X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula

Ja ci powiem ze kto jak kto ale ja cie swietnie rozuumiem bo moj przypadek 4 lata temu z cora byl taki sam, przeszlo 23 godziny meki, balonik, oxy i inne cuda w efekcie cc bo spadek tetna u dziecka szyjka zamknieta i po zawodach... a ja sie czulam jak bym zmartwychwstala i tez polozne do mnie sapaly ze do dziecka nie wstaje jak placze a ja mialam ich gadanie w dupie i wstawalam w swoim tempie tak jak najlepiej umialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYTANIE, PYTANIE DO DZIEWCZYN PO DRUGIM CC!

chcialam sie zapytac jak wam robili 2 cc, to macie dwie blizny na zewnatrz czy to jest jakos ogarniete i w miare wyglada? bo ja sobie wyobrazic nie potrafie ... czy bede miala dwie jedna obok drugiej czy jedna wieksza hmm...

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, moja mama i jedna koleżanka są po dwóch cc i mają tylko jedną bliznę. Jak jest drugie cc to lekarze robią nacięcie dokładnie w tym samym miejscu co pierwsze, więc później masz tylko jedną bliznę jak po jednej cesarce.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a mi wlasnie lekarz jakis raz mowil ze nie tnie sie nigdy w tym samym miejscu, tylko np. obok i star blizne sie wycina i robi jedna, dlatego pytam :)
    musze mojego gina dopytac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam, że w tym samym miejscu, ale mogę się mylić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dlatego jestem ciekawa i czekam co dziewczyny po 2 cc powiedza z racji tego ze beda miec "najswiezsze" informacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o wagach dzieciaków i myślę, ze to dobrze ze nie mam już usg :) ostatnie miałam 4 tygodnie temu, syn ważył 3 kg. Lekarka przepowuadala ze jak dotrwam terminu będzie dobrze ponad 4. Ale ja sądziłam ze o tej porze już dawno będę rozpakowana ;) i wcale się tym nie przejmowalam. I nadal nie chce o tym myśleć. Tak łatwiej żyć ;)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) tu wrzesniowa mama, dzis po 17 na swiat przyszla Zuzia przez cc ( termin z om 8.09) 2970 i 51 cm, 10/10 w skali apgar :) wszystko dobrze i pozdrawiamy :)

Dzierzba, Sabina, alinka, Pysiaczek89, bisacz, Broszka, Madziuuuula, kamciaelcia, violett, stardust87, cudek2, Behemottka, A_n_k_a_80, martta, Dariah, żabka04, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jedna blizna jest wycinana i w tym samym miejscu jest szycie, więc wygląda jak po 1 cc :)

Sturdast toxo przechodzi się raz, CMV może bawracacr, jako infekcja wtórna, ale nie jest już tak niebezpieczna dla dziecka, jak pierwotne zakażenie.

Bella wielkie gratulacje :)

Foxiku oby to nie była cisza przed burzą ;)

Mysza, a ten lek, o ktorym napisałaś to na co? Nigdy o nim nie słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 21:36

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Alez mnie stres dopadł przed jutrem :-( czy ja bede mogla wypic kawe przed CC? Boje sie,ze rano dostane ostrej biegunki albo calkiem mnie zatrzyma i spóźnię sie do szpitala :-(
    W TEORII nie można ale ja o 6 wypiłam i nic mi nie było a cięcie miałam o 10. biegunki też dostałam z nerwow ;)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Dzięki za odpowiedź,bo chyba bym z glodu padła w tym szpitalu,bo mam na 9,a nie wiem o ktorej cięcie będzie,a tak to chociaz kawa na troche ten żołądek oszuka
    Kawa przeleci tylko nic nie jedz bo widziałam dziewczyny, które miały nagłe cc i nie były na czczo. rzygały jak koty później.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed cc naczczo trzeba, nawet wody nie, ja na izbie mialam byc o 15-1530 a zjesc moglamdo 9, lewatywa o 12..cc po 17
    Blizna po poprzednim cc jest wycinana i w tym samym miejscu nowa :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Hej hej :) tu wrzesniowa mama, dzis po 17 na swiat przyszla Zuzia przez cc ( termin z om 8.09) 2970 i 51 cm, 10/10 w skali apgar :) wszystko dobrze i pozdrawiamy :)
    Gratuluję :)
    Kolejny zdrowy dzieciaczek :) super!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rodzilam sn cala joc mialam skurcze to sniadania juz tez na porodowce nie dostalam, takae myslalam ae padne z glodu i nerwow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, ja dostałam opieprz od lekarza, że wodę piję przed cesarką :P

agatia, śpi jak aniołek <3 aż żałuję, że nie poszłam wcześniej spać. Mija już 2,5 godz. od ostatniego karmienia i wiem że w każdej chwili może się obudzić. Na ulotce piszą żeby podawać 2-3 kropelki do każdego karmienia i nawet z dwójką się nie męczył. Fakt faktem że z nią spał, a ja drzemałam razem z nim. Mąż wchodzi do pokoju i pyta co tak śmierdzi o.O

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku czasem i dwójkę trzeba chwilowo przetrzymać ;) żeby dziecko spało :)
    Moja niestety się budzi nawet jak kropka mini na pielusze ;)
    Synek znowu zawsze robił kupę w czystą pieluchę zaraz po zmianie ;) w mokrą nie nafajdał.

Malutka ja miałam jeść dzień przed cc do 18, pić do 24. Cięcie miałam o 9. Ale z nerwów nie myślałam rano o jedzeniu i piciu ;) za to godzinę po cc piłam już normalnie, niby nie wolno, ale po pierwszej tez piłam i nic mi nie było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolem to lekarz mi mowil ze z tym piciem i jedzeniem to tylko chodzi o to zeby nie zwracac bo wiadomo ciete, szyte a zwracani mocno wszytsko napina i czasami moglo by byc nie ciekawie dlatego iles godzin o znieczulenia nie kaza jesc ani pic :)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi :-) wypije kawe kolo 6 i tak ucieknie ze mnie z reszta jak wszystko ostatnio :-P tak mnie stres dopadł,ze spac nie moge :-( aż nie chce myslec co to bedzie sie rano ze mna dzialo :-O

• megg Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

gratuluje wszystkim rozpakowanym!!!

a oczekujacym szybkich porodow!

jak juz widze widnieje na 1 str moja Lencia przyszla na swiat 24.08
    jest grzeczna i zdrowa, daje mamie dojsc do siebie, w zasadzie spi i je , ladnie ssie piers i przybiera na wadze

niestety moj Franiu jest w szpitalu...mial atak astmy i duze dusznosci, wiec kiepsko zaczelo sie moje macierzynstwo z 2 dzieci
    najgorsze ze nie moge z nim bc w szpitalu (jets maz) ale musze byc teraz z Lenka.. licze ze szybko wyjdzie bo po 1 dniu jest poprawa ale strachu sie najedlismy

milego weekendu

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2300 2301 2302 2303 2304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ