X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, może jeszcze zostanie tym architektem? Bo się wszyscy śmieją, że może nim być z połączenie inżynieryjnego umysłu męża i mojego zmysłu estetyki oraz zamiłowania do architektury :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, może jeszcze zostanie tym architektem? Bo się wszyscy śmieją, że może nim być z połączenie inżynieryjnego umysłu męża i mojego zmysłu estetyki oraz zamiłowania do architektury :D
    Foxiku nigdy nie wiadomo :) ważne, żeby dziecko było szczęśliwe :) i na pewno mm nie jest wytyczną przyszłości dziecka :-D
    Ja byłam na mm i jakoś studia skończyłam, stypendium naukowe miałam. Poza tym inteligencja, a wyuczona wiedza to dwie inne rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 11:16

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i waga właśnie przyszła ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąz dostał od reki zaswiadczenie o dochodach za 2014 r. do becikowego
    ja wypełniam wniosek i wyslę poczta (US przysle zaświadczenie pocztą)
    czy becikowe to becikowe, czy jako zasiłek ma swoja oficjalną nazwę ????????

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mąz dostał od reki zaswiadczenie o dochodach za 2014 r. do becikowego
    ja wypełniam wniosek i wyslę poczta (US przysle zaświadczenie pocztą)
    czy becikowe to becikowe, czy jako zasiłek ma swoja oficjalną nazwę ????????
    Ma to jakąś oficjalna nazwę coś w stylu jednorazowa zapomoga Z okazji urodzenia dziecka coś w tym stylu. Sprawdź na stronie mopsu.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ma to jakąś oficjalna nazwę coś w stylu jednorazowa zapomoga Z okazji urodzenia dziecka coś w tym stylu. Sprawdź na stronie mopsu.

własnie znalazłam :) sekunde przed twoim wpisem
    ale dziękuje
    wniosek juz wypełniony

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja też na MM byłam, mnie Mama karmiła do 3 m-ca tylko.

a co do becikowego, to zaświadczenie lekarskie wystawia ginka czy ja muszę coś uzupełniać i jej zanieść na wizytę? a jako zaświadczenie o zarobkach wystarczy PIT czy jakiś druk z pracy jest?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    agatia, ja też na MM byłam, mnie Mama karmiła do 3 m-ca tylko.

a co do becikowego, to zaświadczenie lekarskie wystawia ginka czy ja muszę coś uzupełniać i jej zanieść na wizytę? a jako zaświadczenie o zarobkach wystarczy PIT czy jakiś druk z pracy jest?

lrf zaswiadczenie od lekarza on wypełnia
    a o dochodach to chyba właśnie z Urzędu Skarbowego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy (te kremowe) - wkurzaja mnie
    wam tez tak śmierdza????jakby były mega pełne kupy, mimo jej braku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam swoją prycze :-)
    I rozwarcie na 0,5cm

kamciaelcia, haneczka, mysza0406, alinka, Bratek, Sabina, Broszka, bisacz, violett, Pysiaczek89, AJrin, stardust87, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, ja tak czytam na stronie MOPSu, ale po nieprzespanej nocy jakbym czytała po chińsku o.O a jak dzwoniłam do ginki to mówiła coś o jakimś wniosku do becikowego, żebym przyniosła... rozumiem, że w docodach liczy się też dziecko, nie tylko rodzicow, niech mąż wróci i to ogarnie :D

Głodzilla się wierci, niech jeszcze śpi! Młody przed snem wypił 120 ml :O

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, ja tak czytam na stronie MOPSu, ale po nieprzespanej nocy jakbym czytała po chińsku o.O a jak dzwoniłam do ginki to mówiła coś o jakimś wniosku do becikowego, żebym przyniosła... rozumiem, że w docodach liczy się też dziecko, nie tylko rodzicow, niech mąż wróci i to ogarnie :D

Głodzilla się wierci, niech jeszcze śpi! Młody przed snem wypił 120 ml :O

tak
    dochody dzieli sie u was na 3 (w tym dziecko)

za pierwszym razem poszłam na wizyte kontrolną po 6-7 tyg do gin i poprosiłam o zaswiadczenie-od reki mi wypisał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pampersy (te kremowe) - wkurzaja mnie
    wam tez tak śmierdza????jakby były mega pełne kupy, mimo jej braku
    u mnie też, wystarczy że Młody lekko nasika :/
    ale my jedziemy na zerówkach, więc ciężko z innymi pieluchami.
    Mam w domu dadę, ale są duże...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mam swoją prycze :-)
    I rozwarcie na 0,5cm

prycza najważniejsza :)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też, wystarczy że Młody lekko nasika :/
    ale my jedziemy na zerówkach, więc ciężko z innymi pieluchami.
    Mam w domu dadę, ale są duże...

ostatnie sztuki wyjełam i wiecej białych nie kupie, na dzień i tak więcej dady używałam (właśnie przez ten smród), kupie na noc te zielone (nie przypominam sobie zeby te smierdziały)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Moje gratulacje! Nie mogę się doczekać zdjęcia Twojej ślicznej Darii, wymiary ma jak modelka. :D Cudownie, że ładnie umie ssać. :) A dostajesz ketonal na ból w kroplówce? Jak się dzisiaj czujecie?
    Macioszczyczka, rozumiem Twoją sytuację i zdenerwowanie. Okropnie jest być traktowanym jak powietrze i jeszcze Ci wmawiają, że leżysz tu na własne życzenie, a oni i tak wiedzą, że nic z tego nie będzie... Miałam tak w poprzedniej ciąży, przyjechałam do szpitala z mocnymi skurczami ok 120, jednego dnia położna mówi, że do wieczora urodzę, a jak się wszystko uciszyło i chciałam, żeby mnie wypisali, to na siłę mnie zostawili na całe święta wielkanocne (żeby kasę dostać za mnie) a mi wmawiali, że co marudzę, sama chciałam tu leżeć. Wróciłam do domu, 3 dni i wody odeszły.
    Może dobrze Ci zrobi powrót do domu, uspokoisz się, poruszasz się troszkę, samo się ładnie rozkręci, a jak nie to proś o skierowanie „na wywołanie” w czwartek i innej opcji nie ma.
    Ksosia trzymam kciuki, żeby poszło jak z płatka i życzę ludzkiego traktowania w szpitalu. :)
    Żabka, a jakie masz szanse, żeby nie czekać teraz w szpitalu na cc np. do 39 tygodnia, tylko, żeby zrobili szybciej? Ja to bym chciała najlepiej przyjechać na samo cc i wyjść do domu na drugi dzień do mojego Arturka. Też będę za nim płakać.
    A_n_k_a_80 Jak tam sytuacja? Coś czuję, że teraz dzielnie walczysz. :) Trzymam kciuki za szybki poród.
    Mychakruszyna Co z Tobą Kochana? Pewnie zdecydowałaś się jechać na IP i być może masz już dzieciątko przy sobie. Jeśli rodzisz, to trzymam mocno kciuki! :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RATUUUUNKUUUU!!!!! AAAAA

dostam skierowanie na cc, w czwartek musze sie umowic :( jak juz trzymalam je w rece to mialam chec je wyrzucic, jeszcze bardziej sie boje koszmar! :(

ale z dobrych wiesci to takie , ze GBS wyszedł ujemny :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, że donoszona ciąża to już żadne halo, wręcz nieszczęście, bo sprzyja przenoszeniu :P, ale domagam się współdzielenia ze mną radości z tej chwili. :P

sarcia123, Madziuuuula, kamciaelcia, alinka, Bratek, Sabina, Angela89, Broszka, mysza0406, bisacz, Dariah, violett, Pysiaczek89, AJrin, stardust87, marta258, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

no to teraz nie zla liste zyczen napisalas :) u nas po cc trzymaja 3 doby i mowy nie ma o wczensiejszym wyjsciu :O Ja nie wiem jak ja to pzrezyje , bo tez za moja corcia bede tesknic a ona zostanie biedna do 15 w przedszkolu i wtedy z tatusiem do mnie beda przyjezdzac :)

moj lekarz mi dzis powiedzial ze trzymamy sie terminu usg i to jest swietosc przez nieregularne miesiaczki i ze w szpitalu maja wg tego termin cc ustalac cyzli na to by wychodzilo ze najszybciej urodze 7.10 łooo matko bosko to chyba zart o.O

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka gratulacje!'Moja była donoszona w czwartek, mimo to lekarz mój uznaje donoszoną dopiero tydzień póxniej niż belly.

haneczka lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ