X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuula gratulacje!!!

Miśka śliczna, słodka dzidzia;)

Robotka powodzenia!!!

Mój mąż dziś rozwalił mnie na łopatki. Widzi że jestem zmęczona i praktycznie nie śpię od porodu. Polozyłam się spac po 4 rano, ok 7 czuję przez sen że ktos mi coś majstruje przy cyckach, a on mi małą próbował przystawić. Ala oczywiście nawet nie zajaknęła, pewnie też była w szoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 13:12

kamciaelcia, Sabina, Broszka, Bratek, Behemottka, Miśka*** lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A u nas chyba jednak nie kolki :/ albo coś mu nie posłużyło albo nietolerancja na laktoze albo nie dojrzałość jeszcze układu? jak nie będzie poprawy to wizytę u pediatry będziemy mieli szybkiej niż planowałam

trzeba wierzyc że zaraz minie
    tez mam małe wrazenie, ze u nas dzis może być maly problem brzuszkowy...kupy sie nie zmieniły, brzuszek miekki, ale mały niespokojny...moze taki etap?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    trzeba wierzyc że zaraz minie
    tez mam małe wrazenie, ze u nas dzis może być maly problem brzuszkowy...kupy sie nie zmieniły, brzuszek miekki, ale mały niespokojny...moze taki etap?
    U nas prawie po każdym jedzeniu jest ryk i prezenie :( więc jestem prawie pewna że to nie kolki.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U nas prawie po każdym jedzeniu jest ryk i prezenie :( więc jestem prawie pewna że to nie kolki.

no tak
    kolka zazwyczaj wieczorny rytuał...tu ewidentnie zależy od jedzenia :( moze cos zjadłaś? nie ma co zakładac najgorszego (nietolerancji ) :( to sa malutkie brzuszki które tez musza wiele sie nauczyć
    Kubus tez przeciez obżartuszek...

bo u nas raczej brzuszek przepełniony
    ale mały tez nawet sie nie zajęknął odkąd lezy w bujaczku obok męża (wiec wersja wymuszania u nas nadal akyualna)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się w końcu zrobić zakupy na Allegro!
    zapas smoczków będe miala na rok (a nie lecę na 1 butelce, bo mam 1 smoczek...)
    200zł pooooszłoooo!

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal siedzę na korytarzu, miałam kryzys jak się napatrzylam i zaczęłam ryczeć, bo taki wrazliwiec ze mnie...ale już lepiej, ponoć szykują nawet łóżko dla mnie. I spotkałam dziewczynę że szkoły rodzenia, będziemy razem na sali więc będzie raźniej:)

Bratek, kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka
    kocham te szpitalne organizacje...ale finał wszystko ci wynagrodzi !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki przemial tutaj mają ale o dziwo panie położne są przemile, chociaż tyle:)
    Mam łóżko, jest sukces! Po 6 godzinach:)

kamciaelcia, Sabina, żabka04, Behemottka, mk83, Bratek lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżym mamusiom

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy ta pełnia ja się pytam???

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To kiedy ta pełnia ja się pytam???
    18?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak patrzyła na Księżyc to była połowa. Jak na tej porodówce taki ruch bez pełni to nie chce myśleć co jest podczas pełni:P

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2:1 dla mnie!
    Mały zaczyna tolerować moje piersi :)
    Ciiii.... Zeby nie zapeszyć :)

Angela89, stardust87, kamciaelcia, żabka04, Behemottka, mk83, Broszka, Sabina, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no tak
    kolka zazwyczaj wieczorny rytuał...tu ewidentnie zależy od jedzenia :( moze cos zjadłaś? nie ma co zakładac najgorszego (nietolerancji ) :( to sa malutkie brzuszki które tez musza wiele sie nauczyć
    Kubus tez przeciez obżartuszek...

bo u nas raczej brzuszek przepełniony
    ale mały tez nawet sie nie zajęknął odkąd lezy w bujaczku obok męża (wiec wersja wymuszania u nas nadal akyualna)
    Obstawiam jeszcze nie dojrzałość. Jedzienia jakoś nie ale ograniczę co nie co. Jak nie pomoże Infacol to wyśle męża do zachodniach sąsiadów po ich magiczny lek.

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula gratulacje mega ogromne :)
    Broszka dobrze, że już masz łóżko i znajomą na sali.
    Angela współczuję kolek, ale może to chwilowa niedojrzalość układu pokarmowego.

My dzisiaj pół dnia na dworku, upał ogromny, żar leje się z nieba. Ale musialysmy wrócić bo Borek wrócił z działki.
    Od jutra pan maluje mieszkanko, więc w przyszłym tyg przeprowadzka :) tatuś moich dzieci ;) minę miał nie tęgą, chyba do niego dotarło, że my to już przeszłość, a ja sobie świetnie daję radę bez niego. Kupił proszek i płyn do kąpieli dla Małej, sle nie wzięłam po jego ostatnich akcjach z alimentami, może by mi od nich odliczył ;)
    Jutro mam patronaz pediatry i boję się w związku z naczyniakiem. Poza tym mam 1000 pytań mimo, że to drugi dzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 16:41

Broszka, Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Agatia:-)

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po niespokojnej marudnej nocy przypałętala sie temperatura :(
    Mlody dostal paracetamol i rozebralismy go troche. I od 3h jest ok. Ale 38 zaniepokoilo nas :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein A jak zmierzylas temp?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    1:0 dla mnie!
    Mały ssał pierś, ale cos dużo mi ulewa ....:(
    To normalne..?:(
    Dziekuje ślicznie za wsparcie!:)

Ksosiu - u mnie zalecają odbekiwać maluszki przed zmianą piersi w środku karmienia.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia liczę że to nie dojrzałość bo kolki to nie są. Przecież cały dzień ich'by nie miał.

Właśnie zjadł i nie płacze - czuje ulgę bo jak on płacze to ja płacze. Spełniłam swoje "marzenie" związane z kp a tu pojawiają się łzy po prawie każdym jedzeniu :( to czuje się do dupy.

‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ