X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie, co to jest "szara strefa" w badaniu KTG?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż drożdżówka mi nie posłużyła insulina poszła w ruch :-(
    Ale była smaczna :-)

Czy was też bola nogi tak do kolan?
    Czuje się jak przed okresem??? w trakcie?
    brzuch boli ale nospa coś tam działa :-(

ulf przybrał przybrał Kostek.
    Trzymam kciuki :-)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ulf o ktorej masz jutro usg? Bede 3mac kciuki sama ide na 15:30 sprawdzić przeplywy i szyjke.plus poprosze aby sprawdził czy maly sie w pepowine nie okrecil aby jak cos to wiedziec przy porodzie.

o 1140.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizytuje jutro o 10.20!
    Licze na dobre wiaodmości... coś w stylu "o! zaczeła sie akcja porodowa.prosze szybciutko jechac do szpitala":)

Ciagle sie zastanawiam czy decydowac sie na wywolywanie 5.09, czy dać małemu wybór... wolalabym zeby to on zdecydowal kiedy ma wyjsc, a nie stresowac go oksytocyną i Bóg wie czym jeszcze... :(

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym weekendzie jestem na polprzytoma, narobilam i nalatalam sie jak glupia, wzzystko mnie bolii....nawet nie mam sily ani checi zeby pisac nic totalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, nie ma co przeciagac jesli sie nie urodzi to idz na wywołanie, bo czasami jak sie za dlugo po terminie przdciaga to jest ryzyko ze wody zrobia sie zielone i dziecko sie moze udusic z tym nie ma zartow naprawde. Kazdy chce zsby dziecko samo wyszlo bez zadnej pomocy ale tak sie zawsze nie da.... ja rez bym wolala urodzic bez zadnych cudow a i tak bede musiala isc na cc i co mam poradzic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka

moze to malo pocieszajade albo w pgole ale rzadko kiedy pierwszy porod zaczyna sie szybciej niz w 40 lub po 40 tc :/ ja moja coe rodzilam w 41 tygodniu , dokladnie 4 lata temu , jeszxze 1 godzina i 4t minut do godIny narodzin mojej corki :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    ja tam czekam na usg jutrzejsze. Oby przybrał do 2600.
    A w brzuchu może jeszcze siedzieć.

Moja w piatek miala 2650g.
    Juz jestesmy w domu.
    knopers i kakao poszly w ruch.
    odrazu lepiej psychicznie sie czujemy.
    Za dwa tyg mam sie kontaktowac z ginem w sprawie powtorki usg celem biometri.
    Gratki dla wszystkich rozpakowanych.
    Skali rowniez gratuluje, jako ostatnia sn, ile dni przed terminem?

Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja zdaję sobie z tego sprawę. Wiesz jak tyle czasu słyszałam, że mam leżeć oszczędzać się chuchać dmuchać to myślałam, że jak już będę mogła więcej się ruszać to pójdzie raz dwa :) Ot taka głupia nadzieja

Buziaki dla córeczki. Pewnie szybko zleciały te 4 lata? A tu za chwilkę rodzeństwo będzie :)

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ☺ nie odzywałem się już bardzo dawno ale czytam was cały czas . Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusia:) ja mam termin cc na 1.09 i teraz nie wiem co wybrać czy iść na cc do szpitala za darmo czy do kliniki na porud sn że znieczuleniem , cc z własnej woli ponieważ po tych 2 traumatycznych porodach nie chce rodzic sn bez zzo.

Ewelka91
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF o ile się nie myle ty rodzilas w Bielski ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:10

Ewelka91
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam opowiem jedna sytuacje ktorej bylam swiadkiem po krotce:
    Kolezanka z sali
    8 dni po terminie
    w piatek zakladany balonik ktory zostal na noc zadnego rozwarca lekkie skorcze
    sobota rano balonik wyjety zadnej akcji troche krwi troche czopa
    zalecenie spacery
    niedziela 10 dzien po terminie, rano 10:00 kroplowka i na porodowke
    skorcze regularne przez 10h do 20:00 zero rozwarcia, omdlenia, wymioty, tlen
    postanowili przebic worek i czekac 1h na reakcje, ale cos musialo byc nie tak z wodami i po 5min decyzja o cesarce w ogolnym.
    synek zdrowy, matka nie wiem do teraz co z nia.
    nie miala wskazan do cc a bardzo chciala.
    Podsumowujac
    tak ja wymeczyli, a mogli ja oddazu w znieczuleniu do polowy pokroic.
    jestem swiadkiem takiego rodeo na kobiecie w pierwszej ciazy to mi sie odechciewa!!!
    Nikomu nie zycze nawet wrogowi.
    Mam tam rodzic.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja - zostaję w szpitalu. Dzięki mojemu dr zrobili usg i wody dalej wysoko 25-27, a skurcze ponad 100.
    Gdyby nie mój gin to dziwny zastępujacy ordynatorkę wziąłby pod.uwagę błędne.usg z piątku i wypisali z takimi.wodami i regionalnymi skurczami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Aktualizacja - zostaję w szpitalu. Dzięki mojemu dr zrobili usg i wody dalej wysoko 25-27, a skurcze ponad 100.
    Gdyby nie mój gin to dziwny zastępujacy ordynatorkę wziąłby pod.uwagę błędne.usg z piątku i wypisali z takimi.wodami i regionalnymi skurczami.

brak słów!
    Co za palant tam siedzi.

Magdziulla trzymaj się i wypytuj,gadaj ze swoim lekarzem bo widzisz co tam sie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    LRF o ile się nie myle ty rodzilas w Bielski ?
    tak, na Wyspiańskiego :)
    nie mogę złego słowa powiedzieć, zwłaszcza o lekarzach którzy robili mi CC, naprawdę bardzo elegancko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka te lekarze nie mają wyobraźni????
    Licza na cuda???
    Na pewno było cos nie tak.
    Biedna kobieta sie nacierpiała przez lekarza który nie wiadomo co sobie wyobrażał.

Nie martw się będzie dobrze.
    Wiem że takie widoki nie sa fajne .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co mi jest, chyba przez ten weekend sie przezarlam normalnie....dzis juz trzeci raz sie wyprozniam przesada ! :/ juz czekam tyllo, na ten czwartek na wizte to w koncu sie wszystko dowiem co i jak, bo wkirza mnie juz wszystko

wstawilam juzmchyba ostatnie pranie, z moimi koszulami do szpirala, poscielamdo lozeczka i wozka no i rozkiem jak to wyschnie to, wszystko juz mam gotowe, tylko raeczy poprasowac, umyc stelaz do wozka przeczyscic gondole imfotelkk rozlozyc lozeczko i gotowe, ale to dopkero pl wizycie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem
    Załatwiłam wszelkie sprawy na dzis zaplanowane-szwy, odbiór poprawionych wypisów (mój i małego) ze szpitala, wizyta w poradni dla dzieci, zapis na pierwsza wizyte, USC(akt ur, pesel i meldunek) oraz zgłoszenie w spółdzielni oraz apteka
    tatus został sam z malutkim ponad 2h
    ale -co najlepsze- poradził sobie z połozna srodowiskowa :) przyszła akurat jak mnie nie było :D oczywiscie pytanie o karmienie i niezadowolenie z mm, ale mąz szybko jej odp...musiała kobieta sie zdiwić jak mąz stanął w obronę dziecka :) że w szpitalu mały nie ssał, ze spadał z wagi, że takie karmienie to nie karmienie, tylko męczenie siebie i przede wszystkim dziecka, że teraz mały zadowolony, ze jedno dziecko zdrowo na mm wychowywaliśmy to i z drugim damy rade (mnie zatkało :) )
    położna tylko mówiła, bym piła szłwię, a mąż-że szałwię i pokrzywę piję

podobna gadka pewnie u rodzinnego jeszcze mnie czeka, ale cóż...damy radę

czyli od dziś Piotruś jest oficjalnie Piotrusiem

żabka04, Ksosia, violett, Pysiaczek89, Sabina, LewandowskaAnna, Anulka01, stardust87 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu smęty, marudzenia i czarne humory :D To ja też dorzucę coś do gara ;) Jestem koszmarnie spuchnięta od kilku dni. Rąk nie umiem ani zgiąć, ani wyprostować. Przyczyną tego pewnie są upały(wczoraj w domu miałam 29st). Najgorsze jest to, że ten mój obecny stan strasznie odbiera mi siły, nie wyobrażam sobie żebym teraz miała rodzić, po kilku godzinach bym chyba padła z wycieńczenia organizmu. Także moje dziecię nie ma innego wyboru, jak poczekać aż pogoda będzie znośna ;)

Sarcia, wszystkiego najlepszego dla Twojej córeczki. Ja nie wiem skąd Ty wzięłaś siły na zrobienie jej tych urodzin? Ja miałam wczoraj obiad na 4 osoby i myślałam, że zdechnę. Choć przynajmniej dzięki temu mój mąż uświadomił sobie, że chrzciny w domu na 33os. to durny pomysł ;)

Claudiuszek, powodzenia jutro :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ