X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko coś czuję, że z inną kałużą raczej szybciej będzie, bo wstać co raz trudniej...Może nocnik zakupię i postawię w sypialni bo jak dochodzę do drzwi łazienki to już jestem na granicy.

haneczka, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczko, tak wiem :) Ale mi już chodzi o finałową salę :) Co tam może mi się przydać :) Bo ogolnie w t orbie do spzitala jestem zaopatrzona dobrze, ale zeby nie bylo, ze polozna proszę o przyniesienie np. pomadki chciałabym mieć to ze sobą przy samolociku :)

Mysza mnie sie wydaje ze mozna dostac znieczulenie przy wywolywanym... nie wiem tylko jakie masz na mysli, bo u nas np. ZZO nie ma, ale ogólnie przeciwbolowych lekow daja ile chcesz (słowo "ile chcesz" padło z ust poloznej wiec podejrzewam, ze to sciema, ale pewnie nie szczędzą, tylko czego....?)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję malutka- ja tak biegam od 2 tygodni, ale bóle nie takie silne :( Czasami za przeproszeniem tyłek mnie już boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

no u mnie 23.09 to nierealny termin bo 19.09 dopiero po wizycie i pomiarach dostane skierowanie, a zanim sie u owie itd no i zalezy czy w szpitalu beda sie kierowac terminem om czy usg, bo kto wie moze do pazdziernika bede lazic...ale teraz juz mi sie nie spieszy on malutki jeszcze jest niech rosnie :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maz mowi ze ttzeba wozek i lozeczko wyciagac wczoraja ja mu mowie ze najszybciej to po 19 wszystko sie powyciaga bo po co mastac sie k kurzyc skoro i tak szybciej nie urodze coz zrobic....cierpliwosc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, a na KTG chodzisz? Bo moze te bóle to TO?! Plus oczyszczanie...? Brzmi porodowo :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Truskawcia wisi na piersi :) dzisiaj pierwszy raz założyłam jej sukieneczkę :)

Madziuuuula, mysza0406, bbeczka91, violett, Dariah, martta, alinka, haneczka, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakies wyrzutg sumienia ze chce isc na cc zamiast chociaz sprobowac rodzic sn.... bo w koncu po cieciu jestem juz 4 lata...ale jakos mnie przeraza fakt ze znow bedzie sie dzialo to samo jak corke rodzilam i boje sie ze to zablokuje moja psychike i nie bede wspolpracowac w dodatku mam zwezona miednice i problemy z otwieraniem szyjki .. nie wiem czemu boje sie poprostu bo chce dla mojego synka jak najlepiej nie chce żeby cos mu sie stalo i zebym przezywala to wszystko tak jak z corka :/

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam pytanie do tych po cesarkach. Czy coś więcej niż do zwykłego porodu mam zabierać ?

Widzę że kąpiel nie wszystkim pomaga. Ale kochane musicie się uzbroić w cierpliwość (choć samej mi jej brak) czasem góra ma odmienne plany do naszych ale po czasie okazuje się że tak ma być bo tak jest lepiej.

Znajomi się zmieniają na przestrzeni lat bo i nasze potrzeby towarzyskie ulegają zmianie. Ważne jest to żeby czuć się wśród nich dobrze i swobodnie.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja na IP juz jestem ich codzienna pacjentka choc do niedzieli mam spokoj. Wczoraj to juz nawet wpisali mi pobyt jednodniowy,choc nie musialam zostawać. Ale musialy przeprowadzic wywiad,ktory trwal pol godziny :-| masakra,tyle papierologii. Powiedzialam takiej młodziutkiej lekarce o moich bólach to powiedziala,ze to jeszcze nie to.

To aż dziwne, bo moja położna przejęła się moimi małymi bólami. Powiedziałam jej że brzuch mi się napina od dawna, ale czasem to napiecie az mnie budzi - nie tyle ból co po prostu napięcie, a bóle są małe. Na co ona, żebym przyszła na drugi dzień też na ktg, a jak do niej zadzowniłam czy mam przyjsc to mnie wypytywała o to wszystko i powiedziala zebym zrobila jak uwazam i jak chce (zlecenie mialam zeby przyjsc w sobote), wiec jej powiedzialam, ze czuje ze to nie sa skurcze i ze bede w sobote... W kazdym razie przejęta była, a że moja gin jest na urlopie to jestem pod opieką tej połoznej, wiec na porodowce na samolocie gdzie mam KTG sprawdzała mi szyjke.
    Bardzo sie bałam opieki spzitalnej ale widze ze chyba u nas nie jest tak źle...

A skurcze 60% to przecież spore....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dunamiczna
    wodę niegaz z dziubkiem :) po cc pić nie mogłam, ale zwilżać usta tak
    bo nic więcej mi do głowy nie przychodzi dodatkowo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92

no tak niby tak...ale bije sie z myslami caly czas :( a poprstu jak sobie przypomne to zamieszanie wokol mnie po 23 godzinach porodu i przegadywanki lekarzy ze tetno dziecku spadlo ten okropny dzwiek jak nagle malej nie slychac ja juz na pol przytomna i stes zeby tylko byla zdrowa to az plakac mi sie chce :/ a teraz im blizej porodu to wszystko wrocilo ze pl nocach nie spie...

a ja chce zeby maly byl caly i zdrowy....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ja juz ci mówiłam-póki decyzji nie podejmiesz, póki sie z nią nie pogodzisz, w twoim mniemaniu żadne wyjście nie bedzie dobre
    proponuje zdecydować i juz w głowie nie kombinować, bo so porodu cc czy sn musisz pozytywnie sie nastawić
    a to twoja decyzja i powinna być zgodna z twoim sumieniem
    może ja miałam ciut łatwiej-za pierwszym i drugim razem było ulożenie miednicowe, dzieciatko zdecdowało, jak chce na świat przyjść...ale musiałam i tak dojrzeć do cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Dziewczyny na porodowce trzymam.za Was kciuki! Bardzo bardzo mocno :)

Ksosia ja mam jeszcze spakowane lizaki, bo jeść nie wolno, a jak opada sie z sił to się przydają. I biszkopty. Na potem. Pamiętam, ze po porodzie byłam strasznie glodna.

Ponieważ mam doła, pozostanę przy czytaniu. Sciskam i milego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila

maz racje, ale jakos tak strasznie mi ciezko, miml ze powiedzialam lekarzowi ze chce cc :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    ale masz malutko czasu na bzdety i juz lepiej - skoro podjełaś decyzje o cc - dojrzewać do tego niż znowu doszukiwać się problemów
    do cc tez trzeba być gotowym ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedziałam położnej wprost, że jestem osobą przewrazliwioną i jesli COKOLWIEK będzie i jakkolwiek poród nie bedzie postepował, żbey naciskała na CC. Ona z tego co zrozumiałam też miała jakies problemy z synkiem (chłop juz 23 lata) podczas porodu wiec chyba wie o co mi chodzi. Zgodziła się i mocno liczę na jej wsparcie.

kamciaelcia, mysza0406, Malutka92, stardust87, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem , tak zrobie bo mam mocne przeczucie ze z porodu sn nic i tak nie wyjdzie... caly czas cos kieruje mnie w kierunku cc jakis glos z tylu glowy, a zreszta lekarz juz wie ze nie chce rodzic sn i powieczial ze wystawi mi skierowanie i wpisze ze ja nie wyrazam zhody na porod sn, stan po cieciu i tyle...no i niech da mi tego 19 to skierowanie to juz nie bede myslec na ten temat bo po co...

no to prawda ze na cc trzeba sie tez nastawic a tego ez sie boje, wiem glupia jestem :ad wszystkiego sie boje... :/ ale wierze ze to bedzie najlepsze wyjscie

Malutka92 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza
    aja mam nadzieję, że twój próg bólowy nie jest tak niski i wtedy pochopnie tak powiedzieli
    często położne-widząc głośno cierpiąca pacjentke przy niskich parametrach na ktg-tak skrótowo myślą, nie zwsze maja rację

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2276 2277 2278 2279 2280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ