X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Witam się 15.09.2016,czyli w TERMINIE PORODU :D

I nadal nic się nie dzieje ;/

:) Darusia, wg mojego zegarka jeszcze masz czas ;) U mnie 15:05 w środę, 14go ;)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:28

Behemottka lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, w pierwszej sesji było 10ml, a w drugiej 5ml, a wczoraj sobie odpuścilam zbieranie z lenistwa ;) nie wiem, dlaczego taki spadek formy między niedzielą a poniedziałkiem - M. twierdzi, że nie zdążyło się "napełnić", ale to chyba tak nie działa :P Swoją drogą siedzi chłopak dzielnie obok kiedy ja pompuję i w pewnym momencie zaświtało mi, że może mu niekomfortowo (?), na co on w śmiech, pocałował mnie w czubek głowy i skwitował, że takie fajne żółciutkie leci jak masełko. No więc chyba nie przeżył traumy żadnej ;)

Co do spania - mam tak samo jak Ty. Od dłuższego czasu śpię po kilka godzin na jednym boku, budzi mnie ból biodra, a jak się przewracam to z wielkim trudem i jękami. Kilka razy miałam też tak, że nie potrafiłam zsiąść z fotela - po prostu nagle strasznie zachciewało mi się siusiu i przy każdym ruchu pęcherz kłuł niemiłosiernie, więc z fotela ani rusz. Na szczęście M. mnie poratował :)

Dobry facet, chociaż nie prasuje. Z tej okazji ciuszki dla bobasa zostały wygrzane w suszarce, a koszule M. jeżdżą do dry cleaners ;)

Aaaa, no i Szymon :) Ładnie tak :)

Bratek lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 00.40 przyszła na świat Laura, 3950 i 57 cm. Jest piękna :) poród po 9 godz prób sn zakończony cc :(

kamciaelcia, Behemottka, agatia, Broszka, Malutka92, sarcia123, Darusia, Sabina, bbeczka91, stardust87, Anulka01, mmargol, Magdziulla, pestka, haneczka, AJrin, mk83, żabka04, Bratek, marta258, violett, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga zgodziła się co do grama z usg :)

Behemottka, AJrin, mk83, Bratek lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Super wieści z samego rana
    Gratuluję mamusi
    Duża dziewczynka z tej Laurki wiec i dużo zdrówka życzę. Tobie sił !

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka - super! Gratuluję :) :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, gratuluję :)

Mały obudził się dopiero o 3:30, zjadł i na nowo stęka, może ja mu szkodzę tym MM?
    ale dopiero wczoraj zaczął tak reagować po jedzonku, może to tylko nasilone kolki, które przypadają niby na 6 tydzień?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie wieczorne karmienie o 19:30 i pobudka o 3:30 o.O

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ogromne gratulacje :-D witamy Laurę :)

Jestem przerażona, jak wiele wrześniowych ciąż kończy się cc, co jest kurka...

Behemottka cudownie, że napisałaś o kp :) potwierdzilas tylko teorie, które znam.i do których kazano mi się stosować.

Foxiku no super Twoj synuś śpi na mm :-D mój Borcio też tak pięknie sypiał :-)
    Dobrze zrozumiałam, że pospał od tej 19.30 do 3.30? Bo jeśli tak to jakie kolki ;) a to, że stęka to może być jego natura. Przy kolkach zazwyczaj dzieci wrzeszcza w niebogłosy bo je boli.

A moja Gwiazda dzisiaj je co 2h mm po 60 ml ;) o matulu masakra ;). Ale po mm też zrobiła wodnista kupę, więc jutro kp. W lodówce mam dla niej 3 butle, bo ściągałam.
    No i pieluszki Dada premium 1 kolejny.raz mnie zawiodły. Przeciekły po raz kolejny, mimo częstego zmieniania. Nie udźwignęły zawartości kupowej ;)
    Muszę spróbować z Rossmana i Dady te nowe. Jakieś te jedynki wydają mi się małe, ale na 2 chyba jeszcze za szybko. Chyba kupię 2 i zobaczę efekt.

Sarcia ja w nocy też czuję mega głód, a z pustym brzuchem kiepsko się śpi :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 4 doba po cc, jest zdecydowanie lepiej, nawet wstawanie nie zajmuje mi już 10 minut:)
    To racja że z każdym dniem będzie lepiej:) wczorajsze omdlenie było spowodowane chyba tym że przez dwie doby nic nie jadłam, we wtorek na wieczór dostałam tylko kleik który smakowal plastikiem.

I są dobre wiadomosci-mozliwe że dzisiaj wyjdę do domu:) czekam na obchód żeby więcej się dowiedzieć.

Gratuluję nowym mamuskom a za resztę trzymam kciuki!:)
    Ciężko mi teraz nadrabiać Wasze wpisy, a w domu podejrzewam że będzie jeszcze gorzej.

Behemottka, stardust87, mmargol, agatia, mk83, Bratek, marta258, violett lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka

Nooo to wielkie gratulacje, super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudzila moja corka przychodzi i mowi "mamo ja cie nie chce budzic ale wiesz gdzie jest moja szczotka"?? Co za slodziak z tej mojej corci az wstalam jej do przedszkila warkoczyki zrobic tak mnie tym rozczulila. Kochany dzieciak :)

Darusia lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:28

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:29

sarcia123 lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Dzisiaj o 00.40 przyszła na świat Laura, 3950 i 57 cm. Jest piękna :) poród po 9 godz prób sn zakończony cc :(
    Gratuluję :) duża dziewczynka :)
    A jak Ty się czujesz?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko, gratuluję! <3 I ogromnie zazdroszczę...
    Darusia, życzę Ci żeby szybko się u Ciebie rozhulało i Julcia była niedługo na świecie :)
    Ja już ponad 24h bujam się z nieregularnymi skurczami(taki mówi "Pora na bobasa") przy czym najdłuższa przerwa wyniosła 40 minut. Jestem wykończona, w nocy z bólu drapałam ściany. Wg opisów skurczy porodowych w necie wszystko się u mnie zgadza(narastający ból, promieniujący do krzyża, skurcze ponad 50s.) tylko tej regularności brak. Na dodatek moje różowe plamienie zmieniło się w czerwone nitki, ale mój kumpel gin. mówi że to na pewno silnie ukrwiona szyjka. Tak czy inaczej idę się kąpać i jedziemy do szpitala, niech coś ze mną zrobią- albo dadzą oksytocynę dla uregulowania skurczy, albo coś co mi ulży w cierpieniu, bo już wyglądam jak zombie, chciałabym choć pół godziny nieprzerwanej drzemki.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobie Was. Mały cały czas domaga się uwagi.
    Bbeczka trzymaj się.mocno <3

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka - kciuki! Oj, ja Tobie zazdroszcze! :) Coś się dzieje. U mnie kompletna cisza.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hej! jestem:) a raczej jesteśmy, dopiero dowieziono mi laptopa bo na komórce zapomniałam hasła;)
    a więc wtedy w niedzielę po odejściu wód pojechałam do szpitala a tam nadal cisza;) chodzenie po schodach, skakanie na piłce , spacery nic nie pomagało, skurczy brak. podano oxy przez 5 minut i poszło:) po 2.5h maluszek był już z nami na świecie:) urodzony siłami natury do wanny pełnej wody:) 3600g i 55cm :)
    dziś mieliśmy wyjść ale okazało się że mamy żółtaczkę i to nie małą bo 20 aż! trochę się załamałam ale już mi lepiej, może w sobotę wyjdziemy, mlody cały czas pod lampami na neonatologii a ja trolę sama w pokoju.
    imię dla niego jeszcze do końća nie sprecyzowane, będzie albo Jan albo Tymoteusz

pozdrawiamy

Robotka, gratuluje :)

‹‹ 2441 2442 2443 2444 2445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ