X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

teraz jestem jeszcze cwaniak , ale w czwartek jak pojde sie umowic na termin to sie zastanowie haha :D zalezy jaka date mi wybierze jak jakas brzydką to mu nie dam za kare skierowania :D

Ni eno zartuje sobie, musze sie troche odstresowac :) idę, wyjscia nie ma...tym razem zadbam o bezpieczeństwo synka i swoje , bo u mnie porod sn niesie za duże ryzyko powikłań i komplikacji a jak to powiedzial moj lekarz "nie mogę Pani zagwarantować, ze próby porodu sn nie zakończą się cc" a ten scenariusz znam za dobrze:")

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Oni liczą tygodnie zakończone. Stąd te rozbierznosci między bbf i lekarzami ;)
    Hania gratuluję donoszonej ciąży!

Dziękuję Sabina :) Ja wiem, że lekarze liczą skończone tyg, ale Madziula zaraz skończy 38 tydzień, więc mniemam, że lekarz trochę nie ogarnął. ;)

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Informuje, ze mam założony cewnik Foleya, jak nie zadziała to jutro oksytocyna. Indukują porod ponieważ cukrzyca, duże dzidzi i wody płodowe ponad normę. Trzymajcie kciuki zeby nie bolało :(

Sabina, sarcia123, Bratek, haneczka, kamciaelcia, agatia, Broszka, mysza0406, alinka, bisacz, Dariah, violett, marta258, stardust87, Behemottka, mmargol lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dziękuję Sabina :) Ja wiem, że lekarze liczą skończone tyg, ale Madziula zaraz skończy 38 tydzień, więc mniemam, że lekarz trochę nie ogarnął. ;)
    Ja w czwartek zacznę 40, ale dla nich do soboty będę w 38 ;) taka wyższa matematyka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej
    Informuje, ze mam założony cewnik Foleya, jak nie zadziała to jutro oksytocyna. Indukują porod ponieważ cukrzyca, duże dzidzi i wody płodowe ponad normę. Trzymajcie kciuki zeby nie bolało :(

No dobrze z chociaz ty sie odezwałas , bo juz myslałam ze urodzilas :)
    no to melduj nam tu na bieżąco :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    doświadczone Mamusie, miałam już wcześniej pisać o tym:

Mały ma krosteczki na policzkach i tylko na buzi, czy to właśnie trądzik niemowlęcy? dodam, że jest ich sporo i są drobniutkie. Jakieś sposoby na to są czy samo poznika?

Mieliśmy tak z Arturkiem przez jakiś czas. Przyczyna- hormony. Samo przeszło. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Hej
    Trzymam i dmucham!
    Bądź silna <3

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja w czwartek zacznę 40, ale dla nich do soboty będę w 38 ;) taka wyższa matematyka :D
    chyba liczby urojone ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    chyba liczby urojone ;)
    Serio :)
    Hania oni wyłączyli mi tp na 17.09. I tygodnie liczą wstecz!

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina

to faktycznie jest jakas chińska matematyka :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sabina

to faktycznie jest jakas chińska matematyka :)
    Już się przyzwyczaiłam, ale na początku strasznie mnie to wkurzalo :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, Bratek, tak też kojarzę, że jest zakaz w większości szpitali. W swojej desperacji jestem skłonna zostawić męża z dzidziusiem na sali, a sama wyjdę na dwór do teściowej z Arturkiem. Już to sobie dokładnie przemyślałam. ;) O ile dam radę na 2. dzień chodzić. :P

PS. Bratku, ja też mam bóle kręgosłupa tak w krzyżu. Nie wiadomo co z tym robić. Urodzić chyba :P

Malutka, wiem, że teraz Cię boli, ja jeszcze w domu jechałam chwilę na ibupromie, ale pocieszę Cię, że ten ból dość szybko mija. Dobrze, że wstałaś, im więcej ruchu tym szybciej dojdziesz do siebie. A z córeczki się ciesz, że ssie pięknie, bo to częsta bolączka mam po cc, że dzieci nie ssą, bo im nie leci, albo nie potrafią brodawki złapać. Jesteś szczęściarą. :)

Pysiaczku zaraz będzie po wszystkim:) Trzymam kciuki, żeby samo poszło. Całkiem bez bólu się nie obędzie, ale nagroda będzie wieeelka. :)

Mychakruszyna, facebuk mówi,że urodziłaś. Gratulacje mamusiu! :) Pochwal się nam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie sie mnie np. wkurza to ze mam dwa terminy porodu jeden z om jeden z usg, a ja nie sadze zebym lazila do 12.10 nawet przy nieregularnych miesiaczkach skoro ostatni okres mialam 27.12

matko i nie dlugo znow sie zacznie, a jaki to piekny czas bez okresu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciekawe jak tam Ksosia bo juz pewnie jeste w szpitalu :) daj znac jak sie ogarniesz ze szpitalna aurą:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, że muszę zrobić mężowi instrukcję obsługi synka godzina po godzinie plus listę rzeczy do przygotowania na mój powrót po porodzie. Nie ma czasu na pępkowe. :P

stardust87, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Przypomniałam sobie, że muszę zrobić mężowi instrukcję obsługi synka godzina po godzinie plus listę rzeczy do przygotowania na mój powrót po porodzie. Nie ma czasu na pępkowe. :P

dobrze ze moj po 4 latach nauczyl sie juz wszytskiego i nie musze mu kartek wypisywac bo pzreciwnie chyba bym oszalała jak bym to jescze na głowie miala miec :)

ogolem to jedyny plan jaki mam zanim pojde do szpitala to zrobic im obiad na 2 dni, bo u nas na cc w piatki biorą i zalezy kiedy kaza mi sie zjawic to im zrobie jedzonko zeby mieli z cora po pracy, w niedziele najwyzej zamowia pizze albo pojda do tesciowej na obiad :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Nie dziwie sie mnie np. wkurza to ze mam dwa terminy porodu jeden z om jeden z usg, a ja nie sadze zebym lazila do 12.10 nawet przy nieregularnych miesiaczkach skoro ostatni okres mialam 27.12

matko i nie dlugo znow sie zacznie, a jaki to piekny czas bez okresu..

Haha albo się nie zacznie. Ja ostatni okres miałam jakoś w lipcu 2014 roku. :P Potem tylko krwawienie po porodzie Arturka, potem karmiłam piersią i nie zdążyłam dostać okresu, a już byłam w kolejnej ciąży. :P No ale trzeciego już nie planujemy, a przynajmniej nie od razu. :P

Behemottka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Agatia

no serio :D ja sama w szoku bylam jak poelegniarka z maszynka , mydlem i miska z woda do mnie przyleciala o.O
    Mnie tez dogalali choć golilam się przed wyjazdem do szpitala. Ale tylko tam gdzie miało cięcie iść . Tylko u mnie bez luksusów. Chyba na sucho, ewentualnie z wodą. Mydła na pewno nie było :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nie pomyślałam o obiedzie, a też rodzę w piątek. Cóż przemyślę to. ;)

Mój mąż dalej ma problemy z samodzielnym zaopatrzeniem dziecka mimo że mamy go od 1,5 roku. Tzn wszystko potrafi zrobić, ale o wszystko zawsze woli zapytać (to już męczące), niczego nie jest pewny, a jak już jest czegoś pewny to wiem, że idzie na łatwiznę, bo mu się nie chce np. kataru ściągnąć, więc twierdzi, że nie ma takiej potrzeby. Albo przestaje karmić synka obiadem, bo twierdzi, że ten nie jest głodny, a jemu się po prostu nie chce denerwować i poświęcać czasu na karmienie, jak młody wydziwia. Ja się wkurzam, bo w efekcie wszystko spada na mnie. Bo jak ja karmię, to dziecko jakoś je, jak ja ściągam katar to zawsze leci i zawsze SIĘ DA. Faceci są leniwi po prostu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87

haha to mnie rozbawilas z tym mydlanym luksusem xD

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ