X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla teraz będzie już tylko lepiej :) Ściskamy mocno i gratulujemy córeczki :) Dasz sobie ze wszystkim radę, skoro tyle przeszłaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, u nas był problem z pleśniawką w buzi, smarowaliśmy nystatyną.

Tak zdecydowanie najbezpieczniej :) Ja raczej sama bym nie stosowała tego aphtinu jeszcze

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, gratuluję :) Przykry poród:(, ale miejmy nadzieje, że szybko dojdziesz do siebie i zapomnisz o bólu. Tulimy :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziula gratulacje! Fajnie, że Malutka jest aniołkiem:)
    Miśka również gratulację. Calineczka śliczna kobietka:)

Agatia pediatra mojej znajomej odradził aftin, mówiąc, że jest toksyczny i jak już to nystatyna.

agatia lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nystatyna jest tylko wstrętna w smaku, mój się nią krztusił, gdy próbował wypluć.
    Ale skuteczna, w kilka dni sie pozbyliśmy paskudztwa :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratulacje zdrowej córeczki :) szybkiego zapomnienia o porodzie przykro, ze ttle sie nacierpialas.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzierzba
    Miednice zmierzyli i niby super wszystkie wymiary, ale przez wielkosc małego pani doktor przyjmująca posiedziała, ze to ordynator zadecyduje, czy cc czy SN. Leze na IV pietrze. Położne miłe, lekarka tez. Można o wszystko zapytać. A mi sie jakies skurcze zaczely pisać na ktg i brzuch, krok i odbyt boli... Zaczynam sie bać
    Ordynator Kalinka jest bardzo miły lubi pożartować. Napewno nie zrobi ci krzywdy i wszystko weźmie pod uwagę. Mi też się pisały cały czas jak byłam a przepowiadające były ciężkie, no ale wiadomo z dwójką też pewnie inaczej niż z pojedynczą ciążą. Ja ci mogę powiedzieć, że jak dostaniesz od nich papiery i tam będzie plan porodu to wpisz w przewidywanym sposobie zakończenia ciąży cc i nic więcej nie wypełniaj. Pewnie będą pytać dlaczego ci zależy na cc i wszystko wyjaśnią. Podstawą jest tu zaufanie do lekarzy bo oni się znają i nie chcą skrzywdzić ani ciebie ani dziecka. Wiem, że jak cokolwiek się dzieje to z porodówki wiozą od razu na cc, czasem idzie rodzić 5 a 4 wracają na cięcie. Nie wiem zy to wynika z troski i serio kobiety są takie słabe by rodzić naturalnie czy z miłości do krojenia. Leżąc tam sero zaczęłam podejrzewać, że oni lubią robić cc. ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z dlugiego spaceru po lazienkach krolewskich wszystkie schody moje i zaliczone nogi mi w dupke weszły i kręgosłup juz wymieka.
    M robi kolacje ja siedze w wannie i zaraz do łóżeczka.
    Sarcia wyzal sie jesli Ci to pomoże albo olej totalnie i nie bierz do siebie. Nie mozemy sie denerwować teraz wiec spokoju tobie życzę.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, u nas był problem z pleśniawką w buzi, smarowaliśmy nystatyną.
    Ale nystatyna jest na receptę?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAgdziulla gratki wielkie. Wspołczuję porodu... Musisz być silna i dużo wypoczywać. Córa nauczy się ssać. Mnie Miłosz też pierwsze 3 doby do krwi pogryzł, aż wyłam w pewnym momencie jak karmiłam. Dacie radę.!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:34

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla gratulacje!
    Wazne, ze dalas rade, choc na pewno bylo bardzo ciezko. Ale Karinka Ci wszystko wynagrodzi :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ordynator Kalinka jest bardzo miły lubi pożartować. Napewno nie zrobi ci krzywdy i wszystko weźmie pod uwagę. Mi też się pisały cały czas jak byłam a przepowiadające były ciężkie, no ale wiadomo z dwójką też pewnie inaczej niż z pojedynczą ciążą. Ja ci mogę powiedzieć, że jak dostaniesz od nich papiery i tam będzie plan porodu to wpisz w przewidywanym sposobie zakończenia ciąży cc i nic więcej nie wypełniaj. Pewnie będą pytać dlaczego ci zależy na cc i wszystko wyjaśnią. Podstawą jest tu zaufanie do lekarzy bo oni się znają i nie chcą skrzywdzić ani ciebie ani dziecka. Wiem, że jak cokolwiek się dzieje to z porodówki wiozą od razu na cc, czasem idzie rodzić 5 a 4 wracają na cięcie. Nie wiem zy to wynika z troski i serio kobiety są takie słabe by rodzić naturalnie czy z miłości do krojenia. Leżąc tam sero zaczęłam podejrzewać, że oni lubią robić cc. ;)
    Dostałam ten plan porodu juz, ale jeszcze go nie wypełniłam. Na pewno wpisze cc w takim razie :) bo jak "mały" ma 4400g to inaczej sobie nie wyobrażam tego... Ordynator bedzie dopiero w poniedziałek pewnie i wtedy zadecydują mam nadzieje cos ze mną. Niech mnie tną najlepiej :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska moj w 37 i 6 dniu wazyl na usg 3600 widze ze twoja w 38 i 2 dniu 3724. Kurde zaczynam sie bać, iż w terminie bede miala rodzic sn taki 4600 :/
    Dziewczyny czy w szpitalu robia usg boje sie ze kaza rodzic sn takiego kloca.
    A co dopiero jesli urodze po terminie :(

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Miska moj w 37 i 6 dniu wazyl na usg 3600 widze ze twoja w 38 i 2 dniu 3724. Kurde zaczynam sie bać, iż w terminie bede miala rodzic sn taki 4600 :/
    Dziewczyny czy w szpitalu robia usg boje sie ze kaza rodzic sn takiego kloca.
    A co dopiero jesli urodze po terminie :(
    AJrin ja w 37 i 3 miałam 3650 i też po tym co Miśka pisała zaczęłam się bać. Ale mi lekarz na usg powiedział, że dużo większa już nie urośnie. Ciekawe jak on to wywnioskował

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza, błoga cisza... to przypadek czy bobotic? :D

agatia lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Stardust w przypadku CMV możliwa jest infekcja wtórna niestety.
    A mi właśnie gin mówiła ze nie, że tokso tak Ale przy cmv jak już mam przeciwciała to mi nic nie grozi dlatego nie kazała badać teraz

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    AJrin ja w 37 i 3 miałam 3650 i też po tym co Miśka pisała zaczęłam się bać. Ale mi lekarz na usg powiedział, że dużo większa już nie urośnie. Ciekawe jak on to wywnioskował
    Alinka mi powoedzial ze bedzie ponad 4 kilo w terminie porodu ale ze dam rade urodzić haha.
    Patrzac co u Pysiaczka jak szybko przybrala dzidzia kilogram sama nie wiem. A z tego co sie orientuje nikt juz usg mi nie zrobi w szpitalu wiec nie wiadomo :/

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, gratuluję dorodnej Calineczki :)

Magdziulla, gratuluję zdrowej Karinki :) Współczuję ciężkiego porodu, ale masz to już za sobą, teraz będzie lepiej z dnia na dzień, nabieraj sił aby się małą opiekować, ona Ci wszystko wynagrodzi :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJRIN

przy przyjeciu do szpitala zawsze robia usg, czy trafisz na planowana cc czy juz ze skurczami to i tak usg robia

AJrin lubi tę wiadomość

‹‹ 2299 2300 2301 2302 2303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ