X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    Dziewczyny rodzące sn - jak było u Was po porodzie z "dwójką"? Mi przy porodzie wyszedł hemoroid i od niedzieli nic, a zaczynają mnie juz jelita bolec :( krocze ciągnie, nie mogę się przełamać :( przepraszam za dosłowność :)
    u mnie poszło po czopku, bo inaczej by mnie ze szpitala nie wypuścili ;)

Stardust ja się turlam w dwupaku i pewnie jeszcze chwilę się poturlam..więc nie bój się, nie będziesz sama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 17:01

stardust87, Kasik2 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Borek nie dostał się ani do żłobka ani do przedszkola :/ rozważam prywatne, ale nie wiem czy dam radę finansowo, zobaczę.
    On jest teraz na etapie "ja sam" ucieka, nie słucha, lata jak kot z pęcherzem. Masakra. Czasem go nie ogarniam ;) nie jest lekko, szczególnie samej 24 na 24, ale trzeba dać radę.

Sarcia ja po jednym i drugim cc niezbyt się oszczędzam, pewnie po latach wyjdzie, ale samo się wszystko nie zrobi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

Biedactwo, przykre to strasznie ze ten twoj facet to taki patalach bez wstydu!!! Zeby nie pomoc kobiecie po porodzie i to cc w dodatku chamstwo:/ wiem ze nie masz lekko, ale najwazniejsze ze masz w sobie na tyle sily zeby ten majdan ogarnac

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu w trosce i dobrej wierze to napisalam, bo to naprawde niebezpiexzne dzwigac po operacji i sie o was martwie zeby krzywda sie zadnej nie stala :(

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja po prostu w trosce i dobrej wierze to napisalam, bo to naprawde niebezpiexzne dzwigac po operacji i sie o was martwie zeby krzywda sie zadnej nie stala :(
    Wiem Sarcia, że piszesz z troski :-* niestety przy dzieciach jest ciężko, sama wiesz najlepiej, a za chwilę też będziesz miała dwójkę :) dobrze, że Twoja córcia chodzi do przedszkola. My mamy państwowi szansę we wrześniu za rok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sobie pospałam :D
    obudziłam się zaraz przed 17. poszłam do kuchni zrobić kawkę i Pisklak ledwo zalałam kubek zaczął płakać i wołać o jeść. Teraz czekamy na tatę, dopijam swoją kawkę i lecimy na spacer :) oby mi nie płakał, póki smoczek w buzi dulda jest OK, on chyba jednak będzie smoczkowy, tylko póki co podpasował mu ten z MAM 0-2 mca. Będę musiała o nowym pomyśleć za niedługo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

a nie mozesz sie starac o doplaty do prywatnego przedszkola ? Bo mozna skladac wnioski i jesli dochodu sie nie przekracza to miasto czy tam mops czy gops finansuja żywieniowke i rodzic placi tylko "czesne" czy oplate stala za przedszkole

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja planuje rodzic sn ale.jak moj klocek jeszcze posiedzi to nie wiem czy mnie nie potna. Nadal jestem pozytywnej mysli ze dam rade sn. :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia pracuje w MOPS i wiem, jakie są zasiłki, nie kwalifikuje się dochodem :-D
    Zobaczę mc, dwa jak opłaty i raty i zobaczę ile mi zostanie. Jak spoko to go zapiszę do prywatnego, bo zwariuję z nim he he he ;) osiwieć nie osiwieje bo już jestem siwa ha ha ha ;)

Moja Młoda wytrbiła 90 ml mojego mleka z butli i od godziny czuwa ;) dzisiaj też z dziwną miną mi się przyglądała, chyba zaczyna coś więcej dostrzegac, ale mina wskazywała, że niezbyt jej się podobam ;)

sarcia123, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Agatia to trafilam jak kula w plot xD

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

napewno dasz rade :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, dokladnie :) Stwierdzili, ze nie ma czasu na latanie po wozek, nie dali mi nawet kapci zalozyc i szlam na boso.
    W ogole jak sobie to wszystko teraz przypominam to jakas abstrakcja doslownie.
    Ale ogolna opieka lekarzy i poloznych jest naprawde dobra i nie moge narzekac.
    Tylko juz by sie chcialo do domku pojsc.
    Dzis przebralam pierwsza kupke :D
    Poszlo dobrze ;)

kvi, stardust87 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hahaha Agatia to trafilam jak kula w plot xD
    Ha ha ha bez kitu, ale lepiej kulą w płot niż kulą w łeb ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Podczytalam ale na wyjściu nie miałam jak pisać no i jeszcze jest szwagierka
    byliśmy na patronazu. Przyjmowała akurat ta druga lekarka (u nas w mieście są tylko 2)
    Podałam nazwisko i juz wiedziała jak do nas podejść (chodzi o emilke )
    Pytanie o karmienie było :) ale tak jak ostatnio -jak pani karmi -mm- a jakim? I tyle na ten temat. Żadnych wykładów i mądrości
    Piotruś waży 3925 g
    Wszystko wygląda dobrze
    serduszko brzmi jak dzwon. Osluchowo super. Ale dostałam skierowanie do kardiologa (skoro nic nie wykazuje to później pójdę na nfz zamiast od razu prywatnie )
    Na bioderko skierowanie tez mam
    No i do poradni audiologicznej (co badanie słuchu nie wyszło )
    Szczepienie zaplanowane i juz ustalone na za 3 tygodnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to nie mozna nic po cc?
    Ja myslalam, ze taki nosidelko z maluchem bede mogla nosic za tydzien, dwa?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Za pierwszym razem nosiłam z mężem wózek po 2 tyg
    Tym razem jeszcze mąż sam nosi (taka inwestycja moja w siebie ) I tak jeszcze z 3 tyg

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak w skrócie, mała waży 4 kg, płynu owodniowego mam w górnej granicy afi = 23, rozwarcie na 2 cm i jutro chyba rodzimy.

Mój doktor ma jutro dyżur i o 10 rano mam do niego dzwonić jaki ruch na porodowce i czy mamy przyjeżdżać. Ale liczę na to ze będzie można i jutro będzie ten dzień :)

agatia, stardust87, olka30, kamciaelcia, Bratek, AJrin, bbeczka91, violett, haneczka, mmargol, Sabina, marta258, mk83, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violetf

mowy nie ma, mnie od razu lekarz przestrzegl przed takimi pomyslami jak nie chce wyladowac w szpitalu z rozjechana blizna, z wysilku trzeba zrezygnowac minimum do konca okresu polofu, aa pozniej lekarz oceni stan blizny na wizycie konteolnej i zaleci co i jak a aktywnosc fizyczna dopoero 6 miesoscy po cc a tam to lekkie rseczy tylko. No bo to jest normalna operacja dlatego nie mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak mnie wymacal dzisiaj ze plamie i to bardzo... kurczę nic mi nie mówił że mogę krwawic

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam tydzień po cc nosidełko bo niestety samo do samochodu nie wyskoczy. Wózek też nosiła, choć tylko po 4 schodach :P a po połogu dostałam zgodę na ćwiczenia fizyczne w tym miesni brzucha. A nie mam zadnych komplikacji związanych z blizną, nigdy mnie nawet nie szczypala. Więc to chyba trochę przesada z tym pół roku. Na pewno wszystko zależy od osoby

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ