Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? 6 miesięcy?
    A teraz nawet fotelika nie można?
    No cóż. Ale jakiś trzeba funkcjonować. Do lekarza czy coś.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka plan był taki, że jak pójdę na chorobowe i potem po porodzie to mały wróci do domu i nie będę płacić za żłobek, ale doszłam do wniosku, że po pierwsze szkoda by mi było miejsca w żłobku, bo ledwo wybłagałam żeby go przyjęli, a po drugie będę mieć dwa dni dla drugiego dziecka i taka opcja mi odpowiada. Koszty niby są, ale nie wyobrażam sobie np. iść teraz sama z dwójką na spacer. Mój mały jak słyszy "chodź tu" robi odwrót w drugą stronę i ucieka ile sił w nogach. Szkoda mi trochę, że nie będę miała dla niego tyle czasu ile bym chciała, ale jakoś będziemy musieli przetrwać te pierwsze miesiące :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka zatem czekamy na Twoje pyk :)

Olka nie pociesze Cię, mój ma 2,5 roku i też ucieka i robi wszystko na opak. Czasem spacer to masakra ;) w domu nie mogę go spuścić z oka, bo jest mało delikatny dla siostry.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud moje dzieci już śpią:-D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ciesz się chwilą :)
    mój marudka, bo smoczka zgubił. Póki co muszę zjeść kolację i wykąpać Fifiego, bo mąż jutro wieczorem wychodzi, a sama nie udźwignę wanienki z wodą. No i wieczorne mleczko, mam nadzieję, że szybko uśnie i brzuszek nie będzie dokuczał :)

wychodzi na to, że dzisiaj jeśli ta butla będzie ostatnią (bo zwykle budzi się ok 1.) było tylko 6 posiłków.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki karmiące piersią ile wasze maludy robią kupek?? Mój przy każdym karmieniu i jeszcze czasami pomiędzy. Zastanawiam sie czy nie za często...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczynki karmiące piersią ile wasze maludy robią kupek?? Mój przy każdym karmieniu i jeszcze czasami pomiędzy. Zastanawiam sie czy nie za często...
    Liwka na cycku, plus dwie butle mm i kupki po każdym jedzeniu i kleksy ;)
    Po piersiowym to normalne, że musztardowa kupa może być po każdym kp.
    Po mm nie powinno być więcej niż dwie na dobę, powyżej 3 traktuje się jako biegunkę i trzeba pilnować czy dziecko się nie odwadnia.
    Wróciłam do notatek z czasów noworodkowych Borka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:35

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi cosnieniw dzis skacze i niestety odnotowalam 140/85 wiec zobaczymy co jutro powiedza w szpitalu. Jak polezalam to spadlo do 132. Chyba nie ma co panikowac aby juz dzos jechac skoro bede jechac z samego rana?
    A dodam ze doczytalam ze mój nowy zakup herbatki pokrzywowej z trawa cytrynowa zawiera lukrecje. Nawet na opakowaniu napisali uwazac przy nadcisnieniu. Wiec zakup nie trafiony :/ wiec ostrzegam jak coś ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też robił po każdym karmieniu jak był jeszcze na piersi ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Przy kp każda ilość kup dozwolona

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo! Troszkę sie zaczęłam martwić czy to nie biegunka... Co ja bym bez Was zrobiła... Pewnie płakałabym dalej ;) Ściskam!

Sabinka gratulki!!!!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam tylko napisalam to co zaleca moj lekarz i przestrzega przed roznymi pomyslami jakie kobiety maja. No o akt fizyczna w postaci cwicsen, silki, biegow to powiedzial wstrzymac sie minimum 6 miesiecy. Nic nie dzwigac po cc minimum do 6 tygodni po porodzie domczasu wizyty kontrolnej i oceny blizny, jedynie lekka akt fiz bez obciazania miesni imgwaltownych ruchow.

a co kto zrobi z ta wiedza to jak by to powiedziec jego cialo, zdrowie danej osoby sprawa nikt nikogo pouczal, nie bedzie jak ma zyc czy co robic :) ja tylko mowie o potencjalnym ryzyku na temat ktorego mnie uswiadomiono :)

Ja sie do tego stosuje. Wszelkie szcsepienia wizyty itd bede planowala tak zeby towarzyszyl mi maz lub tesciu bo ja dzwigac zamiaru nie mam a wzelkie zakupy czy wyjscia to mozna ogarniac z mezsm po pracy bez prpblemu i dzwigac nie trzeba. No jedynie gorzej jak ktos miezka na pietrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde !! 4 razy w wc dzis juz bylam...niempowiem wam do mnie mjuz boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej cc nawet nie miałam kiedy się oszczędzać, teraz tym bardziej jak się ma 2 dzieci. Z ćwiczeniami czekam do wizyty U gin i od wtedy działam. Idzie zimna jak bym miała czekać 6 miesięcy to wróci mi nadbagaz z ciąży a za to dziękuję. Dziś ujrzałam 1 kg mniej niż ważyłam przed ciążą więc to jeszcze bardziej motywuje

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja tyle samo :) Ale poszłam na spacer i zamiast się rozkręcić to się uspokoiło. Tak więc jestem bez czopa, bez bagażu w jelitach i bez dziecka póki co :P

A co Cię boli?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Haneczka plan był taki, że jak pójdę na chorobowe i potem po porodzie to mały wróci do domu i nie będę płacić za żłobek, ale doszłam do wniosku, że po pierwsze szkoda by mi było miejsca w żłobku, bo ledwo wybłagałam żeby go przyjęli, a po drugie będę mieć dwa dni dla drugiego dziecka i taka opcja mi odpowiada. Koszty niby są, ale nie wyobrażam sobie np. iść teraz sama z dwójką na spacer. Mój mały jak słyszy "chodź tu" robi odwrót w drugą stronę i ucieka ile sił w nogach. Szkoda mi trochę, że nie będę miała dla niego tyle czasu ile bym chciała, ale jakoś będziemy musieli przetrwać te pierwsze miesiące :)

No rozumiem, rozumiem, ja też będę miała Arturka mniej, co mnie smuci, ale on by ze swoim charakterem ześwirował w domu z nudów, jakbym ja na cycku siedziała, nie mówiąc już o spacerach czy szczepieniach z dwójką- hardcore.

Tylko ja wcześniej zrozumiałam, że Twój Robcio jest z babcią, a nie w żłobku. :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Rozwarcie bez zmian od tygodnia - 1.5. Czopa brak. Dziecko nisko w kanale, ale ciągle siedzi. Przeżyłam masaż szyjki #2 - nawet chyba mniej bolało niż poprzednio. M. trzymał mnie za rękę, więc może to pomogło :)

Więc jest taki plan - termin w piątek, kolejna wizyta za tydzień, jeśli nic się nie wydarzy, a jeśli po tym ciągle będzie cisza, to 23go wywołujemy. Tak więc one way or another Adasisko będzie wyeksmitowany w ciągu najbliższych dziesięciu dni. :D

Ide toczyć się do kuchni, bo zgłodnieliśmy z wrażeń.

Nadrabiać będę po obiedzie :)

AJrin, stardust87, nick nieaktualny, Bratek, Broszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dźwigania po cc, to zamierzam się powstrzymywać od dźwigania starszego 11 kg synka ok 4-6 tygodni, ale dzidziusia będę nosić.:) Nosiłam po pierwszej cc i teraz też będę, bo nie da się inaczej. A pierwsza wizyta szczepienna jest w 7 tyg życia dziecka, więc żaden problem. A tak to mieszkam na parterze, więc wózka nie noszę, tylko dziecko.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, w najgorszym wypadku jak się nic nie zacznie samo to obie rodzimy 23.09 :D Odliczanie czas zacząć:
    10!

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, super wieści:) A powiedz mi jak to jest, że jutro rodzicie? Skąd ten pośpiech i decyzja? Że waga duża, wód dużo, czy jak?

‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ