X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pytałam lekarki czy można melise. Można. Ale powiedziała ze tak jedna dziennie

violett lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzierzba
    Dzieki za relacje. Rzeczywiscie wyglada to super, bo opinie jak czytam to tez takie pozytywne, ze położne super i pomocne i lekarze tez :)
    Ciekawe gdzie mnie położą? U mnie cukrzyca, niby makrosomia płodu i ja czuje mniej ruchy... Mam nadzieje ze cos wymysla i zrobia mi cc, bardzo bym tego chciała...
    najpierw mierzą miednicę by sprawdzić czy dziecko przejdzie. Z tego co widziałam to tam jak tylko coś się dzieje robią cc.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bujam Bąbla w bujaczku i jest tak malutki, że mogłyby się dwa dzieciaki zmieścić do niego :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi gdzie obecnie znajduje się nasz żołądek?
    Od 2 dni mam taki okropny ból na górze brzucha jakby mi tam gorącym pretem dotykano. To w okolicy lozyska ale byłam w czwartek na usg i było wszystko ok, mała się rusza, plamien nie ma i zastanawiam się czy to może być żołądek i jak sobie ulżyć.

Boli jak nie zjem, jak zjem, jak siedzę, nawet w nocy jak śpię. I mam wrażenie że co raz gorzej. To może być żołądek? Od zgagi i refluksu które mnie męczą od kilku miesięcy? Bo jak mi się odbija ta kwasota to boli jeszcze bardziej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to dobrze, bo sie mocno do tej meliski wieczorem przyzwyczailam i jakbym nie wypila to bym sie bala, ze mi durne mysli spac nie dadza :p

Alinka, mi sir wydaje, ze zoladek nie zmienil raczej polozenia, zwlaszcza, ze macica sie obniza i nie powinna juz uciskac.
    A co so objawow, to niestety przy zgadze irefluksie jak najbardziej moze btc taki bol :( ja tak mialam kiedys, zapalenie zoladka przez te kwasy sie zrobilo, mi bardzo pomogl lek IPP, jest bez recepty, ale nie wiem, jak z przyjmowaniem w ciazy. Musialabys podpytac w aptece, ale na zgage, refluks i wlasnie podrazniony zoladek bardzo pomogl.
    A to co opisujesz to wlasnie mialam przy zapaleniu zoladka i przy helikobakterze, ale moze u Ciebie jest inaczej, najwyzej do internisty podejdz, zeby sie nie meczyc.

• Darusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:22

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moglam sie powstrzymac i zagniotlam ciasto na jagodzianki !!!?chodza za mna od miesiaca pokijeszcze mam sile to dzis zrobie ostatni raz w tej ciazy i sie najem na zapas kurde z tymi zachciankami !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie kiedyś miałam zapalenie błony śluzowej żołądka i boję się właśnie ze mam powtórkę z rozrywki :(

Darusia spróbuję, bo już brałam rennie, ten syrop miętowy i ulgi nie ma :(

A mam w domu jeszcze miętę. To chyba też na żołądek dobre?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYTANIE ! PYTANIE!

W ktorym tygodniu ciazy robilyscie CMV (Cytomegalia) i czy w ogole wasi lekarze wam to zlecali ?

Bo ja na nastepna wizte mam zrobic, na wyniki czeka sie kilka dni u nas kosztuje 35 zl i sie zastanawiam czy to jest badanie typowo dla ciezarnych czy ogolne ;)

Z gory dzieki za odpowiedzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALINKA

Ja osobiscie polecam ci herbatkez kopru wloskiego normalnie:kupisz ja w markecie na polce wsrod:herbat ziolowych, dla mnie najlepsza i najskuteczniejsza i w ciazy mozna pic,ogolem mieta jest "ostra" i nie kazdemu sluzy albo pomaga u mnie wywolywala efekt odwrotny powodujac jeszcze wiekszy bol zoladka, sprobuj koper moze i tobie sie sprawdzi w duzym kubku smialo 2 saszetki zaparz.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja ci polece sok ze świeżej kapusty kurde to rewelacyjny naturalny specyfik na problemy żołądkowe i nie tylko. Mi zgaga sie znaczni polepszyla prawie jej w nocy juz nie mam.
    Bratek jak zawsze super post i przykro mi, że wczoraj ciezki dzień mam wrazenie, ze pod koniec ciąży coraz wiecej takich dni mamy.
    Ja jutro mam urodziny tesciowej wiec bedzie mala rozpusta bo juz ciasto na jutro.sie studzi bedzie lemon drizzel cake czyli cytrynowe angielskie ciasto.
    Miska gratulacje jaka dorodna dziewczynka :) a ty mialas wskazani do cc w dzien porodu czy stwierdzili ze dzidzia sie nie zmiesci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 16:34

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra, te moje smoczątko ma coraz większy apetyt, jeszcze trochę, a będę się martwić czy go nie przekarmiam :O

agatia, Dzierzba, Sabina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka gratuluję Calineczki ;)

Bratku Liw jest grzecznym śpiosziem, choć ostatnio długo już czuwa i słucha opowiadań brata: "puk, puk!!! Kto tam? Hipopotam" ;). Ale nie chciałabyś usłyszeć syreny, którą włącza, gdy w pielusze jest kupa :-D szkoda, że nie można na BBF wkleić dźwięków ;) na pewno cały blok słyszy, że hrabina się obfajdała ;)

Pirelko cudne foto :)

Sarcia badałam CMV w I trym, choć wiedziałam, że przeszłam CMV jeszcze przed ciążą z B.

pirelka, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

No wlasnie mi doktorek kazal zrobic teraz na nastepna wizyte i sie zastanawialam po co w 3 trymestrze :) nomi standardowe badanie moczu, a w poniedzielek wynik gbs musze odebrać, mam nadzieje ze tam nic nie wyhodowali :) w czerwcu w szpitalu mialam badane gbs to byl ujemny tk teraz pewnie tez tak bedzie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a to będzie pierwsze badanie na CMV?

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza mam pytanko czy aphtin można stosowact u 2 tyg dzieci? Bo Młoda ma afte na podniebieniu, a nie mam ulotki aphtinu.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, mi kazała zbadać w pierwszej ciąży też na samym początku. W kolejnych już nie, bo mam przeciwciała więc już drugi raz na cmv nie zachoruje. Może lekarz Ci każe bo mogą chcieć w szpitalu przy porodzie wynik cmv choć podobno nie jest to obowiązkowe badanie w ciąży.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust w przypadku CMV możliwa jest infekcja wtórna niestety.

• Miśka*** Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/9e1846962da5.jpg.htm

Broszka, Madziuuuula, marta258, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

eiktdqk3z6382dmf.png
    38 tydz 2 dzień -3724g do kochania
    23 tydz 3 dzień - 622g szczęścia

27 tydz 2 dzień - 1044g :-D
    31 tydz 2 dzień - 2082g
    35 tydz 0 dzień - 2644g
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ