X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku moja też najlepiej zasypia na rękach, ja glebokor wierzę w teorię 4 trymestru i tulimy się cały czas :)
    Tak szybko leci czas, że już niebawem nie będzie chciała się tulic, trzeba to wykorzystać :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Haneczka 7 dni po terminie idę do szpitala i wywołują nie wcześniej.
    Tule wiem co to znaczy :/ u mnie zasady 10 dniu czekania.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak u nas 4 trymestr dopiero od dwóch tygodni ;D
    a ostatnio zastanawiałam się - choć dotyczy to odległej przyszłości - czy przy rozszerzaniu diety bierzemy wiek metrykalny czy korygowany?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    a lekarze itp jakim wiekiem u was sie posługują?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    O Matko 1-3 kupki?! Ja mam milion dziennie! Dziś podłubię w koszu i.policzę ile pampersów poszło, bo na bieżąco gubię rachubę.
    U nas też było milion kup przez 3 tyg, a potem jedna dziennie :)
    Ale pieluchy idą jak świeże bułeczki ;)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    1-3 ale na mm to "norma"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no tak u nas 4 trymestr dopiero od dwóch tygodni ;D
    a ostatnio zastanawiałam się - choć dotyczy to odległej przyszłości - czy przy rozszerzaniu diety bierzemy wiek metrykalny czy korygowany?
    Foxiku sprawa indywidualna, zależy od dziecka :)
    ja u Borka liczyłam do wszystkiego wiek urodzeniowy nie korygowany, bo jemu 3 dni do 37tc zabrakło. Ale np neurolog zawsze odejmowala 2 tyg,.bo dla niej ciąża donoszona to skończony 38tc, a u Borka liczyła 36tc ;)

• Darusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:34

stardust87, violett lubią tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia
    w tej ciazy tak samo podeszłam do sprawy-do szpitala urodzić i do domku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, my lekarzom musimy przypominać że to wcześniak, bo co chwila komentarze, że jak na swój wiek to czy tamto, a później mówię, że urodzony w 35 tc :/ będę musiała sprawę omówić z jakimś lepszym specjalistą

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamcia to mi nie przeszkadza w odczuwaniu zazdrości;)

W ogóle podzielę się z Wami taką refleksją na temat kp. Ja karmię, mam dużo pokarmu i traktuję to jako inwestycję w zdrowie Małej. ALE nie jestem w stanie zrozumieć matek, które to podnoszą na piedestał, sprawia im to przyjemność, "jarają" się tym w niebiosa. Sprawia mi przyjemność najedzona, szczęśliwa buźka i rozmarzone oczy Małej gdy je, ale sama czynność to dla mnie raczej.konieczność i nie mam z tego rozkoszy. Może po prostu za wwcześnie na euforię, może to przychodzi później, ale póki co jest właśnie tak.
    Takie szczere wyznanie.

agatia, Darusia, mk83, Dagn_, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, dla mnie kp to też nie była żadna przyjemność i nie potrafiłam odnaleźć "tej magii"

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziula
    być moze euforia przyjdzie póxniej
    widzę to po swojej sąsiadce, mały ma teraz 10 miesięcy a ona wciąz podkreśla, ze uwielbia go kp, ze jak był chory i nie chciał cyca, to jej było bardzo smutno
    córkę krótko karmiła cycuszkiem i stąd ma porównanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    w lutym zapomnieli u mnie spisać licznik i nikt mi nie wystawił faktury za rok i blankietów do płatnosci na ten rok :d od kwietnia reklamacje, telefony i wizyty w punkcie-efekt, faktura i rachunki: pierwszy na około 500zł do końca wrzesnia, drugi na okolo 800zł do połowy października(jest jeszcze trzeci rachunek na 400zł płatność do 2 stycznia)
    haha chyba ich porabało...i tak musze wziać z oszczedności, więc te kase mam, ale gadka, ze raty, ze zrobia dobrze jakoś minęła sie z rzeczywistością...a moja gadka, ze z ratami łaski nie robia, ze nie zgodfze sie na duzy rachunek na raz chyba musi znaleźć ujście w kolejnej reklamacji-takiej dla zasady i dalszego uprzykrzania im zycia!!!mam na nich znów nerwa
    Kamcia daj im bobu! Kompletny brak profesjonalizmu. I cieszę się, ze do nas wracasz :)

Witam
    Sarcia! Pewnie już jesteś mama po raz 2 :) ściskam
    Behemotka może samo ruszy? Czego i Bratkowi życzę :)
    Kciuki za resztę naszych dziewczyn :)
    Ajrin piękny brzuch :)

U nas noc w miarę :) Tygrys śpi ładnie, budzi się co 2 godziny na cyca. Jak nie może zasnąć, trzeba go utulic, przytulić wtedy zasnie. Ale niewyspanie robi swoje. W dodatku corka tez walczy o uwagę. Nie jest zle, ale czasu mi brakuje dla ich obojga :(

kamciaelcia, AJrin, Behemottka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja na początku też nie czułam się fajnie kp, sutki bolały, cycki twarde. Ale od tygodnia jest ok, choć pokarmu mało (choć już nie wiem, patrząc na wagę Młodej). Teraz już nic nie boli, piersi normalne i lubię jak wisi na cycku :) to taka swoista więź, której z synkiem długo nie zaznałam bo głównie jeśli dostawał moje to ściągnięte.
    Mam plan karmić do 6 mc, o ile dam radę ;) a później pewnie przejdziemy na butlę :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiem Kamcia to mi nie przeszkadza w odczuwaniu zazdrości;)

W ogóle podzielę się z Wami taką refleksją na temat kp. Ja karmię, mam dużo pokarmu i traktuję to jako inwestycję w zdrowie Małej. ALE nie jestem w stanie zrozumieć matek, które to podnoszą na piedestał, sprawia im to przyjemność, "jarają" się tym w niebiosa. Sprawia mi przyjemność najedzona, szczęśliwa buźka i rozmarzone oczy Małej gdy je, ale sama czynność to dla mnie raczej.konieczność i nie mam z tego rozkoszy. Może po prostu za wwcześnie na euforię, może to przychodzi później, ale póki co jest właśnie tak.
    Takie szczere wyznanie.

To widocznie indywidualna sprawa. Ja lubiłam karmić. Karmiłam 9 miesięcy tylko piersią, ale nie miałam nigdy poranionej czy bolącej brodawki, albo zapalenia piersi itp., więc może dlatego. :) Ale też czułam właśnie tą więź, o której pisała Agatia i pewne uczucie fizycznej przyjemności, po czym następował wypływ pokarmu. :) No i nie oberwałam tak po kieszeni jak mamy karmiące mm. ;) A to duuża radość.

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak :) mm kosztuje ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Anulka01 Jak prałaś tą chustę???

Zamówiłam, w czwartek przyjdzie. ;D
    Ja tez chyba w czwartek ja dopiero dostanę. Zobaczę co będzie na metce ale jak bawełna z bambusem to na 40 st do pralki i na 800 odwiruje. Ja sie zastanawiam czy ogarnę te wiązania... Do tej chusty dodają instruktaż na płycie wiec mam nadzieje ze mnie to nie przerośnie ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ