X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

obawiam sie ze w dzisiejszych czasach nawet kawa nie ma kofeiny, ogladalam reportaz ostatnio ze kofeina jest z ziaren kawy wyplukiwana poprzez moczenie w rozpuszczalniku tak ! W rozpuszczalniku...i pozyskana kofeina jest sprzedawana koncernom farmaceutycznym i prpducentom energetykow, takze w kawie kofeiny mozna szukac

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, i tak piję codziennie do śniadania, żeby choć trochę mi kawę zastąpiła :)
    ja ciągle w strachu żyję czy Malutki przybiera, czy się najada, ale odpukać problem z ulewaniem nam znikł

Sarcia, w takim razie chodzi o efekt placebo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smieje ze najlepsza kawa to jest szpitalna, nie wiem czemu ale ilekroc bylam w zpitalu to zawsze mi smakowala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała ciąże piłam inkę! Placebo robi swoje :)
    Przed ciąża złe mi sie kojarzyła, dzis juz mi aż tak nie smakuje, ale 8miesiecy spełniała oczekiwania :)

Jeszcze troszkę foxik ;)

A swoją droga Polozna starej daty mojej ciotce doradziła (w przypadku gdy dziecko nie śpi w nocy) aby wypiła filiżankę kawy (taka jak lubi) ale rano.... I pomogło jej to w tył ze dziecko w dzien było aktywne - juz nie przesypialo całego dnia - a w nocy spało (wcześniej było na odwrót)...

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwalam fajna inke co mi smakuje anatol w torebkach waniliowa naprawde polecam oczywiscie to nie kawa ale z mlekiem daje rade. Ja mam mega niskie cisnienie wiec spokojnie pije kawe kolo południa ale jedna dla mnie to za mało;)
    Bylam w sklepie cos na obiad kupic i jakas taka niezdecydowana ze kupilam na dwa obiady skladniki.
    Wiec dzis bedzie chińczyk z warzywami a jutro świeży makaron z lososiem suszonymi pomidorami i szpinakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:05

mysza0406 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, nawet nie wiesz jak bardzo mi tęskno za niezdrowym jedzeniem :P
    w szpitalu jak leżałam jedna dziewczyna nawet jechała na zupkach chińskich, ale ona karmiła tylko MM. Ja sobie pozwalam na czekoladę, ale może powinnam odpuścić skoro dziecko ma problem z kupką? Czasem zastanawiam się czy to nie jest skaza białkowa, ale mogę tylko snuć domysły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

a masz moze jakis dajny przepis na tego lososia:) jak go przyrzadzic ? ! Bo ja zawsze pieke w foli z przyprawa do ryb odrobina czosmku i plastrem cytryny :)

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziś przeglądając gazetki promocyjne, dotarło do mnie, że już jest 25.08!!! Matko, kiedy to zleciało? Do TP 19 dni, na wadze 91kg(+25,5 od początku), mam nadzieję, że już więcej niż 1,5kg nie dojdzie. Brzuch mi się obniżył, siedząc muszę mieć rozkraczone nogi, i wtedy wyglądam jak Big Boy(ten po lewej):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0779045cb59b.jpg
    Rozstępów mam piękną armię wokół brzucha, zaczynają się na jednym boku, kończą na drugim, na razie są nisko, ale niestety z każdym dniem pną się do góry. Ale co tam. Dołowałam się tym 3 poprzednie dni, dziś wstał nowy i przypomniało mi się moje ulubione hasło "masz wpływ-masz problem, nie masz wpływu-nie masz problemu" dzięki czemu od rana mam jakoś więcej energii.
    Kończę dziś prasowanie i zbieram się za układanie rzeczy w półki, pochwalę się potem efektami :)

mmargol, AJrin, Sabina, bisacz, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i aż inkę musiałam sobie zrobić :D

A tak w ogóle to wczoraj doszłam do wniosku, że natura powinna być łaskawsza i na czas ciąży włosy w okolicach intymnych powinny przestawać rosnąć! Matko co ja się wczoraj nagimnastykowałam żeby jakoś się dzisiaj ginowi pokazać, ciekawe czy doceni:P

AJrin, staraczka_85, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znow zgaga wrocila bleeeee a w tej ciazy mialam z nia spokoj :/

Ja kupilam schab dzisiaj na obiad ale jakos taki kolowrotek mam w glowie ze nawet wstac nie moge :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ajrin

a masz moze jakis dajny przepis na tego lososia:) jak go przyrzadzic ? ! Bo ja zawsze pieke w foli z przyprawa do ryb odrobina czosmku i plastrem cytryny :)
    Sarcia ja zawsze swiezego posypuje pieprzem cytrynowym i pieke w piekarniku. Teraz ide na skróty kupilam wedzonego pokroje w paski podsmaze i zje sie z makaronem w sosie smietanowo szpinakowym.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, mnie tylko na nogach przestały rosnąć, raz na miesiąc sięgałam po maszynkę :D
    a jak brzuch zaczął przeszkadzać przestałam myśleć o depilacji w okolicach intymnych :P

Broszka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka widze +25 mozemy sobie przybic :) tylko ze ja juz 100 dobilam o zgrozo mam wpisane w karte ciąży wiec ukrywam ją przed M ;)
    Co do siadania dzieki rozbawilas mnie nie tylko ja tak siedze przez to unikam siadania na kanapie jak juz to albo sypialnia i leze albo krzeslo przy stole. Jak raz zobaczylam swoje odbicie z brzuchem w takim rozkroku przy zgaszonym ekranie tv, przerazilam sie jaka ja locha jestem :/ i już nie siadam na kanapie ;)
    Co do rozstępów jak pisalam jesze mam troche do porodu więc cieszyć sie nie ma co. Slyszalam przypadki ze podczas porodu potrafia sie pojawic wysiłek plus parcie robi swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:25

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

• marta258 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, gratulacje z okazji rocznicy :)

Ja dzisiaj pospałam do 10, taki śpioch ze mnie :) A teraz wybieram się na małe zakupy po mleczko i owoce.

Super, że jutro będzie nas już 10 rozpakowanych, jak tak dalej pójdzie w sierpniu to na wrzesień zostanie nas mniejszość :)

Ksosia, widzę że mnie nie ma na pierwszej stronie, więc wysyłam Ci zaproszenie i podam dane Antosia :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • bbeczka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, największy problem mam z siedzeniem w samochodzie na przednim siedzeniu pasażera. Jako że w żadne spodnie/spodenki nie mieszczę mojego szanownego kupra,to chodzę głównie w sukienkach/spódnicach. I bez względu na to jak mocno tą sukienkę naciągnę przed usiąściem(podkreśliło, więc to chyba nie po polsku, ale wiadomo o co chodzi ;) ) to i tak mam wrażenie, że "oko saurona" jest widoczne dla jadących z na przeciwka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:33

AJrin lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to jakbym siebie widziała jak siedzę. Normalnie prawie szpagat :P

• Broszka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF mi na początku na nogach rosły wolniej, ale teraz już niestety wróciły do normy i rosną normalnie, a zawsze miałam z tym problem. Mimo tego, że jestem blondynką to rosną jak szalone i są bardzo widoczne. Taki mój urok widocznie:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tam wcale włosy wolniej nie rosną, to nie fair :P a z głowy cały czas wypadają, o!

Zobaczcie co napotkałam :D mini instruktaż, chyba sobie wydrukuję hihi
    https://blog.feedo.pl/5-rodzajow-dzieciecego-placzu-jak-sie-objawia-co-mu-towarzyszy-i-jak-go-wyciszyc/
    ciekawe jak to ma się w praktyce, później to się pozna swoje dizecko, ale na początku może coś ułatwi? ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:51

bbeczka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ