WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobry wieczor ciocie, moja mam u mnie byla caly dzien i pomagala przy malym dostawiania do kp, przebieranie i dopiero pojechala, ja jeszxze po cc nie wstawalam dopiero jak kroplowka mi sie skonczy to zdejma mi cewnik i wsrame, dostane na noc kroplowke i moge isc spac, maly jest na noc u pielefniarek do kp maja mi go przywoezc w nocy jak by cos
zdjexie jutro na fb wstawie jak zrobie ladne
agatia, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do cc, to strach ma wielkie oczy
O 9.15 dostalam znieczulenie-pani anastezjolog pelno profeska wklucie za 1 dazem w ofole nie bolesne, o 9.20 start operacji o 9.31 maly juz byl na swiecie a chwile po 10 ja juz bylam na sali. Ogolem komplikacji ani prpblemow zadnych nie bylo, znioslam to dobrze teraz blizna mnie teoche boli als to wiadomo, macica sie pieknie obkiurcza z blizny nic nie leci takze kazdemu zycze takiej cc jak ja mialam oby bylo rownie dobrze jak wstane .
Synus 3 razy jadl z piersi pokarm mam strasznie mocny ma odruch ssania ze az goraco mk bylo, jest prześliczny ma czarne wlosy, jest bardzo grzecznyhaneczka, Sabina, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOczywiscie teraz my kibicujemy wam z calego serca i czekamy na kolejne sliczne bobaski
OGROMNIE DZIEKIJEMY ZA WSPARCIE, KCIUKI I KAZDE DOBRE SLOWO W NASZYM KIERUNKU I TO ZE OSTATNIO BYLYSCIE KOCHANE I LASKAWE NA MOJE PODLE CAZOWE HUMORKIagatia, haneczka, Sabina lubią tę wiadomość
-
alinka wrote:Mam pytanie do mam odciagajacych mleczko. Mogę dzisiejszą porcję wstawić do lodówki i jutro do niej dociagnac? Czy nie można mieszać?
-
Sarcia super
Ja dzisiaj zaliczylam ostatnue S z M jutro przed szpitalem sobie daruje i tak g to daje na moja szyjke.
A jak to jest po cesarkim cieciu ile trzeba odczekać? Też kwestia połogu i ok od gina czy tu można predzej?sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySophia wrote:Można mieszać pokarm osiągnięty w ciągu kilku godzin. Ważne żeby przed wymieszanie były w tej samej temperaturze. Nie dolewa się ciepłego do zimnego.
Czemu nie można mieszać ? -
nick nieaktualnyJa juz po 1 wstawaniu, nid bylo tak trafixznie troche krecilo mi sie w glowie i uszy mi zatkało, posiedzialam chwile pochodzilam chwile i ogolem poki co jedt ok. Dostalam zastrzhk w brzuch oxytocyne w posladek i kroplowke w plynie nawadniajaca, cewnik juz mam zdjety takze powoli do przodu
a teraz ide odespac poki may spibo padam normalnie ! Dobrnaoc dziewczyny , juteo sie odezwe i wrzuce fotke
haneczka, Ulfenstein, Sabina lubią tę wiadomość
-
Sarcia o sex sie pytam po cesarce jakie sa zalecenia czy takie same jak po sn.
-
pirelka wrote:Mi doradczyni laktacyjna mówiła, że nie ma przeciwwskazań, żeby zbierać mleczko, zbierać do lodówki, dolewać i pożądaną ilość mrozić.
Czemu nie można mieszać ?
Ja też czytam, żeby przechowywać w lodówce między odciągnięciami, żeby się nie psuło. Ale mieszać można. Sophia, dlaczego mówisz, że nie można? -
OK, info w sprawie mieszania mleka z lodówki:
Ze strony Medeli:
http://www.medelabreastfeedingus.com/tips-and-solutions/11/collection-and-storage-of-breastmilk
Piszą, żeby unikać dolewania ciepłego mleka do już schłodzonego, ale ogólnie mieszać można, tylko dolewki trzeba najpierw schłodzić (pewnie chodzi o bakterie). Podobnie z mrożonym mleczkiem - dolewa się chłodnego do mrożonego, przy czym w tym przypadku ilość dolewki nie może być większa niż ilość mleka już zamrożonego.
-You can continue to add small amounts of cooled breastmilk to the same refrigerated container throughout the day. Avoid adding warm milk to already cooled milk.
-Pumped milk may be added to frozen milk provided it is first chilled and the quantity is less than what is frozen. -
Witam sie z wanny cieplej wody. Brzuch stawia mi się tak mocno, że nie mogę złapać oddechu, więc o spaniu mogę sobie pomarzyć. Póki brzuch był pod woda bylo ok, teraz usiadłam w wannie i dalej. Ale skurcze niebolesne tylko krzyż napiernicza.
Mam dość. A jeszcze zaliczyłam dziś wieczorem 1,5 godzinną histerię synka, bo był tak zmęczony ze nie mógł zasnąć i aż się zanosił płaczem. A to dlatego, ze dziś od kiedy wrócił z babcia ze żłobka do samego wieczora, teściowa tak go wymęczyła, ze aż przegięcie. Gada do niego NON STOP,nie da dziecku nawet 30 sekund żeby zajęło się samo soba. Nawet nas nie słucha, jak chcemy jej cos powiedzieć, tylko ciągle zagaduje dziecko i jest z siebie aka dumna, ze on jest w nią tak wsłuchany. Ja miałam dość jej jazgotu mimo ze godzinę nas z mężem nie było bo pojechaliśmy do rossmana i pepco, a co dopiero to dziecko. W kąpieli sie juz rozpłakał a ona nad nim stoi i dalej pitu pitu. To juz sie wkurzyłam i weszłam do łazienki i kazałam jej sie zamknąć ( tylko troche ładniej) i dziecko od razu się uspokoiło. Ale po karmieniu szanowna babcia pozwoliła sie odwieźć do domu, a ja zostałam z histerią. 1,5 roczne dziecko spalo dziś godzinę w żłobku, a potem babcia zryła mu beret. Oboje z mężem jesteśmy wściekli i szykuje sie kolejna pogadanka. Grrrr. Jak ja mam rodzic w spokoju? Jak jasie boje iść do szpitala, kiedy Artek tak płacze biedny. -
Kurczę ucięło pól posta:-/
Ja miałam miękkie piersi i po chwili ssania choc nic nie leciało odczuwałam swego rodzaju przyjemność. (oksytocyna) i następował wypływ pokarmu. Mleko sikało tak, ze Artek juz tylko połykał, nawet sie nassać nie musial.no i przy marnych 3250g i 57 cm po miesiącu osiągnął 75 centyl. Wiec miękkie nie oznacza puste;) ps. I tez szybko się najadał przy ciśnieniu mleka jak z kranu:P
Agatia, a żaden laktator nie zastąpi ssącego dziecka. Mniej oksytocyny równa sie mniej mleka dlatego Malo udoiłaśBehemottka lubi tę wiadomość