X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? 6 miesięcy?
    A teraz nawet fotelika nie można?
    No cóż. Ale jakiś trzeba funkcjonować. Do lekarza czy coś.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka plan był taki, że jak pójdę na chorobowe i potem po porodzie to mały wróci do domu i nie będę płacić za żłobek, ale doszłam do wniosku, że po pierwsze szkoda by mi było miejsca w żłobku, bo ledwo wybłagałam żeby go przyjęli, a po drugie będę mieć dwa dni dla drugiego dziecka i taka opcja mi odpowiada. Koszty niby są, ale nie wyobrażam sobie np. iść teraz sama z dwójką na spacer. Mój mały jak słyszy "chodź tu" robi odwrót w drugą stronę i ucieka ile sił w nogach. Szkoda mi trochę, że nie będę miała dla niego tyle czasu ile bym chciała, ale jakoś będziemy musieli przetrwać te pierwsze miesiące :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka zatem czekamy na Twoje pyk :)

Olka nie pociesze Cię, mój ma 2,5 roku i też ucieka i robi wszystko na opak. Czasem spacer to masakra ;) w domu nie mogę go spuścić z oka, bo jest mało delikatny dla siostry.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud moje dzieci już śpią:-D

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ciesz się chwilą :)
    mój marudka, bo smoczka zgubił. Póki co muszę zjeść kolację i wykąpać Fifiego, bo mąż jutro wieczorem wychodzi, a sama nie udźwignę wanienki z wodą. No i wieczorne mleczko, mam nadzieję, że szybko uśnie i brzuszek nie będzie dokuczał :)

wychodzi na to, że dzisiaj jeśli ta butla będzie ostatnią (bo zwykle budzi się ok 1.) było tylko 6 posiłków.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki karmiące piersią ile wasze maludy robią kupek?? Mój przy każdym karmieniu i jeszcze czasami pomiędzy. Zastanawiam sie czy nie za często...

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Dziewczynki karmiące piersią ile wasze maludy robią kupek?? Mój przy każdym karmieniu i jeszcze czasami pomiędzy. Zastanawiam sie czy nie za często...
    Liwka na cycku, plus dwie butle mm i kupki po każdym jedzeniu i kleksy ;)
    Po piersiowym to normalne, że musztardowa kupa może być po każdym kp.
    Po mm nie powinno być więcej niż dwie na dobę, powyżej 3 traktuje się jako biegunkę i trzeba pilnować czy dziecko się nie odwadnia.
    Wróciłam do notatek z czasów noworodkowych Borka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:35

• AJrin Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi cosnieniw dzis skacze i niestety odnotowalam 140/85 wiec zobaczymy co jutro powiedza w szpitalu. Jak polezalam to spadlo do 132. Chyba nie ma co panikowac aby juz dzos jechac skoro bede jechac z samego rana?
    A dodam ze doczytalam ze mój nowy zakup herbatki pokrzywowej z trawa cytrynowa zawiera lukrecje. Nawet na opakowaniu napisali uwazac przy nadcisnieniu. Wiec zakup nie trafiony :/ wiec ostrzegam jak coś ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też robił po każdym karmieniu jak był jeszcze na piersi ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    Przy kp każda ilość kup dozwolona

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo! Troszkę sie zaczęłam martwić czy to nie biegunka... Co ja bym bez Was zrobiła... Pewnie płakałabym dalej ;) Ściskam!

Sabinka gratulki!!!!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam tylko napisalam to co zaleca moj lekarz i przestrzega przed roznymi pomyslami jakie kobiety maja. No o akt fizyczna w postaci cwicsen, silki, biegow to powiedzial wstrzymac sie minimum 6 miesiecy. Nic nie dzwigac po cc minimum do 6 tygodni po porodzie domczasu wizyty kontrolnej i oceny blizny, jedynie lekka akt fiz bez obciazania miesni imgwaltownych ruchow.

a co kto zrobi z ta wiedza to jak by to powiedziec jego cialo, zdrowie danej osoby sprawa nikt nikogo pouczal, nie bedzie jak ma zyc czy co robic :) ja tylko mowie o potencjalnym ryzyku na temat ktorego mnie uswiadomiono :)

Ja sie do tego stosuje. Wszelkie szcsepienia wizyty itd bede planowala tak zeby towarzyszyl mi maz lub tesciu bo ja dzwigac zamiaru nie mam a wzelkie zakupy czy wyjscia to mozna ogarniac z mezsm po pracy bez prpblemu i dzwigac nie trzeba. No jedynie gorzej jak ktos miezka na pietrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde !! 4 razy w wc dzis juz bylam...niempowiem wam do mnie mjuz boli :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszej cc nawet nie miałam kiedy się oszczędzać, teraz tym bardziej jak się ma 2 dzieci. Z ćwiczeniami czekam do wizyty U gin i od wtedy działam. Idzie zimna jak bym miała czekać 6 miesięcy to wróci mi nadbagaz z ciąży a za to dziękuję. Dziś ujrzałam 1 kg mniej niż ważyłam przed ciążą więc to jeszcze bardziej motywuje

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, ja tyle samo :) Ale poszłam na spacer i zamiast się rozkręcić to się uspokoiło. Tak więc jestem bez czopa, bez bagażu w jelitach i bez dziecka póki co :P

A co Cię boli?

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Haneczka plan był taki, że jak pójdę na chorobowe i potem po porodzie to mały wróci do domu i nie będę płacić za żłobek, ale doszłam do wniosku, że po pierwsze szkoda by mi było miejsca w żłobku, bo ledwo wybłagałam żeby go przyjęli, a po drugie będę mieć dwa dni dla drugiego dziecka i taka opcja mi odpowiada. Koszty niby są, ale nie wyobrażam sobie np. iść teraz sama z dwójką na spacer. Mój mały jak słyszy "chodź tu" robi odwrót w drugą stronę i ucieka ile sił w nogach. Szkoda mi trochę, że nie będę miała dla niego tyle czasu ile bym chciała, ale jakoś będziemy musieli przetrwać te pierwsze miesiące :)

No rozumiem, rozumiem, ja też będę miała Arturka mniej, co mnie smuci, ale on by ze swoim charakterem ześwirował w domu z nudów, jakbym ja na cycku siedziała, nie mówiąc już o spacerach czy szczepieniach z dwójką- hardcore.

Tylko ja wcześniej zrozumiałam, że Twój Robcio jest z babcią, a nie w żłobku. :)

olka30 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Rozwarcie bez zmian od tygodnia - 1.5. Czopa brak. Dziecko nisko w kanale, ale ciągle siedzi. Przeżyłam masaż szyjki #2 - nawet chyba mniej bolało niż poprzednio. M. trzymał mnie za rękę, więc może to pomogło :)

Więc jest taki plan - termin w piątek, kolejna wizyta za tydzień, jeśli nic się nie wydarzy, a jeśli po tym ciągle będzie cisza, to 23go wywołujemy. Tak więc one way or another Adasisko będzie wyeksmitowany w ciągu najbliższych dziesięciu dni. :D

Ide toczyć się do kuchni, bo zgłodnieliśmy z wrażeń.

Nadrabiać będę po obiedzie :)

AJrin, stardust87, żabka04, Bratek, Broszka, mk83 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dźwigania po cc, to zamierzam się powstrzymywać od dźwigania starszego 11 kg synka ok 4-6 tygodni, ale dzidziusia będę nosić.:) Nosiłam po pierwszej cc i teraz też będę, bo nie da się inaczej. A pierwsza wizyta szczepienna jest w 7 tyg życia dziecka, więc żaden problem. A tak to mieszkam na parterze, więc wózka nie noszę, tylko dziecko.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, w najgorszym wypadku jak się nic nie zacznie samo to obie rodzimy 23.09 :D Odliczanie czas zacząć:
    10!

Behemottka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, super wieści:) A powiedz mi jak to jest, że jutro rodzicie? Skąd ten pośpiech i decyzja? Że waga duża, wód dużo, czy jak?

‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ