X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złota rada na dziś - jeśli Wasze dziecko wali jedną, ale konkretną kupę na dzień, najlepiej nie czekać aż zrobi wszystko o.O k... nie zmieściło się! o.O

Darusia, agatia, AJrin, haneczka, mk83, stardust87, violett lubią tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:34

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się od położnej, że płacz nawet przy cycu i zanoszenie się może wynikać właśnie z niewykształconego układu pokarmowego. To nie kolka, ale pobolewa dzieciaczki trochę brzuszek.

My zaraz na spacer. Idę kupić Floradix, bo dzisiaj w aptece do 12 ceny hurtowe. No i coś na opryszczkę.

Dzisiaj na obiad zrobie roladki z ogórkiem kwaszonym, musztardą i boczkiem w środku. Do tego pyrki sosik i może buraczki...

Do piątku jeszcze dwa dni - może któraś niespodziewanie pyknie.

Ksosia smoczki z LoVI są I LOVE MuMMY - czerwone. Dla chłopca też pasują. ;) Body z napisem synuś mamusi też można znaleźć. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na cycu robił 6-8 malutkich kupek, a teraz to jedna konkretna jakby stary dziad pojadł sobie kebsem :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    złota rada na dziś - jeśli Wasze dziecko wali jedną, ale konkretną kupę na dzień, najlepiej nie czekać aż zrobi wszystko o.O k... nie zmieściło się! o.O
    Ha ha ha :-D
    Sorki Foxiu, ale się uśmiałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa ile Fifi już waży, zobaczymy jutro ;)
    Dziewczyny, jakie kupy robią Wam Maluchy po MM??

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    zazwyczaj 3 małe
    ale śmierdzace :) i nawet nie wiadomo kiedy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio robi takie mieszane, trochę żółte i zielone, lekarz niby mówił że to się zdarza przy MM, a ja sama nie wiem :/ a to że śmierdzi to masakra :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    kolory takie się zdarzaja, gorszy sluz i krew
    u nas twardsze, zółte i sie mieszczą :)
    smierdzace są , ale zobaczysz jak dietę rozszerzysz hihi wtedy powiesz że śmierdza :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe
    dostałam w końcu rachunki za prad (od lutego) :D jakos nie widze obiecanych rat :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia a duże rachunki ja czekam na rozliczenie za ogrzewanie :)

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku u Liwki nawet przy kp jest teraz jedna kupka dziennie + kleksiki ;) i nie są już wodniste. Ale czasem dostaje 30ml mm, więcej nie chce. Wcześniej zjadala więcej mm, a teraz już prawie nie chce.
    U nas chyba brzuszkowe sprawy się regulują, bo druga noc bez płaczu, bączkow bolesnych nie ma, oby tak zostało tfu, tfu, tfu ;)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jejku, nie wiem jak leżeć do spania :(. Adasia głowa gdzieś miedzy moimi nogami, szyjkę myzia i kłuje, jak leżę na boku to mam wrażenie, ze tego dzieciaka zmuszam do nienormalnych pozycji i mi jeszcze brzuch ciągnie do dołu. Na plecach nie wolno i w ogole mnie dusi, a znowu jak podłoże poduszkę pod bok, to mi cos gniecie. Na drugi bok nie dam rady sie przetoczyć :(. Ja chce spaaaac!!

No, to dobranoc...

O, chyba sie bobas przekręcił....

Ciut lepiej jest...

Byle do piątku ;)

Może to głupie pytanie, ale Twój piątek wypada wcześniej czy później niż nasz? :D I ile jest dokładnie godzin poślizgu?

agatia, stardust87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    kamcia a duże rachunki ja czekam na rozliczenie za ogrzewanie :)
    w lutym zapomnieli u mnie spisać licznik i nikt mi nie wystawił faktury za rok i blankietów do płatnosci na ten rok :d od kwietnia reklamacje, telefony i wizyty w punkcie-efekt, faktura i rachunki: pierwszy na około 500zł do końca wrzesnia, drugi na okolo 800zł do połowy października(jest jeszcze trzeci rachunek na 400zł płatność do 2 stycznia)
    haha chyba ich porabało...i tak musze wziać z oszczedności, więc te kase mam, ale gadka, ze raty, ze zrobia dobrze jakoś minęła sie z rzeczywistością...a moja gadka, ze z ratami łaski nie robia, ze nie zgodfze sie na duzy rachunek na raz chyba musi znaleźć ujście w kolejnej reklamacji-takiej dla zasady i dalszego uprzykrzania im zycia!!!mam na nich znów nerwa

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka to samo pytanie miałam zadać Behemottce, czy jej piątek jest wcześniej, czy później niż u nas ;)

haneczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, a jak długo zamierzają z Tobą czekać aż się coś wydarzy? Przecież już jesteś po terminie. Są jakieś zasady w Twoim szpitalu?

• esmi Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Esmi, a jak długo zamierzają z Tobą czekać aż się coś wydarzy? Przecież już jesteś po terminie. Są jakieś zasady w Twoim szpitalu?
    Haneczka 7 dni po terminie idę do szpitala i wywołują nie wcześniej.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc spokojna, teraz też spokój! ;)
    Mały padł, już jak walnął kupę powoli zaczął odpływać, chciałam wybadać sytuacje czy zaśnie sam, z drobną pomocą cumelka i głaskania po główce, ale dopiero jak wzięłam na ręce i przytuliłam - po minutce!!! - usnął. Jak tak dalej pójdzie będę mieć przekichane z takim usypianiem. Trudno, najwyżej oduczymy się później. Póki co nawet przyjemność mi sprawia tulenie przed snem ;)

przez ten deszcz sama poszłabym spać, ale obiecałam sobie ogarnąć pranie ze suszarki.
    Dwa ukochane pajace, z których wyrósł Bąbel schowałam na dnie swojej szafy, na pamiątkę, za jakiś czas wyciągnę i pomyślę jaki malutki kiedyś był ;)

agatia, alinka, violett lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U behemottki jest teraz nocka 4 rano 21 wrzesnia czyli jest do tylu o jakies 6 godzin. Czyli wypadnie o 6 godzin później. Chyba ze moj ciezarny mozg zle pamięta. Ale taka roznica u mnie w pracy z Cinci jest.

haneczka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Matko 1-3 kupki?! Ja mam milion dziennie! Dziś podłubię w koszu i.policzę ile pampersów poszło, bo na bieżąco gubię rachubę.

‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ