WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlfe zapomniałam napisac najważniejsze - WEŹ STOPERY!!!
U mnie kolejna chrapie.
Ajrin duży moze być, no ale skoro zbadali. Mi dziś taka fajna położna przy okazji zagadala o miednicy, tak delikatnie zasuhwrowała, że może być za mała. A ja dalej nie wiem do kogo się przebić z tym bólem spojenia:/AJrin, agatia lubią tę wiadomość
-
Wlasnie jestesmy po pierwszym karmieniu, ile zassal to jego☺ciezko tak z pozycji lezacej, zwlaszcza ze czuje ranę- co jakis czas dostaje kroplowki z przeciwbolowymi, ale brak mobilnosci jest okropny. Opieke mam bardzo dobra, zwlaszcza anestezjolog, ktory jest moim idolem☺zabral od meza tel i robil zdjecia podczas zabiegu, zdawal relacje co mi robia, otarl lzy i kazal schowac gazik z tymi lzami stasiowi na pamiatke☺dostalam tez od niego kawałek nici i jutroma mi powiedzieć po co mi ona. Ogolnie wszystko dobrze, mamnadzieje ze na poloznictwie tez taka atmosfera bedzie. Zabieram sie donadrabiania Waszych wpisoe
AJrin, Sabina, LewandowskaAnna, kamciaelcia, haneczka, Macioszczyczka, Madziuuuula, violett, stardust87, Broszka, Pysiaczek89, bbeczka91, Behemottka, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie czytam te Wasze przemyślenia dotyczące karmienia piersią i szczerze to najpierw pomyślałam: ok młode matki mogą mieć wątpliwości, potem już czytać nie mogłam bo ile można sobie głowę tym samym zaprzątać. A teraz zaczyna do mnie docierać jak duży terror musi być na karmienie naturalne, że macie w ogóle takie myśli w głowie. Dla mnie karmienie piersią było super, dziecko ładnie jadło, ładnie przybierało. Kolki miało ale zupełnie niewykluczone, że na mm byłoby inaczej. Jednocześnie jestem ogromnie przekonana, że każda matka może karmić dziecko piersią bez najmniejszych problemów, może też walczyć o pokarm przez 90% doby lub może np. nie lubić przystawiania dziecka do piersi, nie chcieć poświęcać półtorej godziny na poszczególne karmienia, może też chcieć mieć fajne cycki i wyciszyć laktacje od razu. Uważam, że dopóki dziecko jest karmione i przybiera na wadze to nikomu nic do sposobu karmienia. Są większe zmartwienia w macierzyńskie niż sposób karmienia.
madiiiii, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Claudiuszek super gratulacje
Jeny jaki fajny lekarz daj znać po co ta nićKurcze oby wiecej takich lekarzy nigdy o czyms takim nie słyszałam.
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Ulfe zapomniałam napisac najważniejsze - WEŹ STOPERY!!!
U mnie kolejna chrapie.
Ajrin duży moze być, no ale skoro zbadali. Mi dziś taka fajna położna przy okazji zagadala o miednicy, tak delikatnie zasuhwrowała, że może być za mała. A ja dalej nie wiem do kogo się przebić z tym bólem spojenia:/
Pierwsza myśl była taka ze moze sie chrapacz trafić. A mi strasznie to przeszkadza.
DziekiAJrin lubi tę wiadomość
-
Ciocie jestesmy z Emilka w domku!
Mala z tej calej radosci az cyca uszkodzila
Musze troche odespac bo w sali mieszkalam ze smokiem, no takiego chrapania to ja u mezczyzny nigdy nie slyszalam
Dostalysmy skierowanie na bioderka na cito przez polozenie posladkowe, jutro bede sie umawiac.
Dopiero w ksiazecze zdrowia Emilki zobaczylam szersze jej dane, dostala 10pkt apgar, a co mnie ciekawilo - obwod glowki to 36cm, a jednak
wybaczcie, ze nie jestem na biezaco z bbf ale moj organizm nie moze sie zregenerowac pod wzgledem braku snu i kazda chwile na to wykorzystuje.. a wy pedzicie z postami jak zwykle, latwiej mi na fb sie odniesckamciaelcia, Madziuuuula, violett, AJrin, martta, Anulka01, agatia, marta258, Broszka, bbeczka91, Behemottka, Dariah, bisacz lubią tę wiadomość
-
Co do karmienia...dziewczyny nie dajcie się zwariować i nie ulegajcie presji karmienia piersią. Są dzieci, które łapią o co chodzi od razu (moja tygodniowa Laura), ale są i takie nerwusy, które nawet po miesiącu mają problem z cycem (moja 2-letnia obecnie Liwia). Moim zdaniem szkoda łez i nerwów. W tej chwili, gdyby Lauraa również okazała się antycyckowa, od razu przeszlibyśmy na butle. Szkoda, że nie byłam taka mądra przy pierwszej córeczce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 19:04
Dagn_ lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Niepowodzenie kp przeplakalam za pierwszym razem. Na szczęście krótko bo miałam więcej wsparcia niż krytyki. Teraz też mam antycycusia. ..smutno mi ze się nie udało. Ale mi szkoda życia na takie zmartwienia . Tez usłyszałam ze dziecko ma objawy niedożywienia i nie dopajania. Ale to normalne jak nie jjadło z cyca (choć w cycach dużo mleczka )...teraz aż się cieszę każda chwilą! !!
madiiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mmargol
Z Emilka miałam wskazanie na bioderko trochę wcześniej niż standardowo (bo w 4-5 tz ). Ale gołym okiem było coś widać
Teraz też ułożenie miednicowe ale nikt dodatkowo na biodra nie dawał wskazań. Czyli standard wizyta (u nas 28 na nfz i 29 prywatna )
Czyli u Emilki coś zauważyli czy profilaktycznie to cito? -
Macioszczyczka
Ja sama mówiłam ze cycki innej dzidzi mogę oddać. Doradca była w szoku ile mleka i to takiego tłustego. ..ale Piotruś sral za dwoje a sąsiadka -Tosia - jadła z cycanie chcieli się podzielić umiejętnościami
Macioszczyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny