WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Lrf
Dziś ja mam do ciebie pytanie
Pierwszy spacer - w szpitalu mówili że można już. Ale ile powinien trwać?
(Ja to zimą doświadczona )kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:u nas pierwszy trwał ok 15 minut, następne już prawie godzinę, ja jak sama poszłam to wróciłam po pół godzinie, bo było mi ciężko wózek pchać (ahh te piękne góry). Dlatego chcę chustować
Dzięki
Zima pierwszy robiłam 5-10 minut
Ale boję się tego pierwszego spacerunajpierw big upały. Wczoraj wiatr. ..a dziś zmienna pogoda
ale trzeba się przełamać
jeszcze dziś pomyślę
-
Little Red Fox wrote:kamcia, bo to nie jest łatwe, teraz czuję że nie mam po swojej stronie nikogo poza moją Mamą
Znam to
Tyle ze z Emilka przygoda z kp nawet się nie zaczęła . Czuło się wszędzie tę presję kp. Ale nikt mi nie powiedział jak tobiea tylu lekarzy specjalistów odwiedziłam
Teraz historia kp trwała dłużej (a dokładnie dłużej trwało przystawianie i nauka ssania bez sukcesu ). Wiem co wewnętrznie przeżyłam za pierwszym razem dlatego teraz "musiałam " szybko coś zdecydować by siebie nie winić i nie płakać. ..
Nie jest mi łatwo ale tak zdecydowałam i tak będzie
Musisz być gotowa. Ulzy ci wtedy. Wątpię że jesteś osobą która normalnie martwi się zdaniem innych. ..podejmuj decyzję i wtedy nie spytasz nikogo czy możesz tylko powiesz ze tak jest i będzie
-
nick nieaktualnyLRF gdyby to bylo takie "proste" to na świecie nie byloby tylu idiotow. Zaloze sie ze wielu bylo karmionych piersia:-p
Daj spokoj wazne zeby dziecko wyksztalcilo poczucie bezpieczenstwa i zaufanie. A to ma wplyw na późniejsze relacje. Maluch wolalby na pewno mame ktora przyjdzie i nakarmi mnie z usmiechem tyle ile potrzebuje bez stresu. Nie wazne mm czy kp. Na prawde dzielnie walczysz foksiku ale nie zadreczaj sie takWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:05
-
nick nieaktualnyzła matka ze mnie, bo od rana bobo nie dostał cyca, nawet mężowi się nie przyznałam, że go dziś nie przystawiłam
idziemy leniuchować, czytać bajki i leżeć, a na deser dostanie butlę, a co mi tam, niech stracę na dobrych wynikach w szkole za parę lat
-
Ulfe przykro mi, że idziesz na patologię ciąży
ale Kostuś jednak przybiera, więc spokojnie. Jesr drobny, ale 240g to jednak książkowe przybieranie. Na którymś etapie miał zastój w rośnięciu, tak jak mój Borek. Spokojnie kochana, mocno Wam kibicuję.
Foxiku nie martw się gadaniem lekarki. Gdybyś nie próbowała karmić, ale zrobiłaś wszystko, co mogłaś. Podejmij decyzję czy chcesz karmić w sposób mieszany, czy mm i tyle. I nie rób sobie wyrzutów :-*
Ja też bym chciała karmić tylko kp, ale jak nie mam tyle mleka to karmię w sposób mieszany.
Claudiuszek jak tam kochana? Czekamy na wieści
My po jednym spacerku, zaraz ruszamy na drugi w kierunku placu zabaw, bo Młody wrócił z działki
Muszę uważać bo Młody różne ciężkie rzeczy próbuje wrzucać do łóżeczka Liw.
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj o 11.15 urodzil sie Stas
ewcia91, Pysiaczek89, Jotc, Sabina, mysza0406, Sophia, alinka, Magdziulla, AJrin, Malutka92, martta, Ksosia, kamciaelcia, haneczka, Macioszczyczka, violett, stardust87, Broszka, Anulka01, agatia, marta258, megg, bbeczka91, Dariah, A_n_k_a_80, bisacz lubią tę wiadomość
-
O mamooooo, ale sie najadłam!
Zastanawiam sie czy przez to zaraz nie urodzę Hanki czy może co innego
2 wielkie kotlety, ziemniaki i mizerie z pół kg ogórków. Nienormalna jestem
LRF - Ksosia i reszta dziewczyn maja racje. Nie masz sie kompletnie czym zadręczać. To nie Twoja wina!!! Jesteś i na pewno będziesz wspaniała matka! A dziecko bedzie bardziej szczęśliwe jak bedzie najedzone a nie niedożywione. Skoro nic w cycach nie ma, to po co sie męczyć nawzajem? Wtedy Twój humor przełoży sie na niego. A tego chyba nie chcesz... Ważna jest wiez, relacje jakie z Nim stworzysz. Nie nakręcaj sie zbytnio, bo tylko sie niepotrzebnie dołujesz. Ciesz sie bobasem, Jego zapachem, dotykiem. Spędzaj z nim aktywnie czas a juz niebawem Jego uśmiech wynagrodzi Ci wszystkie smutki!
Claudiudzek - dawaj dawaj jakieś newsy, bo my tu niecierpliwe matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:31
-
Witam sie po wizycie maly ma 3600 i do porodu daleko według gina. Szyjka dluga zamknieta ale.jakiś postep jest bo miekka, moze balsam pomógł
. Przewidywalna waga Ignasia w terminie porodu to ponad 4 kilo i gin twierdzi ze sprawdził wszystko i dam rade sn. No noc jutro myje podłogi
Ulfenstein, Anulka01, bbeczka91, bisacz lubią tę wiadomość
-
mysza0406 wrote:Ja podklady i podpaski sztucce i recznik papierowy mam w torbie na poporodowa...
Na porod to potrzebne bedzie?
LRF to chyba ten "terror laktacyjny". Jak sama nazwa wskazuje to cos strasznego dlatego nie bierz sobie gadania do glowy. Ty najlepiej wiesz co dobre dla Ciebie i dziecka! Glowa do góry
Sztućce na poród tylko jeśli zamierzasz zjeść łożysko!hahaha
Serio, są tacy ludziemysza0406, LewandowskaAnna, Broszka, bbeczka91, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:zła matka ze mnie, bo od rana bobo nie dostał cyca, nawet mężowi się nie przyznałam, że go dziś nie przystawiłam
idziemy leniuchować, czytać bajki i leżeć, a na deser dostanie butlę, a co mi tam, niech stracę na dobrych wynikach w szkole za parę lat
Jeszcze raz usłyszę ze jesteś złą / wyrodną matka to jak rany, przyjadę i dupe zloje. Twojemu też, za to że ma wątpliwości.
Słuchaj dziecko syte, to szczęśliwe dziecko. Z pustego i Salomon nie naleje. A Ty robisz wszystko a nawet więcej żeby karmić piersią. Ja uważam,ze nikt nie ma prawa Cię ani żadnej z nas krytykować za decyzję jakie podejmujemy. Nie podoba się, nie musi, ale takie postępowanie lekarza uważam za niegodne.
Trzymaj się i odpoczywaj ile dasz radę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaneczko błagam. Ja mam taki głupi mózg, że przed oczami od razu mam taką scenę bleeeeee...
Czyli spoko. W razie akcji mama mieszka w miarę blisko szpitala to mi dowiezie takie rzeczy:) Tylko niech już się zacznie a tu NIC. Wielkie okrągłe spocone NIC!
Litości zwariuję...
Claudiuszku gratuluję i czekam ze wszystkimi na dokładne sprawozdaniehaneczka, claudiuszek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamy 3450 g i 53 cm, drzemy sie na caly oddzial ☺
Sabina, Madziuuuula, alinka, AJrin, żabka04, martta, LewandowskaAnna, kamciaelcia, haneczka, violett, stardust87, Broszka, Pysiaczek89, agatia, marta258, bbeczka91, Behemottka, bisacz, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość