WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Hej ciocie
Ignas przyszedl na swiat o 9.31ma 54 cm odaz 3360 g, jest mega grzecany i spi
a ja leze poki co, zdjecie wrzuce jak bedw na chodzie
Dziekijemy za wsparciedoczekalas się Ignasia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 15:21
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
Ulfe nie znalazlam nic w necie z 2016r. Ale mi od razu pediatra na patronażu powiedziała. Obdzwoniłam apteki, sanepid, popytałam na grupach i faktycznie jest jakiś problem.
Foxiku latte ze spienionym mleczkiem mniam mniam. Ja pijam kawkę tylko z ekspresu z mlekiem, ale nie zawsze chce mi się mleko spieniaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 14:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Ulfe najlepiej zadzwoń do sanepidu i dopytaj, czy będą też mieli dawki przypominające na 15-18 mc i 6 lat.
Co do neurologa to znam ten ból i tak nie ma u Ciebie, tak zaporowych.terminów. My z B chodziliśmy przez rok.prywatnie, a w między czasie czekaliśmy na wizytę na NFZ u tej samej lekarki.
Jutro przychodzi położna, dzwoniła przed chwiląbyła zdziwiona, że od wagi wyjściowej ze szpitala Liwia przybrała już 1100g właściwie na samej piersi
Jutro mam z nią jeszcze pogadać o szczepieniach.
http://www.mp.pl/szczepienia/artykuly/wytyczne/123350,trudnosci-z-dostepem-do-szczepionek-dtpa-zalecenia-pzepso
tu mam artykul o tych 22000 zabezpieczonych dawkach. ale dotyczy 2015r.
będę dzwonić.
młody już ma ponad 800g! GONI! -
nick nieaktualnyOch znowu chaos:/ ale zasnęła. Mogłaby nie spać, ale żeby wtedy nie płakała.
Pytanie - ile byście czekały, aby dzieć przestał płakać, uspokoił się zakładając, że nakarmiony, przewinięty itp? 10 minut, więcej?
I jak poznać, że płacze tak sobie, a kiedy gdy coś jej dolega? -
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:lrf
u nas jedzonko w dzień to jak z zegarkiem w reku-co 3h i wręcz o stałych porach (juz) tj: 8,11,14, 17 i 20
w nocy róznie, ostatnio 24:30-1 i 3-4
jak w ciagu dnia mniej to i w nocy co 3h
ładnie przybiera, więc nie kombinuję.
staram się nie przekarmiać, bo inaczej z brzuszkiem gorzej -
Little Red Fox wrote:u nas już rutyna, dzień zaczynamy ok 8. później je w południe, ok 16. wieczorem po kąpieli ok 19.30/20, budzi się koło północy, czasem bliżej 1. i o 4. nad ranem, pije po 120 ml, a wg tabelki na opakowaniu 5 posiłków x 150 ml
ładnie przybiera, więc nie kombinuję.
staram się nie przekarmiać, bo inaczej z brzuszkiem gorzej
czyli je tyle ile producent przewidział, ale czesciej -
Magdziulla wrote:Och znowu chaos:/ ale zasnęła. Mogłaby nie spać, ale żeby wtedy nie płakała.
Pytanie - ile byście czekały, aby dzieć przestał płakać, uspokoił się zakładając, że nakarmiony, przewinięty itp? 10 minut, więcej?
I jak poznać, że płacze tak sobie, a kiedy gdy coś jej dolega?Magdziulla, Ulfenstein, mk83, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agatia wrote:Foxiu polecam syropy do kawy Monin są pycha
karmelowy uwielbiam, ale kwestia gustu
agatia lubi tę wiadomość
-
Sarcia gratulacje szybko poszlo
Fajnie ze mas zIgnasia ze soba ja czekam do konca tygodniani też mojego przytulesarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Polecam książkę Tracy Hogg -idealnie opisuje rodzaje płaczu dziecka razem z mimika i gestami. Z Hubertem sprawdziło się w 100%. Jak będę miała chwile to spróbuję poszukać tej tabelki i porobię zdjęcia i tu wstawię
on na każdy płacz chce Młodemu butlę robić
ja już odróżniam - kiedy brzuszek, kiedy kolka go złapie (wtedy się zanosi, aż siny biedaczek), kiedy głodny, a kiedy chce powiedzieć "ale ja do cholibki wcale nie chcę spać, ojcze przestań mnie na siłę usypiać!!!". Z pieluchą nie ma problemu - bo brudasowi nic nie przeszkadza -
nick nieaktualny
-
Sarcia brawo dla twojego lekarza niewiele sie pomylil 60 gram szpital do bani nieźle zaniżone.
agatia, sarcia123 lubią tę wiadomość