X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie dziewczyny jeszcze troszkę czekania przed Wami. Ale trzymam kciuki aby jednak coś ruszyło samo z siebie.

A co do zzo to nie wiem jak w innych szpitalach ale ja już na przyjęciu krzyczalam ze bez znieczulenia nie urodze i poinformowano mnie ze niekoniecznie je dostanę bo najpierw trzeba zrobić jakieś badania i bez wyników nikt mi go nie poda. Na szczęście przy 6 cm się udało :) tylko tutaj też jest problem podobno w drugiej fazie porodu bo nieczuc skurczów partych i nie wiadomo kiedy dziecko na świat wydać. Ale tutaj się nie wypowiem czy faktycznie tak jest bo nie doszłam tak daleko :)

Dla mnie jednak to zzo przy 6 cm i bólach krzyżowych było jak zbawienie :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, duży ten *Twój syncio i jaką ma wyraźną twarzyczkę na usg:) Ja dawno nie dostałam zdjęcia. Buu. A z szyjką to jest tak, że jak przyjdzie pora i właściwe skurcze to szybko się skróci i otworzy. Więc bez obaw. Żaden październik!

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam pytanie do mam karmiących. Stosujecie jakieś diety? Jejku zupełnie nie wiem czego nie jeść a co jeść. W szpitalu lekarka mówiła że nie mogę surowych owoców np jabłka i już zglupiapam kompletnie bo myślałam właśnie ze warzywa i owoce jak najbardziej.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, to kiepsko :| A młoda nie śpi długo, bo jest hałas, czy co?

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Lrf coś Jo Nesbo, a może Dziewczyna z pociągu ostatnio czytałam.

Anulka zazdroszczę Moja teraz budzi się w nocy co 2 h:/
    Zastanawiam się kiedy przyjdzie czas, żeby chociaż tylko raz się budziła cudnie by było.

Mysza mam identycznie także łącze się w bólu, też mam wrażenie, że zupełnie sobie nie radzę ALE
    ULFE
    byliśmy dziś u pediatry i Mój Klocuś znowu bije rekordy przyrostu wagi od porodu ponad 610 gram! Nic dziwnego jak z cycka nie schodzi. Na brzuszek mamy brać delicol i espumisan. Pani dr mówi, że jeśli tak dużo je to brzuszek nie wyrabia, a teraz zaczął się taki kolkowy czas i to normalne, że wcześniej było lepiej. Wspomniała też o Sab simplex dobrze, że męża siostra mieszka w Niemczech.
    Ach i mam jeść NORMALNIE! tzn zdrowo ale bez diet!
    Hurra!!!

Zaraz jedziemy do ortopedy.

Dziewczyny pykające ja nie zdążyłam poczuć niepokoju oczekiwania, ale życzę Wam żeby szybciutko poszło, a póki co cierpliwości.

Inżynierka niech to będzie TO:)!

Madziu a mówiła jak dawkować sab Simplex? Bo ja tez juz chce podawać ale teraz daje po 5 kropelek zeby brzuszek przyzwyczaić.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe dzieki, skorzystam z tej litanii książkowej! Uwielbiam kryminały.
    Ja tez na bioderka chciałam iść po 6 tyg no ale teraz to sie zastanawiam czy sie wczesniej nie umówić.
    No ja chyba bede szczepić te 6w1 ale pogadam jeszcze z moim pediatrą.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi pogadaj z broszka to ci wysni łatwy poród tak jak mi, bez znieczulenia da radę .

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dziewczynki niucham same pykniecia w tym tygodniu! I wszystkie bedą lekkie!!!

Sabina, AJrin, Behemottka, mk83, haneczka lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam Sab Simplex od rodziny. Ale to bardziej na kołki a ja wciąż liczę ze sie uda ich nie mieć.

Co do diety to mi jedynie powiedziała o mleku, ze mam jeść raczej przetworzone produkty a nie samo mleko.

Pytanie: czy jak dziecko wydaje dźwięki przy zamkniętych oczach, stęka, kweka i coś tam jęczy to ono śpi czy nie?
    W sensie przeszkadza wtedy tylko nam czy samo tez odczuwa dyskomfort?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Agatia, to kiepsko :| A młoda nie śpi długo, bo jest hałas, czy co?
    Moje dzieci przyzwyczaiłam do spania w hałasie. Młoda po prostu chyba włączyła fazę czuwanie, boję się, że pójdzie w ślady brata i zaraz przestanie spać w dzień.

Wróciłyśmy z poradni preluksacyjnej, bioderka są ok :) następna wizyta kontrolna za 5 mc :) dobrze, że to ok bo stresu z naczyniakiem mi wystarczy. Jeszcze za tydzień echo serca i oby było ok.

Ulfe śpi dzidziol :) to tylko nam przeszkadza :) dzieci wydają dźwięki, tańczą po łóżku i śpią ;)
    Sabsimplex też mam, ale pediatra mi odradzila z racji aspartamu w składzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 18:21

Bratek, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Mysza mam identycznie także łącze się w bólu, też mam wrażenie, że zupełnie sobie nie radzę ALE
    ULFE
    byliśmy dziś u pediatry i Mój Klocuś znowu bije rekordy przyrostu wagi od porodu ponad 610 gram! Nic dziwnego jak z cycka nie schodzi. Na brzuszek mamy brać delicol i espumisan. Pani dr mówi, że jeśli tak dużo je to brzuszek nie wyrabia, a teraz zaczął się taki kolkowy czas i to normalne, że wcześniej było lepiej. Wspomniała też o Sab simplex dobrze, że męża siostra mieszka w Niemczech.
    Ach i mam jeść NORMALNIE! tzn zdrowo ale bez diet!
    Hurra!!!

Nasza już 440 g do przodu i te same problemy. Je dużo i brzuszek nie nadąża. Gdyby nie te sytuacje na które nie mam wpływu krztuszenie- już jest lepiej i ten brzuszek to organizację mam na medal:p
    A pokarmu już pół jednej szuflady namrożone

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A teraz mam pytanie do mam karmiących. Stosujecie jakieś diety? Jejku zupełnie nie wiem czego nie jeść a co jeść. W szpitalu lekarka mówiła że nie mogę surowych owoców np jabłka i już zglupiapam kompletnie bo myślałam właśnie ze warzywa i owoce jak najbardziej.

Ja staram się tylko smażonego nie jeść i niezdrowych rzeczy pełnych konserwantów itp. a tak to normalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za pol godziny sie zbieram do szpitala, rzeczy i wszystko mam spakowane, brzuch jak bolal tak ciagle boli raz slabi3j raz mocniej lezec ani na prawej ani na lewej nie idzie w dodatku kregoslup prostestuje bo przylaczyl sie mega bol krzyza i ledzwi, wiec nie bede ryzykowac i czekac na nkewiadomo co bo szyjki juz prawie nie ma, rozwarcie na dwa centy, a ja codziennie do 16 jestem sama to bede siedziec w strachu...w dodatku dalej boli mnke glowa imi nie dobrze, malh na maksa napieratak ze mam wrazenie ae rozpruje mi brzuch i pekna mi plecy :/ ciekawe co mi tam madrego powiedzą hmm...

ja tam sie suchammojego lekarza powiedział jakikolwiek bo, brzucha prosze nie czekac tylko jechac zaraz do szpitala, miednica jest waska i tak nie urodzi pani sn, a tam beda miec wszysyko pod kontrola...

ehhh boje sie na maksa ale co wyjscia chyba nie mam ?? Hmm...najgorzej zal mi zostawic w domu corusie ; ( ale coz plradza sobie z mezem.

wszystko juz poskladane k przygotowane nosidelko, lozeczko wozek wszystko juz stoi i czeka na synka

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I polecam piłkę do bujania malucha na kolanach. pod łokieć, na kolan podkładam poduszkę nogę nam zgiętą na kanapie , na tyłek na piłce i jedną nogą podskakuje. Mój kręgosłup odpoczywa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powodzenia czekamy na info!

• esmi Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka prosze o latwy,szybki i w tym tygodniu porod prosze prosze :-)
    Sarcia daj znac !

Broszka lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jeszcze sie okaze ze pykniesz szybciej niz nie jedna wrześniowa. Choc tydzien moze lepiej jeszcze przetrzymaj dla pewności i zdrowia maluszka.
    A ja to chyba ide na rekord forumowe w dlugosci ciazy hehe ;)
    Mlody tak sie wypina i nóżką podryguje ze nawet M sie śmieje nie tedy droga.
    Jutro kolejne ktg i badania mam ochote wymusic usg nie wiem moze jakis atak histeri czy coś zapodam. Nie wiem boje sie ze mam malo wod albo cos zlego sie dzieję a oni coagle mnie zlewają bo do 10 dni mozna czekac po terminie porodu.
    Ale wiecie co kocham ta pogodę dzis bylam na 2 spacerkach i to w adidasach zero opuchlizny na stopach i widze kostki :D
    Mam japonki opalone na stopach buhaha ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka w tobie moja jedyna nadzieja tez prpsze o poród ach obojietnie mi już jaki ;)

Broszka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starcia , kciuki ! Może to już dziś będzie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia 3maj się i nie daj się !!! Pisz na bieżąco, jak dasz radę :)

‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ