X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mnie chyba się robi matka-wariatka czyli coś czego się najbardziej obawiałam....:P

AJrin lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali wielkie gratulacje :) niech Szymek rośnie zdrowo :)

Bisacz wszystkiego najlepszego :) szczęścia, zdrowia i miłości :)

bisacz lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Marcianka jestes jedyna sierpniowka ktora sie nie rozpakowala?:)
    jedna z niewielu chyab 3 jestesmy albo juz nawet 2

Broszka lubi tę wiadomość

marcianka86
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Bisiacz obawiasz sie o ten Linomag zel?
    Ja tez mam zel linomag od.1 dnia zycia ma przyjemny sklad i zamierzam w nim kapak dzieciaczka. Nie ma slsow ani parafiny ani emolientow za to ma olej lninany pantenol i lagodne srodki myjace.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/194d9532ddb8.jpg

to jest emolient
    na opakowaniu napisane
    ale też mam taki :) zamierzam użyć w potrzebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Skali gratuluję, niech no Twój Szymon Pogoni mego SzymonA...

A co u mnie... mały waży 3400g na poród wogle się nie zapowiada, Szyjka wyczesana w kosmos.. afi mi maleje teraz ma 18. Tydzień temu było 19, a 3 tyg 21. Pozamykana jestem szczelnie, zła, wściekła, mam tak przekrwione brzuch , cały czerwony i tak mnie swedzi...

Gratuluję poZostalym mamom. Cieszę się, że wszystko jest ok.
    Czytałam, że na tym etapie ciąży ilość wód płodowych maleje dlatego już nie powinnyśmy rosnąć w pasie. A na tym brzuchu masz wysypkę czy to efekt rozciągania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    To ja mam prośbę, jakbym Ci sie zaczęła śnić jescze w najbliższym tygodniu to weź sie obudź ;)
    Ja go jeszcze chce ponosić :)

Pewnie bede przeklinać te słowa :)
    Ja na ostatniej wizycie powiedziałam lekarzowi, że dobrze się czuję, chyba nawet lepiej niż w 7 miesiącu no i mi się odmieniło jak ręką odjął, dopadła mnie ociężałość, żle sypiam i ogólnie nie mogę znaleźć miejsca ale i tak nie poganiam za bardzo Leosia.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Antosia kupiłam żel do kąpieli babydream z rossmanna, tak samo puder. Dodatkowo mam krem Linomag A+E a pod pieluszkę Linomag maść z lanoliną i wazeliną. A po porodzie jak skóra będzie wymagać nawilżania to kupię balsam babydream i może oliwkę.

A jeżeli chodzi o opuchliznę to u mnie pojawia się na nogach przy kostkach ale tylko w upały. Wczoraj jak wyszłam na zakupy to mi właśnie spuchły kostki i do tej pory jeszcze coś tam się utrzymuje, mam nadzieję że szybko zejdzie. Dzisiaj znowu skwar i już nigdzie nie wychodzę.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Ja dla Antosia kupiłam żel do kąpieli babydream z rossmanna, tak samo puder. Dodatkowo mam krem Linomag A+E a pod pieluszkę Linomag maść z lanoliną i wazeliną. A po porodzie jak skóra będzie wymagać nawilżania to kupię balsam babydream i może oliwkę.

A jeżeli chodzi o opuchliznę to u mnie pojawia się na nogach przy kostkach ale tylko w upały. Wczoraj jak wyszłam na zakupy to mi właśnie spuchły kostki i do tej pory jeszcze coś tam się utrzymuje, mam nadzieję że szybko zejdzie. Dzisiaj znowu skwar i już nigdzie nie wychodzę.

u nas ten puder to nr1!!! juz go uzywamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka na katar najlepsze inhalacje z soli fizjologicznej nebudose i verbascon kids do picia.

Skali ogromne gratulacje!

żabka04 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jesteście nieocenione!!!
    Pospalam półtorej godziny i niby jest ciut lepiej. Za to cycki mam jak banie! Mleko normalnie mi samo cieknie!!! Stają co chwile dęba i sikają ;) ehhhhh
    Dzieciaki zadowolone, M wysyła co chwile zdjęcia. Buzie wymalowane, wata cukrowa wchłonięta, popcorn tez ;) a M zachwycony samolotami. Po południu zaleganie przed kompem i bedzie obrabiał zdjęcia ;) ale należy mu sie. Nie siedzi nawet do wieczora ;)

Bisacz - sto lat, sto lat!!!! Najpiękniejsze życzenia :)

Skali - gratulacje!!!!!

Anulka01 - a jak Twoje samopoczucie? Juz lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 14:39

Sabina, bisacz lubią tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! To normalne??? Może możesz juz odciągać na wrazie gdyby pózniej zabrakło??
    Wow... U mnie lecą wciąż kropelki siary i to jedynie w przypadku gdy piersi sa ściśnięte....(za małe staniki) albo gdy naciskam sutki .... Ale zeby juz mleko?? Wow... To chyba lada dzien sie rozpakujesz?:)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie leci nawet siara a ostatnio M zajmowal sie masazem i nic a nic nie pobudzil porodu ani laktacji.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Bratek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz - STO LAT!!!!!!

Ajrin - nie ma zasady - jednym cieknie szybko, innym dopiero po porodzie - i nie mają problemu z karmieniem zresztą.
    U mnie wycieki od II trymestru, ale nie jakieś mocne.
    A co do masażu - zależy, jak masował :P U mnie jest coraz więcej.... ale to nie wypływa po miłym kiziu-miziu masażu ;))))

Ksosia - AUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, za ciasne staniki????????? Brrrrrr, no way. Na czas ciąży mam nowe, nie ma mowy o żadnym uciskaniu, wścieku bym chyba dostała - bardzo są wrażliwe. Zresztą szkoda mi ich gnieść.

bisacz lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    które słabsze?
    Padolten czy Efferalgan Codeine?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ania! To normalne??? Może możesz juz odciągać na wrazie gdyby pózniej zabrakło??
    Wow... U mnie lecą wciąż kropelki siary i to jedynie w przypadku gdy piersi sa ściśnięte....(za małe staniki) albo gdy naciskam sutki .... Ale zeby juz mleko?? Wow... To chyba lada dzien sie rozpakujesz?:)

Ksosia - jak podczas kąpieli ścisne żeby wymyć sutki (a musze, bo inaczej mam biały nalot z pozostałości po samowycieku) to tryska z siła wodospadu! Ale wtedy to sika biały, przezroczysty płyn. A tak w ciagu dnia to żółtawa siara.
    Nie wyciskam i nie zamierzam póki co ściągać, bo tylko pewnie pobudzilabym je jeszcze bardziej. Przy Tosi miałam taki nawał mleka, ze mogłabym 5 innych dzieci wyżywić. W 11 miesiącu karmienia błagałam położne w szpitalu żeby daly mi coś na zatrzymanie bo myślałam, ze sie wściekne. I wtedy w ciagu kilku dni od 1 tabletki (po której zażyciu normalnie straciłam przytomność) ściskania sie bandażami itd. z rozmiaru C piersi zmalały mi do rozmiaru A- ;)

Czy sie rozpakuje to nie wiem. Jutro o 13 znowu ktg. Ale te skurcze są takie nieregularne, ze raczej watpię. Brzuch znowu opadł. Dzis mi wyjątkowo z nim cieżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 15:16

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali jeszcze raz ogromne GRATULACJE :-D

Bisacz spelnieniat marzeń kochana :-*

Bratku synka nie wybudzalam od początku na jedzenie mimo wcześniactwa i małej masy ciała. Teraz położna też mi kazała nie wybudzać. Jeżeli dziecko przybiera i woła o jedzonko to nie da się złagodzić. Poza tym moja jest dokarmiana mm, więc po tym śpi dłużej :)
    A Młoda dzisiaj przekroczyła masę urodzinową, bo waga pokazała 3190g :) Więc przybrała 340g w 13 dni. Bo w szpitalu mega spadła.

Ale sobie dałyśmy z Liw na oko :) wzięłam ją do łóżka i pospałysmy 2h :) zaraz jedzonko i lecimy na spacer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 15:17

bisacz, Bratek lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuL staram się za dużo o tym nie myślec. Na szczęście młody wczoraj i dziś cały czas aktywny wiec staram sie dotrwać to środy na badania. Dzieki ze pytasz :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol mnie najbardziej bolały zastrzyki z oxytocyny, łzy same płynęły. Z synkiem miałam tak samo. Obkurczanie macicy po tym było bolesne, jak cholera. Położna mówiła, że mało kobiet tak reaguje, ale są niestety takie przypadki ;) dobrze, że 2 dnia już mi ją odstawili.
    Co do wstania to ja też późno wstałam bo o 5, przez ten mój niski puls.
    Spokojnie z każdym dniem będzie lepeiej i żadna z Ciebie wyrodna matka, że dałaś Emilke na noworodki. Każdy inaczej odczuwa ból.
    Jutro już pewnie pojdziecie do domku. Na swoim lepiej się wraca do formy :)
    Jak wszystko bedzie dalej ok to w 4 dobie czyli we wtorek bedziemy wychodzic :-)
    Ja oksytocyne dostaje caly czas, dzisiaj po obchodzie jeszcze 2 zlecila doktorka, na szczescie az tak mnie to nie boli.
    Dzisiaj zdjeli mi opatrunek, rana ladnie sie goi, pani od dzieci pochwalila za sposob przystawienia i to jak mala prawidlowo ssie :-) pokarmu chyba sporo bo Emilka od rana sie najada i koszule mu zmoczylo dwa razy :-) juz dobrze mi sie chodzi :-)

Emilcia jest taka pocieszna, miny strzela ze mozna tylko patrzec i patrzec :-)
    Wszyscy mowia, ze wykapana mamusia :D

kamciaelcia, Broszka, Sabina, martta, Pysiaczek89, bisacz, violett lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Jak wszystko bedzie dalej ok to w 4 dobie czyli we wtorek bedziemy wychodzic :-)
    Ja oksytocyne dostaje caly czas, dzisiaj po obchodzie jeszcze 2 zlecila doktorka, na szczescie az tak mnie to nie boli.
    Dzisiaj zdjeli mi opatrunek, rana ladnie sie goi, pani od dzieci pochwalila za sposob przystawienia i to jak mala prawidlowo ssie :-) pokarmu chyba sporo bo Emilka od rana sie najada i koszule mu zmoczylo dwa razy :-) juz dobrze mi sie chodzi :-)

Emilcia jest taka pocieszna, miny strzela ze mozna tylko patrzec i patrzec :-)
    Wszyscy mowia, ze wykapana mamusia :D
    Super wieści :-D
    Zazdroszczę (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) dużej ilości pokarmu :-D u mnie jest, ale chyba Młoda na samyn moim by się nie wyzywiła ;)
    A kto Ci z lekarzy robił cc? Twój doktorek tak? I kto jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 15:30

mmargol lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    AniuL staram się za dużo o tym nie myślec. Na szczęście młody wczoraj i dziś cały czas aktywny wiec staram sie dotrwać to środy na badania. Dzieki ze pytasz :*
    To sie cieszę ;) zobaczysz, wszystko bedzie dobrze :) ściskam mocno!

Anulka01 lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ