X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w ogóle kończymy 37 tydzień!!

mój mąż już się nie może doczekać i co chwilę się pyta czy już jedziemy na porodówkę :) jest bardziej niecierpliwy ode mnie :) a ja mu mówię, że w taki upał rodzić nie będzie i musi czekać.

Ale ponieważ obiecałam sobie, że zacznę żyć jak już ten 37 będzie na liczniku to idę na hamaczek na ogródek :) koniec leżenia w łóżku!

bisacz, żabka04, Pysiaczek89, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj, marzy mi się przespana noc bez przerwy, chyba raz zasadzę bunta, zostawię chłopaków samych, a ja do rodziców pojadę na odsypianie :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakaś magia, późnym po południem jest płacz, marudzenie przez te kolki i jak za dotykiem magicznej różki wszystko znika o świcie. Sama jestem z siebie dumna że daję radę :D

bisacz, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do charakterków maluszków to z tego co pamiętam Foxiku Twój Filip w brzuchu wyczyniał niezłe harce więc teraz nie może być spokojniutki :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz tylko u mnie na opak bo Liw w brzuchu była aktywna cały czas, a teraz to grzeczna dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 10:22

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz, teraz jak Młodego spowijam to się i tak wyswobodzi w ciągu 5 minut :)
    ale fakt ruchliwe dziecko z niego, zwłaszcza jak go kładę w jednej pozycji, a budzi się w zupełnie innym miejscu łóżeczka z łapkami między szczebelkami :D

bisacz lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie odbiegające od tematu - czym zamierzacie lub czy smarujecie dzieci po kąpieli? Używacie czegoś czy rezygnujecie zupełnie? I czy kąpiecie w emolientach?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka, ja mam kosmetyki z Hippa (te z drzewkiem na opakowaniu): do kąpieli płyn, a po smaruję mleczkiem, bo Mały ma bardzo suchą skórę :) ale jak nie zaobserwuję poprawy pewnie zdecyduję się na emolienty

Broszka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś tez ruchliwy
    ale kołyska dużo weższa niz łózeczko, wiec si e nie obróci, ale ochraniacz nie raz go ochronił :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie odbiegające od tematu - czym zamierzacie lub czy smarujecie dzieci po kąpieli? Używacie czegoś czy rezygnujecie zupełnie? I czy kąpiecie w emolientach?
    Ja mam Hippa. Przy córce wystarczal w zupełności i żadnego smarowania nie robiłam. Dopiero jak była starsza, przy rozszerzonej diecie zdarzały się problemy ze skórą. Wtedy używałam cetafilu. Pięknie łagodzi podrażnienia i skórką była jak aksamit.

Broszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wzięłam się za szafki córki. Sporo urosła przez lato. Trzeba uzupełnić garderobę na jesień.
    Szok !W jakim tempie moja Młoda wyrasta ze spodni! :O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka
    jeszcze niczym nie był smarowany po kąpieli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kamcia w czym kapiesz Piotrusia?

Bo ja kupilam linomag zel i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam. Od tesciowej dostalam jeszcze oilatum. Zupelnie zielona w tym jestem... i mam jeszcze zel z firmy alphanova dla dzieci ale nie jestem pewna czy moge go stosowac od pierwszych dni. Niby same naturalne skladniki wiec szkodzic nie powinien. Bladze jak dziecko we mgle z tym wszystkim:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka synka kąpałam w babydream, chwilowo w oilatum, jak wyszła skaza białkowa i wysypka. Niczym nie smarowalam.
    Liwię kąpię też w baby dream, ale smaruję emolium bo ma suchą skórkę, która łuszczy się na zgięciach.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka
    emolientów przy Emilce nie użyłam
    teraz też nie mam, chociaż mam ten linomag zel (a on niby -z opisu na opakowaniu-należy do emolientów)
    wczoraj uzyłam płyn do kapieli nivea (mam jeszcze po Emilce i go lubiliśmy)
    posiadam też ten płyn do mycia i kąpieli z rossmanna
    narazie stawiam na nivea
    i rossmanna, np na zmianę
    juz tez przykładowo na zmiane zakladam pieluszki: dada i pampers

ale suchej skórki nie mamy...kiedy sie pojawia, warto własnie natłuscić
    ale trzeba pamietać , ze natłuszczanie to nie nawilzanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 11:14

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Mamuski:)

Czyli musze jeszcze kupic cos do smarowania zeby miec na wszelki wypadek i cos do kapieli bez emolientow bo wszystko co mam je posiada:P Trzeba chyba odwiedzic rossmana:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dzień Dobry
    Jednak magia weekendu działa.....Skali Twój bobas będzie miał urodziny w tym samym dniu co ja :)

Czy dobrze wyhaczam, że dziś masz urodzinki?;> potwierdź to złożę Ci jakieś fajne życzenia:)

Ja po ktg skurcze dalej, ale mniej regularne i trochę straciły na mocy kilka na 95-80, a reszta ok 40-50.
    Nie rozumiem, bo dziewczyny, które mają termin za chwilę mają max po 30. A u mnie czasami skali brak.

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka
    ja w zanadrzu do smarowania (dupki czy ciałka) mam krem linomag pielegnacyjny...gdyby sie okazalo,ze skora Piotrusia bedzie wymagała nawilzania takiego regularnego, to kupię jakiś balsam/mleczko do ciała. Lubie kosmetyki rossmannowskie
    mimo wszystko Piotrus jest Piotrusiem i kazdy kosmetyk stosowany na nim jest eksperymentem :) postawiłam na to, co wcześniej stosowalam
    i z czasem z 4 rodzajów w łazience stanie jeden kosmetyk, który przy malutkim najlepiej sie sprawdzi
    np dla odmiany z Emisią, ma on malutko włosów i spokojnie moge je myć tymi płynami(a nie osobno szamponami)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:49

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    poród po prostu moze zaskoczyć :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ