X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Malutka zauważyłam. Chociaż wczoraj nowa informacja na obchodzie z "obserwujemy" zmieniło się na "czekamy";) postęp.

Ja tfu tfu obrzeków nie mam. Tęsknię za.kicią. Biedna sama siedzi jak męża nie ma.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po porodzie mega mega spuchłam
    ale dzis mogę powiedzieć , ze jest tego mniej ...pije duzo pokrzywy i smaruje żelem te nogi ...gołym okiem widać i waga tez swoje pokazała (ponad 1kg mniej niz wczoraj)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zauważyłam, że chyba tego pokarmu faktycznie coraz mniej jest, nawet nie czuję już tego dyskomfortu, piersi nie są twarde, jak przystawiam to spędza na cycu ok 10-20 minut i jak przestaję słyszeć przełykanie, zaczyna się denerwować i tarmosić suta na wszystkie strony - daję butlę. Decyzja oficjalnie podjęta, choć nie wiem czy mąż się z nią pogodził w 100 %

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja po porodzie mega mega spuchłam
    ale dzis mogę powiedzieć , ze jest tego mniej ...pije duzo pokrzywy i smaruje żelem te nogi ...gołym okiem widać i waga tez swoje pokazała (ponad 1kg mniej niz wczoraj)
    na prawdę pokrzywa i żel (jaki?) pomagają? ja się strasznie boję opuchnięcia bo 1.5 toku temu wyglądałam ja godzilla z moimi nogami, chodziłam na boso bo nie mogłam nóg w papcie włożyć;/

dzień dobry:) wrzesień tuż tuż :)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    na prawdę pokrzywa i żel (jaki?) pomagają? ja się strasznie boję opuchnięcia bo 1.5 toku temu wyglądałam ja godzilla z moimi nogami, chodziłam na boso bo nie mogłam nóg w papcie włożyć;/

dzień dobry:) wrzesień tuż tuż :)

ja o takim szczególe jak opuchlizna XXL po porodzie zapomnialam :D Ale szybko sobie przypomniałam , ze i wtedy cała woda spłynęła w dół, a na kostkach porobiły się aż sińce...mąż mi kupił taki zel łagodzący (z kasztanowca) LATAN. Smaruje mi 2x dziennie te nogi lekko masując. Ale ze szpitala niemal w podskokach wychodziłam, a po schodach przez sztywne stopy zejść nie mogłam. W domu chodzę boso, bo każde skarpetki uciskaja. Mam lekko sine te kostki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy u nas szumiś działa, czy nie działa (i mi sprawia tylko wrażenie) ale w dzień malutki z nim spi i nawet przez sen nie gada. Zanosi się na to, ze Piotruś nie bedzie z tych płaczliwych (w domu serio płakał raz), ale bardziej z niego zlosnik i maruda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy kostce lewej zrobily pojawily sie czerwone naczynka z tej opichlizny takie oajaczki i raczej ze mna zostana :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marcianka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jestem coraz bardzie Wasza wrzesniowa do kona 3 dni a u mnie nic a termin juz za nami...

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

marcianka86
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

No to czekamy na wiesci od Skali:) Mam nadzieje ze juz jest szczesliwa mamuska i popoludniu jak dojdzie do siebie to napisze:)

Ale powiem Wam ze zaczynam sie bac...dzisiaj w nocy snilo mi sie ze JA rodze! A co najlepsze to rodzilam naturalnie...chyba pora spakowac torbe do szpitala bo chyba jestem jedyna tu osoba ktora jeszcze tego nie zrobila:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka jestes jedyna sierpniowka ktora sie nie rozpakowala?:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka
    no ja juz bym spakowała tę torbe :D bo te nasze dupolkowe dzieciaczki nie raz moga nas zaskoczyć :)

Broszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci bardzo za te cenne rady bo nastawiam się że tym razem bez wielkich stóp też się nie obędzie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poczuje ze Mlody sie przekreca glowka w dol to chyba zaczne krzyczec ze rodze i kaze sie zawiesc do szpitala:D

Postanowione-torbe pakuje dzis. I juz zaczynam miec stresa bo cala noc i dzisiaj od rana boli mnie brzuch okresowo:P Ale widze ze nie tylko ja mam takie objawy wiec moze jednak wytrzymam do tego 12 wrzesnia:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziękuję Ci bardzo za te cenne rady bo nastawiam się że tym razem bez wielkich stóp też się nie obędzie.

w ciązy raz troche spuchły mi stopy
    ale po...masakra :) dobrze ze tenisówki na wyjscie przygotowałam, bo nic innego na stopy bym nie załozyła...balony z kostek i tak wychodziły bokiem
    trzeba tez duzo pić , sama po sobie czułam, ze za mało ( w stosunku do przyjetych płynów) siusiam. Tyle , ze ja wode ograniczam (by cycki nie produkowały)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, napisałam do ciebie wiadomośc <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o rozsadniejszej porze :) pojedzone i Liw śpi, a ja się biorę leniwie za śniadanko :-D korzystam, że synuś jeszcze na działce.
    Gorąco się robi i upalnie, ale jakiś spacerek trzeba zaliczyć w zacienionym miejscu :)
    Dobrze, że mam sporo letnich ubranek, bo jednak się przydają.

W pn jadę załatwić becikowe i 500+ i urzędowe sprawy pozałatwiane. Najbardziej zaskoczyło mnie PZU, które kasę za urodzenie, pobyt w szpitalu i cc wypłaciło dzień po złożeniu wniosku ;) Ci to mają ekspres :)

No i kupiłam Młodemu dostawkę do wózka, powiem wam, że super pomysł dla starszaka :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Jednak magia weekendu działa.....Skali Twój bobas będzie miał urodziny w tym samym dniu co ja :) Powodzenia
    Wstałam po nocy jak z horroru, spałam w samych majtach, okno otwarte a i tak pociłam się okropnie, jakiś komar brzęczał nad uchem, sny - koszmary, obudziłam się zapłakana, chyba będę się bała kłaść spać.
    Chłopaki znowu na szkoleniu więc siedzę sama, Sturdast doskonale Cię rozumiem bo niedziela to taki rodzinny dzień.
    Wczoraj przerobiłam 5kg buraczków i dziś boli mnie ramię, śmiać mi się chce, jak ja urodzę! jak po czymś takim mam zakwasy :)
    Kamcia, Piotruś był w nocy grzeczny jak był w brzuszku co się przekłada na jego zachowanie teraz.

stardust87 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    chyba masz rację :) przeciez Piotruś w nocy ani razu mnie nie obudzil :) a wierzganie w dzień tez ma swoje wytłumaczenie :) Piotrek jak śpi bardzo lubi sobie machac nogami i raczkami. Ale spi :) dlatego nie lubi opatulenia i pozycji na bok, a jak spi na pleckach kolderkę luzek nakładam tylko na nózki.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam o 9.30 :D tzn. mąż mnie obudził, bo inaczej mogłam spać dłużej :)

nie licząc półgodzinnej przerwy o 4, to spałam 11 godzin! dawno mi się to nie zdarzyło :)

Broszka, nick nieaktualny, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    wstałam o 9.30 :D tzn. mąż mnie obudził, bo inaczej mogłam spać dłużej :)

nie licząc półgodzinnej przerwy o 4, to spałam 11 godzin! dawno mi się to nie zdarzyło :)
    Normalnie zazdroszczę

‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ