X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u mnie zawsze na pobudkę jest "jeeeeeść, matka jeeeeeść, dawaj bufet NATYCHMIAST ( jakie wyciąganie z łóżeczka?, na już ma być)!";)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Foxik i dziewczyny na mm jak ja Wam zazdroszczę tych stałych pór i kupek raz dziennie. U Nas mam wrażenie, że chaos, chociaż usilnie staram się wprowadzać jakiś harmonogram. Chciałam karmić co 2-3 h no ale jak wczoraj nie dało się jej za nic uspokoić i okazało się, że po 1h znowu była głodna, widocznie za Mało zjadła. No i co mam nie dać, tylko czekać do tego czasu jak dziecko zanosi się od płaczu. Ech trudne to wszystko. Z butelką wydaje się dużo łatwiejsze. Jednak kp to walka naprawdę. Wcale się nie dziwię, że ktoś rezygnuje, ja mam dużo mleka i Mała ssie (chociaż to jeszcze większa walka, ciągle krzyczy, płacze, szarpie, puszcza) ale póki co walczę.

Ech wyżaliłam się, ale to przez nieprzespaną noc. Sorki.
    u mnie Fifi potrafił cały dzień, całą noc wisieć na cycu, a i tak trafił do szpitala z niedożywienia, a jakaś głupia lekarka starej daty zarzuci Ci i tak że zrobiłaś coś złego dla dziecka :/

Mój Maluszek spał w nocy pięknie, aż do ok 5.30 kiedy obudził się z przeraźliwym płaczem. Wzięłam na ręce, przytuliłam, miałam z nim posiedzieć chwilę, a obudziłam się przed 8. z... połąmanym kręgosłupem :( boli jak jasna... a Fifi prawdopodobnie znowu ma problem z gazami, biedaczek się męczy. Leży obok, a ja próbuję zjeść śniadanie, co chwila całuje po główce, smoczek podaje, zabawkami macham, żeby jakoś odciągnąć uwagę. Dwa dni nie podawaliśmy Boboticu, bo dobrze się miał i tera mu do śniadania dodałam. Odbić mi nie chciał i lekko ulał :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    no tak-cycuszkowy dzieciaczek całkiem inaczej wita dzien :D
    nasz sie nie obudzi a tak krzyczy zeby wstać
    i nie ma sposobu by obudzić
    i na pewno nie głodny :) bo jak głodny to wtedy smoczek super działa (kilka sekund na pewno-zanim zorientuje się że nic nie leci)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu obyś miała racje z tym skokiem rozwojowym.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Foxik zgadzam sie z Tobą. Chwil tulenia do snu dziecka nikt nam nie odbierze i sama świadomie to robie.
    Jest mi go tak szkoda kiedy jest sam w łóżeczku i nie spi tylko patrzy na ciemne ściany...
    dokładnie, może to potrwać kilka miesięcy, może rok, może dwa, nikt nie lubi zasypiać sam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och właśnie Foxik przypomniałaś mi. Odwołuję swoje słowa o braku konieczności odbijania przy kp. Zaczęłam odbijać i nie zawsze, ale czasami ładnie odbekuje. Więc nauka od - uwaga - doradcy laktacyjnego idzie do kosza.

Kamcia jestem pewna, że w dalszej perspektywie kp jest lepsze i łatwiejsze od mm, ale początki są jak dla mnie arcytrudne. Trzeba przetrwać. Na szczęście Mała przebiera ponad przeciętnie po 300 g tygodniowo.

Bisacz przeokropnie bolały mnie sutki i potwierdzam - to naprawdę mija!

kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziulla
    a potem te mamy narzekaja na kp jak dziecko ma jakieś dwa latka i cyca nie chce puscić :) ale jaka piekna perspektywa!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, co tam dwa lata. Ostatnio słyszałam o 4,5-latku który nadal cyca ciągnie :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottko jak się czujecie z Adasiem? Już na pewno po wszystkim i jesteście razem :)

Sarcia brawo dla męża :-D na piątkę z plusem się spisuje :)

Angela a to na % pleśniawki? Ja też poszłam do pediatry z "plesniawkami", a okazało się, że to gruczołki od kp.
    No nieźle Twój Kuba waży kawał dzidziola :)

Bisacz sutki przestają boleć :)

Magdziulla początki kp są trudne, ale do przetrwania i potem już z górki :) a dzidziol dostaj to, co najlepsze. Dla mnie wiszenie Liwki na cycku to super sprawa, zdecydowanie ściąganie laktatorem przy B było bardziej upierdliwe. Ale zawsze 3 mc dostawał mamine mleczko i trochę mm. Dopiero teraz doceniam brak konieczności noszenia wody, mleka, wyparzania butli :)

Liwcia pojadła z cycka i śpi oby jeszcze trochę, bo jak się obudzi to będzie z 8h czuwania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 09:33

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ooo nie. Może jestem wyrodna, ale ja już odliczam do 6 msc i nie dłużej. Wystarczy.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kamcia, co tam dwa lata. Ostatnio słyszałam o 4,5-latku który nadal cyca ciągnie :D
    A ten z Gry o tron ile miał?;);)

Sarcia super, doceń męża pochwal, a jest szansa, że już tak zostanie.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana zmienil sie lekarz jwstem po obchodzie beda jeszcze raz zakladac balonik.
    Mowie, ze wczoraj była proba 3 krotna i sie nie udało na co on, ze dzis moze warunki sie zmieniły i może sie uda.

Mam wrażenie, ze nie chca w weekend sie przemeczac :( I zajmą sie dopiero w poniedzialek wywolaniem. Ryczec mi sie chce.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin bidulko tulę :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Behemottko jak się czujecie z Adasiem? Już na pewno po wszystkim i jesteście razem :)

Sarcia brawo dla męża :-D na piątkę z plusem się spisuje :)

Angela a to na % pleśniawki? Ja też poszłam do pediatry z "plesniawkami", a okazało się, że to gruczołki od kp.
    No nieźle Twój Kuba waży kawał dzidziola :)

Bisacz sutki przestają boleć :)

Magdziulla początki kp są trudne, ale do przetrwania i potem już z górki :) a dzidziol dostaj to, co najlepsze. Dla mnie wiszenie Liwki na cycku to super sprawa, zdecydowanie ściąganie laktatorem przy B było bardziej upierdliwe. Ale zawsze 3 mc dostawał mamine mleczko i trochę mm. Dopiero teraz doceniam brak konieczności noszenia wody, mleka, wyparzania butli :)

Liwcia pojadła z cycka i śpi oby jeszcze trochę, bo jak się obudzi to będzie z 8h czuwania ;)
    Teraz mnie zaciekawilas, nasze usta zobaczy dopiero we wtorek lekarz ale biały nalot pojawił się nam na wardze górnej i dolnej. Martyna miała jakiś czas temu za nim Kuba się urodził Ale na polikach.

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak na ustach to pewnie pleśniawki jednak. Bo te gruczołki są na podniebieniu i języku.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

znam osobiście-mała ma teraz 5 lat

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Mój tez dużo kicha ale pediatra mówiła ze to normalne. A ma mokro w nosku? Kuba ma czasami babolki które prowokują to kichanie.
    Ja sól morską nie podaje bezpośrednio tylko napisami do pojemniczka biorę pipete i po kropelce wkraplam do każdej dziurki.
    Ja dziś odciagnelam mu nosek i niestety pojawia się katarek.
    Ale to było nie uniknione, ja chora Martyna chora, mój mąż jeszcze walczy. Mojej mamy facet chory i mój brat też więc w domu mam szpital. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin lekarze naprawde czuja sie jak Bogowie:/

Moja sąsiadka syna karmiła 3,5 roku. Dla mnie to armagedon!!:o
    Widzę w tym jedna zaletę: żarcie za darmo.
    No i to ze moge go potulic inaczej niż przy butli, ale nie sprawia mi to jakiejś ogromnej frajdy... Dziecko ma byc po prostu najedzone i szczęśliwe...

Kamcia Antek nie płacze przez sen ale gdy jest głodny od razu zaczyna plakac. Wczoraj maz nie był w stanie go przebrać tak płakał po kąpieli:(
    Ale łezki dzieciom chyba do 2 msc nie lecą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super waga! I nie dziwie sie ze i Ty tyle zrzuciłaś z wagi :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja sobie nie wyobrażam karmić dziecka z pełnym uzębieniem ;)
    U B łezki leciały od 3 mc, ale w 2 mc u większości dzieci zaczynają się pojawiać :)

‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ