X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, kuchenkę gazową powinien podłączać człowiek z uprawnieniami. Powinien. Jeśli mąż potrafi i ma możliwość sprawdzenia szczelności połączeń to może to zrobić sam.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maljtka92

a wczesniej nie mialas robionej geupy krwi ?

Bo ja mam wyniki sprzed 4 lat, i nikt mi nie kazal powtarzac wy ikow bo pzeciez grupa krwi sie nie zmieni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi

a to co innego, jesli macie podlaczenie gazu do rury to faktycznie lepiej wezwac speca od tego zeby zaraz sprawdzil szczelnosc i uszczelki, ja mam butle gazowa wiec to zupelnie co innego

• Sophia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam nieodpartą ochotę na MYCIE OKIEN. Czy to się nazywa wicie gniazda??

AJrin lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia

dobrze se to tylko ochota a nie plan wdrzonym w zycie bo na tym etapie ciazy mycie okien imskakanie po drabinach czy krzeslach jest surowo, zabronione :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny mam taka glia rawe moze tez ktos tak ma ?,

bo od kilku dni jak sie wyprozniam to ciagnie mnie cala blizna a w dodatku okropnie boli mnie wtedy kregoslup szczegolnoe w kiejscach gdzie mialam, znieczulenia, podoawane i siemzastanawia co do cholery ma kregoslup do wyprozniania ze mnie, boli ? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe dane z pierwszej ręki prosto z patologii. Torba jak do porodu, ale ja wyjęłam podkłady te duże zostawiłam jeden. Piżamka tak, jeśli może być dłużej mi.się.dobrze sprawdza jedna na.dzień.druga na.noc. Sztućce widomo, ręcznik.papierowy, nie wiem.co masz w porodowej...
    Mam nadzieję, że sprawdzą i Cię wypiszą zaraz.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Claudiuszek :) Pewnie ma już swoją dzidzię i odpoczywa. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona miala dzis rodzic ? Racja cos kojarzy mi sie ze chyba planowe cc tez miala :)

A u mnie sukces udalo mi sie porozmwawiac z jakas mila pigula z poloznictwa i dowiedzialam sie co i jak z umawiamiem na cc, w piatek kolo 9 mam dzwonic czy jest ordynator i jak bedzie to kolo 11 wtedy trzeba podjechać i podejsc na oddzial :) bo te babsztyle na ginekologii wredne s....i

• haneczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak:) dzień po terminie ma cc. Czekamy na wieści :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ulfe dane z pierwszej ręki prosto z patologii. Torba jak do porodu, ale ja wyjęłam podkłady te duże zostawiłam jeden. Piżamka tak, jeśli może być dłużej mi.się.dobrze sprawdza jedna na.dzień.druga na.noc. Sztućce widomo, ręcznik.papierowy, nie wiem.co masz w porodowej...
    Mam nadzieję, że sprawdzą i Cię wypiszą zaraz.

Dziękuję.
    Sztućce dopakowałam. I wyciągnęłam całe paczki podkładów, zostawiłam po sztuce.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Dziś ja mam do ciebie pytanie :)

Pierwszy spacer - w szpitalu mówili że można już. Ale ile powinien trwać?
    (Ja to zimą doświadczona )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe :( Tak mi przykro, ale ważne że malutki zdrowy. Będziesz pod opieką lekarzy, a to najważniejsze. Przepękasz i nieługo będziemy kibcować Kostkowi w zjadaniu dużych ilości mleczka! :)
    Będzie dobrze :*

• martta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie trzymaj się tam, będzie wszystko dobrze, poloza, przebadaja i jeszcze chwila bedzie Kostek z Wami. Dawaj znać co mówią lekarze.
    Ksosia trzymam kciuki zeby porod zaczął się lada chwila ;-)
    Pirelka super sobie radzicie, pare dni na przystosowanie i w ogóle bedzie oki, powodzenia :-)
    U nas z kiepskich wiadomości mąż właśnie wraca od lekarza, cos sobie w kregoslupie rozwalil na motorze ostatnio, jutro rtg, potem ortopeda, oby nuc poważnego, bo ja tu mam w planie rodzić niedługo! :-\

Ksosia, pirelka lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy od lekarza, Mały waży już 3,030 g! :)
    tylko że na wizycie lekarka bardzo cisła na KP. Mam nawet nie myśleć, że nie chcę karmić, a ja już chyba w zupełną depresję wpadnę z tego powodu :(

agatia, LewandowskaAnna, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF

Lekarzy na niektore temayy warto sluchac z przymruzonym okiem,to sa twoje piersi i twoje zdrowie i spokoj psychiczny, olej ja i rov tak jak ci instynkt podpowiada, najgorsze masz juz za soba maly waz ponad 3 kg czyli przybiera i jest zdrowy to najwazniejsze a reszta to tam wiesz mniej istotna,ja tez walczylam o pokarm i popadlam w depresje i nerwice po porodzie stracilam pokarm i jak ktos mnie pytam o kp to reagowalam agresywnie na to, takze ty nie daj sie zwariowac :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Nie spotkałam się z takim tekstem od lekarza
    Masz prawo myśleć i robić jak tylko zechcesz x własnym dzieciaczkiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podklady i podpaski sztucce i recznik papierowy mam w torbie na poporodowa...
    Na porod to potrzebne bedzie?
    LRF to chyba ten "terror laktacyjny". Jak sama nazwa wskazuje to cos strasznego dlatego nie bierz sobie gadania do glowy. Ty najlepiej wiesz co dobre dla Ciebie i dziecka! Glowa do góry

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu argument, że każda kropla dodaje dziecku inteligencji.
    kufa, gdybym miała wystarczająco pokarmu Mały nie wylądowałby w szpitalu z niedożywienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuuuuudy!!!
    U mnie niestety zmieniło się towarzystwo. Dziewczyna, z którą dużo gadałam urodziła nad ranem. I przyszła na jej miejsce Pani Mruk, a druga Pani Patrząca w Ścianę. Nie ma z kim pogadać. Bateria w telefonie ciągle.pada.

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 2230 2231 2232 2233 2234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ