WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lusia, lekarze serca nie mają, są znieczuleni i głupi.
Ale może jeszcze wszystko się rozkręci samo. Przyjdą skurcze, to i szyjka się otworzy. Bądź dobrej myśli.
A w szpitalu przy przyjęciu poproś, żeby Cię zbadali, czy główka nie jest za duża w stosunku do miednicy, żebyś się nie męczyła próbami, jeśli i tak miałoby się skończyć cc.
Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń. -
Sabina wrote:Lusia widzę, że Twój lekarz lubi straszyć
Zupełnie bez sensu. A podejście głupie.
położna w sumie też otuchy nie dodała... po ktg mi powiedziała, że skoro nie ma ze strony mojego organizmu żadnego sygnału porodu to jednak powinnam z lekarzem jakimś porozmawiać o cc i że ona wie, że to kosztuje, ale powoli zaczyna chodzić o bezpieczeństwo dziecka - no cholera jasna skoro chodzi o bezpieczeństwo to to jakaś paranoja, żebym ja miała za to płacić ;-( kurcze jestem drobna, brzuch mam od lipca już jakby bliźniaków się spodziewała a nie jednego dziecka, od lipca już słyszę, że dzidziuś jest bardzo duży - a teraz ktoś mi mówi, że dla świętego spokoju i bezpieczeństwa powinnam zapłacić ...
-
nick nieaktualny
-
lusia
też pierwszy raz spotykam sie z tym , że lekarz straszy zamiast pozytywnie do porodu nastawiaćbe lekarz i tyle
bo: dzidzia nie musi byc duza a poród nie musi być ciężki
i: od tego sa lekarze na dyżurze-oni musza stwierdzić, czy dasz rade urodzić
bo: dzidzia nie musi być taka duża
a wszystkie wiemy, ze dobre nastawienie musi być i od tego masz nas-wielki doping, nieskończona moc kciukasów i przede wszystkim mozesz sie żalić i żalić -
nick nieaktualnyw zusie w Warszawie pracują debile. przysłali papiery związane z moją sprawą na moj adres gdzie nie mieszkam przeszło 10 lat skąd te durnie to wzieli??? skoro wczesniej wszytsko przychodziło na moj adres !! tata dzwonil ze list jest z 31.08 a dopiero dzis wujek mu go dal mowi ze caly ubrudzony, usyfiony zajebiscie!! dobrze ze ktos nie otworzyl i nie wywalil, co za idioci a w papierach jest wsyztsko zatrudnienei pesele!!! normalnie jestem wsciekla jak osa!!
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:lusia
też pierwszy raz spotykam sie z tym , że lekarz straszy zamiast pozytywnie do porodu nastawiaćbe lekarz i tyle
bo: dzidzia nie musi byc duza a poród nie musi być ciężki
i: od tego sa lekarze na dyżurze-oni musza stwierdzić, czy dasz rade urodzić
bo: dzidzia nie musi być taka duża
a wszystkie wiemy, ze dobre nastawienie musi być i od tego masz nas-wielki doping, nieskończona moc kciukasów i przede wszystkim mozesz sie żalić i żalić
dla mnie to nieludzkie zachowanie... od ostatniej wizyty w sierpniu jak usłyszałam 4 kg i główka wymiarowo po terminie wiedział, że się stresuje masakrycznie... a tu słowa otuchy nigdzie nie słyszę... nawet chodząc na ktg i słuchając innych położnych... jedna jedynie stwierdziła, że na moim miejscu przyszła by chyba na izbę żeby mnie położyli... ale z drugiej strony niewykluczone, że po prostu będę leżeć a i tak się mną nikt nie zainteresuje ... bo będą czekać na decyzje mojego prowadzącego
-
nick nieaktualny
-
Ja się Wam nie chwaliłam, ale mój lekarz prowadzący na przedostatniej wizycie, jak już miałam ustalony termin cc planowego w szpitalu, zasugerował mi , że jak dopłacę mu 1,5 tys to on mi załatwi, że będę miała dobrego operatora podczas cc i w ogóle o wszystko zadba. Skandal. Że niby jak nie zapłacę, to pokroją mnie na żywca i zszyją dratwą?! Wszyscy lekarze są skorumpowani.
A i dowiedziałam się, że w szpitalu, gdzie będę rodzić faktycznie są opaski VIP w żółtym kolorze dla dziewczyn, które zapłaciły i mają specjalne traktowanie. -
haneczka wrote:Lusia, skandal z tym cc za pieniądze. Bez łaski mają Ci zrobić, jak dziecko będzie za duże. Bezczelni tylko na kasę lecą.
tym bardziej że mi nigdy na cc nie zależało, od samego początku mówiłam, że bardzo bym chciała rodzić sn. A teraz to czuje się jakbym była na siłę przetrzymywana tylko po to żeby nie było już żadnych szans na poród sn.
-
nick nieaktualny
-
Lusia dramat, jak się to czyta
co za debile, a oferta łapówki to już karygodne
azr się wierzyć nie chce w to wszystko.
Pociesze Cię, że leżałam z dziewczyną, waga w 9 mc 52kg, urodziła córeczkę 4400g w 3h na totalnym luzie
Żabko jak u Ciebie?? Bo nie wiem, czy mi wpis Twój umknął, czy nie pisałaś.
-
haneczka wrote:Ja się Wam nie chwaliłam, ale mój lekarz prowadzący na przedostatniej wizycie, jak już miałam ustalony termin cc planowego w szpitalu, zasugerował mi , że jak dopłacę mu 1,5 tys to on mi załatwi, że będę miała dobrego operatora podczas cc i w ogóle o wszystko zadba. Skandal. Że niby jak nie zapłacę, to pokroją mnie na żywca i zszyją dratwą?! Wszyscy lekarze są skorumpowani.
A i dowiedziałam się, że w szpitalu, gdzie będę rodzić faktycznie są opaski VIP w żółtym kolorze dla dziewczyn, które zapłaciły i mają specjalne traktowanie.
U mnie w szpitalu też się słyszy tylko o płatnych cc. Jedną dziewczynę co na forum poznałam, co rodzi w tym samym co ja i ma cięcie za kilka dni to pytałam czy płaciła, a ona do mnie, że ze względu na chore nerki ma wskazanie i lekarz prowadzący jej powiedział, że nie ma problemu, ale ze względu na te chore nerki musi ją widzieć co najmniej co drugi tydzień i wizyty ją 200 zł kosztowały i teraz za darmo jej robi...
-
Sarcia, na cc jestem psychicznie przygotowana, samego porodu się nie boję, może trochę bólu po i pierwsze wstanie ale będę prosić o leki przeciwbólowe i mam nadzieję dać radę, jestem pozytywnie nastawiona bo już nie mogę się doczekać synka
Haneczka, zgadza się, u mnie cc w czwartek, ogólnie termin porodu z usg mam na przyszły poniedziałek ale ordynator zapisuje zawsze kilka dni przed terminem i jak zaproponował dzień moich urodzin to od razu się zgodziłam bo przyjście na świat Antosia będzie najpiękniejszym prezentemhaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny