X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Haha albo się nie zacznie. Ja ostatni okres miałam jakoś w lipcu 2014 roku. :P Potem tylko krwawienie po porodzie Arturka, potem karmiłam piersią i nie zdążyłam dostać okresu, a już byłam w kolejnej ciąży. :P No ale trzeciego już nie planujemy, a przynajmniej nie od razu. :P

Hania łoooo matko bosko mowy nie ma ! ja nie mam zamiaru byc matką Polką z trójką dzieci nie, nie , nie ! :D zaraz jak urodze idę po piksy a poźniej zaloze sobie wkladke na 5 lat tą Mirene , a jak urodzilam mojego dziecia to brałam Cerazette piksy bo mozna je stosować jak sie piersią karmi :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeżeli odpadł nam kikut w sobotę to kiedy mogę już kawalera klasć na brzuch?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Powiedzcie mi jeżeli odpadł nam kikut w sobotę to kiedy mogę już kawalera klasć na brzuch?

w sumie tak, jesli tam jeszcze nic nie krwawi i sie nie saczy :)

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

leniwi to komplement!! to sa totalne lenie śmierdzące, ja jak byłam w spzitalu 4 dni to mój mąż nie wykąpał mojej córki nawet musiałam teściowej zlecic to zadanie, i mu wtedy nagadałam ze sam niech nie myje sie 4 dni osioł jeden , a on mowi do mnie ze przeciez mala majteczki przebierala codziennie i myla zeby kurde :O i wez tu faceta na chwile z dzieckiem zostaw, to bedzie ja karmil parowkami przez 3 dni bo to najlatwiej na 10 sekund do mikrofali i jedzenie gotowe, dlatego wole dla malej ugotowac jej ulubiona zupke jarzynowa a mezowi zapiekanke makaronowa na 2 dni zrobie to tyle im odgrzeje i jakos przebieduja jak mnie nie bedzie w tym czasie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, ze mala chodzi do przedszkola to przynajmniej bede spokojna ze obiad zje :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku trądzik niemowlęcy jest maleńki i biały, nic się z nim nie robi :)

Angela ja kladlam jeszcze z kikutem, tak kazała położna. Już nam odpadł i kładę ją codzienne :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

i jak kolory juz wybrane :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zjesc lody waniliowe z sosem malinowym, ktos reflektuje taki deser? :P zapraszam :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:

W ogóle dzisiaj mnie pies na krok nie opuszcza, jak się kładę to ona się kładzie przy brzuchu :D może wyczuwa ze to już za chwilę? :)

Mój wczoraj tak za mną łaził ale ja nie rodzę, więc chodziło mu o coś innego:P
    Ale kto wie- może Twój coś przeczuwa:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    ide zjesc lody waniliowe z sosem malinowym, ktos reflektuje taki deser? :P zapraszam :)
    Ja poproszę :)

Kolory na pewno szary, róż i niebieski i chyba beckers. Ale na 100% jeszcze decyzja nie zapadła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu. Właśnie leżę w wannie i odpoczywam. W czwartek teoretycznie mam zalecenie wracać z powrotem do szpitala.

W piątek jezeli nic nie ruszy to balonik.

Sabina, haneczka, Pysiaczek89, Behemottka, stardust87, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

lody nalozone, czekam az wpadniesz i wstawiam wode na kawe :)

Macioszka

nie zazdroszcz, napewno sie tym denewujesz...ciekawe czemu tyle zwlekaja

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bekers ma dobre farby, polecam.

Alinko wiem, że głupi ból głowy może strasznie dokuczyć tym bardziej, ze nie można wziąć porządnego procha, współczuję.

Macioszczyczko życzę Ci żeby poród sam się rozkręcił, może będzie dzięki temu szybki i mało bolesny.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po Cc jlub przed

jak sxlyscie wyznaczac termin cc to wcześniej szlyscie na wizyte do ordynagora na oddziale w sensie na badsnie itd ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny po Cc jlub przed

jak sxlyscie wyznaczac termin cc to wcześniej szlyscie na wizyte do ordynagora na oddziale w sensie na badsnie itd ??
    Ja szłam normalnie do poradni przy szpitalnej i wtedy lekarz który miał dyżur w poradni wyznaczył mi termin - tak się złożyło że był mój lekarz. I przy okazji umowil mnie na Ktg. No i wtedy kiedy szłam na ktg miałam usg oraz normalne badanie i tego dnia dyżur miał ordynator i on mi zmienił termin na wcześniejszy.

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, zupełnie bez bólu się nie da, ale na pewno będzie znośnie. DACIE RADĘ, głęboko w to wierzę!!!!!!!
    Trzymajcie się tam cieplutko. Pomyśl - jesteście już na ostatniej prostej <3

haneczko - wiadomo, że to utrudnienia, ale wiesz, jak jest... Takie zakazy nie biorą się znikąd, dzieciaczki są różne - nie można narażać ich bezpieczeństwa, a kilkulatki roznoszą różne rzeczy.
    Jakoś sobie poradzicie :-*

A co do bólu - no problem! To co? Rodzimy??????? ;))))) Tylko powiedz, jak to zrobić ;)))))
    Na razie bujam się na piłce i jest troszkę lepiej, bo wczoraj chodziłam po sklepach, jak paralityk. Tylko Męża mi szkoda, bo się stresuje ;) Za dobrze się znamy - nawet, jak staram się udawać, że jest ok, to On wie, że nie jest ok ;/

agatia - nie wiem, jak będzie ze zmywalnością (na razie nie miałam problemu z pobyciem się błota, które naniósł pies po spacerze), ale kolory Beckersa fajne plus zapach kilka dni po malowaniu (jak się przytknęło nos - bo tak, to nic nie było czuć) wręcz.... przyjemny ;) (szukaliśmy farby dla alergików).

Kurczę, znowu chce mi się wymiotować (przepraszam za szczerość :( ). Wrrrrrrr.....

A co do facetów - oj, to wszystko zależy od faceta :)
    Z Bratankiem siedział na "wychowawczym" Brat, nie Bratowa - tak się bardziej opłacało. Poradził sobie REWELACYJNIE.

Swoim Mężem też się nie stresuję. Jak trzeba, to wszystko ogarnie w domu - od sprzątania, przez gotowanie, po prasowanie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:56

Pysiaczek89, haneczka, Behemottka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po szpitalnym obiadku.
    Pielęgniarka zamówiła dla mnie posiłki jako cukrzycowej mamy.
    Dostałam fure ziemniaków gniecionych i mizerny kawałek mieska gotowane z sosem. Buraczki i zupa (woda z makaronem) oraz ćwiartki grejpfruta.
    Zjadłam grejpfruta i ziemniaki z burakami.

Haneczka ja w czwartek zaczynam 39tc.
    Mój gin dogadał się niby do terminu cc w skończonym 38tc czyli od czwartku mogą kroić.
    Więc to już blisko.

Na ktg jakieś skurczebyki się zapisały i nawet je czułam były powyżej 50. Dla mojego gina to pewnie żadne skurcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytam bo u nas panuja jakies dziwne zasady w szpitalu, bo zeby umowic sie na cc to trzeba wczesniej umowic sie w rejestracji do ordynatora na wizyte w poradni na oddziale....malo tego ordynator do 27.09 ma urlop,zajebiscie a na ten czwartek makomplet pacjentek mimo to mam podjechać i siezapytac czy mnie przyjmie i wtedy mnie dopisza ???? Przdciez to jsst jakas zenada a, kurde ja sie chce umowic na cc a nie na jakies konsultacje chodzic nie waidomo po jaka cholere. Żeby wiedzieli ze siw zjawie w czwartek ale napewo nie bede robic z siebie idioty i pytac czy mnie przyjme bo za darmo tam nie siedzi tylko jest w pracy i jego zasranym obowiazkiem jest mnie umowic na termin jesli mam skierowanie, a jesli nie to wroce na ten oddzial razem z dyrektorem szpitala i w 5 minut porzadek tam zaprowadzi bo to sa jakies jaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja nie rozumiem jesli ma sie skierowanie na cc , to jakim prawem ordynator bedzi np. Podwazal skierowanie od mojego lekarza ? Skoro jestem sklasyfkowana do ciecia to chyba z jakis przyczyn, je mam wiec po co jakis baran ma mnie badac niby

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bo ja nie rozumiem jesli ma sie skierowanie na cc , to jakim prawem ordynator bedzi np. Podwazal skierowanie od mojego lekarza ? Skoro jestem sklasyfkowana do ciecia to chyba z jakis przyczyn, je mam wiec po co jakis baran ma mnie badac niby
    Masz stan po cięciu nikt nie może Cię zmusić do rodzenia naturalnie.

Dagn_ lubi tę wiadomość

‹‹ 2322 2323 2324 2325 2326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ