X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam to powiedziec :)

Maz, prawie sila, zaciagnal mnie dzis na zwiedzanie porodowki, ehh.
    Myslal chyba, ze jak zobaczymy z malym co i jak to od razu sie akcja rozkreci :D
    A maluszek wyciszyl sie na godzine biedny :p

Trafilam na mloda, fajna polozna, ktora wszystko nam pokazala i oprowadzila, a na koniec po cichu dodala, zebym przed przyjazdem sie porzadnie najadla, bo w szpitalu nie mozna. I dodala, ze najlepiej zjesc kebaba z pikantnym sosem, bo pikantne przyspiesza akcje :D
    Mozecie sobie wyobrazic moja szczesliwa mine i przerazenie M, ktory juz mysli, skad wezmie kebaba, jak akcja zacznie sie w nocy :D

W kazdym razie jakos oboje sje uspokoilismy, a ja podekscytowalam, az mi sie stamtad wychodzic nie chcialo :p

Sabina, kamciaelcia, mmargol, LewandowskaAnna, Dariah lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ciocie jestesmy z Emilka w domku! :-)
    Mala z tej calej radosci az cyca uszkodzila :-/
    Musze troche odespac bo w sali mieszkalam ze smokiem, no takiego chrapania to ja u mezczyzny nigdy nie slyszalam :O
    Dostalysmy skierowanie na bioderka na cito przez polozenie posladkowe, jutro bede sie umawiac.

Dopiero w ksiazecze zdrowia Emilki zobaczylam szersze jej dane, dostala 10pkt apgar, a co mnie ciekawilo - obwod glowki to 36cm, a jednak :-)

wybaczcie, ze nie jestem na biezaco z bbf ale moj organizm nie moze sie zregenerowac pod wzgledem braku snu i kazda chwile na to wykorzystuje.. a wy pedzicie z postami jak zwykle, latwiej mi na fb sie odniesc ;-)
    Mmargol super ze juz w domku :)
    Moj dzis ma obwod glowki 35 czyli faktucznie to sie moze sprawdzić :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett dzieki za podpowiedź ja wlasnie tak myslalam aby zjesc przed szpitalem bo kurde jak tyle godzin to jak czlowiek da rade bez jedzenia. Ja w szegolnosi zla sie robie jak gloda ;)

violett lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a jaka fryzurę preferują na Wyspianskiego.?:) bo co szpital to inaczej☺

Ewelka91
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas główka miała niby 37 cm a na wyjściu 35 cm (?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj caly dzień jem przed zaczynające się jutro dieta :) aż się boję ile jutro będzie na wadze ale mam nadzieję że dużo spadnie po jutrze :)

AJrin lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napadlam na maslo orzechowe nie ma jak wafle ryzowe z maslem orzechowym i dzemem porzeczkowym :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, Ajrin, ja jak jestem glodna to zla to malo powiedziane. Straszne to jest :D i wystarczy mnie tylko nakarmic, a pokornieje jak baranek :)

AJrin lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja tez zjem na ostro kebaba przed przyjsciem na porodowke :-)
    Ja mialam super polozna ale bym chciala aby szybko poszlo bo nie chce znowu rodzic 20 h :-(

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi tez olanuje kebaba na ostro jeśli pora pozwoli go dorwać ;) jak nie to cos innego na ostro ;) wlasnie takich 20 godzin sie obawiam bez jedzenia to czlowiek bez siły.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mmargol
    Z Emilka miałam wskazanie na bioderko trochę wcześniej niż standardowo (bo w 4-5 tz ). Ale gołym okiem było coś widać
    Teraz też ułożenie miednicowe ale nikt dodatkowo na biodra nie dawał wskazań. Czyli standard wizyta (u nas 28 na nfz i 29 prywatna )
    Czyli u Emilki coś zauważyli czy profilaktycznie to cito?
    Powiedzieli, ze to niby rutynowe badanie na ktore wszystkie dzieci kieruja zeby wykonac do konca 2 ca, ale ze cito ze wzgledu ze miala polozenie posladkowe, niby jest ok ale dopisala zeby przyspieszyc. Mam nadzieje ze bedzie ok ;-)

Sabina lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    LRF a jaka fryzurę preferują na Wyspianskiego.?:) bo co szpital to inaczej☺
    na łyso - zupełnie ;)

my wróciliśmy ze spaceru, zjadłam kolację, Młody pomału zaczyna marudzić przez sen, więc zaraz pewnie będzie karmienie. Jutro moja mama ma przyjechać i nagadać mężowi z tym KP o.O

mychakruszyna, ewcia91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A co ten twój mąż dalej pierdzieli?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Pytam o bioderko bo u nas zawsze idzie się w 6 tyg życia
    A z małą szłam w 5. (W 4 wypadal nowy rok )i to juz było cito. A teraz w sumie sama widzę ze mały inaczej układa nózki (ładnie ), położna nie kazała pieluchowac (ze niby ok ) ale czasem wątpię w lewe bioderko. ..ach te nasze dupolki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:02

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    A co ten twój mąż dalej pierdzieli?
    póki co siedzi cicho.
    OK, pisklak obudził się na karmienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:53

• malgorzalkaa Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufi nie wiem czy mnie pamietasz - bylam tu kilka mcy do genetycznego, potem sie wylogowalam.

W kazdym razie chce Ci napisac, zebys sie nie martwila tym, ze Twoj syn malo przybiera. Moja corka tez zaczela zwalniac w przyroscie w 32 tyg. Wpisali mi w karte ciazy hipotrofie. przejrzalam caly net, wszystkie mozliwe publikacje naukowe -> przy niskim przybieraniu pomaga bialko. Trzeba je jesc do kazdego posilku: duzo cheddara (ma 30% bialka), miesa (nie wiem czy jesz?), twarog poltlusty, mleko 2%, jogurty, kefiry. Ile tylko bedziesz mogla w siebie wpakowac.

Ja tak jadlam 4 tygodnie, na poczatku jadlam i plakalam bo juz nie dawalam rady, potem na tyle sie przyzwyczailam, ze z checia robie sobie twarog z mlekiem...

Ale mam sukces - miala nie wazyc 2.5kg, a wazy wg usg 2.7-2.8kg (mam dzisiaj 38 t 4 d). Zobaczymy ile bedzie wazyla w realu bo jutro CC w IMiD.

W kazdym razie NIE zalamuj sie, wsuwaj nabial! Aaa i swiezy sok pomaranczowy albo same pomarancze.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bede Was nadrabiać ale najpierw info: my w domku, skurcze na ktg słabe, na pewno nie porodowe, mały jeszcze za wysoko a czop odchodzi garściami, szyjka sie skraca i krwawi, a przy tym boli jak cholera! Moja gina mowi ze jeśli nic nie zacznie sie dziać to w sobotę mnie urodzi :) Przepływy idealne i tak jak mówiła wczesniej pępowina sie nie przejmujemy :)

kamciaelcia, LewandowskaAnna, Sabina, stardust87, mmargol, Pysiaczek89, Broszka, bbeczka91, Dariah, bisacz, violett lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek gratuluje! A miedniczki jak? Wysikał sie pewnie i jest ok :)

Mmargol super ze juz w domku!

Ulfe zobaczysz, będziesz miała takiego przecinka jak mój Kacper, najważniejsze ze zdrowy!

mmargol, claudiuszek lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu zaraz po urodzeniu na drugi dzień robią każdemu maluszkowi usg bioderek i dają wskazania czy w 6 czy 4 tyg wizyta w poradni.
    Gratuluje nowych maluszków ;) my dzis 39tc zaczynamy i zaczelam chodzis na spacery może cos wychodzę szybciej ;) ogólnie jak cala ciaze bylo fatalnie tak teraz mogłabym góry przenosić :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ