X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • martta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja w ciąży do tej pory miałam tylko jeden sen erotyczny i jak się obudziłam to nie wiedziała w ogóle o co chodzi, haha :) a tak poza tym to dołujące raczej albo jakieś strasznie dziwne :/
    Mmargol masz rację, tylko muszę to chyba dzisiaj po prostu przetrwić i wtedy już w dupie z nimi wszystkimi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:15

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91, na pewno dasz radę. Im więcej obowiązków, to zawsze lepiej sobie radzimy, bo trzeba się zorganizować. Trzymam kciuki za pomyślność z tym promotorem ;)

Ksosia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:):)
    ja dziś z rana dałam sobie czadu, poszłam do biedry oczywiście były spodnie dresowe więc zaczęłam szukać odpowiednich dla siebie poczym się zorinetowałam, że zaraz mi odjedzie autobus do pracy. Noi pędem, akurat stał na światłach więc stiwerdziłam, że z 2 siatami przebiegnę ze 100 m2 noi zdążyłam ale całą drogę w autobusie myślałam że wyzionę ducha.

Do mnie na weekend przyjdzie mama to może pochodzę po sklepach, co do wyprawki to moja mama ma właśnie już fioła na tym punkcie.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na trzynastkę i mam zamiar całą przeznaczyć na rzeczy typu rogal i inne gadżety dla ciężarnych! A w lipcu otwieram swój kartonik :) W zeszłym roku w licpu zrobiłam sobie kartonik do którego postanowiłam wrzucać każde 10zł z portfela... i już mi się tam trochę nazbierało, czasem małżowi z portfela ukradnę jak za gruby.. i te pieniążki przeznaczę na ubranka, bo to już lipiec będzie :)

martta, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Dziewczyny czas leci nieubłaganie nie zdążymy się obejrzeć a już nasze maleństwa będą z nami czasami mam jeszcze takie głupie myśli co by było gdybym jednak nie zaszła wiem, że to było za szybko i w ogóle miało być na spokojne, ale moje życie zawsze było takie zwariowane i na szybkich obrotach, że chyba inaczej się nie da najbardziej się cieszę, że w końcu znalazłam drugą połówkę mojego <3 i jestem szczęśliwa teraz tylko w spokoju dokończyć studia zdać licencjat którego jeszcze nie zaczęłam nawet pisać jestem na etapie zmiany promotora:/ myślę, że jakoś dam radę inaczej być nie może ;)
    I też mam zamiar pomału wszystko kupować ale w takich neutralnych kolorach żeby się nie rozczarować :P żeby też jakoś nie odczuć tego za bardzo finansowo :) ojć i się rozpisałam

Ja właśnie się od godziny zabieram za pisanie pracy mgr... ale chyba przełożę na standardowe "jutro"... Mama mnie pogania :D a ja nie mam pojęcia co pisać?!:o i jeszcze, o zgrozo, zaliczenia...

Wezmę się chociaż za niemiecki :)

Ania91 lubi tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja się coraz częściej zastanawiam nad tym rogalem do spania... potem do karmienia byłby super. Ale nawet się nie orientowalam po ile są ;)
    Kochana ja kupiłam na olx za grosze i faktycznie jak nowy a nowe są na prawdę drogie przynajmniej jak dla mnie :)

Sabina lubi tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zawsze się boje spodnie kupować, że z rozmiarówką nie trafię bo mam rodzinnie bardzo masywne uda, a w brzuchu do niedawna wszystko za szerokie było...
    jak chodze do LEE lub Wranglera Panie głową kręcą bo albo w udach za ciasne albo w brzuchu za szeroko :P
    mój młodzieńczy kompleks.
    Mam tak samo, jak długość spodni i uda są dobre to w tali odstaje jak nie wiem... w takich znanych firmach zawsze miałam problem dopasować spodnie, dlatego w sieciówkach szukam ;) teraz rozglądam się za spodniami z pasem na brzuszek na olx, jak wrócę do domku to muszę się obmierzyć czy pasują te podane wymiary do mnie i zamawiać :D żal mi wydawać na nowe spodnie w h&m czy c&a tyle kasy na spodnie , w ktorych dlugo i tak nie pochodze, bo lato pewnie gorace bedzie...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ania91, na pewno dasz radę. Im więcej obowiązków, to zawsze lepiej sobie radzimy, bo trzeba się zorganizować. Trzymam kciuki za pomyślność z tym promotorem ;)

Zgadzam się w 100%. Mam teraz całe dni wolne i pieję z dumy że napisałam 3 prace zaliczeniowe, a jak pracowałam to była moja codzienność! :)

mmargol, Ania91 lubią tę wiadomość

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja właśnie się od godziny zabieram za pisanie pracy mgr... ale chyba przełożę na standardowe "jutro"... Mama mnie pogania :D a ja nie mam pojęcia co pisać?!:o i jeszcze, o zgrozo, zaliczenia...

Wezmę się chociaż za niemiecki :)
    Ja na szczęście języki pozaliczane ale z racji, że to koniec studiów pielęgniarskich to w tym semestrze czeka mnie psychiatria i zajęcia na oddziale boje się, ale mam koleżankę, która jest już w 22tc razem ze mną w grupie więc mam nadzieje, że jakoś to ogarniemy ale i tak się boje :P

w57vikgnszqgz528.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja swoja mgr prace zaczęłam w kwietniu pisać a w czerwcu się bronilam:) ale po 1 wina promotorki bo twierdziła ze mamy ciągle czas ale w sumie też temat rzeka więc nie miałam problemu bo pisałam o wpływie rodziny na rozwój dziecka :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Z nudów przeglądam ubranka itp... Zobaczcie jakie słodkie chyba się skuszę niezależnie od plci jaka będzie :D
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5971394636
    Piękne!

mychakruszyna lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ja też sie zaprzyjaźniłam jakiś czas z olx i teraz też zerkam coraz śmielej na ciuchy ciążowe tak, już jeden tshirt zakupiłam :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja jeszcze podawalam date nastepnej wizyty, juz prenatalne - 02.03 :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrze, ze nie tylko ja tak mam, ze nic mi sie nie chce. A tez juz jestem na zwolnieniu i w sumie większość czasu leżę w łożku i jestem zmęczona... Dziwne to :)

Ania91, mychakruszyna lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buciki cudowne tak się wczoraj śmiałam bo mój mnie wczoraj okrzyczał bo miałam ciut za mocno spodnie dżinsowe spięte i mi się ślad odbił na brzuszku i powiedział że zacznie mi dawać jego dresy :P

mmargol, staraczka_85 lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja wkurzona jestem. Chwile temu z izby przyjęć wróciłam,bo syn miał przyjęcie na zabieg, ale go nie przyjęli bo jest 5 tyg po ospie, a ma być 6. Przyjęcia od 8.30, byliśmy pierwsi, a zaczęli przyjmować od 10.30 :/ Pół roku czekaliśmy cholera, szczęście takie, że 26.02 mamy stawić się znowu. Tylko tam wymarzłam, nasłuchałam się wrzasków i naoglądałam demolki izby robionej przez najbardziej niegrzecznego 3-4 letniego bachora na świecie, a mamusia powiedziała mi żebym spierd*** jak zwróciłam uwagę, że wózkarnia to nie małpi gaj. Masakra. Boję się, że coś złapałam, bo zimno i pełno chorych. Wrr. Teraz herbata, koc.

Co do wyprawki, to sporo mam po synku, ale masę muszę dokupić i to podwójnie :D Wstrzymuję się do lipca, bo teraz się boję. Dla mnie za wcześnie, chociaż w pierwszej ciąży też kupowałam od 2 trymestru ;) Wózek raczej z olx, bo nie chcę wywalać kilku tys. na głęboko-spacerowy, jeszcze muszę sobie kupić wózek terenowy do joggingu, a one są od 6 mies i też spora kasa, a przynajmniej mi posłuży na dłużej. :) Jeszcze zostaje kwestia ubranek dla wcześniaków, bo gin mnie uświadomił, że dzieciaki będą wyciągać max. w 36 tyg., a pewnie wcześniej...

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Kochana ja kupiłam na olx za grosze i faktycznie jak nowy a nowe są na prawdę drogie przynajmniej jak dla mnie :)
    Budyń ciążowy ;) nie pomyślałam o olx :)

Ania91, Ksosia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    nie nadrobię :P za dużo piszecie:D

gorące kąpiele......obie ciąże uwielbiałam prawie wrzątek....nic na to nie poradziłam :P
    córki zdrowe, ruchliwe :)
    w tej ciąży jak się okaże że wrzątek to mój sprzymierzeniec nie zamierzam sobie odmawiać ;)

za godzinę mam wizytę ale tylko usg ;)
    będzie dobrze:) liczę na widok jakichś małych łapek i stópek :D

DZIERZBA kurde ale krowa z tej matki......ja mam cięty język to na pewno mym tego spierdalaj tak nie zostawiła;) no ale ja to ja;)

nie znoszę rozkapryszonych gówniarzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:42

Ania91, mmargol lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To strasznie wcześnie chcą je wyciągnąć postaraj się wytrzymać do 37tc będzie bezpieczniej dla maluszków ;) Ja czasem też nie mam nerwów do małych rozrabiaków, ale staram się na to nie reagować. Mój syn ma akurat 5 lat w kwietniu skończy no i pod koniec zeszłego roku akurat całą reszte pooddawałam w tym łóżeczko pościel no wszystko wszystko a teraz żałuje no cóż mądry polak po szkodzie :P

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ksosia ja swoja mgr prace zaczęłam w kwietniu pisać a w czerwcu się bronilam:) ale po 1 wina promotorki bo twierdziła ze mamy ciągle czas ale w sumie też temat rzeka więc nie miałam problemu bo pisałam o wpływie rodziny na rozwój dziecka :)

Mnie najbardziej męczy to, że wszystko musi być poparte literaturą. Jakbym mogła pisać to co wiem (sądzę że wiem) i mogę powiedzieć to byłoby z górki, a tak to literatura, literatura, literatura :/

Ania91 lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ