X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe

nie martw sie widze z ekoncowka ciazy slynie z domowych afer , humorow i sprzyja to psuciu atmosfery i relacji w malzenstwie, ja tez jak juz wyzej pisalam wczoraj i dzis pozarlam sie zmoim mezem, i powiedzialam mu ze jak urodze to go w ogole nie chce widziec i ze w ogole nie ma brac urlopu bo nie bede z nim siedziec :)

licze ze po porodzie to minie i wszystkie te humorki pojda w sina dal:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz odpoczniuj wyspij sie, pojedz na ip rano i daj znac co i jak :)

p.s ide jesc kolacje, pozniej myc sie i tez spac:)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mmargol
    Pytam o bioderko bo u nas zawsze idzie się w 6 tyg życia
    A z małą szłam w 5. (W 4 wypadal nowy rok )i to juz było cito. A teraz w sumie sama widzę ze mały inaczej układa nózki (ładnie ), położna nie kazała pieluchowac (ze niby ok ) ale czasem wątpię w lewe bioderko. ..ach te nasze dupolki :D
    Te cito to tez pewnie tak szybko nie bedzie, zobaczymy. Nozki ladnie na zabke rozklada, dr mowila ze przy porodzie sn posladkowym najczesciej sa z tym problemy a przy cc rzadko, wiec tym sie pocieszam ;-)
    Jak polozna nie kazala pieluchowac Piotrusia i widzisz ze inaczej uklada niz Emilka to na pewno bedzie prawidlowo, w koncu sama masz juz obserwacje dupolka odbyta w praktyce :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Wszystkim nam udzielają się hormony
    boimy się tego co znane i nieznane
    Nasi faceci to w ogóle ciemnota w tej sprawie wiec oni również boją się a w życiu do tego się nie przyznają . Czasem udaje się znaleźć ujście dla tych emocji. Czasem nie i rodzą się kłótnie. Te kłótnie nie znikną od razu po urodzeniu dzieciaczka. Ale z każdym dniem będzie lepiej
    Mój też wyprowadził mnie z równowagi. Pierwsza kąpiel. ..uderzyłam go -pierwszy raz palnelam w łeb. Przykro mi z tego powodu. Ale tak wyprowadził mnie z równowagi. ..zrobił coś czego tym razem miało nie być (człowiek uczy się na własnych błędach ). Ale zrozumiał (mam nadzieje ). Być może gdyby nie hormony i gdyby nie ten stres nawet nie byłoby tematu.
    Wszystkie damy rade
    Zle humory miną
    kłótnie miną
    ja staram się korzystać z każdej chwili i się cieszyć czego nie umiałam wcześniej

madiiiii lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja tak się boję tego bioderka :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mmargol w Minimedzie (bo tam dają skierowanie) mają dogodne terminy. Tylko trzeba zarejestrować osobiście. My mamy na 19.09, ale jak masz na cito, to na pewno znajdą termin.
    Z tego co mi powoedzieli to skierowanie jest takie ogolne i moge umowic gdzie chce, z czego oni reklamuja i polecaja w Roku na ul. Medycznej, pediatra wczoraj na obchodzie polecala fam dr Czerwinskiego ze dobry specjalista i leczy jej wnuczke. Podobno tam terminy nie sa odlegle.
    A Minimed gdzie jest?

Claudiuszku gratuluje bobasa, niech rosnie zdrowo!
    Anulka nie myslimy o tej pepowinie, jak Ci to dr powiedziala - nie martwimy sie :-)

Anulka01 lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko ja sie pokłóciłam z mężem... Normalnie mało brakowało a bym go spakowała! Wrrr...

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia myslimy poztywnie! Bioderko bedzie jak nalezy i u Twojego dupolka Piotrusia i u mojej dupolinki Emilki :-)

Nam tez sie hormony udzielaja, zaraz po wejsciu do mieszkania (w samochodzie tez) moj maz mial jakies dziwne odzywki (chyba stres) i twierdzil ze to ja a nie on, w mieszkaniu ciag dalszy az nie wytrzymalam i poszlam do lazienki i poplakalam, przyszedl przytulil i zapytal czy juz dobrze itp, teraz wieczorem po mojej kapieli poprosilam o cos i mowi ze wszystko mi pomoze co chce, juz mowil ze kocha i calowal, sam po fakcie do tego dochodzi ze i dla niego i dla mnie to nowa sytuacja, ale bedzie dobrze.

A mam pytanie inne, od cc mam opucnniete kostki, glownie wieczorami, to przypadek? Myslalan ze to od wysokiego lozka szpitalnego i dziwnego siedzenia na nim ale w domu to samo
    A i jak siadam z lezacej pozycji to mi tchu brakuje, chyba mi sie wszystko ustawia w srodku... dziewczyny po cc, mialyscie podobnie?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, gratuluję urodzenia zdrowego Stasia :)

Ulfe, trzymam kciuki za Twojego Kostka aby jeszcze trochę przybrał na wadze, wiem że jest malutki ale ma jeszcze czas podrosnąć, niech w brzuszku posiedzi ponad 2 tyg i będzie lepiej z wagą. Jutro go zmierzą i będziesz wiedziała lepiej jak rośnie.

Sarcia, współczuję zachowania męża. Teraz jak jesteśmy w tak zaawansowanej ciąży to mężowie powinni nas wspierać i jak najwięcej pomagać. A urlop bez żadnego gadania od razu powinien wziąć, nawet na ten jeden dzień. Tak się da bo mój na jutro właśnie wziął urlop żeby mnie zawieźć do szpitala na ktg i na kolejne ktg też sobie tak ustawił grafik żeby zawsze jechać ze mną. A jak jechaliśmy do szpitala do ordynatora na umówienie cc to też bez problemu załatwił sobie wolne w pracy. I jestem mu za to bardzo wdzięczna bo teraz jak tak puchnę i jest mi ciężko to nie dałabym rady sama nigdzie jechać. Trzymam kciuki aby Twój się ogarnął i z Tobą pojechał.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ja od kilku dni pisze ciągle o mojej opuchliznie :) z każdym dniem mam 1 kg mniej. Już dzisiaj lepiej wyglądam. Ale to nie objaw cc ale porodu w ogóle

Staram się bioderkiem nie martwić. Ale to i serduszko musze ogarnąć i wtedy będzie ulga

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe - powiem tak: od samego początku nasza Hania miała zapędy na grubo ponad 4kg. W 31 tyg jak trafiłam do szpitala nagle okazało sie, ze wazy ok. 1780g. Po tygodniu od wyjścia ze szpitala nagle w gabinecie (a zaznaczę, ze w 31 tyg tez sie mierzyliśmy u naszego gin i 2 godz pózniej w szpitalu - waga taka sama) na kontroli okazało sie, ze Hana wazy mniej, bo 1700. Lekarz zdziwienie. Mój M sie wystraszył i nie mówiąc naszemu ginowi na szybko konsultacja (po znajomościach) w innym szpitalu, oddalonym o kilkanaście km. Tu waga zupełnie inna: 1980g i stwierdzenie lekarza, ze nasza dzidzia leży juz sobie poprzecznie - glowkowo, ze bardzo trudno zmierzyć obwód główki, który jest jedna z czynników potrzebnych do wagi. Mało tego, okazało sie ze mam anemię. Mimo tego, ze bardzo zdrowo sie odżywiam, bo i mięso i ryby i nabiał oraz tona owoców i warzyw, Hania wyciąga max ile sie da. Dostałam żelazo. I co? W 34 tyg waga Hanki skoczyła do ponad 2600g. A lekarz powiedział, ze to i tak wg niego nie do końca właściwy pomiar, bo głowa zeszła jeszcze niżej.
    Tak wiec nie ma sie co stresować. jedne dzieci są większe inne mniejsze. A usg i waga podawana na nim jest raczej szacunkowa.

Sarcia - nie denerwuj sie. Wiem, ze łatwo mowić. Wiem jak jest cieżko jak nie ma sie wsparcia z drugiej strony. Tak miałam z eks małżem. I tez w końcu nie wytrzymałam - a teraz jestem najszczęśliwsza kobieta na ziemi! I śmieje mu sie w twarz, bo liczył na moja porażkę i twierdził, ze wrócę z podkulonym ogonem. Ale do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć. Ja dojrzewałam 8 lat.

Skończyłam sprzątać!!!! Spędziłam ponad 2,5h w pokoju dziewczyn wyrzucając wszystko w pudełek, pudełeczek itd. Pokompletowalam spineczki, gumeczkami, bransoletki i takie tam.
    Zeszłam na dol i stwierdziłam do M: jutro rodzimy. On wielkie oczy i pyta: - a skąd wiesz?
    - Bo juz jest wszystko wysprzątane i nie mam co robić ;) poza tym porozmawiałam z Hanka ;)
    Chodzi teraz przejęty a ja mam nogi wywalone na stole i odpoczywam ;)

Sabina, Broszka lubią tę wiadomość

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol Minimed to właśnie Roka :) tu robią USG jak dziecko ma miesiąc i kontrolnie, jeśli wszystko ok na 6 mc, jak coś nie tak to wcześniej. Z Borkiem mieliśmy USG na Winiarach na miesiąc i na 4 miesiące, ale było to lekkie nieporozumienie 3 sek badania :/
    Minimed jest chyba całkiem ok, bo tam jest cała poradnia wad postawy i rehabilitacja.
    Dr Panek mówił, że opuchlizna po cc jest normalna, właśnie nóg. Ja przy pierwszej i drugiej cc miałam opuchnięta lewą kostkę, po 5 dniach zeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 21:52

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie ile miał ważyć syn Strazaczki? Nie jednej z nas oczy wychodziły z orbit ze przybiera w takim tempie! A dzidziuś urodził się malutki.
    Wiec dajmy sobie trochę luzu. Bo się zameczymy i zanartwimy. Grunt ze dzieci sa zdrowe :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie cycuchy bolą :/ tak po bokach... A jak nabieram powietrza ( leżę na boku) to w brzuchu mi cos pyka, jakby bańka pękała... Zna to któraś?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania

Masz rację przycjodzi takai momemt ze stwiezdzasz ze osoba z ktora jestes tyle lat jest ci zupelnie:obca...ja wiem zs ja tez mam gebe nie wyparzona i nie raz tez przesadze z odzywkami czy tekstami...nikt swiety nie jest, ale ja nad soba pracuje i stafam sie i umiem przeprosic i moj maz wlasnie ma z tym problem i zawsze obraca kota lgonem ze zawsze jest moja wina...nie wiem ile jeszcze to wytrzymam...pomijajac brak przytulania czy czulosci...nwet jak jest w pracy to jak wczesniej zawxze czekalam az wroci z pracy tak teraz jest mi to obojetne i nawet nie patrze na zegar i nie czekam, tak samo jak na poranne smsy traz mi to bez roznicy czy pisze czy dzwoni...a to normalne chyba nie jest..nie wiem moze to kryzys moze minie a moze nie...niewiem

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci od 40 min śpią :) spacer je ululał na maksa, 3h na powietrzu zrobiły swoje :)
    Jutro druga wizyta położnej i znajomi mają mi przywieźć ubranka po córci, ale już większe od roku do 2 lat :)
    W lidlu jeszcze masa ubranek, więc jutro idę dokupić synusiowi, bo te co wydawały mi się bardzo duże są na niego w sam raz ;) i kupiłam Młodemu 2 bluzy z lupilu, lubię tą lidlową markę :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszku gratuluję Stasia!:)

Ulfe trzymam kciuki i informuj na bieżąco:) Tak jak dziewczyny piszą - to może być błąd pomiaru, nawet jeżeli mierzy ten sam lekarz. Mój Mały cały czas był na 50 centylu a na ostatniej wizycie spadł do 10 - ja liczę że to błąd pomiaru i tyle.

Margol super, że jesteście już w domku:)

I czekam na Wasze PYKi:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czas pokaże, ale życzę żeby wszystko się ułożyło. Rozstania nie są fajne, ale czasem konieczne. Mi potrzebny był impuls i stało się :) nie żałuję, wręcz przeciwnie, ale nie ma co podejmować pochopnych decyzji, pod wpływem impulsu. Ja się zbierałam już dłuższy czas do rozstania i wreszcie stary dziad (pseudo teść) mnie zmotywował, to jedyne, co mu zawdzięczam :-D

• mmargol Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Kamcia, nie jestem na biezaco z bbf, teraz w domku z pomoca meza i z czasem odnajdziemy z Emilka swoj wspolny rytm i bede czesciej na biezaco ;-)
    Ogarniesz te tematy i bedzie kamien z serca, wiadomo ze jestes przewrazliwiona na punkcie tych rzeczy, ale bedziemy trzymac kciuki i na pewno bedzie dobrze :-)

Agatia a widzisz nawet nie wiedzialam ze to jest to samo, nie jestem obeznana jeszcze w tych tematach.
    Dzieki za info o opuchliznie bo juz zaczynalam sie martwic, a madra ja nie wpadlam na to zeby na obchodzie zapytac, czekam az zejdzie :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Strasznie mnie cycuchy bolą :/ tak po bokach... A jak nabieram powietrza ( leżę na boku) to w brzuchu mi cos pyka, jakby bańka pękała... Zna to któraś?

Anulka - pisałam o tym pykaniu jakiś czas temu. Takie pękające banieczki, prawie codziennie. Tylko ze u mnie zwłaszcza wtedy jak Hanka sie wierci i leżę na plecach.

Claudiuszek - o jejusiu... Bardzo Cię przepraszam, ze dopiero teraz gratuluje.
    Za każdym postem mam to zrobić ;) całusy ogromne!

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ