X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kąpać w babybdreamie, na pupę linomag doraźnie, smarowanie doraźnie miejsca newralgiczne słodkie.migdały albo olej kokosowy albo oliwka np. hipp i tyle. No oczywiście pępek.octenisept i sól fizjologiczna oczka, nosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 11:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja też.myślałam o takiej.maści ona jest na naturalnych składnikach co mnie bardzo przekonuje. A masz może.gdzieś recepturę czy w.aptece bedą wiedzieli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla małej kupiłam na początek kosmetyki momme i do szpitala rossmanna bo boję się ze zagina a mało nie kosztują :) mam nadzieję ze się sprawdza. Emolium do kąpieli też kupiłam w razie co ale nie zamierzam stosować na początku.

A co do opuchlizny to ja mam palce u stóp jak serdelki, kostek nie widać. A jak wstaje to aż mnie prądy w nogach przechodzą. Wody piję hektolitry a opuchlizna nawet po nocy nie schodzi.
    W nocy za to puchna mi jeszcze palce u rąk i jak się budze to nie mogę ich zgiac tak bolą. Ale pocieszać się ze to końcówka :)

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pojechałam z moimi na pokazy lotnicze :( czuje sie fatalnie, zle i w ogóle do dupy. Jest mi niedobrze, głowa mi pęka, chce mi sie płakać bez powodu. Żołądek dziwnie boli, nie mogę sie dzis załatwić. Czuje sie taka duuuuzzzzaaa :( brzuch sie napina, boli okresowo. Zawiodłam dzieciaki, bo tak liczyły ze będę dzis z nimi. Ale M stwierdził, żebym lepiej została w domu i unikała tłumów oraz 30 stopniowego upału. Może i ma racje...

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:48

• Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie Magdziulla zapomnialam o oleju kokosowym:)

I o takiej masci z apteki tez myslalam ale wlasnie nie wiem czy ona ma jakas specjalna nazwe, sklad? W aptece beda wiedziec? Mysza ekspertko:)

Czyli jeszcze cos lagodnego do kapieli zostalo do kupienia. A moze Ty Mysza bedziesz zorientowana czy ten plyn ktory posiadam nada sie dla malenkiego dziecka?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc ja jakoś jestem oaza spokoju i nawet dotykanie brzucha mnie nie drażni :) ale fakt nie mam tego az tak czesto sporadycznie ktoś sie zapyta czy może ;)
    A co do puchniecia niestety ja nawet kolana mam jak balony jak posiedze za długo.
    Ale takie uroki upalow plus końcówka ciąży.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dobrze ze zostalas w domu-dziewczynki sa duze i na pewno zrozumieja ze to dla dobra Twojego i Malej.

Nie zazdroszcze Wam tego puchniecia-mnie to o dziwo omija. Tzn widze ze woda sie zatrzymuje w organizmie ale rece i nogi normalne.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:40

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umówiłam się do gina, miała wolny termin na wieczór, akurat będzie ok 6 tygodni po porodzie (8.09). Filip zostanie sam z tatą, aż strach pomyśleć co się będzie działo :D

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Skali trzymam kciuki! Moze juz po???
    Ja podlalam ogród i zaraz idę pelic ale póki co pełna rozpusta: jem czekoladę i popijam zimną colę... A co!
    Dziś znów upał a ja na grzybki bym chciała iść. Zobaczymy czy po peleniu bede jeszcze siły miała ;)
    AniuL bardzo mi przykro ze tak sie zle czujesz:( Dobrze ze zostałaś w domku i nie miej wyrzutów sumienia co do dzieci. Mi tez jest trochę smutno ze oddelegowałam mojego Kacpra do rodziców ale na tej końcówce musimy zadbać o siebie i maleństwa w brzuszku. Jeszcze trochę, damy rade!
    Bisacz masz dziś święto? Bo nie wiem czy nie pomyliłam ale jeśli tak to sto lat i spełnienia marzeń!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis wyprasuję ...firanę do salonu :) z moja dłonia duzo lepiej , wiec jest szansa , ze dam rade :)
    nie pyatajcie czemu ja prałam :D ale mąz i kot zostali razem w domu na kilka dni sami :D

AJrin, mysza0406 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, mój Młody czasem takie dźwięki wydaje przez sen, że się przestraszyć idzie, jak podchodzę do łóżeczka to śpi w najlepsze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:41

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, mój Młody czasem takie dźwięki wydaje przez sen, że się przestraszyć idzie, jak podchodzę do łóżeczka to śpi w najlepsze :D

to samo mamy :D
    a po urodzeniu przez 4h robił to bez przerwy, gadał głośno przez sen, co chwila podchodziły połozne i sprawdzały, a ja juz w strachu, czy to tak zostanie na stałe o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka ! żabka !
    a ty jak sie dziś czujesz???

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, jaki fajny suwaczek <3 :)

agatia - to od kiedy można odpuścić budzenie dziecka na karmienie co 2-3 godziny? :)

mmargol - super, że masz wsparcie w Mężu <3 I nie rób sobie wyrzutów, możesz przecież dłużej wracać do formy :)

A puchnięcie? Ojjjjj taaaaaaaak. Piję pokrzywę, ale i tak różnie ostatnio bywa :( Aż jestem ciekawa, jak będę wyglądać, jak się tego wreszcie pozbędę :P

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze mi opowiada jak jechała mnie rodzic w kapciach taty, a po porodzie jak wystawiła nogi spod kołdry to pytała czy to na pewno jej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, też byłam ostatnio ciekawa od kiedy można odpuścić i nie budzić co 2-3 godz.
    dzisiaj w nocy źle budzik nastawiłam i się obudziłam jak mój Mały osiągnął apogeum głodu, a od ostatniego karmienia minęło niby 4 godz o.O

muszę spytać o to pediatrę, choć pewnie wcześniaki rządzą się swoimi prawami

‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ