X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, a on nie je mniej, a częściej?
    Mój czasem ledwo 30 ml zje i się budzi szybciej, czasem zje 120 ml i śpi 3 godz.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glodomorek. Jejku :)
    Od 3:50 na cycu. Jeszcze nie umiem poznać kiedy koniec a kiedy przerwa. Wiec jeden cyc, drugi, skończył, Pielucha zmieniona i do łóżeczka. 3 minuty i cmoka. Wiec cyc. Jeden i drugi, peilucha i do łóżeczka.
    Ciekawe co dzis pokaże waga

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, mój jak kończył sam cyca wypluwał, a teraz z butelką ssie ile się da ;)
    nie wiem ile on powinien tego pić...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jesteście? Miałam 4 skurcze w odstępach 15min, przed chwilą w wc polecialo ze mnie kilka kropel wodnistych krwi i na papierze jakby malusieńki kawałek śluzu z krwią. 4godz temu kochaliśmy się z mężem i brzuch boli od tego czasu, zawsze po bolał ale teraz martwi mnie ta krew choc w ciagu tych 4h nie bylo. Nie wiem co robić czy ip czy czekać.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Halo jesteście? Miałam 4 skurcze w odstępach 15min, przed chwilą w wc polecialo ze mnie kilka kropel wodnistych krwi i na papierze jakby malusieńki kawałek śluzu z krwią. 4godz temu kochaliśmy się z mężem i brzuch boli od tego czasu, zawsze po bolał ale teraz martwi mnie ta krew choc w ciagu tych 4h nie bylo. Nie wiem co robić czy ip czy czekać.
    Jak zywa krew to jedz na IP ja bym jechala :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png

Wysłany: 4 września 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę no właśnie to bardziej taka woda podbarwiona na czerwono :/ i zgłupiałam juz... Poczekam na kilka skurczy jeszcze, jak będę dalej plamic to jade

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wody, a masz ujemny GBS bo jak tak to mozesz poczekac.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie umie juz spac :(

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ulfe, mój jak kończył sam cyca wypluwał, a teraz z butelką ssie ile się da ;)
    nie wiem ile on powinien tego pić...

Tez wypluwa cyca. A po minucie cmoka w łóżeczku :)
    Pani powiedziała ze to ze wisi na cycu to typowe. Cukier ma w normie wiec sie najadą. Kupy robi czesto, wiec tez ok.
    Ciekawe jak waga.

Mycha, wszędzie jednak mówią ze jak pojawia sie krew to jechac. Nie zaszkodzi. Zbadają Cir i w razie czego puszcza.
    Ja po swoich przeżyciach bede stawiać na konsultowanie sie z lekarzami przy najmniejszych 'sygnałach.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g

Wysłany: 4 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ujemny. Juz nie wiem co robić, wykapalam się i wszystko minelo tzn skurcze. Mąż kazał się wstrzymać i śpi dalej. Małego czuje. Jedynie to uczucie jakbym okres miała no i ta lekka krew:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wody są przezroczyste chyba i mają konsystencję wody hehe chyba że idzie ci razem czop. Zawsze możesz sprawdzić jak ci się sączy cały czas.

Mój je od 45 do 70 dziś no o 6 przyjechał z lampy i niby o 5 zjadł 50 a buzia otwarta ręka w buzi przylozylam go do cicha i coś pojadl i zasnal. Już coraz lepiej mu idzie z piersią także myślę że w domu laktator nie będzie potrzebny.

Szumią jak narazie śpi je i robi kupki aż się boję co będzie jak będzie płakać ale może ma to po mężu bo ponoć on też nie płakał a nie dla tego że się wcześniej urodził.

Dziś kończy tydzień :)

nick nieaktualny, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry
    Dziś Piotruś zrobił pobudke :) właśnie zajada u tatusia. Zobaczymy czy zglodnial malutki? ?
    Ja z kawunia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, a on nie je mniej, a częściej?
    Mój czasem ledwo 30 ml zje i się budzi szybciej, czasem zje 120 ml i śpi 3 godz.

w sumie je co 3 i nie robi dłuzszej nocnej przerwy. Jak zjadł te 30ml, obudził sie po 2,5 h czyli ciut wczesniej
    ale takie zjawisko jest mi juz znajome :) i to mnie po części przeraza :D właśnie z tego powodu mąz wspomniał o zakupie wagi-Emilka poczatkowo jadła duzo mm, z czasem co raz mniej (w stosunku do rośniecia i rozpiski producenta)aż nie chciała w ogóle mleka w dzień (nadrabiała je w nocy).

teraz niby mały miesci sie w normie dobowej wg producenta...chociaż ja jestem przeciwnikiem opierania sie na tym. Zobaczymy jak to sie rozkreci...ale nic mnie juz nie zdziwi :) ja w ciązy też w nocy nie jadłam :D (wiec czemu Piotrus miałby szaleć :D ), a w dzień po troszeczku i co chwilę :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położne mówiły ze Szymek musi zjeść min 45 ml a im więcej tym lepiej co Max 3 h, tak je i ładnie przybiera bo na początku spadał zobaczymy ile dziś będzie ważył w piątek było 2620 wczoraj 2700

Spałam dziś 6 h najpierw 4 potem 2 i czuje się jak nowonarodzona już nie mogę się doczekać jak w końcu wyjdziemy z tego szpitala

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Mi położne mówiły ze Szymek musi zjeść min 45 ml a im więcej tym lepiej co Max 3 h, tak je i ładnie przybiera bo na początku spadał zobaczymy ile dziś będzie ważył w piątek było 2620 wczoraj 2700

Spałam dziś 6 h najpierw 4 potem 2 i czuje się jak nowonarodzona już nie mogę się doczekać jak w końcu wyjdziemy z tego szpitala

na pewno im zalezy, zeby nie spadał z wagi, bo niby dziecko moze zgubić max 10 % wagi urodzeniowej...
    i przy zółtaczce jedzenie/picie pomaga wypłukiwać bilirubinę
    niech Szymuś zajada ze smakiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Sniadanko Piotruś zjadł 100ml i ulał :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ehehe no to mi moją gin mówiła odwrotnie :) nie wiem czy jej sie pokićkało czy co..

Mi mój lekarz też powiedział, że toxo może być infekcja wtórna, ale jak jest w przypadku CMV to nie wiem.

Malutka trzymam kciuki!:)

Skali trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domu!:)

Mychakruszyna ja bym chyba pojechała na IP ze względu na tą krew. Daj znać jak się sytuacja rozwinęła.

Ksosia, Macioszyczka i nie wiem czy jest tu jeszcze ktoś niecierpliwy po terminie - trzymajcie się i oby poród poszedł Wam szybciutko i gładko skoro już tyle czekacie!:)

A ja jutro najprawdopodobniej zaczynam ostatni tydzień bez dziecka...nie mogę sobie tego wyobrazić jak to będzie, a jednocześnie tak bardzo nie mogę się doczekać!

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    nie miałam jeszcze okazji tobie pogratulować
    czytałam o twoich przezyciach, przykro mi , ze jednak było ciężej...Maluszek juz na pewno ci wynagradza wszystko. Zdrówka wam zycze i radości.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie słaba noc, częste wstawanie, jakoś tak zamiast spać to czuwałam.
    Widzę, że noce należą teraz do mam karmiących :)
    Dziewczyny w szpitalu trzymam mocno kciuki za pomyślne rozwiązania i wszystkim życzę miłej niedzieli.

Mycha nie napiszę nic odkrywczego ale jeśli intuicja podpowiada Ci żeby jechać to jedź dla swojego spokoju.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry próbuje być w miarę na bieżąco ale co biorę się za pisanie coś ktoś ode mnie chcą. I wychodzi jak wychodzi.

Gratulacje rozpakowanym mamusia. Kolejnym życzę szybkich nie bolesnych porodow.

U nas coraz lepiej. Córka coraz mniej przeżywa płacz Kuby. Ogólnie jest już fajnie.
    Kuba to cycoholik aby zachęcić go aby ssasal smoczka trzeba się trochę natrudzic.
    Z butelki też jeść nie chce.
    Za to wczoraj opadł nam kikut jestem w szoku ze tak szybko.

kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, stardust87, Broszka, AJrin, marta258, A_n_k_a_80, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ