WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMusze Wam to powiedziec
Maz, prawie sila, zaciagnal mnie dzis na zwiedzanie porodowki, ehh.
Myslal chyba, ze jak zobaczymy z malym co i jak to od razu sie akcja rozkreci
A maluszek wyciszyl sie na godzine biedny :p
Trafilam na mloda, fajna polozna, ktora wszystko nam pokazala i oprowadzila, a na koniec po cichu dodala, zebym przed przyjazdem sie porzadnie najadla, bo w szpitalu nie mozna. I dodala, ze najlepiej zjesc kebaba z pikantnym sosem, bo pikantne przyspiesza akcje
Mozecie sobie wyobrazic moja szczesliwa mine i przerazenie M, ktory juz mysli, skad wezmie kebaba, jak akcja zacznie sie w nocy
W kazdym razie jakos oboje sje uspokoilismy, a ja podekscytowalam, az mi sie stamtad wychodzic nie chcialo :pSabina, kamciaelcia, mmargol, LewandowskaAnna, Dariah lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:Ciocie jestesmy z Emilka w domku!
Mala z tej calej radosci az cyca uszkodzila
Musze troche odespac bo w sali mieszkalam ze smokiem, no takiego chrapania to ja u mezczyzny nigdy nie slyszalam
Dostalysmy skierowanie na bioderka na cito przez polozenie posladkowe, jutro bede sie umawiac.
Dopiero w ksiazecze zdrowia Emilki zobaczylam szersze jej dane, dostala 10pkt apgar, a co mnie ciekawilo - obwod glowki to 36cm, a jednak
wybaczcie, ze nie jestem na biezaco z bbf ale moj organizm nie moze sie zregenerowac pod wzgledem braku snu i kazda chwile na to wykorzystuje.. a wy pedzicie z postami jak zwykle, latwiej mi na fb sie odniesc
Moj dzis ma obwod glowki 35 czyli faktucznie to sie moze sprawdzić -
Violett dzieki za podpowiedź ja wlasnie tak myslalam aby zjesc przed szpitalem bo kurde jak tyle godzin to jak czlowiek da rade bez jedzenia. Ja w szegolnosi zla sie robie jak gloda
violett lubi tę wiadomość
-
Ja napadlam na maslo orzechowe nie ma jak wafle ryzowe z maslem orzechowym i dzemem porzeczkowym
-
nick nieaktualny
-
Esmi tez olanuje kebaba na ostro jeśli pora pozwoli go dorwać
jak nie to cos innego na ostro
wlasnie takich 20 godzin sie obawiam bez jedzenia to czlowiek bez siły.
-
kamciaelcia wrote:Mmargol
Z Emilka miałam wskazanie na bioderko trochę wcześniej niż standardowo (bo w 4-5 tz ). Ale gołym okiem było coś widać
Teraz też ułożenie miednicowe ale nikt dodatkowo na biodra nie dawał wskazań. Czyli standard wizyta (u nas 28 na nfz i 29 prywatna )
Czyli u Emilki coś zauważyli czy profilaktycznie to cito?Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewcia91 wrote:LRF a jaka fryzurę preferują na Wyspianskiego.?
bo co szpital to inaczej☺
my wróciliśmy ze spaceru, zjadłam kolację, Młody pomału zaczyna marudzić przez sen, więc zaraz pewnie będzie karmienie. Jutro moja mama ma przyjechać i nagadać mężowi z tym KPmychakruszyna, ewcia91 lubią tę wiadomość
-
Mmargol
Pytam o bioderko bo u nas zawsze idzie się w 6 tyg życia
A z małą szłam w 5. (W 4 wypadal nowy rok )i to juz było cito. A teraz w sumie sama widzę ze mały inaczej układa nózki (ładnie ), położna nie kazała pieluchowac (ze niby ok ) ale czasem wątpię w lewe bioderko. ..ach te nasze dupolki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:02
-
nick nieaktualny
-
Ufi nie wiem czy mnie pamietasz - bylam tu kilka mcy do genetycznego, potem sie wylogowalam.
W kazdym razie chce Ci napisac, zebys sie nie martwila tym, ze Twoj syn malo przybiera. Moja corka tez zaczela zwalniac w przyroscie w 32 tyg. Wpisali mi w karte ciazy hipotrofie. przejrzalam caly net, wszystkie mozliwe publikacje naukowe -> przy niskim przybieraniu pomaga bialko. Trzeba je jesc do kazdego posilku: duzo cheddara (ma 30% bialka), miesa (nie wiem czy jesz?), twarog poltlusty, mleko 2%, jogurty, kefiry. Ile tylko bedziesz mogla w siebie wpakowac.
Ja tak jadlam 4 tygodnie, na poczatku jadlam i plakalam bo juz nie dawalam rady, potem na tyle sie przyzwyczailam, ze z checia robie sobie twarog z mlekiem...
Ale mam sukces - miala nie wazyc 2.5kg, a wazy wg usg 2.7-2.8kg (mam dzisiaj 38 t 4 d). Zobaczymy ile bedzie wazyla w realu bo jutro CC w IMiD.
W kazdym razie NIE zalamuj sie, wsuwaj nabial! Aaa i swiezy sok pomaranczowy albo same pomarancze.
-
Zaraz bede Was nadrabiać ale najpierw info: my w domku, skurcze na ktg słabe, na pewno nie porodowe, mały jeszcze za wysoko a czop odchodzi garściami, szyjka sie skraca i krwawi, a przy tym boli jak cholera! Moja gina mowi ze jeśli nic nie zacznie sie dziać to w sobotę mnie urodzi
Przepływy idealne i tak jak mówiła wczesniej pępowina sie nie przejmujemy
kamciaelcia, LewandowskaAnna, Sabina, stardust87, mmargol, Pysiaczek89, Broszka, bbeczka91, Dariah, bisacz, violett lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Claudiuszek gratuluje! A miedniczki jak? Wysikał sie pewnie i jest ok
Mmargol super ze juz w domku!
Ulfe zobaczysz, będziesz miała takiego przecinka jak mój Kacper, najważniejsze ze zdrowy!mmargol, claudiuszek lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
U nas w szpitalu zaraz po urodzeniu na drugi dzień robią każdemu maluszkowi usg bioderek i dają wskazania czy w 6 czy 4 tyg wizyta w poradni.
Gratuluje nowych maluszkówmy dzis 39tc zaczynamy i zaczelam chodzis na spacery może cos wychodzę szybciej
ogólnie jak cala ciaze bylo fatalnie tak teraz mogłabym góry przenosić