta.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiiii, gratulacje! Śliczna córeczka :)

A coś robiłaś, żeby "uchronić" krocze? Tego się właśni boję...

Zdrowia Wam życzę!

madiiiii lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii gratulacje :)

Co do Nas, to nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, mimo że dziewczynki w szpitalu i jest masa roboty w ciągu dnia z tym szpitalem, to jednak powoli dojdę do siebie i jakoś będę się ruszać w domu jak wrócą, pozałatwialiśmy wszystkie urzędowe sprawy, dzisiaj zapisaliśmy do przychodni dzieci.
    Przykleiliśmy literki na ścianę, nad łóżeczka, zostało Nam prasowanie jeszcze.. pierzemy codziennie bo ze szpitala wracamy z siatką brudów ! No i przyszła kolejna paczka z ciuszkami od Ciotki to też wyprane.
    Pogoda od dzisiaj dopisuje, mam nadzieję że na wyjście też tak będzie.
    Ciuszki musieliśmy zakupić w rozmiarze 44, bo we wszystkich innych się topią :) znajomi Nam pomogli ogarnąć temat i dzięki temu jako tako pasują ciuszki ;)

Zastanawiam się nad zakupem lampki Zazu, znacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 19:33

Behemottka, mmargol, Sabina, madiiiii, kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, ale mimo wszystko ogromny szacun :)
    madiiiii, cudowna jest <3
    AJrin, właśnie o to mięso się nie co martwię, ale i tak będę mrozić część, więc pewnie nic się nie stanie :) a tak zamówię jakieś kasze, makaron, warzywa na patelnię, bo póki Mały nie podrośnie do sklepu też go nie wezmę. No właśnie od kiedy można takiego smyka zabrać, nie mówię tu o jakimś centrum handlowym lub hipermarkecie, a o lokalnym sklepie osiedlowym :)

pirelka, madiiiii lubią tę wiadomość

‹‹ 2168 2169 2170 2171 2172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ