X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    niech sie dzieje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Achh... w końcu kawusie sobie zrobiłam :) i biorę się za opłaty żeby po porodzie mieć luz... a poźniej przepakuję torbę.
    Może ktoś jeszcze raz napisać co zabrać na samą porodówke...? Wiem tylko o wodzie i pomadce do ust...
    BTW. Rodzi się w swojej koszuli czy szpitalnej? Chodzi mi o SN bo domyslam sie ze na planowe CC dają "koszule" szpitalne...

klapki pod prysznic
    ręcznik duży
    majtki poporodowe z siatki 1 szt
    podkłady ginekologiczne Bella Mama
    podkład higieniczny na łóżko 60x60 1 szt.
    woda niegazowana (mała butelka z dziubkiem)
    herbatniki/ żelki/ czekolada (to, co wolno)
    koszula do porodu 1 szt (własna, może być jakaś gorsza "na zmarnowanie:))
    ciepłe skarpetki 1 para
    gumka do włosów
    wazelina/pomadka do ust
    olejek do masażu
    pielucha tetrowa do ocierania twarzy
    odtwarzacz mp3 + słuchawki i telefon

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę wziąć prysznic
    mam w planach się wyszykować- do pracy załatwiać macierzyński :)
    szkoda ze brzucha nie mogę wciągnąć :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu, dajesz mi nadzieje :)
    Ja juz nie sprawdzam wagi, ostatnio bylo 23 kg na plus, masakra, ale tak jak mowisz, woda wszedzie, ciagle jestem spuchnieta.

Co do koszuli, mialam plan rodzic w swojej, ale powiedzieli mi na porodowce, ze na ostatni etap moga dac te ich i ona jest fajniejsza, bo ma wyciecie i bez problemu klada maluszka na brzuchu mamy po porodzie, a mi na tym mocno zalezy :)
    No i sie tak nie zniszczy ta moja koszyla, wiec pewnie skorzystam ze szptalnej.

Czopek tez bym wziela, mimo ze ostatnio biegam do wc czesto to wole nie miec niespodzianek ;)

Ksosia lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik, GO GO MATKA! :)

No i nie mogę się z Wami rozstać. Poszłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do sn daja koszulę szpitalną. A potem musisz miec swoja.

Co do lewatywy u nas sie nie stosuje. Tylko czopki. I chyba sie zgodze na nie ale na razie nie rodzę... I tracę nadzieję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zauwazylam, ze nie zawsze udaje sie wbic w temat i czasem posty sa niezauwazane, ale jest nas duzo i niestety nadrabiajac trudno wszystko spamietac.

Ja ide wlasnie na pozne sniadanko, trzymam kciuki za dziewczyny szpitalne i szczegolnie za Wasze aktywne porodu, mam ciarki jak czytam Wasze relacje.

Broszka chyba pisala o slabszych ruchach malenstwa i Alinka - tak jak wczoraj i w nocy maly sie wiercil, tak teraz od rana bardzo niewiele.
    Cos mi tam puknie, lekko sie przesunie, ale nie tak aktywnie jak zawsze i juz sie stesuje, ale mam nadzieje, ze po prostu odpiczywa. Zobacze po siadanku.
    Zawsze jest opcja, ze zbliza sie porod :D

Aa, co do boli miesiaczkowych, to zaczelam takie miec, coraz czesciej :) niech to bedzie zwiastun porodu, nooo :)

Broszka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    AJrin, dzięki za podpowiedź z tym odżywianiem. Chyba kupię sobie w ten weekend duuużo warzyw i owoców i zacznę robić sałatki na obiad np. z kurczakiem i ananasem. :) A na kolację koktajle. Jeszcze są maliny i jeżyny sezonowe. Można poszaleć. :)
    Haneczka to jak bedziesz robic zakupy polecam owoce odwadniajace wlasni jak świeży ananas, arbuz i grapefruit. A warzywa to wszystkie jak leci sa dobre polecane najbardziej ogórki, papryka, pomodory i wlasni kapusta.

haneczka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1 w nocy. Koniec tego balowania, idę spac.

Ulfiku - powodzenia. Jutro, jak wstanę, pewnie będziesz już po :). Zdrowego pykania!

Ksosiu - powiedziałam M. że mi znowu brzuch sie obniżył, to zapytał "to od teraz to ile jeszcze?" Mowię mu, ze jeszcze mam czop i moze byc daleko. Na to on "a po czopie to już szybko?" No i musiałam mu o Macioszczyczce opowiedzieć, co to bez czopa chyba drugi tydzień chodzi i cisza... Chłop sie rozczarował :). Matematyk, wszystko musi miec precyzyjnie i wg planu ;). Widzę jaki to dla niego stres, takie trwanie w niepewności.

Ech....

DOBRANOC!!!

Ksosia, haneczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka ten telefon i słuchawki to świetny pomysł! Muszę jakąs playliste utworzyć!
    Ale duuużo tego... ja myślałam że to rachu ciachu i po strachu.
    A podkłądy to chyba nie są mi potrzebne na samym fotelu porodowym?
    Bo chodzi mi o rzeczy, które mi się przydadzą podczas parcia juz...
    Niemniej dzięki za pomoc haneczko! :*

Foxik, a przyjaciółką się nie martw... sama niedawno byłaś w tamtym świecie i pewnie nie wiedziałabyś jak się zachować względem noworódki... a ja Ci powiem z mojego doświadczenia, że połowa znajomych się odwróciła ode mnie (bezdzietni i nie bedacy w stalych zwiazkach). Juz na slubie wyczułam nutke nienawiści z ich strony... Nawet moja "przyjaciolka" od mojego slubu urwala kontakt do sporadycznego, a po swoim zero... Potem z pretensjami dzownila, ze jej ni epowiedzialam o ciazy. Sama sie starala wtedy o dziecko, wiec nie chcialam jej mowic "mi sie udalo a Tobie?". Teraz jak jest sama w ciazy to wydzwania, bo z kolei jej bezdzietne kolezanki nie uwazaja ja za atrakcyjna spolecznie.... i tak to niestety sie przedstawia... i z kim nie rozmawiam to kazdy mowi, ze w kazdym etapie bedziemy trzymac z ludzmi podobnymi do siebie. Po ślubie poznalam blizej znajomych meza (maz jest starszy wiec i jego znajomi juz rodziny maja), a jak zaszlam w ciaze to ograniczylismy kontakty do minimum tych ktorzy naprawde sie interesuja naszym życiem i pomagają. A moja rzekoma przyjaciolka z czasow studiow jak ze mna rozmawia to nawet nie pyta jak sie czuje, ani jak malutki... od razu opowiada gdzie byla na imprezie i jak fajnie jest miec prace w zawodzie...

Jak sobie to wszystko przeanalizowalam to nawet jakos lepiej mi na serduszku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    U mnie 1 w nocy. Koniec tego balowania, idę spac.

Ulfiku - powodzenia. Jutro, jak wstanę, pewnie będziesz już po :). Zdrowego pykania!

Ksosiu - powiedziałam M. że mi znowu brzuch sie obniżył, to zapytał "to od teraz to ile jeszcze?" Mowię mu, ze jeszcze mam czop i moze byc daleko. Na to on "a po czopie to już szybko?" No i musiałam mu o Macioszczyczce opowiedzieć, co to bez czopa chyba drugi tydzień chodzi i cisza... Chłop sie rozczarował :). Matematyk, wszystko musi miec precyzyjnie i wg planu ;). Widzę jaki to dla niego stres, takie trwanie w niepewności.

Ech....

DOBRANOC!!!
    Ja to się ciągle śmieje, że przedwczoraj pierwszy raz tak bolał mnie mocno brzuch i krzycze do tego swojego UKOCHANEGO "Rafi!!! Brzuch mnie boli", po czym trzy stęknięcia i znów "ojej jak boli" - licząc że przyjdzie i utuli... na co usłyszałam "poczekaj, bo wódkę chowam do mrożenia"! On się bardziej przygotowuje do pępkowego niż do porodu :D
    Ale w tym wszystkim przezywa... tylko denerwują mnie ustalenia terminu mojego porodu z jego kolegami....(?) ale to tez bywa słodkie :P

Dobrej i spokojnej nocy! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:22

mysza0406, Behemottka lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jeszcze wrócę do sprawy "niezauważania postów". Teraz przed porodami, kiedy jest nas aktywnych stale chyba z 20 osób, na prawdę ciężko jest prowadzić non stop dyskusję ze wszystkimi ;) Po nocy(od 00:15) do teraz miałam do przeczytania chyba z 6 stron. Na FB było moim zdaniem łatwiej, ale zapadła decyzja o powrocie tu i pisaniu postów, a nie czatowaniu, więc rozumiem, że teraz się hormony uaktywniają i niezdecydowanie ;)

Violett, ja na wagę nie wchodziłam już od kilku dni, bo boję się, że przekroczę jej max udźwig i ją zepsuję ;) Ale obawiam się, że już 93 będzie przekroczone.

I błagam, przestańcie pisać o tych pierogach, bo ja bym tak bardzo chciała, a nie mam jak ich zrobić :( No i mam jeszcze wielką ochotę na McDonalds, ale wstyd mi iść. Na prawdę.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Jotc Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 15:51

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojedzone, czas wyruszać na spacer :)

agatia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie polozylam na chwile i dopiero wstalam jakies 10 minut temu o.O
    zjadlam 2 sniadanie , i nie wiem co bede dobic chyba dalej pojde lezec i bede korzystac z ostatnich tygodni blogiego lenistwa a co aie stresowac vede sprzataniem czy czyms phi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:38

haneczka, Behemottka lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    haneczka ten telefon i słuchawki to świetny pomysł! Muszę jakąs playliste utworzyć!
    Ale duuużo tego... ja myślałam że to rachu ciachu i po strachu.
    A podkłądy to chyba nie są mi potrzebne na samym fotelu porodowym?
    Bo chodzi mi o rzeczy, które mi się przydadzą podczas parcia juz...
    Niemniej dzięki za pomoc haneczko! :*

Ale porodówka to nie tylko sala z samolotem.:) Najpierw jest sala z łóżkami, gdzie się zaczyna rodzić, potem sala z piłkami i dopiero samolot jak już jest końcówka. Dobrze mieć podkład na łóżko, żeby nie poplamić, majtki z podkładem używałam jak się ze mnie lały wody na początku bo się nie dało chodzić po korytarzu/ sali. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:39

Broszka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, oby się skończyło kałużą ale wiesz jaką :) I to jak najszybciej.

mysza0406 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wczoraj maly smuteczek dopadł ...
    karty ciązy mi nie oddali :( miałam ją w ręce, ale przez błąd w wypisach wzięli ja jeszcze raz (tam m.in. był wpis o ułożeniu miednicowym)
    a w niej jest moja grupa krwi!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ