X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek ogromne gratulacje, witaj Stasiu :)

Mmargol w Minimedzie (bo tam dają skierowanie) mają dogodne terminy. Tylko trzeba zarejestrować osobiście. My mamy na 19.09, ale jak masz na cito, to na pewno znajdą termin.

claudiuszek, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala na wywołanie na 5.09, ale na skierowaniu nie ma daty... To znaczy ze nie ma obowiązku wpisywania na kiedy?
    Jest rubryka "termin" ale lekarka zostawiła puste.... I druga sprawa....
    To miało byc na wywołanie a w skierowaniu jest napisane "opieka ginekologiczno- położnicza" why???

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojedzone, ululane, odpukać póki co cisza! :)

Sabina, kamciaelcia, stardust87, mmargol, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala na wywołanie na 5.09, ale na skierowaniu nie ma daty... To znaczy ze nie ma obowiązku wpisywania na kiedy?
    Jest rubryka "termin" ale lekarka zostawiła puste.... I druga sprawa....
    To miało byc na wywołanie a w skierowaniu jest napisane "opieka ginekologiczno- położnicza" why???
    Pójdziesz pewnie na patologie. Decyzje podejmie ordynator co dalej. Tak to przynajmniej u nas wygląda

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zawsze nic nowego wam nie powiem tylko to ze moj maz to idiota od wczoraj poklocilam sie z nim conajmniej dwa razymdzis przegial i mnie przepraszalmi zabral na lodynale, i tak miarka sie przebrala i tym razem ie mam zamiaru udasac ze jest wszystko w porzadku.

wiecie co on wymyślił ?? Ja mu mowie ze w piatek musze jechac na cc sie umowic imozna dopiro okolo 11 i z racji skurczu lydek i boli podbrzusza ze nie moge na prosto siedziec tylko na pol lezaco powiedzialam ze sama nie pojade, i czy pojedziey razem a on do mnie najpierw zebym wziala taksowke pozniej zebym jechala autobusem kurwa (czy ktos mnie kiedykolwiek widzial w autobusie???) W efekcie stwierdzil ze sie nie oplaca brac urlopu zeby na chwile do szpitala pojechac, nienormalny o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek gratulacj!!!

Malgorzatka trzymam kciuki za jutro.

I mam pytanie, czy skurcze porodwe będą bolesne? Bo mi się już 2 dzień brzuch napina mimo nospy, ale nie boli. To to chyba nie to?
    Jeszcze babcia dzisiaj mnie widziała i mówi brzuch masz bardzo nisko za 2 dni urodzisz. A mi się wydaje ze on taki sam od dłuższego czasu. Jeszcze do mnie teraz dzwoniła czy czasem nie jadę na porodowke :D

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mu tylko powiedzialam zeby pamietal ze to on za pol roku ma operacje kolana i przeszcssp i ze to on bedzje przywiazany do lozka przez 6 miesiecy, chyba kazdy sie domysla po co mu to powiedzialam a to pp to ze bedzie potrzebowal opieki, wtedy to ja mu dam popalic niech sobie nie mysli, za te wszystkie chamstwa i przykrosci w ciazy dostanie nauczke.. a zresztą powiedzialam mu ze jak sie w koncu nie ogarnie to zrobie jak nasza Agatia spakuje siebie i dzieci i tyle nas zobaczy.

sory ze ok raz kolejny sie zale ale komus musialam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, mnie bolały jak diabli :(

alinka lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia spróbować możesz. Mój niecałe 3miesięczny bratanek już 3cie mleko próbuje i niestety na każdym PO CZASIE nadchodzą zaparcia i wzdęcia. Już byli z Nan zadowoleni, ale nagle się popsuło i teraz karmią wyłącznie KP. Bratowa pierwszy miesiąc karmiła piersią, miała wrażenie, że jej pokarm zanika i przeszli na mieszanki.

Poza tym trzymam kciuki za Was! Wyjdziecie na prostą! Podniesiesz się.

Żabcia_ lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka powiem Ci na bieżąco to nie to. Ja mam ciągle regularne nawet co 4 minuty, w skali 80-120% ale wg położnej póki nie boli to nie porodowe.

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia współczuję chłopa :/ niestety oni są egoistami i myślą głównie o sobie. Ale będziesz miała pole do popisu po operacji ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    alinka, mnie bolały jak diabli :(

No to czekam dalej :)

• esmi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba tez mial koleczki i pomogl delicol oraz przeszlismy na bebilon 1 kupy soe unornowaly :-)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja mam tak napiety brzuch ze jak chodzę to oddychać nie mogę :( kurde a jutro muszę jechać z młodym po chomika :/
    Najlepiej mi jest jak na piłce siedzę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam napiety brzuch jak chodze ciezko.sie poruszac bo eksploduje a dzis gin podczas badania mowi ze miekki i nic skurczy nie zapowiada :/ Nawet M sie na spacerze dzis smial jakim cudem on jest mieki jak on go dotyka.to jak kamiem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagają zmiany pozycji, ale to na chwilę i znowu się zaczyna. Naprawdę do przyszłego poniedziałku chce dotrwać, bo chodzi za mną tort ciasteczkowy a on dopiero w niedzielę :D

AJrin, LewandowskaAnna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj 2 nospy pozarlam bo caly dzien mnie podwozie boli ze nawet sie wyproznic nie moglam bo jedsn okropny bol :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, uwierz mi, że będziesz wiedziała, że to to. Któraś tu kiedyś jakąś położną cytowała, że "jeśli nie boli to jeszcze nie to".. I oczywiście są takie szczęściary, które boli bardzo ale nie aż tak bardzo, że chcą gryźć ściany... ale to rzadkie przypadki.. większość jednak przy skurczach porodowych chciałaby umrzeć :P

A ja się nie odzywam, bo mam tak zje***ny humor, że tylko siedzieć i płakać. Więc pogratuluję świeżym mamusiom, pogratuluję powrotów do domu, pogratuluję tym, które planują się rozpakować na dniach, pogratuluję maluchom pierwszych miesięcy, tygodni i dni. I się zamknę już. Miłego wieczoru.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś ciarki i dreszcze przechodziły i zastanawiam się, co to..do tego ból głowy lekki, czyżby choroba.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalkaa wrote:
    Ufi nie wiem czy mnie pamietasz - bylam tu kilka mcy do genetycznego, potem sie wylogowalam.

W kazdym razie chce Ci napisac, zebys sie nie martwila tym, ze Twoj syn malo przybiera. Moja corka tez zaczela zwalniac w przyroscie w 32 tyg. Wpisali mi w karte ciazy hipotrofie. przejrzalam caly net, wszystkie mozliwe publikacje naukowe -> przy niskim przybieraniu pomaga bialko. Trzeba je jesc do kazdego posilku: duzo cheddara (ma 30% bialka), miesa (nie wiem czy jesz?), twarog poltlusty, mleko 2%, jogurty, kefiry. Ile tylko bedziesz mogla w siebie wpakowac.

Ja tak jadlam 4 tygodnie, na poczatku jadlam i plakalam bo juz nie dawalam rady, potem na tyle sie przyzwyczailam, ze z checia robie sobie twarog z mlekiem...

Ale mam sukces - miala nie wazyc 2.5kg, a wazy wg usg 2.7-2.8kg (mam dzisiaj 38 t 4 d). Zobaczymy ile bedzie wazyla w realu bo jutro CC w IMiD.

W kazdym razie NIE zalamuj sie, wsuwaj nabial! Aaa i swiezy sok pomaranczowy albo same pomarancze.
    Jem białko od miesiąca. Drób mimo ze mi nie wchodzi to wciagam. Jajka. Serki. Sery. Strączkowe.
    Nie działa.
    Ale dziekuje za miłe słowa.
    Jem dalej :)

Byliśmy na izbie 3h.
    Pani dr nie umiała go zmierzyć. Kazała wrócić rano.
    Wiec rano idę znowu.
    My sie zdążyliśmy pokłócić. W sumie nie wiem o co. Ze sie nie postawiłam ze chce zostać. Ze dziecko małe. Ze nie smieszkowalam pod gabinetem.
    Nie wiem.
    Humor mam chujowy. Idę chyba spać.

Az sie zaczelam zastanawiać czy chce zeby M był przy porodzie.
    Bo sie kurna obrazi, ze bede niemiła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 21:18

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 2234 2235 2236 2237 2238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ