X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    wciąz myslałam, jak sobie radzicie :) ciesze sie ze jest lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    wciąz myslałam, jak sobie radzicie :) ciesze sie ze jest lepiej
    Jest coraz lepiej, Martyna przestała rzucac fochy a były one o wszystko. Mnie znów "kocha" bo też się na Mnie obraziła - buzi mi nie chciała dawać na dobranoc :D teraz już wszystko wraca do normy :)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na nogach, a Fifi na plecach :D
    wierci się i przeciąga na wszystkie strony i coś guga pod noskiem

noc była spokojna, nawet się wyspałam, kropelki więc zadziałały. Może nie ma poprawy i problemy nie znikły jak ręką odjął, ale Malutki się tak nie męczył. Jedynie z gazami były małe trudności, ale jak się rozkręca to już konkretnie daje po nosie :D

a teraz czas na napój Bogów - czyli kawę! <3

bisacz, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jest coraz lepiej, Martyna przestała rzucac fochy a były one o wszystko. Mnie znów "kocha" bo też się na Mnie obraziła - buzi mi nie chciała dawać na dobranoc :D teraz już wszystko wraca do normy :)

pocieszajace to :) gdybym sama planowała dzieciaczka za rok :)
    sama juz wczesniej zaobserwowałam, ze w tym wieku (w wieku Martynki) dzieci obrażają sie za samą nieobecność mamy, ale później było tylko lepiej :) Martynka teraz taka wielka przy braciszku sie na pewno wydaje? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wlasnie wstalam i zaskocze was bo dzis mam dobry humor i nic mnie nie boli, bo wczoraj poszalelismy z mezem pierwszy raz po miesiacu :) i chyba tego mi brakowalo takiej bliskosci bo nawet na nocne wstawanie wkufzona nie bylam, no a moj synus od rana wariuje jak by chcial wyskoczyc z brzucha :)

A obudzila mnie starsza corka, jeczeniem ze juz sie wyspala i jest glodnamchcac nie chcac wstac mhsialam :) zjadlam 2 jagodzianki ktore wczoraj upkeklam i za chwiel musze zjesc na sniadaniemcos normalnego :)

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGG

wspolczuje sytuacji z synkiem, ale w szpitalu mu po, lga i napewno sie nim dobrze zajma, takze sie nie stesuj

SKALI

robie rowniez zycze ckerpliwlsci chociaz wiem ze to trudne, ale zwalcza zoltaczke i napewno nie dugo pojdziecie do domi

KAMCIA
    to Piotrus to chyba zlote dziecko ze juz myslisz o nastwpnym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pocieszajace to :) gdybym sama planowała dzieciaczka za rok :)
    sama juz wczesniej zaobserwowałam, ze w tym wieku (w wieku Martynki) dzieci obrażają sie za samą nieobecność mamy, ale później było tylko lepiej :) Martynka teraz taka wielka przy braciszku sie na pewno wydaje? :D
    Ona to wielkolud przy nim :) stopa wielka, ręka wielka. Duża panienka :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super, że Martynka oswoila siee z bratem i jego obecnością :) u nas jest lżej bo B się nie obraża i pomaga przy "Lali" tylko ma niebezpieczne pomysły ;)

Witam się dopiero wstalam :) Liw przespala od 22 do 5.30, zjadła i teraz wstała razem z Młodym :)
    Zaraz lecimy na spacer, potem dziadek zostaje z dziećmi, a ja lecee zacząć malowanie mieszkania, bo wyprowadzam się od mamy :-D co prawda do kawalerki, ale dużej bo prawie 40m, więc starczy dla naszej trojeczki miejsca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 09:29

Little Red Fox, Sabina, AJrin, martta, bisacz, żabka04, bbeczka91, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ona to wielkolud przy nim :) stopa wielka, ręka wielka. Duża panienka :)

spotkałam ostatnio koleżanke ( ze szkoły rodzenia) jej córka jest ciut młodsza od twojej-i taka wielka sie wydawała :) z podziwu wyjść nie mogłam :) a przecież to jeszcze takie male dziecko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    nie odpowiem ci na pytanie ,czy Piotruś to złote dziecko :) ma niecałe 2 tyg i czekam, aż diabełek sie obudzi :) jest to mały złosnik (taki lepszy niz beksa :) ) ja i tak liczę, ze on będzie diamentowy!
    ale ja juz dośc "wiekowa", albo musimy myśleć strategicznie, albo musimy odpuścić...teraz i ja jestem priorytetem ( w oczach męża), zeby po cc nabrać sił i zdrowia...Ja jeszcze rok temu Piotrusia nie planowałam...życie zmienia myslenie i działanie, a plany swoja droga-nie na wszystko mamy wpływ, nie wiadomo, co nam dane bedzie za rok...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tak przespanych nocy, u mnie jak od ostatniego karmienia miną 4 godz. to budzi się taka godzilla, że żywcem by matkę zjadł :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się

Agatia to powodzenia na swoim ! :)

Mycha jak sytuacja? Dzwoniłaś do lekarza? Mój mówił że teraz po badaniu albo "Przytulaniu" trzeba się na krew przygotować- to nic dziwnego, ale jak masz wątpliwości to jedź oczywiście

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale Wam zazdroszczę tak przespanych nocy, u mnie jak od ostatniego karmienia miną 4 godz. to budzi się taka godzilla, że żywcem by matkę zjadł :O

ja nie licze w ogóle na przespane noce i tak trzeba się cieszyć, ze dzieciaczek zje co 3h i idzie spać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Moja Głodomorrrrrra nadrabia w dzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Martyna też ma dziwne pomysły -np chce go karmić już normalnym jedzeniem, no ale z drugiej strony patrząc ma dobre serduszko bo się z nim dzieli. Najgorzej jak już złapie Kuba smoczka to ona mu go zabiera.

Kamcia jak patrzę na młodą i Kubę to ona taka duża przy nim jest że na prawdę jak panienka wygląda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Megg zdrówka dla syneczka. Oby Franio szybko poczuł się lepiej. To pewnie dla Ciebue straszny stres <3
    Skali moja bratowa ta wegetowała w szpitalu, bo Iga miała silną żółtaczkę, codziennie dowiadywała się, że jeszcze nie dziś, była już na skraju wyczerpania. Mam nadzieję, że wypuszczą Was jutro :)
    Angela! Żyjecie, już się zastanawiałam, gdzieś Ty zniknęła? :)
    Ksosia nie zamartwiaj się. Ja staram się myśleć jak najmniej, a już na pewno nie będę się martwić tym, że nie jestem pacjentką ordynatora. Mają obowiązek się mną zająć i basta. Zresztą, przy sn i tak najważniejsza jest położna :)
    Agatia widzę, że nie potrafisz siedzieć i nic nie robić ;) Ale rozumiem, trzeba przygotować mieszkanie :) Domyślam się, że Twój były nawet nie pomyśli, żeby Ci pomóc?

U nas dziś pięknie. Zaraz skoczymy po zakupy, bo w lodówce mam już tylko światło ;)
    No i dziś świętuję z męzem 6 rocznicę ślubu :) Kiedy to nam minęło???

Pozdrawiam i dobrej niedzieli

• esmi Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem strasznie zabiegana bo robie wszystko aby skonczyc remont i sie wprowadzic do domu.
    W nocy obudzily mnie 3 mocniejsze skurcze na caly brzucj. We wtorek mam wizyte zonaczymy co powie lekarka bo ide do innego bo moj na urlopie.

Gratulacje dla wszystkim swierzo upieczonych Mam :*

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina żyjemy żyjemy, nas trochę mniej bo uczymy się siebie i szukamy idealnego rozwiązania na dalsze funkcjonowanie :) Ale jest coraz lepiej więc będzie nas też więcej.

Sabina, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, ciepłe okłady u nas też działają na problemy z brzuszkiem :)
    szkoda tylko że ten termofor tak śmierdzi :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina on to niech mi lepiej nie pomaga ;) bo ma 2 lewe ręce. Nigdy nic nie umiał zrobić, zawsze robili jego koledzy. Raz jak malował to wszystko było w farbie. Może tylko rzeczy mi przewiezie, ale zapewne za kasę ;) Muszę odmalowac ściany, a jeszcze chcę odnowić meble, odmalowac je, wymienić gałki, bo chcę mieszkano urządzić w stylu skandynawskim ;) choć i tak od razu wszystkiego nie zrobię, bo łazienka i przedpokoik muszą poczekać. Na razie chcę zrobić pokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 10:00

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ