WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinka wrote:Hej, ja dopiero na forum weszłam dzisiaj i z 10 stron mam do przeczytania...
A wchodzę "pochwalić się" co zrobiłam dzisiaj rano. Wsadzilam sobie lactovaginal do cewki moczowej! Nie wiem jak ja to zrobiłam, ale ledwo to potem wyjęłam, tak się nameczylam ze mi krew zaczęła lecieć. Masakra. Teraz mnie boli i nie wiem czy nic nie zostało, bo już się zaczęło rozpuszczac... Mam nadzieje ze do wieczora przejdzie, ale to znak ze już powinnam urodzić
Kurde, wspolczuje
Ja tez jakis miesiac temu tak zrobilam, co prawda luteine, ona jest malutka i na sam brzeg, dalam rade wyjac bez krwi, ale sie mega wystraszylam i troche bolalo
-
nick nieaktualnyJa lezalam dwa razy u nas na patologii. I teraz jeżdżę na ktg. I te babki są naprawdę miłe. Serio.
Widzę jak się obchodzą z poloznicami. Jak wychodzą do tatusiów i tłumacza co i jak. Biedny szpital. Mały. Ale jestem pod wrażeniem. Jestem ciakwa czy po porodzie tez będę mieć takie dobre opinie
I powiem Wam, ze widzę że jest na maxa dużo cc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobrnęłam do końca i zapomniałam połowę.
Na wstępie gratuluję Ci Ulfie narodzin Kostka. Ma 10 pkt, więc jest silnym chłopcem.Nawet nie sądziłam, że znieczulenie może mieć takie konsekwencje... Współczuję Ci stresu i tego, że nie masz odwiedzin na sali pooperacyjnej, ale może chociaż męża wpuszczą...
Sarcia, przywołuję Cię do porządku. Nie rób już sobie wyrzutów z powodu cc. Już o tym rozmawiałyśmy.A męża trzepnij po głowie, jak Cię tulić nie chce. W końcu przytyłaś przez niego. Hello!
Mój też nie lub ludzi przy kości, zawsze się z takich naśmiewa, aż strach pomyśleć, co by było jakbym nagle więcej przytyła. Wolę nie myśleć.
Sabinka, walczysz z tym choróbskiem biedna, ale do "wesela" z narodzin się zagoi.
Nie wiem już która z Was pytała o mdlenie podczas porodu ? Ja mam tak, że mdleję od tego, że wpadam w panikę jak tylko widzę krew, czy tym podobne. Jak się skupię na bólu to też potrafię zasłabnąć. A podczas porodu nie ma siły, żeby zemdleć. Bardzo chciałam zemdleć w tym bólu, ale cholera cały czas byłam świadoma.
Darusia uszom nie wierzę, że można być takim skur.... Takiego doktorka to powinno się zgłosić jakiejś izbie lekarskiej, żeby mu zawód zabronili wykonywaćUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:Sabina wstyd się przyznać, ale wczoraj po wizycie tak się rzuciłam na shake'a z Maca
Prawie duszkiem go wciągnęłam i chyba to nie pomogło niestety :p
Ja mimo choroby cały czas marzę, ze zjem pół litrowy opakowanie lodów kawowychobiecywalam sobie przed narodzinami córki i nie zdążyłam
teraz też mam słabe szanse
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy te kropelki espunisan lub bobotic na kolki naprawdę działają? bo daję Małemu dicoflor, ale to chyba zupełnie inne działanie mają
Mały mi wreszcie ze zmęczenia płaczem zasnął choć widać że pręży się i męczy. Na dodatek dziś go samego zostawić nie mogę (mam na myśli pójście do toalety lub po kawę), bo płacze jakbym miała nigdy nie wrócić. Dopiero jak zaśnie mogę odejść na kawałek.
tak więc prędko - po kawę!
mąż miał być dawno w domu, ale stwierdził skoro obiadu nie zrobiłam pojedzie do MC
no cóż, przynajmniej nuggetsy przywiezie dla mnie -
Witam
Ulfe gratki, a mialysmy razem rodzic, wazne ze maly zdrow niech rosnie. Moja jednak troche wjeksza tydzien temu miala 2650g.
Ja sie pozale, przyszlo do mnie postanowienie o niewstrzynaniu postanowienia w sprawie potracenia mnie przez tego nieletniego...a my sie nie damy bo sie odwoluje, jest tam duzo niedopatrzen!.
Przyszlo moje zamowienie butelki z Avent sa super za super cene, a kubek termiczny wkoncu nie przecieka.
Maz wrocil z przescieradlamni z ikea dla malej bo mielismy tylko dwa, to raczej za malo.
Wogole nie czuje sie na porod, mala kopie jak zawsze ♡Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymysza0406 wrote:LRF zupełnie inne działanie mają te kropelki: dicoflor- to bakterie probiotyczne również polecane maluchom nawet bez wyraźnych wskazań
A espumisan zawiera taką substancję która rozbija gazy w jelitach i przez to pomaga na kolki, gazy itp. Ja kupiłam np bobotic forte jest mocno stężony i daje się malutko. Sama substancja Symetykon nie wchłania się tylko przeleci przez jelitka jak szczotka dlatego nie martw się od którego dnia życia jest dany preparat dopuszczony. One są bezpieczne- różnią się niektórymi substancjami pomocniczymi dlatego warto mimo wszystko wybrać taki którego daje się mniej, żeby tych dodatków smakowych i konserwantów podać jak najmniej.
zastanawiam się czy mogę mu to dodawać do mleczka czy może bezpośrednio do buzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 17:35
-
Juz
O 14:27 przez CC,przyszła na świat Hania
Wazy 2860g i ma 53 cm - dostała 9/10 pkt.
W szpitalu byliśmy o 12. Na ktg w ciagu niecałych 25 min zapisało sie 9 silnych skurczy. Rozwarcie było na 2 cm. Akcja dosyć szybko zaczęła postępować, główka była juz wyczuwalna w badaniu.
Lekarz nie chciał ryzykować, zeby nie zakończyło sie porodem SN, co w moim przypadku byłoby niewskazane.
Wszystko działo sie tak szybko, ze nie umiałam złapać myśli.
Poród bez większych komplikacji, poza pojawieniem sie w moczu tuż przed samym cięciem (w cewniku) krwi. Na szczęście sytuacja opanowana.
Lekarz wyciął mi nawy stara bliznę po poprzedniej cesarce
Wkłucie do lędźwi - bajka. Cudowna pani anestezjolog. Nic a nic nie bolało! Bardziej czułam zakładanie wenflonu
Za chwile Hania bedzie ze mną
Wieczorem podeśle zdjęcieKsosia, martta, marta258, alinka, mysza0406, Darusia, Little Red Fox, Malutka92, kamciaelcia, Sabina, żabka04, mmargol, pestka, violett, Pysiaczek89, Jotc, Broszka, bisacz, Behemottka, Bratek, AJrin, Sophia, stardust87, bbeczka91, haneczka, A_n_k_a_80, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny