X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mamy po cc czy do zabiegu trzeba sie ogolić na zero?

Tak
    A jak źle zrobisz/nie zrobisz to położna się za to weźmie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku to już nie wiem, co Tobie poradzić, pewnie pozostaje przeczekać. U mnie Młody nie miał kolek, mam nadzieję, że Liw też nie będzie miała.

Behemottka jesteś the best :-D

Anulka miałam wygolone pole operacyjne, było mi łatwiej po poprzednim cięciu. Na dole na zupełne zero nie miałam, bo zawsze zistawiam trójkąt, nikt mi go nie zgolił ;)

A Młoda nadal nie śpi :) 2h czuwania u mlemlanie smoka, oby nie poszła w ślady brata, który w wieku 1,5 mc porzucił drzemki w dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, mój już porzucił jedną drzemkę w dzień :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, mój już porzucił jedną drzemkę w dzień :)
    Ja liczę, że moja będzie śpiochem ;) Borek nie spał wcale w dzień w wieku 1,5 mc i to była masakra ;) fakt, że spał w nocy po 12h i więcej ;) ale w dzień nie mogłam nic zrobić, bo domagał się uwagi. A lulanie nic nie dawało, dostawał histerii i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mega kupa zrobiona - może teraz uśnie? Póki co się karmimy :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu naturalnego tez trzeba na zero sie ogolić?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do naturalnego miałam jezyka i było ok. O ile sie orientuje teraz musisz wyrazić zgodę na golenie przy SN. Tu chodzi tylko o łatwiejsze utrzymanie higieny po porodzie. A cc to juz operacja wiec nie byłam pewna a wole ogolić sie w domku niż być golona na sucho żyletką...

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie wzieli mnie na KTG o 22:20 :/ ,czwarte dzisiaj ale najbardziej senzowne :).

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u mnie nikt nawet nie sprawdzał czy jestem ogolona. Ogolilam się kilka dni wcześniej mam jeżyk i nikomu to nie przeszkadzało.

agatia, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy poprzednie było o 19 więc całkiem całkiem jak na cycoholika. Przy wypisie kazali nam dokarmiac raz w ciągu doby bo waga spadła nie drastycznie ale spadła więc ściągam po karmieniu resztki i tymi resztkami postanowiłam dokarmic raz w ciągu tego całego dnia. Wagę ma mi koleżanka oddać i będziemy monitorować

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki i gratulacje :)

Szymek jest w cieplarce bo twierdzą że mu zimno. Ogólnie jego stan jest ok. Tak mówią jutro muszę pogadać z lekarzem bo dziś nie byłam w stanie przez to krocze .

Co do relacji wody odeszły mi o 23 o 23 30 byłam w szpitalu. Rodzilam na ujastku w Krakowie. Położną z izby młoda nie miła siksa jeszcze zaspana do tego. Przyszedł lekarz również młody jeszcze gumę żyjący zrobił usg i na odzdzial. Tam miałam pierwsze ktg, skurczu brak. Rozwarcie na 2 cm więc nic szalonego, po ktg miałam 4 cm szyjka zgladzona. Okazało się że moje słabe skurcze powoduje rozwarcie,nie brałam znieczulenia no bo mało co bolało.potem zalowalam na opartych. Położną super, jak mi przy 8 stanęło to pomogła do 9 dojść. A potem hardcore, trochę źle parlam ale udało się lekarz pomógł nacięcie było.parte dla mnie najgorsze bo nie miałam sił przec ale lekarz w końcu naciskał mi brzuch i Szymek wyszedł. Ogólnie najgorzej wspominam szycie naprawdę i dzisiejszy ból krocza. Jeszcze niedziela nikt u mnie nie był dopiero wieczorem kazali mi rivanol okladac i jest dużo lepiej co 3 h prysznic tamtym rosa i jest git udało mi się wysilać bo się strasznie bałam ze bedzie bolało ale nie było tak źle. Także dziewczyny jest to do przeżycia, nie mogę uwierzyć ze z moich skurczu się samo zrobiło rozwrcie ale na parte mogli dac znieczulenia u mnie już nie było czasu.

Najlepszy jest mój mąż, który w pierwszej fazie spał sobie przez jakieś 2 h bo położną kazała się oszczędzać oczywiście ja nie usnelam ale na partych był na medal, skakał koło mnie z pielucha widział jak Szymek wyszedł z boku i każdemu się chwali.
    W domu jak mu powiedziałam ze wody odchodzą to latał jak szalony heh po porodzie biedak prawie zasłabł z głodu głowa go bolała pojechał do domu się przespać ja się z niego tak śmieje takie kochane stworzonko a jaki dumny tata niestety Szymka mieliśmy przez jakieś 5 min, nie chciał jeść,pomrukiwal no i pojechał na noworodki się grzać i jutro chyba też tam będzie może rano uda mi się czegoś dowiedzieć. Ja odciagam tzn rozbudzam bo pokarmu nie mam jak narazie ale staram się rozbudzić żeby jak Szymek wróci to był.
    Powodzenia dziewczyny 3mam kciuki pewnie kilka dni będę rzadziej ale czytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 01:33

Bratek, Madziuuuula, Macioszczyczka, Magdziulla, Broszka, Pysiaczek89, LewandowskaAnna, violett, Dariah, Sabina, bisacz, stardust87, marta258 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mówili, żeby przez kilka dni przed porodem się nie golić, bo inaczej jest ryzyko infekcji. Do porodu sn w ogóle ich nie interesuje włochatość, a do CC mówią, że wolą sami zdecydować czy nawet trzeba. Ale inny kraj, inne obyczaje może.

Ja mam niestety tendencje do wrastajnia włosków (sorry, jeśli TMI), i poza ciążą świetnie mi pomaga taki tonik z kwasem salicylowym, ale w ciąży dostalam bana na kwasy, więc tylko podcinam na krótkiego jeża i jest git.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali - dzielna byłaś! :) Gratulacje! Daj znać jutro co u Ciebie i Szymka :) :) :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Co za duchota bylismy na spacerze z M i mam nadzieje ze porzadna dawka smiechu i km przywoluje poród ;) bo nie mam nutelli :D

A co z tą nutellą? :O

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka ponoc bulka z nutella dziala na poród; )

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Behemotka ponoc bulka z nutella dziala na poród; )

Ojej, a ja Nutellę jem hektolitrami o.O A Adaś ma się jeszcze potrzymać brzuszka ze dwa tygodnie, bo wiadomo, okna u mnie wstawiają w 39 t.c ... ;P

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po karmieniu, czekam żeby się upewnić że będzie Maleństwo spało i wracam do wyrka, bo coś wydaje dziwne pomruki niezadowolona. Nie mam pojęcia kiedy zasnęłam, pamiętam że wieczorem zaniosłam mężowi dziecko i z wyczerpania chyba padłam :P teraz niby go (Filipa) budziłam do karmienia i zjadł mniej niż zwykle, więc chyba to nie zdaje egzaminu, a z drugiej strony boję się że prześpi głód, trzeba tu znaleźć złoty środek... o.O

• Bratek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA-AAAA-AAAAAAA....
    KOTKI DWAAAAAAA.......

Jezu, powiedzcie, że chociaż będzie jakiś użytek z tych skurczów i jak już przyjdzie kiedyś do porodu, to pójdzie sprawniej.... Pierwszy raz tak mnie dorwały, że usnąć nie mogłam...
    Jakaś dziwna noc... Najpierw się wierciłam, zlało mnie potem. Później dopadły skurcze - coraz częstsze i mocniej odczuwalne, promieniujące... Do tego doszły mdłości, bleeee.
    Wzięłam no-spę. Jest lepiej, więc to te doorne przepowiadające zapewne.

Tłumaczę Młodemu, że jakby co - jeszcze jakieś 18 godzin... Potem może się rodzić... Ale musi zaczekać na Tatę....
    Tylko, że czekanie nie oznacza, iż trzeba matkę zamęczać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 02:00

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Adaś szaleje i przez jakiś czas tak dziwnie się ruszał - takie silne, rytmiczne, pulsacyjne ruchy (na 100% nie czkawka, czkawka jest inna). No i przeszukałam internety, wychodzi, że chłopak sobie ćwiczy oddychanie. Też tak macie? bo aż się na moment wystraszyłam, że jakieś epilepsje, czy cóś... Ale to by chyba bardziej gwałtowne było, a te ruchy były silne, ale łagodne, nie wiem, czy to co piszę obrazuje dobrze... Jakby szybkie pompki robił, o!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, no co Ty, jeszcze poczekajcie. Miałyśmy rodzić w tym samym terminie :) Ja miałam taki napad ponad tydzień temu, po czym trochę się uciszyło....

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2208 2209 2210 2211 2212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ