X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w kolejny upalny dzien.
    Dzis zaczynamy 39 tydzien. Coraz blizej :)

Jutro mam wizyte i chyba tez ktg, to moze cos sie dowiem, jak wszystko od srodka wyglada, choc w piatek nie bylo jeszcze porodowo, wiec sie nie nastawiam.

Macioszczyczka juz rozumiem Twoja irytacje, gdzie nie dzwonie slysze na wstepie pytanie, czy juz urodzilam, nikogo juz nic innego nie interesuje, nawet to, ze termin mam przeciez na za dwa tygodnie :D
    Wow, wlasnie sobie uswiadomilam, ze to rowne 2 tygodnie.
    Zobaczymy czy dotrwamy ;)

Skali, dosc pozytywny opis porodu, tez bym tak chciala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mieszkasz w górach świętokrzyskich?
    Ja na spacerki z Młodą śmigam po 16. Przy okazji jak Młody się nie działkuje zaliczamy plac zabaw :)
    na Podbeskidziu, też tu mamy Łysą :) my chodziliśmy ok 17. ale nadal ciepło jest wtedy

agatia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj po 18 termometr nadal w cieniu pokazywał 31,5 stopnia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na Podbeskidziu, też tu mamy Łysą :) my chodziliśmy ok 17. ale nadal ciepło jest wtedy
    Na Podbeskidziu nigdy nie bylam :) Łysa Góra mnie zmyliła, że to świętokrzyskie.
    PS. Powodzenia na pobraniu i dobrych wynikowe!!!

Dobra spadam się szykować, bo trzeba się do wyjścia ogarnąć ;) choć Liw cwaniara już zasypia na rękach, a łóżeczko ją parzy ;) więc muszę jakoś z nią ogarnąć make up ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 08:49

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ania mam wrażenie, że nasze Hanie są po prostu uparte.
    Dokładnie to miałam napisać w poprzednim poście! A mówili mi, nie dawaj na imię Hanka, bo to bedzie uparciuch i rozdarciuch! A ja oczyścicie na przekór! ;)
    I podobnie jak u Ciebie, skurcze nasilają sie w nocy. Są mega mocne, potrafią wybudzić ze snu. W ciagu dnia odnotowuje ich kilka, ale ciagle nieregularne.
    Co do seksu - to mój dojrzały M sie boi. O mamo, a ja mam takie sny.... ;) no cóż, jak ma sie psychicznie czuć lepiej :)
    O wyłazeniu środka na zewnątrz pisałam właśnie wczoraj. W ciagu jednego dnia tak sie stało. Aż sie sama zdziwiłam, bo przy Tośce czegoś takiego po prostu nie pamietam.
    Cellulit na nogach mam taki, którego w życiu u siebie nie widziałam. Zreszta w ogóle go nigdy nie miałam. Łapy, biceps mam tak spuchnięty ze aż wstyd. Twarz jak zwiąże włosy do gory wyglada jak drożdżówka. Dobrze ze syfki zeszły, bo byłaby drożdżówka z kruszonka ;) a depresja? Tak - zgadzam sie. Wita w me progi.
    I Violett ma racje - jest to takie wqurwiajace wręcz jak dzwoni tel i na wstępie: urodziłaś juz? Jak sie czujesz? I ble ble ble.
    A jak mam sie czuć? Jak wielka małpa w ciąży, bo nawet chodzę podobnie do niej. Kiwam sie na boki i robię huhuhuhu przy tym. Dobrze, ze jeszcze nie grzebie sobie we włosach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 08:54

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie do Poznania ten przeklęty deszcz nie doszedł, a tak czekałam.

Macioszczyczka kurcze nie napawasz optymizmem... W którym tyg rodziłaś Filipa? Tez myślałam ze przy drugim pójdzie szybciej a tu psikus ;) Co prawda ostatnio czytałam ze te które rodziły powyżej 8 lat wczesniej są traktowane jak pierworodki. To ja się na to łapię...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Kamcia u mnie do Poznania ten przeklęty deszcz nie doszedł, a tak czekałam.

Macioszczyczka kurcze nie napawasz optymizmem... W którym tyg rodziłaś Filipa? Tez myślałam ze przy drugim pójdzie szybciej a tu psikus ;) Co prawda ostatnio czytałam ze te które rodziły powyżej 8 lat wczesniej są traktowane jak pierworodki. To ja się na to łapię...
    No to teraz pocieszylas... ;) Anka!!!!! ;)

Anulka01 lubi tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:

Macioszczyczka juz rozumiem Twoja irytacje, gdzie nie dzwonie slysze na wstepie pytanie, czy juz urodzilam, nikogo juz nic innego nie interesuje, nawet to, ze termin mam przeciez na za dwa tygodnie :D
    Wow, wlasnie sobie uswiadomilam, ze to rowne 2 tygodnie.
    Zobaczymy czy dotrwamy ;)

Wczoraj szukaliśmy mężowi garnituru to w każdym sklepie o pani ma już bardzo nisko brzuch, na ostatnich nogach chyba... i tak wszyscy dają mi nadzieję...

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam się w dniu terminu- jejku kiedy to zleciało??? Jutro o tej porze powitam Stasia na świecie ;-) Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej jestem przerażona!

Która jutro ze mną wybiera się na rodzenie? Przecież sama nie pójdę!!!

Mamusie po cc, czy jest coś co powinnam wiedzieć w dniu przed cięciem? Oprócz diety?A mogę jutro rano pić czy tez nie wolno?

Behemottka, Pysiaczek89, haneczka, Broszka lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    WItam się w dniu terminu- jejku kiedy to zleciało??? Jutro o tej porze powitam Stasia na świecie ;-) Z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej jestem przerażona!

Która jutro ze mną wybiera się na rodzenie? Przecież sama nie pójdę!!!

Mamusie po cc, czy jest coś co powinnam wiedzieć w dniu przed cięciem? Oprócz diety?A mogę jutro rano pić czy tez nie wolno?
    Mogłam jeść do godziny 18, pić do 24, rano już totalnie na czczo.

claudiuszek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek
    mi anestezjolog (co robił wywiad, ale nie był przy cc) pozwolił zjeść o 21:30 a pić do 6:30 (cesarka zaplanowana na 7:45)
    ale położne , widząc mnie pijąca, bardo sie oburzyły...odp im, ze w zaleceniach od anestezjologa mam napisane, ze pić moge...a jedzenie z racji cukrzycy
    normalnie zakaz picia od 22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, moge ja? ;)
    Fajnie, ze to juz jutro i ze wszystko zaplanowane, powodzenia! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

U mnie lało w nocy i to tak nagle i grubaśne krople.
    Akurat wstawałam na siku.
    Ale jaka ulga uffffffff
    Spałam jak dziecko potem i nawet się obudziłam później niż zawsze.
    Pospałabym dłużej ale rytuały cukrowe i tarczycowe mnie zmusiły żeby wstać.

Miałam córki nie prowadzić do przedszkola ale bunt się odezwał rano i szybko ją zaprowadziłam.
    Oczywiście durna ja poszłam na nogach i ledwo sie doczołgałam do przedszkola a co dopiero do domu :-(
    Brzuch mnie tak rozbolał że ból promieniował na uda :-(
    Wzięłam juz nospe odpoczywam.
    I korzystam z błogiego stanu :-)

Kupiłam sobie drożdżówkę z makiem na drugie śniadanie hahahah taka dostałam ochotę na nią w sklepie oby tylko cukrów nie wywaliło mi!

Udanych wizyt dzisiejszym wizytującym życzę :-)
    czekamy na wieści :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaaaa

Ja przytyłam od początku 10kg ale chyba sie podpasłam tymi serniczkami ostatnio.
    I od wczoraj zauważyłam że jestem spuchnięta moje nogi zaczynają wyglądać jak u Pani Shrek :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek woooooow już???????????

Powodzenia ! :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie pospac do 8 ale mega ciezka noc za ciepło a M skitrany na maksa pod koldra i mowil ze mu zimno było wrrr.
    Martta powodzenia na wizycie usg dzis kurcze jeszcze niedawno kazda sie jarala usg inwszystkie 3maly kciuki a teraz to już tylko pyk każdej w glowie a usg już sporadycznie :)
    Ja jutro ide na usg i chyba sama coś M sie nie kwapi by przyjechać.
    A co don2 dziecka wczoraj bratowa mnie przerazila ona pierwsza ciaze rodzila 10 dninpo terminie podali jej okscytocyne a druga 12 dni po terminie i ttlko dlategoze polozna przebiła jej worek owodniowy hdyz szpital odmowil jej przyjęcia na oddział twierdząc, iż z usg dziecko jest male i termin porodu dopiero na jutro.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek :)
    i jesli jestem dobrze zorientowana, to ty pierwsza osiągnęłaś TP :) gratuluję :D czyli tez juz pierwsza kwalifikujesz sie do przenoszenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby nie jutrzejsze cc to penie jeszcze z tydzień pochodziłabym w dwupaku- ale to dlatego, że od 2 tyg robie wszystko, żeby poród przyspieszyć ;-) Już wszelkie sposoby wykorzystałam i ni hu hu ;-)

Nawet cięcia się nie boję- pewnie dlatego, że nie wiem co mnie czeka, bardziej przeraża mnie pielęgnacja i opieka nad małym. Podobno nabywa się instynkt, to mnie ratuje.

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ide za chwile po te testy ph mam nadzieje ze gdzies dostane, dzis w nocy zmienialam majtki 3 razy nie jest tego dużo bo na przescieradle nic nie zostaje ale jednak wiecej niz do tej pory :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 09:15

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek to trzymamy jutro kciuki!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2211 2212 2213 2214 2215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ