X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam to powiedziec :)

Maz, prawie sila, zaciagnal mnie dzis na zwiedzanie porodowki, ehh.
    Myslal chyba, ze jak zobaczymy z malym co i jak to od razu sie akcja rozkreci :D
    A maluszek wyciszyl sie na godzine biedny :p

Trafilam na mloda, fajna polozna, ktora wszystko nam pokazala i oprowadzila, a na koniec po cichu dodala, zebym przed przyjazdem sie porzadnie najadla, bo w szpitalu nie mozna. I dodala, ze najlepiej zjesc kebaba z pikantnym sosem, bo pikantne przyspiesza akcje :D
    Mozecie sobie wyobrazic moja szczesliwa mine i przerazenie M, ktory juz mysli, skad wezmie kebaba, jak akcja zacznie sie w nocy :D

W kazdym razie jakos oboje sje uspokoilismy, a ja podekscytowalam, az mi sie stamtad wychodzic nie chcialo :p

nick nieaktualny, kamciaelcia, mmargol, LewandowskaAnna, Dariah lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ciocie jestesmy z Emilka w domku! :-)
    Mala z tej calej radosci az cyca uszkodzila :-/
    Musze troche odespac bo w sali mieszkalam ze smokiem, no takiego chrapania to ja u mezczyzny nigdy nie slyszalam :O
    Dostalysmy skierowanie na bioderka na cito przez polozenie posladkowe, jutro bede sie umawiac.

Dopiero w ksiazecze zdrowia Emilki zobaczylam szersze jej dane, dostala 10pkt apgar, a co mnie ciekawilo - obwod glowki to 36cm, a jednak :-)

wybaczcie, ze nie jestem na biezaco z bbf ale moj organizm nie moze sie zregenerowac pod wzgledem braku snu i kazda chwile na to wykorzystuje.. a wy pedzicie z postami jak zwykle, latwiej mi na fb sie odniesc ;-)
    Mmargol super ze juz w domku :)
    Moj dzis ma obwod glowki 35 czyli faktucznie to sie moze sprawdzić :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett dzieki za podpowiedź ja wlasnie tak myslalam aby zjesc przed szpitalem bo kurde jak tyle godzin to jak czlowiek da rade bez jedzenia. Ja w szegolnosi zla sie robie jak gloda ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF a jaka fryzurę preferują na Wyspianskiego.?:) bo co szpital to inaczej☺

Ewelka91
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas główka miała niby 37 cm a na wyjściu 35 cm (?)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj caly dzień jem przed zaczynające się jutro dieta :) aż się boję ile jutro będzie na wadze ale mam nadzieję że dużo spadnie po jutrze :)

AJrin lubi tę wiadomość

Ewelka91
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napadlam na maslo orzechowe nie ma jak wafle ryzowe z maslem orzechowym i dzemem porzeczkowym :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj, Ajrin, ja jak jestem glodna to zla to malo powiedziane. Straszne to jest :D i wystarczy mnie tylko nakarmic, a pokornieje jak baranek :)

AJrin lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja tez zjem na ostro kebaba przed przyjsciem na porodowke :-)
    Ja mialam super polozna ale bym chciala aby szybko poszlo bo nie chce znowu rodzic 20 h :-(

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi tez olanuje kebaba na ostro jeśli pora pozwoli go dorwać ;) jak nie to cos innego na ostro ;) wlasnie takich 20 godzin sie obawiam bez jedzenia to czlowiek bez siły.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mmargol
    Z Emilka miałam wskazanie na bioderko trochę wcześniej niż standardowo (bo w 4-5 tz ). Ale gołym okiem było coś widać
    Teraz też ułożenie miednicowe ale nikt dodatkowo na biodra nie dawał wskazań. Czyli standard wizyta (u nas 28 na nfz i 29 prywatna )
    Czyli u Emilki coś zauważyli czy profilaktycznie to cito?
    Powiedzieli, ze to niby rutynowe badanie na ktore wszystkie dzieci kieruja zeby wykonac do konca 2 ca, ale ze cito ze wzgledu ze miala polozenie posladkowe, niby jest ok ale dopisala zeby przyspieszyc. Mam nadzieje ze bedzie ok ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    LRF a jaka fryzurę preferują na Wyspianskiego.?:) bo co szpital to inaczej☺
    na łyso - zupełnie ;)

my wróciliśmy ze spaceru, zjadłam kolację, Młody pomału zaczyna marudzić przez sen, więc zaraz pewnie będzie karmienie. Jutro moja mama ma przyjechać i nagadać mężowi z tym KP o.O

mychakruszyna, ewcia91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    A co ten twój mąż dalej pierdzieli?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Pytam o bioderko bo u nas zawsze idzie się w 6 tyg życia
    A z małą szłam w 5. (W 4 wypadal nowy rok )i to juz było cito. A teraz w sumie sama widzę ze mały inaczej układa nózki (ładnie ), położna nie kazała pieluchowac (ze niby ok ) ale czasem wątpię w lewe bioderko. ..ach te nasze dupolki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:02

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lrf
    A co ten twój mąż dalej pierdzieli?
    póki co siedzi cicho.
    OK, pisklak obudził się na karmienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:53

• malgorzalkaa Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufi nie wiem czy mnie pamietasz - bylam tu kilka mcy do genetycznego, potem sie wylogowalam.

W kazdym razie chce Ci napisac, zebys sie nie martwila tym, ze Twoj syn malo przybiera. Moja corka tez zaczela zwalniac w przyroscie w 32 tyg. Wpisali mi w karte ciazy hipotrofie. przejrzalam caly net, wszystkie mozliwe publikacje naukowe -> przy niskim przybieraniu pomaga bialko. Trzeba je jesc do kazdego posilku: duzo cheddara (ma 30% bialka), miesa (nie wiem czy jesz?), twarog poltlusty, mleko 2%, jogurty, kefiry. Ile tylko bedziesz mogla w siebie wpakowac.

Ja tak jadlam 4 tygodnie, na poczatku jadlam i plakalam bo juz nie dawalam rady, potem na tyle sie przyzwyczailam, ze z checia robie sobie twarog z mlekiem...

Ale mam sukces - miala nie wazyc 2.5kg, a wazy wg usg 2.7-2.8kg (mam dzisiaj 38 t 4 d). Zobaczymy ile bedzie wazyla w realu bo jutro CC w IMiD.

W kazdym razie NIE zalamuj sie, wsuwaj nabial! Aaa i swiezy sok pomaranczowy albo same pomarancze.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bede Was nadrabiać ale najpierw info: my w domku, skurcze na ktg słabe, na pewno nie porodowe, mały jeszcze za wysoko a czop odchodzi garściami, szyjka sie skraca i krwawi, a przy tym boli jak cholera! Moja gina mowi ze jeśli nic nie zacznie sie dziać to w sobotę mnie urodzi :) Przepływy idealne i tak jak mówiła wczesniej pępowina sie nie przejmujemy :)

kamciaelcia, LewandowskaAnna, nick nieaktualny, stardust87, mmargol, Pysiaczek89, Broszka, bbeczka91, Dariah, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:23

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek gratuluje! A miedniczki jak? Wysikał sie pewnie i jest ok :)

Mmargol super ze juz w domku!

Ulfe zobaczysz, będziesz miała takiego przecinka jak mój Kacper, najważniejsze ze zdrowy!

mmargol, claudiuszek lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu zaraz po urodzeniu na drugi dzień robią każdemu maluszkowi usg bioderek i dają wskazania czy w 6 czy 4 tyg wizyta w poradni.
    Gratuluje nowych maluszków ;) my dzis 39tc zaczynamy i zaczelam chodzis na spacery może cos wychodzę szybciej ;) ogólnie jak cala ciaze bylo fatalnie tak teraz mogłabym góry przenosić :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ