X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcae wieczorem mam dostac druga porcje tych sterysow, ciekawe po co calkiem to bez sensu, ale skoro musza to co robic. Mnie zastanawia po ile godzin lekarze maja,dyUry na tych oddzialach bo dzis nadal jest twn lekarz ktory byl wczoraj jak mnie przyjmowali o.O mam nadzieje ze jutdo rano juz schodzi z dyzuru vo to jest mega gbur

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia serio taka roznica w usg no to pieknie.
    Wiem ze jwst wahniecie na uag i twgo osobiście sie troche obawiam licze ze bwdzie na minus. A nie powoedza 4300 moze pani rodzic a 4700 usrodze w meczarniach sn.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• haneczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    U mnie to samo.. Do tego okrutnie bolą mnie uda... Cóż... Może nie zacznę rodzic na rocznicowej kolacji ;-)

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. :) Mamy jeszcze 6 godzin, żeby urodzić w dniu jubileuszu. :)

inzynierka lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka, Haneczka no da rade w 6 godziny urodzić tego wam życzę :)

haneczka lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka udanej rocznicy :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, hihi, no dla nas też zmyłka, że plan się trochę zmienił ;) Dostaliśmy niezłej goopawki :P

macioszczyczka - Warszawa :)

AJrin - Karowa. Mam stamtąd lekarki prowadzące i położną.
    Hihi, no to kto wie. Jak się dla nas jutro/pojutrze nie znajdzie miejsce, może uderzymy tam? ;) Tak patrzę na mapę, że to w razie czego całkiem rozsądna lokalizacja ;) (my-Praga Pdł.).

haneczka - jeszcze macie czas :-D
    Kciuki!!! ;)

A tak btw-nie wiem czy nie odszedł mi czop po powrocie do domu :P Chyba z wrażenia ;))))))))))))) Tzn.nie znam się, ale taka galaretka przeźroczysta, z dość obfitą domieszką "starej" krwi (tzn.brązowego bleeee ;) ).
    Fajnie. O niczym to nie przesądza, ale może jakoś tam sobie coś dalej pracuje? :)
    O ile to to - ale nie wiem, w jakiej powinno być ilości, czy to jest to itd. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:05

Behemottka, haneczka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra siadam do nadrabiania, mam nadzieję że dziecko mi pozwoli bo ktoś mi popsuł w domu dziecko :D

w szpitalu jadła, zmieniałam pieluchę, kładłam do łóżeczka i spała. Początkowo w domu do 3 nad ranem było to samo, ale od tej 3 co ją położymy do łóżeczka to mija 5-10 minut i płacz. Szum na nią nie działa, ale mam nadzieje że będzie lepiej. Może się musi przyzwyczaić do nowego otoczenia

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek brzmi jak czop :) to dobrze bo szyjka cos rusza. Oczywiscie moze to byc dzis albo i za tydzień ale zawsze to dobra oznaka.
    Jak cos zapraszam to moze sie spotkamy hehe :)
    Ja wczoraj sie ogolilam na wrazie co ale zapowiada aie czwartkowe spa u mnie. Zrobi pazurki golenie i henne a co tam przygotuje sie dla synalka :)
    Jeny za kilka dni bedzie w moich ramionach naprawde to już tak blisko :D

Bratek lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wyszorowałam łazienkę, poprasowałam córki ubranka, wstawiłam 2 pranka itd jestem padnięta

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) ale 6 godzin nie możliwe, bo ja chcę zjeść ta kolację hehe :p to zostanie dużo mniej.
    Nie urodziny, nie rocznica, to pewnie urodziny babci i prababci 1 października :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po dwóch godzinach zabawy Mały zasnął, zaczął się już wkurzać, bo był śpiący a spać nie myślał "iść", dopiero jak go otuliłam na brzuszku to zamknął oczka i odpłynął. Może faktycznie nie potrzebuje już tyle snu?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Teoretycznie jestem -Podczytuje was, wszystko ogólnie dobrze, mam nadal trudniejsze dni
    Zatem mną się nie martw -teraz skup się na sobie ;) póki jeszcze możesz ;)

sarcia123, Behemottka, haneczka, mk83 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett ja mam kapturki z aventu i próbowałam ich używać w szpitalu bo moje sutki cierpiały na początku bardzo, ale nie potrafiłam ich użyć. Może źle dobrane dla mnie, nie wiem. Teraz już jest ok, a pomogły mi okłady z maści maltan. Po karmieniu nakładałam grubą warstwę, na to gazik i tak do następnego karmienia. Wszystko się ładnie i szybko wygoiło. :)

Magdziulla moja mimo, że na piersi to ulewa. Być może zbyt zachłanna jest i za dużo na raz zjada. i mi też lekarz mówił, że średni przyrost dla malucha to 150 g na tydzień

co do ilości jedzenia to moja się raczej budzi tak co 2-3 godziny i jest typem ciumkającym jak to nazywam :D pociumka trzy razy i chwilka przerwy, potem znowu trzy i przerwa. I tak wisimy na cycu po 20 minut. Najpierw jeden, potem przerwa i drugi :) Też mamy obawy czy się najada, ale mam wagę będę co dziennie sprawdzać przyrost wagi.
    Wczoraj w nocy nie spała od 3 do 7 i o 6 już w desperacji pomyślałam, że może głodna i faktycznie moje piersi beznadziejne to dałam jej butlę. Najpierw piła jakby od tygodnia nic nie jadła, a potem wszystko zwymiotowała. Więc chyba jednak najedzona była

Ksosia no moja właśnie też bez odbeknięcia, ma czkawkę która kończy się ulewaniem i pobudką... i cała zabawa z zasypianiem od nowa :(

Bratek trzymam kciuki w takim razie, aby jutro Was przyjęli i coś ruszyło :)

Sarcia to jednak będziesz wrześniówka. Trzymam kciuki :)

inżynierka wszystkiego najlepszego dla Was!

a teraz jeszcze kilka pytań ekstra :D

od kiedy maluchy mają swój czas aktywności? W sensie nie tylko jedzą i śpią, ale przez jakąś godzinkę interesują się światem?

i jak to u Was było z wizytą położnej? bo ja w szpitalu podałam przychodnię z której chcę żeby przyszła, ale teraz mam tam zadzwonić i coś umówić? Czy ona sama z siebie przyjdzie? I jak się pytałam w szpitalu kiedy mam iść do pediatry na pierwszą wizytę, to mi powiedzieli że lekarz też do domu przyjdzie. U Was też tak jest? i na to usg bioderek to już się umawiać? ja mam mieć jakieś skierowanie czy coś?

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, miło, że się odezwałaś, czekam na "powrót" bo bez Ciebie to jakoś pusto :*

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja wczoraj sie ogolilam na wrazie co ale zapowiada aie czwartkowe spa u mnie. Zrobi pazurki golenie i henne a co tam przygotuje sie dla synalka :)

ja jak zrobiłam sobie henne i się ogoliłam to tego samego dnia urodziłam, więc trzymam kciuki :)

AJrin, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja jak zrobiłam sobie henne i się ogoliłam to tego samego dnia urodziłam, więc trzymam kciuki :)

Ooo... To ja też w.kolejce na dziś :-P nawet brwi zrobiłam :)

AJrin lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie w humorze :-( we czwartek mam jeszcze usg sprawdzic afi bo jest na granicy normy a w piatek KTG.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam skrzynię na zabawki <3
    41f7bwMQJnL.jpg

alinka, mój już coraz mniej chce spać :P
    teraz już "wstał" i płacze u męża, bo chce go uspać na nowo
    albo butle dać - on by butle na każdy jego płacz dawał - nie tędy droga... o.O

agatia, Sabina, Behemottka, haneczka, mk83 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka u nas położna dzwoni sama i orzychodzi na patronaż. Lekarz też powinien przyjść do domu, żeby dziecka nie ciągnąć do przychodni, ale różnie z tym buwa ;)
    A skierowanie na bioderka dostałam przy wypisie ze szpitala, musiałam się zarejestrować i tyle.

Moja Niunia zjadła z piersi i śpi 2h, ale.coś mruczy, więc pewnie glodek ją obudzi :)
    5 października mamy wizytę z naczyniakiem w Łodzi i zobaczymy ile Pan dr krzyknie za prywatne lasery+narkozę oby chociaż na 3-4 zabiegi starczyło, potem będę się martwić. Jestem dobrej myśli :)

Foxiu ale śliczna :) super zakup :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się czy wziąć dziecko od męża czy niech się męczą razem?
    przecież on nie może dawać mu butli co pół godziny, bo mi dziecko będzie heftać na prawo i lewo?

‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ