X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez dzos zlana potem i spac nie moge. Skurcze jakby sie wyciszyly ale dzis walcze ze zgaga i upalem, ze spac sie nie da. Zaleglam na kanapie z książką bo ile mozna sie wiercic w łóżku.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię przez upał. Nawet mi małż wentylator do sypialni przytargał bo normalnie mokra jestem a ten przykryty po szyje!! Wykończą mnie te hormony...
    Behemotka mój sie tak bardzo często rusza jak leżę na boku. Tez sie zastanawiam co on wtedy za ewolucje wykonuje ;) U mnie przeważnie kręci sie jak krokodyl, pewnie dlatego taki pozawijany w ta pępowinę :/ Moze sie uda i sie odkręci...

Skali jeszcze raz gratuluje! Kurczę mnie parte w ogóle nie bolały tylko takie rozpieranie i nacisk na 2 czułam...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo - ja klima na maxa, a M. we flanelowej piżamie i w szlafroku i mu "wieje" ... :)

AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jemy :) Liw stwierdziła, że mamine mleko to za malor i dopija 60 ml mm ;) Ma apetycik.

Bratku ojoj niech Młody czeka koniecznie na tatę i nie stresuje mamci.

Anulka nie martw się tak tą pepowiną, lekarze odwiną dzidziolka. Choć wcale się nie dziwię, że się martwisz, ale już niedługo będzie to tylko wspomnieniem i będziesz tulila dziecia w ramionach.

Bratek, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mój je cyca i dopija 70-100 ml, teraz myślałam że nigdy nie skończy jeść, ale o 1:00 mało co wypił, więc nadrobił :) a cycki bolą, zaczął nimi powolutku gardzić :(

nastał ten czas, kiedy wchodzę na facebooka i na czacie są dostępne głównie osoby, które mają małe dzieci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 04:57

• martta Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciężka noc, wczoraj wieczorem maly dostal jakiegoś szaleju, cos jak Ty opisujesz Behemotka, po prysznicu sie troche uspokoił, ale od 22 mam bole miesiaczkowe znowu, ale takie co nawet budza ze snu, nie wiem czy sobie wkrecam czy sa coraz mocniejsze... w nocy tez cala zlana potem, wiec jednocze sie z Wami i strasznie nisko czuje jak on sie tam.kreci, normalnie prawie w kroczu, ale zaden czop nie odchodzi ani nic. Pewnie sobie wkrecam, mąż mnie rozbawil, bo jednak potrafi czujnie spac, co wstawalam siku to zaraz pytal czy wszystko ok. Tak to spi jak zabity zawsze, przejął sie hehe. Dzisiaj na 17.30 mam usg na szczęście, wiec zobaczymy co i jak.
    Skali jeszcze raz wielkie gratulacje, dzielna kobieto! :-)

Skali89 lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    U mnie tak samo - ja klima na maxa, a M. we flanelowej piżamie i w szlafroku i mu "wieje" ... :)
    Behemotka, Anulka, mam tak samo :)
    Ja spie na krótko i w ogole bez przykrycia, a M z kołdra pod sama szyja :)
    Wczoraj byliśmy w markecie i odetchnęłam w lodówkach z jogurtami, a ten sie zaczął trząść ;)

Co do ruchów dziwnych, gwałtownych, to tez sie zdarzaja.
    Jakby drgawki jakies miał. Czytałam ze moze efekt moro?
    Ale ze nic niepokojącego. Ze maja tak dzieci czasem. Ja to czułam jakby chwile intensywnie i szybko boksował :)

Jutro usg! :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali gratuluję! ;)

Nam zostało dni do terminu.. Mała w brzuchu szaleje niesamowicie. Brzuch mam twardy prawie 24godziny na dobę, ale żadnego bólu... Czyżbym nie czuła skurczy po prostu??

Dzisiaj wizyta z KTG...Zobaczzymy co lekarz powie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja
    ale jestem zła :D mam okazję spać , a spać nie moge, wręcz mam wrażenie , że się wyspałam o.O ludzie! ale nie o 6! jak dziecie jeszcze śpi...robie kawę. Uda się wypić ciepła?
    wczoraj kąpiel-mały zasnął :)
    w nocy 2x karmienie (i to bez pklaczu, raczej ja po 4h stwierdzałam, ze zaraz wstanie i zje)

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis śniła mi się Behemottka...ale nie w sensie rodzenia, urodzenia czy ciązy :D
    na wątku cukrzycowym raz udalo mi sie wysnić narodzenie dzieciątka :) chyba w marcu ;)

Behemottka, Broszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry. Skali w gruncie rzeczy poród całkiem w porządku. Mam nadzieję, że Maluszek szybko do Was dołączy i wyjdziecie do domku.
    Co do nocnych skurczy ja też je mam. W dzień też, ale rozpoznaje je dzięki temu, że często nam ktg i już.dokładnie.wiem kiedy się zaczyna, maleje itp. Pewnie kiedyś bym nie wiedziała.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzis śniła mi się Behemottka...ale nie w sensie rodzenia, urodzenia czy ciązy :D
    na wątku cukrzycowym raz udalo mi sie wysnić narodzenie dzieciątka :) chyba w marcu ;)

No hola, hej! Ja na okna czekam :) Dopiero potem mogę rodzić ;)

A co stęknę, M. pyta - "Co, wody??"

kamciaelcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Żyję ;))) Ale mnie umęczyło. Czuję, jakbym miała... zakwasy w brzuchu ;) Śniadanie ledwo w siebie wmusiłam :/ Już nawet nie pogoda, tylko najbardziej te cholerne skurcze. Nie liczyłam odstępów, żeby się nie nakręcać i nie stresować, ale próbowały się rozkręcić - zarówno w częstotliwości, jak też na sile i bolesności. Po szybkim przegooglaniu netu - łyknęłam no-spę, poprawiłam pyralginą, magnezem i ziołami uspokajającymi... i modliłam się, żeby przeszło.
    Plan na dziś? Pierwszy raz od początku ciąży - całodniowy klapen dupen, a najlepiej leżen dupen ;))))
    I zero relaksacji czy wizualizacji aż do powrotu M. ;) Wiem, że może być teraz spokój i na 2 tygodnie, ale prowokować nie chcę. Zwłaszcza, że czuję się, jak tykająca bombka ;) W drodze na badania czułam każdy wertep, po którym autobus przejechał...

Behemottka - haha. Ja ogólnie bym się nie obraziła na szybsze rozwiązanie... pod warunkiem, że Junior zaczeka na M. ;)
    A co do ruchów - ja jestem w tym kiepska ;)))) Jak się rusza - jestem spokojna i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 07:15

Behemottka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mogę jakiemuś prorokowi przyśnić, ale na początku września dopiero.

Martta też mam takie myśli ze skurczami. Skoro tak nękają i u mnie są prawie w maximum skali to może jednak mam wysoki.próg bólowy. Chociaż ja też podchodzę do tego z zainteresowaniem, szalenie jest dla mnie ciekawe jak to działa, co się dzieje z organizmem itp.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Co do ruchów dziwnych, gwałtownych, to tez sie zdarzaja.
    Jakby drgawki jakies miał. Czytałam ze moze efekt moro?
    Ale ze nic niepokojącego. Ze maja tak dzieci czasem. Ja to czułam jakby chwile intensywnie i szybko boksował :)

Jutro usg! :)

U mnie to trwało może dwie minuty? I było poprzedzone takim silnym kopaniem i rolowaniem. Ale teraz już rusza się jak zwykle. Dużo poszperałam w necie i doszłam do wniosku, że to jednać ćwiczenie oddychania - tak wyglądało jakby ktoś oddychał, a i plecki miał mocno wygięte z przodu mojego brzucha. Tyle, że takie numery zwykle są widoczne u "szczupłych" kobiet, a ja się nie uważam... z drugiej strony tu w Stanach to chyba jednak do szczuplejszych należę ;)

AJrin lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ja tylko melduje ze dzisiaj zadna z Was mi sie nie snila, teraz chyba kolej na kogos innego z przepowiadaniem porodow:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wstałam, a Młoda śpi :) mam czas żeby się ogarnąć, a koło 10 lecę pozalatwiać resztę urzędowych spraw.
    Chyb znowu upał się szykuje, bo już w domu gorąco na maksa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jedna położna tutaj powiedziała, że wieczorne skurcze to są typowo te przepowiadające i one będą się nasilały, aż przyjadą TE. Tylko jak mmoje mają teraz moc powyżej 100% to jak ja mam poznać, że to TE.

Chyba dlatego mi teraz ktg robią tylko rano.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dwie ciąze i nie wiem jak wygladaja skurcze BH ani porodowe, choć jeden zapis ktg pokazał piekne regularne :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas weekend intensywnie...w sobote i niedziele goscie u cory byli na przyjeciu urodzinowym, dzis moja niesforna ksiezniczka konczy 4 lata w 2012 roku o godzinie 13.45 przyszla na swiat, piekne wspomnienia ♥♥♥♥♥

z organizacyjnych spraw, wczoraj wzielam druga porcje antybiotyku , juteo jade z rana do labo powtórzyć wyniki czy infekcja minela, a w czwartek mam wizyte na 14 i sie wszystko dowiem co i jak, jz sie nie moge doczekac :)

Nawiedzaja mnie głupie msny, przez to myślenie o porodzie dzis mi sie snila cesarka katastrofa musze przestac myslec bo ze strachu bzdety mi sie snia.

GRATULACJE dla nowych mamusiek, czekamy na nastepne,:) a jak u mam karmiacych ktore sa juz w domkum?

bisacz lubi tę wiadomość

‹‹ 2209 2210 2211 2212 2213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ