X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Microlife na czole

Dlatego pytałam
    Osobiście do czoła przykladalam termometr kontrolnie np w nocy
    ale diagnostycznie pod paszka (jak ktoś woli w dupce )
    Nawet w szpitalu neonatolog miała poczucie ze Piotruś gorący i kazała zmierzyć temp. Położna pyta czy na czole a lekarka ze pod pachą. Choc był ciepły to temp była super. Wniosek - przegrzaly dziecko. Wiec na czole temp byłaby wyższa. ..
    Leki zawsze podawałam po zmierzeniu normalnym termometrem
    Może wasz maluszek nie miał aż 38

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie wrocilismy od tesciow objadlam sie na maxa ! Frytek, kotletow, kiełbasy, ciasta i ogorkow kiszonych :) uniesc sie nie moge, takze teraz leze, bo plecy daja w kosc :/

mam juz trzeci dzien duzo sluzu taki zolto przezroczysty hmm.. i wyraznie zaczal mi sie obnizac brzuch o.O az strach mnie ogarnal

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka04

ja sie dziwie ze ty jeszcze szpitala nie zmienilas, tam jest jakas ciemnota i komuna umyslowa masakra....co za herezje tam pieprza !

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, mój synek jest urodzony cc a powiem Ci że jak na dwulatka to o gada dużo i ma świetną pamięć i czasem jak coś powie albo zrobi tp ludziom oczy wychodzą ze taki maluch a taki mądry. A kp był tylko 2,5 mIecha więc nie dość ze cc to jeszcze mm - no idiotą powinien być a nie takim mądrym maluchem.
    A co z tą dziewczyną co od ciebie z sali wzięli? Tą w 33 tyg? Wiesz coś?

Ulf, niestety termometry na podczerwień potwornie przeklamuja bo ściągają temp z otoczenia. U nas cczęsto było tak że Hubert na czole miał dużo niższą temp niż pod pachą (chociażby wczoraj, nie chciałam to budzić w nocy więc
    Miezylam microlife - miał 37.6 ale czułam że coś za mało i zmierzyłam mu pod pachą a tam 38.2 było) - jednak to jest najpewniejsze miejsce pomiaru z tych "komfortowych" (Ja jakoś bym nie mogła dZiecku w pupie mierzyć - pod pachą łatwo się mierzy to po Co mu sprawiać dyskomfort?)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no jakaś masakra w tym szpitalu, nosz kur... czytam i nie dowierzam. Jakas kupa idiotów tam pracuje albo mają pacjentki za idiotki.
    Mi w ciąży z B wręcz położna na ginekologi powiedziała, że mam dokarmiać mm to synek szybko przybierze na wadze. I mówiła, że mm to teraz bomby witaminowo mineralne u nie należy popadać w paranoję.
    Zresztą w rocznikach naszych rodziców królowało wyzwolenie i karmienie mm, a debilami nie jesteśmy, prawda laski?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dupce nie mierze , bo jesli dziecko chore, z tej choroby spi, to latwiej pod paszke włożyc niz rozbierać i trzymać z tym termometrem :( a na czółku to juz kontrolnie sprawdzałam, zcy temp spada, czy rośnie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitala nie mogę zmienić bo przynoszą tu dziewczyny że szpitali z okolic jeszcze większe ciemniaki tam pracują.
    Tu w razie czego jest oddział ratunkowy dzieciaczkow tylko to mnie trzyma ewentualnie wyślą na Wrocław jak sobie nie będą umieli poradzić.
    Nie słucham ich bo szkoda gadać.
    Głowa mi pęka tak się zdenerwowalam.:-(
    Ja nie uważam tak jak ta pani pielęgniarka bo mam kuzynke która się urodziła przez cc skończyła dwa kierunki studiów i jest bardzo inteligentna.
    Chciałam się podzielić z wami wieśniaków co ja usłyszałam bo skojarzyło jak LRF? Walczyła w przychodni o kp/mm.
    I tak pomyślałam że powiem wam co gadaja u mnie.

Co u koleżanki.
    Miała cc.
    Dziecko wyciągnęli osowiale.
    Leży w inkubatorze pod respiratorem.
    Będzie dwa mce w szpitalu to dziecko bo nie wypuszcza szybko.
    Rozmawiałam z położna.
    Waży 1200g.
    Koleżanka chyba już rusza łapkami bo wysłała mi fotki małego i dziękowała za pomoc nie wiem jaka ale to nie ważne.
    Jej mąż był zabrał rzeczy pogadaliśmy.
    Zestresowani ale nie dziwię się.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    takie maleństwo w 33 tc ? zdrówka dla dzieciaczka

a tobie wytrwałosci!juz jutro poniedziałek

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze marzę i wierzę że jutro ta kobieta przyjdzie i mnie zabierze na cc i jak najszybciej wrócę do domu z juniorem.
    Tak żeby nikogo już nie słuchać i robić po swojemu.
    Tak jak wy macie mamusie rozpakowaniu.

Agatia dokładnie ciemniakami nie jesteśmy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kamcia.
    Takiego miała lekarza do tej pory nie widział że Przepływy są trafne.
    Zgłosiła się na prenatalne do mojego gina a ten papierek wystawił do szpitala i wyczuł dobry moment powiem Ci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka jestem pod wrażeniem. Gdzieś Ty trafiła?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    To kiedy ta pełnia ja się pytam???

Pełnia będzie 16.09 w piątek :)

żabka04, AJrin lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobne głupoty o mm słyszałam ...nie pisałam wam. ..ta położna mówiła " ze na kursie to słyszała" czyli mm to skleja jelitka i u piecdziesieciolatka zobaczymy skutki ... o cc jednak nic nie mówiono

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nasłuchałam o cc.. że dzieci takie maja zaburzenia SI o główce też słyszałam..szkoda gadać. Martyna się urodziła przez cc i żadnego Si nie ma i jest w dodatku wcześniakiem co zwieksza prawdopodobieństwo

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko jutro trzymam kciuki, żebyś wystawiła nam foto Juniorka. A dzisiaj już debili nie słuchaj!!!

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee tam ja takich bzdetow nawet nie slucham, to jest pieprzenie bez sensu. Te polozne tez by sie leb stuknely nim takie glupstwa beda gadac,..moze niech pomyslam ze dla niektorych kobiet cc to jedyna mozliwosc posiadania potomstwa, a najmadrzejsi ci co maja po kilkoro dzieci i nie wiedza co to znaczy walczyc o dziecko, czy starac sie dlugo o dziecko....

Takze takie gadanie wlozcie dziewczyny miedzy bajki :)

Jak widac polozne ktore tam pracuja sa swietnym orzykladem ze mozna przyjsc na swiar sn i byc nie zlym przyglupem :)

agatia, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słucham.
    Tzn powiedziała a ja wypuściła drugim uchem.
    Miałam ochotę personal śmiechem z tych jej mądrości.
    Ona wyszła a mnie głowa rozbolala chyba z nerwów.

Trzymajcie kciuki.
    Dam znać jak tylko coś się dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sposonu karmienia, to jakas totalna bzdura, skoro mm jest takie zle to niech zobacza ile maja chemii w zarciu dookola ze przyszlo zyc w czasach ze trzeba pytac "przepraszam ile ta kielbasa ma miesa?" Lub "ile % szynki jest w szynce, czy ona w ogole jest z miesa?" Takze lepiej niech sie zamkna :)

agatia lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się, jak głupi osioł i wszystko skasowało. WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Będzie więc krótko:

GRATULACJE DLA NOWYCH MAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do termometrów - niestety, te nowe wynalazki bywają zawodne. Ale btw-bierzecie pod uwagę, że przykładowo: temp. na czole/pod pachą i w tyłku nie ma prawa być taka sama??????

Broszko - kciuki za jutro - za Ciebie i Stasia.

Behemottka - nie mam konkretnej techniki/sposobu etc.
    Zaburzenia laktacji u towarzyszacych się zdarzają, ale raczej częściej u suk, niż kotek . Czasem jest to związane z cc, ale absolutnie cc nie przesądza, że takowe wystąpią (btw-podobno w Stanach modne jest teraz jedzenie swojego łożyska? Fujjj ;) Albo można zamówić w aptece przyrządzenie preparatu z własnego łożyska? :-O ).
    Częściej raczej widać połączenie z psychiką - tj.suki nerwowe, niestabilne psychicznie, nadmiernie związane z właścicielem etc.... ;)
    Oczywiście inna sprawa, to liczne mioty.
    Tak czy siak - dokarmia się wtedy maluchy sztucznym mlekiem i regularnie przystawia do sutków, by rozkręciła się laktacja (pilnując głębokiego chwytu itd.)
    Co do afrykańskich matek - myślę, że tam wiele rzeczy jest bardziej oczywistych i naturalnych ;))))) Z jednej strony - jak już dzieje się coś poważnego, to komplikacje i smiertelnoość większa, ale w drobniejszych sprawach na pewno jest o wiele więcej natury, a dzięki temu - pewnych kłopotów mniej.

A brzuszek-jak arbuz? Znaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamy. Ale to podobno na tym etapie bardzo dobrze świadczy o macicy, bo znaczy, że intensywnie ćwiczy - więc wytrzymasz :-*

U nas pół piątku na zapisach... Wczoraj znowu... Dziś w nagrodę spokój - jutro kolejny zapis...
    Lekarka pochwaliła bardzo reaktywną, spinająca się macicę. KTG zaczęło rejestrowac jakieś skurcze (nieduże, bo nieduże, ale są).
    Co z szyjką - pojęcia nie mam, bo u nas badają jedynie okołoporodowo, albo jeśli są wskazania. Nie mniej dostałam opier-papier, że z Mężęm nie działąmy. Cyt.:"A chce Pani mieć poród indukowany??? Zostało Wam 1,5 tygodnia na rozruszanie".
    No to już grzecznie działamy.... chociaz na pyski ostatnio padamy ;)

kamciaelcia, Broszka, Behemottka, stardust87 lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu humor lepszy
    Dzięki tobie bratku

Behemottka, Bratek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ