X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Malutka zauważyłam. Chociaż wczoraj nowa informacja na obchodzie z "obserwujemy" zmieniło się na "czekamy";) postęp.

Ja tfu tfu obrzeków nie mam. Tęsknię za.kicią. Biedna sama siedzi jak męża nie ma.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po porodzie mega mega spuchłam
    ale dzis mogę powiedzieć , ze jest tego mniej ...pije duzo pokrzywy i smaruje żelem te nogi ...gołym okiem widać i waga tez swoje pokazała (ponad 1kg mniej niz wczoraj)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zauważyłam, że chyba tego pokarmu faktycznie coraz mniej jest, nawet nie czuję już tego dyskomfortu, piersi nie są twarde, jak przystawiam to spędza na cycu ok 10-20 minut i jak przestaję słyszeć przełykanie, zaczyna się denerwować i tarmosić suta na wszystkie strony - daję butlę. Decyzja oficjalnie podjęta, choć nie wiem czy mąż się z nią pogodził w 100 %

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja po porodzie mega mega spuchłam
    ale dzis mogę powiedzieć , ze jest tego mniej ...pije duzo pokrzywy i smaruje żelem te nogi ...gołym okiem widać i waga tez swoje pokazała (ponad 1kg mniej niz wczoraj)
    na prawdę pokrzywa i żel (jaki?) pomagają? ja się strasznie boję opuchnięcia bo 1.5 toku temu wyglądałam ja godzilla z moimi nogami, chodziłam na boso bo nie mogłam nóg w papcie włożyć;/

dzień dobry:) wrzesień tuż tuż :)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    na prawdę pokrzywa i żel (jaki?) pomagają? ja się strasznie boję opuchnięcia bo 1.5 toku temu wyglądałam ja godzilla z moimi nogami, chodziłam na boso bo nie mogłam nóg w papcie włożyć;/

dzień dobry:) wrzesień tuż tuż :)

ja o takim szczególe jak opuchlizna XXL po porodzie zapomnialam :D Ale szybko sobie przypomniałam , ze i wtedy cała woda spłynęła w dół, a na kostkach porobiły się aż sińce...mąż mi kupił taki zel łagodzący (z kasztanowca) LATAN. Smaruje mi 2x dziennie te nogi lekko masując. Ale ze szpitala niemal w podskokach wychodziłam, a po schodach przez sztywne stopy zejść nie mogłam. W domu chodzę boso, bo każde skarpetki uciskaja. Mam lekko sine te kostki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy u nas szumiś działa, czy nie działa (i mi sprawia tylko wrażenie) ale w dzień malutki z nim spi i nawet przez sen nie gada. Zanosi się na to, ze Piotruś nie bedzie z tych płaczliwych (w domu serio płakał raz), ale bardziej z niego zlosnik i maruda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy kostce lewej zrobily pojawily sie czerwone naczynka z tej opichlizny takie oajaczki i raczej ze mna zostana :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marcianka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jestem coraz bardzie Wasza wrzesniowa do kona 3 dni a u mnie nic a termin juz za nami...

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

marcianka86
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

No to czekamy na wiesci od Skali:) Mam nadzieje ze juz jest szczesliwa mamuska i popoludniu jak dojdzie do siebie to napisze:)

Ale powiem Wam ze zaczynam sie bac...dzisiaj w nocy snilo mi sie ze JA rodze! A co najlepsze to rodzilam naturalnie...chyba pora spakowac torbe do szpitala bo chyba jestem jedyna tu osoba ktora jeszcze tego nie zrobila:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka jestes jedyna sierpniowka ktora sie nie rozpakowala?:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka
    no ja juz bym spakowała tę torbe :D bo te nasze dupolkowe dzieciaczki nie raz moga nas zaskoczyć :)

Broszka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Ci bardzo za te cenne rady bo nastawiam się że tym razem bez wielkich stóp też się nie obędzie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poczuje ze Mlody sie przekreca glowka w dol to chyba zaczne krzyczec ze rodze i kaze sie zawiesc do szpitala:D

Postanowione-torbe pakuje dzis. I juz zaczynam miec stresa bo cala noc i dzisiaj od rana boli mnie brzuch okresowo:P Ale widze ze nie tylko ja mam takie objawy wiec moze jednak wytrzymam do tego 12 wrzesnia:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziękuję Ci bardzo za te cenne rady bo nastawiam się że tym razem bez wielkich stóp też się nie obędzie.

w ciązy raz troche spuchły mi stopy
    ale po...masakra :) dobrze ze tenisówki na wyjscie przygotowałam, bo nic innego na stopy bym nie załozyła...balony z kostek i tak wychodziły bokiem
    trzeba tez duzo pić , sama po sobie czułam, ze za mało ( w stosunku do przyjetych płynów) siusiam. Tyle , ze ja wode ograniczam (by cycki nie produkowały)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol, napisałam do ciebie wiadomośc <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o rozsadniejszej porze :) pojedzone i Liw śpi, a ja się biorę leniwie za śniadanko :-D korzystam, że synuś jeszcze na działce.
    Gorąco się robi i upalnie, ale jakiś spacerek trzeba zaliczyć w zacienionym miejscu :)
    Dobrze, że mam sporo letnich ubranek, bo jednak się przydają.

W pn jadę załatwić becikowe i 500+ i urzędowe sprawy pozałatwiane. Najbardziej zaskoczyło mnie PZU, które kasę za urodzenie, pobyt w szpitalu i cc wypłaciło dzień po złożeniu wniosku ;) Ci to mają ekspres :)

No i kupiłam Młodemu dostawkę do wózka, powiem wam, że super pomysł dla starszaka :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Jednak magia weekendu działa.....Skali Twój bobas będzie miał urodziny w tym samym dniu co ja :) Powodzenia
    Wstałam po nocy jak z horroru, spałam w samych majtach, okno otwarte a i tak pociłam się okropnie, jakiś komar brzęczał nad uchem, sny - koszmary, obudziłam się zapłakana, chyba będę się bała kłaść spać.
    Chłopaki znowu na szkoleniu więc siedzę sama, Sturdast doskonale Cię rozumiem bo niedziela to taki rodzinny dzień.
    Wczoraj przerobiłam 5kg buraczków i dziś boli mnie ramię, śmiać mi się chce, jak ja urodzę! jak po czymś takim mam zakwasy :)
    Kamcia, Piotruś był w nocy grzeczny jak był w brzuszku co się przekłada na jego zachowanie teraz.

stardust87 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    chyba masz rację :) przeciez Piotruś w nocy ani razu mnie nie obudzil :) a wierzganie w dzień tez ma swoje wytłumaczenie :) Piotrek jak śpi bardzo lubi sobie machac nogami i raczkami. Ale spi :) dlatego nie lubi opatulenia i pozycji na bok, a jak spi na pleckach kolderkę luzek nakładam tylko na nózki.

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam o 9.30 :D tzn. mąż mnie obudził, bo inaczej mogłam spać dłużej :)

nie licząc półgodzinnej przerwy o 4, to spałam 11 godzin! dawno mi się to nie zdarzyło :)

Broszka, Sabina, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    wstałam o 9.30 :D tzn. mąż mnie obudził, bo inaczej mogłam spać dłużej :)

nie licząc półgodzinnej przerwy o 4, to spałam 11 godzin! dawno mi się to nie zdarzyło :)
    Normalnie zazdroszczę

‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ