X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja żadnego skierowania ze szpitala nie mam. Muszę jutro do tej przychodni zadzwonić i podpytać co z tym zrobić

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja 2 tygodnie temu zrobilam sobie doladnie te same zabiegi. Golenie, brwi, paznokcie ba nawet maseczke a junior dalej siedzi :)
    No ale moze tym razem ruszy.

Kurde hormony zaczynaja sie odzywać poplakalam sie dzis bo kot zaginął. A od miesiaca jak chodze z M to ten kot zawsze w tym samym miescu nas wital a za pierwszym razem prawie go porwalam myslac ze to kot znajomej tak podobny skubaniec. Wiec codzienne spacery z M sie smialismy ze go prawie porwalam a on zawsze nas witał. A dziś na fb ogloszenie ze zaginął :/ bylismy go szukac z M ale 5 kilometrow i sladu nie widać.
    Glupia ja ale lezki poplynely. Jutro tez pojde go szukać.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi nie przejmuj sie glowa do gory mi dzis odmówili w szpitalu usg. Bo z jakiej okazji jak wszystko jest ok na ktg. W piatek mi zrobią po przyjeciu. No i generalnie do piatku mam noe pojawiac sie w szpitalu nie ma potrzeby jak dla nich. Ale zobacze jak bede sie martwic to i tak pojade na ktg predzej nie moga mi odmówić.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 17 i okolice to jest jakaś godzina hormonów.
    Tylko bym ryczała.
    Młody zasnął na poduszce do karmienia. Ja go głaszcze i staram sie płakać tak, żeby go nie obudzic.

Post zaczęłam pisać ok 17. Niestety mamy znów jakaś masakrę.
    Odłożony do łóżeczka ryczy. Tata wrócił to trochę go zajął.
    Myśleliśmy ze kąpiel go wyciszy. Było niezle.
    Ale potem nie chciał jeść. Szukał cyca i wypluwał.
    Cały dzień wisiał na cyckach. Jak ściskam to leci mleko ale w głowie już ze wypluwa cyca bo nic nie leci.
    Teraz tata próbuje go uspac.
    Padam.
    Cóż za dzień.

Ale wiem ze może być gorzej. Jejku.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jak "piątkowa " trójeczka mam pyknie to już zostanę sama na placu boju? Czy jeszcze została jakaś z brzuchem?

haneczka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY szpital. Bilirubina z krwi 22%, zaczęla spadać podobno, bo zbadali już drugi raz. Małe cialko już z 3 razy pokłute. Mi serce pęka. Mały pod dwiema lampami plus kroplówka i druga pójdzie po tej aktualnej. Na szpitalnej wadze wynika, że przybrał jakieś 70g przez tydzień. Ja pilnuję, by mu nie spadały okulary. Morze łez juz wylałam.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, tulę mocno Was. Wiem jaka szpitalna rzeczywistość może być dołująca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpanie poszło dobrze. Znalazłam sposób na Hanie w wodzie.. Otóż temperatura wody musi dosięgać HOT, a nie OK. Inaczej jest jej za zimno. No i przewijak na pralce a nie w pokoju.

Po kąpaniu ubrana w koszulkę, body, śpiworek i jest owinięta kocykiem. Nosiłam, pooglądała świat, najadła się i leży otulona w kokonie i śpi.... Oby tak ładnie w nocy też spała... Może potrzebuje większej dawki ciepła.

Coś Behemotka milczy... może ruszyło?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po kąpieli, Małego "po" masuję, otulam i oddaję mężowi do nakarmienia ;)
    zobaczymy czy jak już sobie poje będzie spokojny czy może włączy syrenę...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel z termometrem i temperatura zawsze powyżej "normy "

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas temperatura na czuja :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pociumkała dwa razy pierś i śpi wtulona :) dzisiaj waży 3900g, więc przybiera ładnie :)

A mnie jakieś przeziębienie bierze, a nie bardzo wiem, co można brać przy kp. Chyba herbata, cytrynka i tyle ;)

Siedzę i zgłębiam szczepienia, bo na coś się trzeba zdecydować. Jutro będę dzwoniła do aptek dowiedzieć się o ceny pneumo, jak znajdę w dobrej cenie to szczepie już 4 dawki, a jak nie to czekam do roczku i zsszczepię tymi z UM.

Edit: dzieci śpią :)
    Znalazłam pneumo Prevenar 13 za 239 zl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zastanawiam się czy wziąć dziecko od męża czy niech się męczą razem?
    przecież on nie może dawać mu butli co pół godziny, bo mi dziecko będzie heftać na prawo i lewo?

dlatego właśnie pytałam o te chwile aktywności, kiedy nie zawsze płacz oznacza że dziecko głodne. Bo ja obecnie też jak mała płacze to daje jej cyca. Ale moja to ma dopiero 5 dni, u Was trochę już inaczej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    MY szpital. Bilirubina z krwi 22%, zaczęla spadać podobno, bo zbadali już drugi raz. Małe cialko już z 3 razy pokłute. Mi serce pęka. Mały pod dwiema lampami plus kroplówka i druga pójdzie po tej aktualnej. Na szpitalnej wadze wynika, że przybrał jakieś 70g przez tydzień. Ja pilnuję, by mu nie spadały okulary. Morze łez juz wylałam.

tulę mocno. U mnie na sali leżała dziewczyna, której maleństwo miało żółtaczkę i leżało pod lampami i mi się serce krajało na jego widok. Ale powiem Ci, że u niej pierwsza noc była mega ciężka, a potem maluszek już zaczął się uspokajać.

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A czy jak "piątkowa " trójeczka mam pyknie to już zostanę sama na placu boju? Czy jeszcze została jakaś z brzuchem?
    Nie zapominaj o mnie :-)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku a Ty kiedy szczepisz Filipka?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Nie zapominaj o mnie :-)
    Wybacz ;) ale Ty też pykniesz szybciej niż ja , nawet jeśli "na siłę" ;) sama pewnie na październik zostanę. Chyba ze Pep mi z iespodziankę zrobi i wyskoczy jak brat , dwa dni przed terminem

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiku a Ty kiedy szczepisz Filipka?
    muszę się poradzić pediatry, w czwartek idziemy na te NFZowskie wg karty szczepień, a pneumo zobaczymy ;) jak będą robić znowu głupie akcje, że nie wiedzą o darmowych to wtedy zacznę coś działać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie czy ktos wie z jaka predkoscia dziala czopek glicerolowym? Vo poprpsilam nawyproznienie przed cieciemvo zaparcia i zatwardzsnie mam :/ ttlko nie wiem czy od razu pedzic na kibel czy potrzebuje troche czasu?? Ktos cos???

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu ale szczepisz tymi NFZowskimi, czy skojarzonymi, które są za free z racji wczesniactwa?

Sarci ja w ciazyr z B brałam czopki glicerynowe, ale na mnie od razu nie działały. Ale każdy organizm jest inny ;)

‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ