X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

Ja ci powiem ze kto jak kto ale ja cie swietnie rozuumiem bo moj przypadek 4 lata temu z cora byl taki sam, przeszlo 23 godziny meki, balonik, oxy i inne cuda w efekcie cc bo spadek tetna u dziecka szyjka zamknieta i po zawodach... a ja sie czulam jak bym zmartwychwstala i tez polozne do mnie sapaly ze do dziecka nie wstaje jak placze a ja mialam ich gadanie w dupie i wstawalam w swoim tempie tak jak najlepiej umialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYTANIE, PYTANIE DO DZIEWCZYN PO DRUGIM CC!

chcialam sie zapytac jak wam robili 2 cc, to macie dwie blizny na zewnatrz czy to jest jakos ogarniete i w miare wyglada? bo ja sobie wyobrazic nie potrafie ... czy bede miala dwie jedna obok drugiej czy jedna wieksza hmm...

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, moja mama i jedna koleżanka są po dwóch cc i mają tylko jedną bliznę. Jak jest drugie cc to lekarze robią nacięcie dokładnie w tym samym miejscu co pierwsze, więc później masz tylko jedną bliznę jak po jednej cesarce.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mi wlasnie lekarz jakis raz mowil ze nie tnie sie nigdy w tym samym miejscu, tylko np. obok i star blizne sie wycina i robi jedna, dlatego pytam :)
    musze mojego gina dopytac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam, że w tym samym miejscu, ale mogę się mylić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dlatego jestem ciekawa i czekam co dziewczyny po 2 cc powiedza z racji tego ze beda miec "najswiezsze" informacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o wagach dzieciaków i myślę, ze to dobrze ze nie mam już usg :) ostatnie miałam 4 tygodnie temu, syn ważył 3 kg. Lekarka przepowuadala ze jak dotrwam terminu będzie dobrze ponad 4. Ale ja sądziłam ze o tej porze już dawno będę rozpakowana ;) i wcale się tym nie przejmowalam. I nadal nie chce o tym myśleć. Tak łatwiej żyć ;)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) tu wrzesniowa mama, dzis po 17 na swiat przyszla Zuzia przez cc ( termin z om 8.09) 2970 i 51 cm, 10/10 w skali apgar :) wszystko dobrze i pozdrawiamy :)

Dzierzba, Sabina, alinka, Pysiaczek89, bisacz, Broszka, Madziuuuula, kamciaelcia, violett, stardust87, cudek2, Behemottka, A_n_k_a_80, martta, Dariah, żabka04, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jedna blizna jest wycinana i w tym samym miejscu jest szycie, więc wygląda jak po 1 cc :)

Sturdast toxo przechodzi się raz, CMV może bawracacr, jako infekcja wtórna, ale nie jest już tak niebezpieczna dla dziecka, jak pierwotne zakażenie.

Bella wielkie gratulacje :)

Foxiku oby to nie była cisza przed burzą ;)

Mysza, a ten lek, o ktorym napisałaś to na co? Nigdy o nim nie słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:36

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Alez mnie stres dopadł przed jutrem :-( czy ja bede mogla wypic kawe przed CC? Boje sie,ze rano dostane ostrej biegunki albo calkiem mnie zatrzyma i spóźnię sie do szpitala :-(
    W TEORII nie można ale ja o 6 wypiłam i nic mi nie było a cięcie miałam o 10. biegunki też dostałam z nerwow ;)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzięki za odpowiedź,bo chyba bym z glodu padła w tym szpitalu,bo mam na 9,a nie wiem o ktorej cięcie będzie,a tak to chociaz kawa na troche ten żołądek oszuka
    Kawa przeleci tylko nic nie jedz bo widziałam dziewczyny, które miały nagłe cc i nie były na czczo. rzygały jak koty później.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed cc naczczo trzeba, nawet wody nie, ja na izbie mialam byc o 15-1530 a zjesc moglamdo 9, lewatywa o 12..cc po 17
    Blizna po poprzednim cc jest wycinana i w tym samym miejscu nowa :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej hej :) tu wrzesniowa mama, dzis po 17 na swiat przyszla Zuzia przez cc ( termin z om 8.09) 2970 i 51 cm, 10/10 w skali apgar :) wszystko dobrze i pozdrawiamy :)
    Gratuluję :)
    Kolejny zdrowy dzieciaczek :) super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rodzilam sn cala joc mialam skurcze to sniadania juz tez na porodowce nie dostalam, takae myslalam ae padne z glodu i nerwow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, ja dostałam opieprz od lekarza, że wodę piję przed cesarką :P

agatia, śpi jak aniołek <3 aż żałuję, że nie poszłam wcześniej spać. Mija już 2,5 godz. od ostatniego karmienia i wiem że w każdej chwili może się obudzić. Na ulotce piszą żeby podawać 2-3 kropelki do każdego karmienia i nawet z dwójką się nie męczył. Fakt faktem że z nią spał, a ja drzemałam razem z nim. Mąż wchodzi do pokoju i pyta co tak śmierdzi o.O

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku czasem i dwójkę trzeba chwilowo przetrzymać ;) żeby dziecko spało :)
    Moja niestety się budzi nawet jak kropka mini na pielusze ;)
    Synek znowu zawsze robił kupę w czystą pieluchę zaraz po zmianie ;) w mokrą nie nafajdał.

Malutka ja miałam jeść dzień przed cc do 18, pić do 24. Cięcie miałam o 9. Ale z nerwów nie myślałam rano o jedzeniu i piciu ;) za to godzinę po cc piłam już normalnie, niby nie wolno, ale po pierwszej tez piłam i nic mi nie było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolem to lekarz mi mowil ze z tym piciem i jedzeniem to tylko chodzi o to zeby nie zwracac bo wiadomo ciete, szyte a zwracani mocno wszytsko napina i czasami moglo by byc nie ciekawie dlatego iles godzin o znieczulenia nie kaza jesc ani pic :)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi :-) wypije kawe kolo 6 i tak ucieknie ze mnie z reszta jak wszystko ostatnio :-P tak mnie stres dopadł,ze spac nie moge :-( aż nie chce myslec co to bedzie sie rano ze mna dzialo :-O

• megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

gratuluje wszystkim rozpakowanym!!!

a oczekujacym szybkich porodow!

jak juz widze widnieje na 1 str moja Lencia przyszla na swiat 24.08
    jest grzeczna i zdrowa, daje mamie dojsc do siebie, w zasadzie spi i je , ladnie ssie piers i przybiera na wadze

niestety moj Franiu jest w szpitalu...mial atak astmy i duze dusznosci, wiec kiepsko zaczelo sie moje macierzynstwo z 2 dzieci
    najgorsze ze nie moge z nim bc w szpitalu (jets maz) ale musze byc teraz z Lenka.. licze ze szybko wyjdzie bo po 1 dniu jest poprawa ale strachu sie najedlismy

milego weekendu

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2300 2301 2302 2303 2304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ