X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem.
    Ktg płaskie, badanie wykazało miękka i krótka szyjkę... Okruszek wazy prawie 4 KG!!!! :o

Dostałam zupkę, na drugie nie zasłużyłam :D

No i dziwnie lekarz powiedział ze kolejka do wywoływania rośnie... Wstępnie wchodzę jutro, ale MAM SIE NIE NASTAWIAĆ!!!
    Przyjęłam to z pokora.... Gorzej moja mama... Wkurzyła sie.
    Także czekam na ordynatora i zobaczymy....

Jestem na sali z druga ciężarna (poki co tylko my czekamy na wywołanie i tylko my jesteśmy ciężarne).
    Dziewczyna ciąże ma 2 dni starsza, to jej 3 ciąża, wszystkie wywoływane....
    Nie pocieszyło mnie to na przyszłość...

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

No moj lekarz na skierowaniu mi wpisal stan po cieciu, pacjentka nie wyraza zgody na porod drogami natury. Wiec mysle ze tsn ordynator śmieszny nie bedzie mnie wnerwial jakimis gadkami ze względu na niechec do mojego prowadzacego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera. Ale mnie krzyże bolą i podwozie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia

No nic pozostaje zatem czekac, lub byc nadziei ze okruszek sam zechce wyjsc :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na cc szłam bo jestem po cc
    ale...
    w ksiązeczce zdrowia mam napisane-stan po cc, GDM2 (cukrzyca), OWP, i pewnie dopisaliby ułozenie miednicowe, gdyby je wyłapali wczesniej (gdyby mnie słuchali)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem z wskazan medycznych to mam :stan po cieciu, wady miednicy, szyjka niepodatna na rozwieranie, brak postepu 1 porodu po 22 godzinach sn. Wiec niech tylko sprobuje cos sapac , u nas ordynator jest tutaj wzystkim dobrze znany i kazdy wie ze to swir i tylko sn mu w glowie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa szpitalne żarcie!!!!
    Po obiadku 204!!!!!!
    Aż pielęgniarki oczy zrobiły.

Ze mną leży dziewczyna w 35/36tc ma skurcze co 3min.
    Cały dzień nic nie jadła właśnie chyba ja wezmą na cc bo oby mówi że nie mogą jej dać a szyjke ma skrócona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

kurde, to faktycz ie dieta w sam raz dla kobiety z cukrzyca ciazowa....to co oni ci tam dali ze tak cukier ci skoczyl ????

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Zabka04

kurde, to faktycz ie dieta w sam raz dla kobiety z cukrzyca ciazowa....to co oni ci tam dali ze tak cukier ci skoczyl ????

Specjalny posiłek dla cukrzycowej hahahha niech se w doopie wsadza.
    Powiedziała że mam jeść swoje skoro mi nie służy że ten jadłospis diabetolog układa z dietetykiem.
    Czuję że moje cukry się rozmawia standard w szpitalu:-(
    Zjadłam Ziemniaki gniecione,skrawek mięsa gotowanego,buraki gotowane i sos i ćwiartka grejpfruta.
    Ahhhhhhhh

Aby to też było powodem do cc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w książeczce córki mam wpisane że zagrożenie życia mojego i dziecka jako wskazanie a teraz stan po cięciu. Nikt ze mną nawet nie dyskutował czy chce rodzic naturalnie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na siwą farbę z Bondexa, a kolorowe z Beckersa. Jutro ruszam na zakupy :) dzięki dziewczyny za pomoc :-*

Sarcia nikt Cię do sn nie może zmusić, mogą próbować nakłaniac, ale i tak Twoje zdanie jest kluczowe.
    Co do lodów to szkoda, że nie mogę się teleportowac ;)

Żabko widzę, że wszędzie te same cukrzycowe zestawy ;) ja po 2 obiadach szpitalnych bez zupy miałam 160 i przerzuciłam się na jedzenie w bufecie. Też gniecione ziemniaki, mięso z macznym sosem i buraczki lub marchewka z groszkiem królowały ;) brawo dla dietetyków :-D

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, hahahaha... zupa z makaronem, kopa ziemniaków i gotowane buraczki dla cukrzyka? Ahhhaaaaaaa......
    Normalnie dieta-cud :P
    Nie dziwne, że takie cukry B-)

żabka04, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już myślałam że nigdy nie zaśnie, płacz go chyba wymęczył, owinęłam w pieluszkę, ciepły termofor na brzuszek położyłam i do bujaczka! Bo nawet na 10 s zniknąć nie mogę (wyjść do toalety czy do kuchni po kanapkę) bo płacz na całe mieszkanie. Pierwszy raz od kilku dni dzięki temu wynalazkowi zjem obiad przy stole w kuchni! :D

czy te wibracje nie szkodzą dziecku? bo mnie by jakaś nerwica złapała gdyby coś smyrało po tyłku o.O jeszcze okap odpaliłam dla białego szumu i cisza, spokój... ohh błogo :)

co chwila tylko nogą pobujam i smoczek poprawię

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dietetycy chyba z lapanki!!!!!
    Sama nie mogę z ich jadłospisu.

Ale mam mufinka i go zezre za 30min na deser :-) Kupiłam rano w piekarni ale sprawdzony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznienic tylko w szpitalu sie stolowac , to czlowiek bez pomocy dietetyka sobie lepsza diete ulozy niz te "spece" co podpbmo maja na ten temat pojecie :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przygotowalam obiad i teraz czekam na mojego meza bo musimy pojechac po moje wyniki cmv dzisiaj co rana bylam robic no i musze odebrac skierowanie na cc bo musialam je dac do poprawki bo lekarz z rozpedu wpisal w skierowaniu swoj szpital zamiast ten w ktorym chce rodzic dobrze ze to zauwazylam vo bym sie w czwartek zdziwila :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brat, który interesuje się dietetyką i ogólnie pojętym zdrowym trybem życia prawie na zawał padł jak zobaczył co nam dają w szpitalu po porodzie :P nic nie może się zmarnować - pulpety z porannej mielonki - nie ma problemu, mięso polane sosem zrobionym z zupy - cóż za wykwintność, mortadela na kolację - przypomnij sobie smak dzieciństwa, gdy wędliny były rarytasem! :D

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejundziewcsymy czemu od razu po 5 dniach po przewidywanym terninie porodu idziecie na wywolyeanie? Z tego cobcxytammna forach wirkszosc eywolywan konczy sie cesarka, bo szyjka nie jest orzygotowana. Czesto terminy porodu sa eyznaczane za wczesnie no bierze sie termin z om, a wg tp jest wyznaczany jakby owu byla w 12 dniu cyklu, a duzo dziewczyn ma owu duzo pozniej.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 40 tygodniu.
    Wow, ciesze sie, ze dotrwalam, ale czas juz sie rozpakowac ,noo ;)

Od rana nie moge usiedziec na miejscu, wysprzatalam mieszkanie, upieklam ciasto cytrynowe, nasmazylam nalesnikow. Teraz sie objadam :D

I mam piekny deszcz za oknem, zapomnialam jak uwielbiam dzwiek uderzania kropli o szyby :)

bisacz, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, brak mi slow na Twoj szpital. No zwariowali, czlowiek ma latac w kolko ehh. Moze faktyczmie jedz do innego?

Sabina, a te bole plecow to z przeforsowania? Bo ja juz kilka razy slyszalam, ze jak bola tak po prostu to tez moze byc na porod, ale kto wie.

Anka trzymam kciuki, dawaj znac co u Was!
    Pysiaczku Ty tez, choc myslalam, ze u Ciebie bez gadania bedzie cc. Ale dasz rade, trzymaj sie mocno i duzo sil. To juz ostatnia prosta :)

Haneczka, no raczej ze gratulujemy donoszonej ciazy. Teraz czas na wielkie rozpakowywanie :)

haneczka lubi tę wiadomość

‹‹ 2323 2324 2325 2326 2327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ