WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pysiaczek89 wrote:Dzierzba
Dzieki za relacje. Rzeczywiscie wyglada to super, bo opinie jak czytam to tez takie pozytywne, ze położne super i pomocne i lekarze tez
Ciekawe gdzie mnie położą? U mnie cukrzyca, niby makrosomia płodu i ja czuje mniej ruchy... Mam nadzieje ze cos wymysla i zrobia mi cc, bardzo bym tego chciała... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA powiedzcie mi gdzie obecnie znajduje się nasz żołądek?
Od 2 dni mam taki okropny ból na górze brzucha jakby mi tam gorącym pretem dotykano. To w okolicy lozyska ale byłam w czwartek na usg i było wszystko ok, mała się rusza, plamien nie ma i zastanawiam się czy to może być żołądek i jak sobie ulżyć.
Boli jak nie zjem, jak zjem, jak siedzę, nawet w nocy jak śpię. I mam wrażenie że co raz gorzej. To może być żołądek? Od zgagi i refluksu które mnie męczą od kilku miesięcy? Bo jak mi się odbija ta kwasota to boli jeszcze bardziej -
nick nieaktualnyUff, to dobrze, bo sie mocno do tej meliski wieczorem przyzwyczailam i jakbym nie wypila to bym sie bala, ze mi durne mysli spac nie dadza :p
Alinka, mi sir wydaje, ze zoladek nie zmienil raczej polozenia, zwlaszcza, ze macica sie obniza i nie powinna juz uciskac.
A co so objawow, to niestety przy zgadze irefluksie jak najbardziej moze btc taki bolja tak mialam kiedys, zapalenie zoladka przez te kwasy sie zrobilo, mi bardzo pomogl lek IPP, jest bez recepty, ale nie wiem, jak z przyjmowaniem w ciazy. Musialabys podpytac w aptece, ale na zgage, refluks i wlasnie podrazniony zoladek bardzo pomogl.
A to co opisujesz to wlasnie mialam przy zapaleniu zoladka i przy helikobakterze, ale moze u Ciebie jest inaczej, najwyzej do internisty podejdz, zeby sie nie meczyc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPYTANIE ! PYTANIE!
W ktorym tygodniu ciazy robilyscie CMV (Cytomegalia) i czy w ogole wasi lekarze wam to zlecali ?
Bo ja na nastepna wizte mam zrobic, na wyniki czeka sie kilka dni u nas kosztuje 35 zl i sie zastanawiam czy to jest badanie typowo dla ciezarnych czy ogolne
Z gory dzieki za odpowiedzi -
nick nieaktualnyALINKA
Ja osobiscie polecam ci herbatkez kopru wloskiego normalnie:kupisz ja w markecie na polce wsrod:herbat ziolowych, dla mnie najlepsza i najskuteczniejsza i w ciazy mozna pic,ogolem mieta jest "ostra" i nie kazdemu sluzy albo pomaga u mnie wywolywala efekt odwrotny powodujac jeszcze wiekszy bol zoladka, sprobuj koper moze i tobie sie sprawdzi w duzym kubku smialo 2 saszetki zaparz. -
Alinka ja ci polece sok ze świeżej kapusty kurde to rewelacyjny naturalny specyfik na problemy żołądkowe i nie tylko. Mi zgaga sie znaczni polepszyla prawie jej w nocy juz nie mam.
Bratek jak zawsze super post i przykro mi, że wczoraj ciezki dzień mam wrazenie, ze pod koniec ciąży coraz wiecej takich dni mamy.
Ja jutro mam urodziny tesciowej wiec bedzie mala rozpusta bo juz ciasto na jutro.sie studzi bedzie lemon drizzel cake czyli cytrynowe angielskie ciasto.
Miska gratulacje jaka dorodna dziewczynkaa ty mialas wskazani do cc w dzien porodu czy stwierdzili ze dzidzia sie nie zmiesci?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 16:34
Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miśka gratuluję Calineczki
Bratku Liw jest grzecznym śpiosziem, choć ostatnio długo już czuwa i słucha opowiadań brata: "puk, puk!!! Kto tam? Hipopotam". Ale nie chciałabyś usłyszeć syreny, którą włącza, gdy w pielusze jest kupa
szkoda, że nie można na BBF wkleić dźwięków
na pewno cały blok słyszy, że hrabina się obfajdała
Pirelko cudne foto
Sarcia badałam CMV w I trym, choć wiedziałam, że przeszłam CMV jeszcze przed ciążą z B.pirelka, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatia
No wlasnie mi doktorek kazal zrobic teraz na nastepna wizyte i sie zastanawialam po co w 3 trymestrzenomi standardowe badanie moczu, a w poniedzielek wynik gbs musze odebrać, mam nadzieje ze tam nic nie wyhodowali
w czerwcu w szpitalu mialam badane gbs to byl ujemny tk teraz pewnie tez tak bedzie
-
Sarcia, mi kazała zbadać w pierwszej ciąży też na samym początku. W kolejnych już nie, bo mam przeciwciała więc już drugi raz na cmv nie zachoruje. Może lekarz Ci każe bo mogą chcieć w szpitalu przy porodzie wynik cmv choć podobno nie jest to obowiązkowe badanie w ciąży.
-
https://naforum.zapodaj.net/9e1846962da5.jpg.htm
Broszka, Madziuuuula, marta258, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość