X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

Zabka pisala ze pierwzy porod miala sn, a ciete miala przy operacji isuniecia jajowodu.

żabka04 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, Stardust, ja już podejrzewam, że to jest jakaś epidemia podstępnych wirusów. :P Albo faktycznie syndrom zbliżającego się porodu. Organizm rozchwiany już sam nie wie, czy ma walczyć, czy się poddać. :P Idę sobie zaaplikować krople, bo się uduszę

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dobrze ze ja mam juz umowiony termin podbity pieczatka ordynatora i bynajmniej jesli bym wyladowala w innym terminie w szpitalu to od razu biora na blok bez gadania. Tylko moj lekarz wystawil skierowanie do szpitala na cesarskie ciecie a nie tylko skierowanie do szpitala

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hania

Zabka pisala ze pierwzy porod miala sn, a ciete miala przy operacji isuniecia jajowodu.

aaa faktycznie, czyli macica nienaruszona, ale jakby nie patrzeć historia komplikacji długa. Czyżby znów chodziło o kasę z tym nakłanianiem do sn? :/

• bbeczka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, trzymam kciuki, żeby wszystko gładko poszło! Może akurat juniorek wyskoczy w godzinę :)

Gratulacje dla kolejnych mamusiek! Dużo zdrowia dla Was i maluszków! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 10:51

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Żabko, brak słów na to co przeżywasz, człowiek w tak waznej sprawie został wyrolowany. Zagryzłabym tego lekarza. Może normalnie nie ale w stanie burzy hormonalnej na pewno.

Trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że los oszczędzi Ci bólu i wszystko pójdzie gładko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania

Ja mysle ze wlasnie chodzi o kase, bo jak juz wspominałam co moj lekarz za newsa mi sprzedał,porod sn suza kasa dla szpitala, cc mala kazsa dla szpitala a lekarze przez ordynatorow sa dobdze wycwiczeni zwłaszcza na ginekologii

Edit. A zwlaszcze jssli ktos rodzi pierwsze a zwlazcza drugie wczesniej nie bedac po cc wtedy to jest jazda bez trzymanki zebh zrobili cc jak wczesniej ktos nie mial wtesy tylko na cito robią w wyniku komplikacji sn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 10:58

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, naszykowałam same ciepłe welurowe ciuszki dla maleństwa na wyjście ze szpitala z myślą o jesiennej aurze, a tu się okazuje, że powinnam chyba szukać stroju kąpielowego dla noworodka i przepakować torbę. Co za pogoda dziewczyny!

Sabina lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff onet mówi, że między 23.09 a 25.09 będzie 19° i zachmurzenie umiarkowane. Czyli welur i kombinezon odpada, ale kąpielówek też nie muszę kupować. ;) Przepakuję na coś lżejszego.

stardust87, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostanę znieczulenie doktor mnie zapewnił tylko rozwarcie musi byc.
    Wyczyscili oddział patologii.

haneczka, alinka, Bratek, bbeczka91, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka

a ty teraz
    Masz podawana oxy i masz juz skurcze ?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a ta gin co miała
    Się na cc zgodzić to co mówiła? W sensie o Twoim lekarzu? Ze z nią rozmawiał i ustalił cc?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    mi to sie płakac chce :(
    jesrtem z toba, wqiemy, ze dasz rade, pójdzie sprawnie, szybko i ze znieczuleniem
    doktorka bym dopadła i mu super opinie wystawiła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak coś się tam pisze strasznie mi żebra rozpiera

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Kurczę, naszykowałam same ciepłe welurowe ciuszki dla maleństwa na wyjście ze szpitala z myślą o jesiennej aurze, a tu się okazuje, że powinnam chyba szukać stroju kąpielowego dla noworodka i przepakować torbę. Co za pogoda dziewczyny!

jest dzisiaj tak goraco ze Piotrus zasnac nie moze :( nawet herbatka nie pogardził

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto by pomyślał, że 12 września będę jeszcze z małą w brzuchu. Jedyny plus tego, że dłużej będę dostawać kasę za macierzyński ;)
    Samopoczucie średnie, całą ciążę wisiało nade mną widmo cc(łożysko przodujące, potem mała nieobrócona) i teraz znowu. Wierzę jednak, że stanie się cud i mała przypomni sobie, że trzeba się urodzić i pójdzie wszystko naturalnie. Na razie z uporem maniaka biegam co chwilę do lustra sprawdzić czy brzuch opadł, podczas każdego prysznica sprawdzam, czy jestem w stanie dosięgnąć szyjki, ale nic się nie zmienia. Na dodatek mąż dostał małpiego rozumu(a może zawsze taki był, tylko ja to pobłażałam)i nie jestem w stanie z nim wytrzymać, bo dosłownie wszystko jest na mojej głowie. On jest albo w pracy, albo gra w durne gry. W sobotę dostaliśmy 7 wielkich worów z rzeczami dla Emi(ubranka, zabawki, sterylizator) i gdybym się za to nie zabrała, to pewnie leżały by na środku salonu do teraz. Ciągle słyszę tylko, że muszę spacerować, skakać na piłce, chodzić po schodach, uprawiać seks i inne internetowe mądrości, żeby mała zeszła niżej i żeby urodzić. Tak jakbym od ponad 3 tygodni tego wszystkiego nie robiła. Do tępej pały nie dociera, że po 2h chodzenia mam nogi spuchnięte jak balony, a przez moją gigantyczną wagę kręgosłup boli jakby miał pęknąć. Spałam jedną noc u rodziców, ale nie chcę ich mieszać w małżeńskie problemy. Już się boję co będzie jak mała się urodzi. Jak czytam Fox Twoje perypetie, to obawiam się, że u mnie będzie to samo, bo pomimo przeprowadzania rozmów, mówienia o moich oczekiwaniach, to do mojego męża i tak nic nie dociera.

Dobra, wyżaliłam się, nie musicie tego czytać, ważne że mi trochę lżej na sercu :)

Sabina lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła koleżanka mojego gina powiedziała że skończy robić cc to mnie znieczula.
    Więc chyba zaraz będę rodzic
    Fiuuuu fiuuuuu żebra mi rozpiera

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta kolezanka twojego gina w koncu co? Nie bedzie ci robic tego podobno zalatwionego ciecia??? Bo juz watsk zgubilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała że nie bo nie ma wskazań gadałam z nią za nim poszłam na porodowce.
    Ale jest tutaj więc nie wiem już co ona kombinuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka91

durnowate gierki....skad ja to znam, pisalam na fb ze wlasnie przez to sie wczoraj caly dzien do mojego meza nie odzywalam i powiedaialm mu ze konsole wystaiwe na licytacje i sprzedam za grosze bo nie bedzie mnie jakies czarne pudelko doprowadzac do placzu i nerwicy

‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ