X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam, czy jak jutro będzie ładna pogoda, czy nie zapakować pieluch, mleka i pojechać z Małym do lasu. Mamy takie tereny rekreacyjne połączone z górskimi szlakami, jest mnóstwo zieleni, ławki, place zabaw dla dzieci. Czy nasz Mały nie jest za mały na takie wyprawy? My byśmy wzięli koc i się gdzieś rozłożyli albo na ławkach, a on by sobie kimał w gondolce, jak się obudzi to mamy na przebranie pieuchy i butlę.

co sądzicie?

i w końcu! obcięłam smoczątkowi pazury! Wreszcie mój dekolt może czuć się bezpiecznie, bo nawet jego buzia nie jest tak poharatana (ba! jego buzia nie nosi śladów zadrapań, a matki cycki jakby jakieś sado maso odprawiała)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

1 raz wcześniej nie kojarze zebym miala robic takie badanie

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka Twoja córeczka to faktycznie Calineczka :-D cudna kobitka :-*
    Na końcu linku obcięło literke "l" :)

Foxiku jest tak ciepło, że spokojnie możecie iść z Filipkiem na wyprawę. Ja z Liw chodzę na 4-5h.
    Zazdroszczę, że paznokietki odcięte :) czekam na miesiąc, żeby Liw obciąć szponki ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

1 raz wcześniej nie kojarze zebym miala robic takie badanie
    Dla tego pewnie kazał Ci sprawdzić przed porodem. Na pewno wynik będzie prawidłowy. CMV się nie leczy w ciąży, więc najlepiej zbadać przed porodem. Choć niektórzy lekarze (tak jak moja ginka) zalecają w I trym. Ja mam wysokie przeciwciała, więc małe prawdopodobienstwo infekcji wtórnej.
    Dobrze, że masz zlecone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, Kasica gratulacje.

My dalej w dwupaku. Na KTG nic, zero, null

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Miśka Twoja córeczka to faktycznie Calineczka :-D cudna kobitka :-*
    Na końcu linku obcięło literke "l" :)

Foxiku jest tak ciepło, że spokojnie możecie iść z Filipkiem na wyprawę. Ja z Liw chodzę na 4-5h.
    Zazdroszczę, że paznokietki odcięte :) czekam na miesiąc, żeby Liw obciąć szponki ;)
    więc może się po obiedzie wybierzemy, mam dość siedzenia w domu :(
    kurczę, tylko nie kupiłam tych pojemników na mleko, ewentualnie przesypię do czegoś, spakujemy termos, zapas pieluch i ruszymy przed siebie :)

myślałam, że ręce będą mi się trząść przy obcinaniu paznokci, ale nie. Raz, dwa i po problemie :) niech teraz śpi, a ja ładuję akumulatory przed ewentualnymi kolkami w nocy...

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:34

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    najpierw mierzą miednicę by sprawdzić czy dziecko przejdzie. Z tego co widziałam to tam jak tylko coś się dzieje robią cc.
    Dzierzba
    Miednice zmierzyli i niby super wszystkie wymiary, ale przez wielkosc małego pani doktor przyjmująca posiedziała, ze to ordynator zadecyduje, czy cc czy SN. Leze na IV pietrze. Położne miłe, lekarka tez. Można o wszystko zapytać. A mi sie jakies skurcze zaczely pisać na ktg i brzuch, krok i odbyt boli... Zaczynam sie bać

Sabina lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyska

dasz rade :) niech pocieszy cie mysl ze dopoki maly sie nie utodzi lepiej nie bedzie, wszystko jedt do
    przexycia :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Przepraszam, że dopiero, ale to pierwsza możliwa chwila.
    Przecudowna wiadomość jest taka, że Karinka jest już z Nami. Jest piękna i zdrowa. Waży 3090g i ma niecałe 50cm, 10/10 pkt. Jest cudowna.
    co do porodu chyba mogę startować w konkursie na najbardziej.koszmarny. Wyczerpałam limit na pecha, więc możecie być spokojnie o swoje porody:)
    Teraz.piszę z optymistycznie, ale.jeszcze rano.wyłam.jak.bóbr.
    Jakaś część.historii.znacie napiszę w skrócie 30h proby silami natury, cewnik, balonik foleya, dlubanie w szyjce, skurcze ogromnej mocy, już.w pewnym momencie.przestało.mnie.obchodzić co mi.wkładają, w co kują, nic nie dalo jak juz padalam.decyzja o cesare szyjka.wysoko i koniec gin stwierdził, że.nie.uda się. A po cesarce koszmar, istny.koszmar, caly czas biore przeciwbolowe. Dzis dopiero.wstalam, ale tyle co niezbedne. Niestety przez zarzadzenie glupiej lekarki maz nie moze byc, a on we wszystkim.mi pomagal. Dopiero dzis cokowlwiek wstalam, przez wielowodzie mam gorsze obkurczanie, więc bardziej boli.Karmienie piersia.mnie.przytlacza i przeraza. Mam duze brodawki i boli jak diabli jak lapie.
    Rano jakaś położna powiedziała, że koniec z.taryfą ulgową, a ja wtedy jeszcze nie.wstałam, co dopiero zająć się dzieckiem.
    ALE po kryzysie.jest ciut.lepiej. Teraz wmawiam sobie, że dam radę, Mała jest Aniołkiem, nie.utrudnia mi "pracy". Wzruszam się jak.o niej myślę. Wszystko co było nieważne, oby ból.minął i mnie.wypisali.

agatia, Malutka92, mysza0406, alinka, Broszka, Pysiaczek89, Sabina, martta, Madziuuuula, Behemottka, AJrin, Dzierzba, kamciaelcia, violett, żabka04, bisacz, marta258, stardust87, bbeczka91, LewandowskaAnna, A_n_k_a_80, Dariah, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, Ty biedulko kochana! Dobrze że Karinka już po drugiej stronie brzuszka, na pewno Ci to wszystko wynagrodziła. Dużo zdrówka dla Was! A dla Ciebie sił, żebyś prędko doszła do siebie po cesarce ;)

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mam dosyc mojego meza......nie chce mi sie juz nawet na ten temat gadac, rzygam juz tym wszystkim. Jedtem zla smutna i nieszczesliwa dosyc mam !!!!!:/

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratuluję Karinki :-* przykro mi, że tak się namęczyłaś i nacierpiałaś :/

Mysza właśnie, jakoś mi się wydawało, że ten aphtin średnio bezpieczny. Nie jestem pewna, czy to afta, pleśniawka, czy coś innego. Biała mała kuleczka, jak łepek od szpilki, nie rośnie i raczej nie boli bo Młoda ssie bez problemu. W czwartek mam wizytę patronażową pediatry, więc zapytam co i jak. Dziękuję Ci za info.

U mnie dzieciaki śpią :) Młody się wyszalał na dworky i padł, Liwka zjadła o 14 i śpi.
    Matka ściągnęła ciut pokarmu, bo już piersi bolały, a ssak nie wstał ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziu Gratulacje córeczki. Ogromnie współczuję samego przebiegu porodu. Przeraża mnie to co opisałaś. Nie dam rady umrę tam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratuluje Karinki. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, u nas był problem z pleśniawką w buzi, smarowaliśmy nystatyną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda

Ogromne gratulacje, teraz juz bedzie tylko lepiej :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratulacje! Współczuję tego co przeszłaś, ale najważniejsze, że Karinka jest już z Wami, zdrowa i grzeczna:) Teraz dochodź szybciutko do siebie - tego Ci życzę:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Gratulacje :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• martta Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratulacje, jesteś dzielną kobietą! :) dużo sił i zdrówka dla Was teraz! :)

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 2298 2299 2300 2301 2302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ