Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie dziewczyny jeszcze troszkę czekania przed Wami. Ale trzymam kciuki aby jednak coś ruszyło samo z siebie.

A co do zzo to nie wiem jak w innych szpitalach ale ja już na przyjęciu krzyczalam ze bez znieczulenia nie urodze i poinformowano mnie ze niekoniecznie je dostanę bo najpierw trzeba zrobić jakieś badania i bez wyników nikt mi go nie poda. Na szczęście przy 6 cm się udało :) tylko tutaj też jest problem podobno w drugiej fazie porodu bo nieczuc skurczów partych i nie wiadomo kiedy dziecko na świat wydać. Ale tutaj się nie wypowiem czy faktycznie tak jest bo nie doszłam tak daleko :)

Dla mnie jednak to zzo przy 6 cm i bólach krzyżowych było jak zbawienie :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, duży ten *Twój syncio i jaką ma wyraźną twarzyczkę na usg:) Ja dawno nie dostałam zdjęcia. Buu. A z szyjką to jest tak, że jak przyjdzie pora i właściwe skurcze to szybko się skróci i otworzy. Więc bez obaw. Żaden październik!

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam pytanie do mam karmiących. Stosujecie jakieś diety? Jejku zupełnie nie wiem czego nie jeść a co jeść. W szpitalu lekarka mówiła że nie mogę surowych owoców np jabłka i już zglupiapam kompletnie bo myślałam właśnie ze warzywa i owoce jak najbardziej.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, to kiepsko :| A młoda nie śpi długo, bo jest hałas, czy co?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Lrf coś Jo Nesbo, a może Dziewczyna z pociągu ostatnio czytałam.

Anulka zazdroszczę Moja teraz budzi się w nocy co 2 h:/
    Zastanawiam się kiedy przyjdzie czas, żeby chociaż tylko raz się budziła cudnie by było.

Mysza mam identycznie także łącze się w bólu, też mam wrażenie, że zupełnie sobie nie radzę ALE
    ULFE
    byliśmy dziś u pediatry i Mój Klocuś znowu bije rekordy przyrostu wagi od porodu ponad 610 gram! Nic dziwnego jak z cycka nie schodzi. Na brzuszek mamy brać delicol i espumisan. Pani dr mówi, że jeśli tak dużo je to brzuszek nie wyrabia, a teraz zaczął się taki kolkowy czas i to normalne, że wcześniej było lepiej. Wspomniała też o Sab simplex dobrze, że męża siostra mieszka w Niemczech.
    Ach i mam jeść NORMALNIE! tzn zdrowo ale bez diet!
    Hurra!!!

Zaraz jedziemy do ortopedy.

Dziewczyny pykające ja nie zdążyłam poczuć niepokoju oczekiwania, ale życzę Wam żeby szybciutko poszło, a póki co cierpliwości.

Inżynierka niech to będzie TO:)!

Madziu a mówiła jak dawkować sab Simplex? Bo ja tez juz chce podawać ale teraz daje po 5 kropelek zeby brzuszek przyzwyczaić.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe dzieki, skorzystam z tej litanii książkowej! Uwielbiam kryminały.
    Ja tez na bioderka chciałam iść po 6 tyg no ale teraz to sie zastanawiam czy sie wczesniej nie umówić.
    No ja chyba bede szczepić te 6w1 ale pogadam jeszcze z moim pediatrą.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi pogadaj z broszka to ci wysni łatwy poród tak jak mi, bez znieczulenia da radę .

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dziewczynki niucham same pykniecia w tym tygodniu! I wszystkie bedą lekkie!!!

nick nieaktualny, AJrin, Behemottka, nick nieaktualny, haneczka lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Sab Simplex od rodziny. Ale to bardziej na kołki a ja wciąż liczę ze sie uda ich nie mieć.

Co do diety to mi jedynie powiedziała o mleku, ze mam jeść raczej przetworzone produkty a nie samo mleko.

Pytanie: czy jak dziecko wydaje dźwięki przy zamkniętych oczach, stęka, kweka i coś tam jęczy to ono śpi czy nie?
    W sensie przeszkadza wtedy tylko nam czy samo tez odczuwa dyskomfort?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Agatia, to kiepsko :| A młoda nie śpi długo, bo jest hałas, czy co?
    Moje dzieci przyzwyczaiłam do spania w hałasie. Młoda po prostu chyba włączyła fazę czuwanie, boję się, że pójdzie w ślady brata i zaraz przestanie spać w dzień.

Wróciłyśmy z poradni preluksacyjnej, bioderka są ok :) następna wizyta kontrolna za 5 mc :) dobrze, że to ok bo stresu z naczyniakiem mi wystarczy. Jeszcze za tydzień echo serca i oby było ok.

Ulfe śpi dzidziol :) to tylko nam przeszkadza :) dzieci wydają dźwięki, tańczą po łóżku i śpią ;)
    Sabsimplex też mam, ale pediatra mi odradzila z racji aspartamu w składzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:21

Bratek, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mysza mam identycznie także łącze się w bólu, też mam wrażenie, że zupełnie sobie nie radzę ALE
    ULFE
    byliśmy dziś u pediatry i Mój Klocuś znowu bije rekordy przyrostu wagi od porodu ponad 610 gram! Nic dziwnego jak z cycka nie schodzi. Na brzuszek mamy brać delicol i espumisan. Pani dr mówi, że jeśli tak dużo je to brzuszek nie wyrabia, a teraz zaczął się taki kolkowy czas i to normalne, że wcześniej było lepiej. Wspomniała też o Sab simplex dobrze, że męża siostra mieszka w Niemczech.
    Ach i mam jeść NORMALNIE! tzn zdrowo ale bez diet!
    Hurra!!!

Nasza już 440 g do przodu i te same problemy. Je dużo i brzuszek nie nadąża. Gdyby nie te sytuacje na które nie mam wpływu krztuszenie- już jest lepiej i ten brzuszek to organizację mam na medal:p
    A pokarmu już pół jednej szuflady namrożone

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A teraz mam pytanie do mam karmiących. Stosujecie jakieś diety? Jejku zupełnie nie wiem czego nie jeść a co jeść. W szpitalu lekarka mówiła że nie mogę surowych owoców np jabłka i już zglupiapam kompletnie bo myślałam właśnie ze warzywa i owoce jak najbardziej.

Ja staram się tylko smażonego nie jeść i niezdrowych rzeczy pełnych konserwantów itp. a tak to normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za pol godziny sie zbieram do szpitala, rzeczy i wszystko mam spakowane, brzuch jak bolal tak ciagle boli raz slabi3j raz mocniej lezec ani na prawej ani na lewej nie idzie w dodatku kregoslup prostestuje bo przylaczyl sie mega bol krzyza i ledzwi, wiec nie bede ryzykowac i czekac na nkewiadomo co bo szyjki juz prawie nie ma, rozwarcie na dwa centy, a ja codziennie do 16 jestem sama to bede siedziec w strachu...w dodatku dalej boli mnke glowa imi nie dobrze, malh na maksa napieratak ze mam wrazenie ae rozpruje mi brzuch i pekna mi plecy :/ ciekawe co mi tam madrego powiedzą hmm...

ja tam sie suchammojego lekarza powiedział jakikolwiek bo, brzucha prosze nie czekac tylko jechac zaraz do szpitala, miednica jest waska i tak nie urodzi pani sn, a tam beda miec wszysyko pod kontrola...

ehhh boje sie na maksa ale co wyjscia chyba nie mam ?? Hmm...najgorzej zal mi zostawic w domu corusie ; ( ale coz plradza sobie z mezem.

wszystko juz poskladane k przygotowane nosidelko, lozeczko wozek wszystko juz stoi i czeka na synka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecam piłkę do bujania malucha na kolanach. pod łokieć, na kolan podkładam poduszkę nogę nam zgiętą na kanapie , na tyłek na piłce i jedną nogą podskakuje. Mój kręgosłup odpoczywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powodzenia czekamy na info!

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka prosze o latwy,szybki i w tym tygodniu porod prosze prosze :-)
    Sarcia daj znac !

Broszka lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jeszcze sie okaze ze pykniesz szybciej niz nie jedna wrześniowa. Choc tydzien moze lepiej jeszcze przetrzymaj dla pewności i zdrowia maluszka.
    A ja to chyba ide na rekord forumowe w dlugosci ciazy hehe ;)
    Mlody tak sie wypina i nóżką podryguje ze nawet M sie śmieje nie tedy droga.
    Jutro kolejne ktg i badania mam ochote wymusic usg nie wiem moze jakis atak histeri czy coś zapodam. Nie wiem boje sie ze mam malo wod albo cos zlego sie dzieję a oni coagle mnie zlewają bo do 10 dni mozna czekac po terminie porodu.
    Ale wiecie co kocham ta pogodę dzis bylam na 2 spacerkach i to w adidasach zero opuchlizny na stopach i widze kostki :D
    Mam japonki opalone na stopach buhaha ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka w tobie moja jedyna nadzieja tez prpsze o poród ach obojietnie mi już jaki ;)

Broszka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starcia , kciuki ! Może to już dziś będzie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia 3maj się i nie daj się !!! Pisz na bieżąco, jak dasz radę :)

‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ